Carbanak και Cobalt: Οι απόλυτες «κυβερνοαπάτες» με λεία 1 δις ευρώ – Συνελήφθη ο «εγκέφαλος»

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες

Συνελήφθη ο αρχηγός κυβερνοσπείρας με λεία 1 δις ευρώ

Προγραμμάτιζαν ΑΤΜ να ξερνούν χρήματα, εκμεταλλεύονταν κερκόπορτες στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών και άλλαζαν τα υπόλοιπα λογαριασμών.

Ο επικεφαλής σπείρας ηλεκτρονικού εγκλήματος που φέρεται να απέσπασε ένα δισεκατομμύριο ευρώ από 100 και πλέον τράπεζες συνελήφθη στην Ισπανία σε διεθνή αστυνομική επιχείρηση, μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με τη Europol, η σπείρα που κρυβόταν πίσω από τις κυβερνοεπιχειρήσεις Carbanak και Cobalt προγραμμάτιζε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης να ξερνούν χρήματα σε προκαθορισμένες ώρες, εκμεταλλευόταν κερκόπορτες στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών και άλλαζε τα υπόλοιπα λογαριασμών.

«Η σύλληψη αυτού του βασικού προσώπου της εγκληματικής οργάνωσης αποδεικνύει ότι οι κυβερνοεγκληματίες δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη διεθνή ανωνυμία» δήλωσε ο Στίβεν Ουίλσον του Κέντρου Κυβερνοεγκλήματος της Europol, το οποίο συντόνισε τη διασυνοριακή επιχείρηση σε Ισπανία, Ρουμανία, Λευκορωσία και Ταϊβάν.

Το όνομα του συλληφθέντος, όπως και τα ονόματα των τραπεζών που υπέστησαν παραβίαση, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Προκειμένου να συνδεθούν στα πληροφοριακά συστήματα των οικονομικών ιδρυμάτων, οι χάκερ έστελναν σε υπαλλήλους των τραπεζών παραπλανητικά μηνύματα «phishing», με τα οποία τους ξεγελούσαν ώστε να αποκαλύψουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Οι ηλεκτρονικές κλοπές συνεχίζονταν από το 2013 μέχρι πρόσφατα. Τα κλοπιμαία μετατρέπονταν σε ηλεκτρονικά νομίσματα Bitcoin ή σε προπληρωμένες κάρτες για την αγορά αυτοκινήτων, ακινήτων και ειδών πολυτελείας.

Πηγή: newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "