Και οι «σωτήρες» κακοπληρωτές…; Χάλασε το μαγαζάκι… Στο σφυρί οι μεζονέτες Μάκη & Γιώργου Κουρή και Γρανίτσα για «παντελονιασμένα δάνεια»…

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


Πιθανόν περίμεναν ότι θα μείνουν «Τζάμπα Μάγκες»… Όχι ότι διαφέρουν από όλους τους άλλους επώνυμους ή λεηλατές των Τραπεζών που με την ανοχή των τραπεζικών και πολιτικών ελίτ της χώρας, και την συνδρομή και συνεργεία των θεσμών περίμεναν ότι μόνο ο δεινά δοκιμαζόμενος λαός, στον οποίο «δημοκρατικά» τα φόρτωσαν όλα θα πληρώσει … τα «ανομήματά» τους…

----------------------

Χθες, Τετάρτη 14.3.218, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, από την προσπάθεια του «Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών» να ακυρώσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών και κτιρίων, κακοπληρωτών Τραπεζικών δανείων.

Στην συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση, οι πλειστηριασμοί αυτοί, δεν αφορούσαν περιουσιακά στοιχεία κάποιων φτωχοδιάβολων που λόγο κρίσης δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους, αλλά επώνυμους, που αν μη τι άλλο είναι και διαπρύσιοι κήρυκες της «αναλγησίας των Τραπεζών που «πίνουν» το αίμα του λαού…

Είναι οι ίδιοι που «πήραν» παχυλά δάνεια με αμφίβολής βαρύτητας κριτήρια και «τελείως τυχαία» ξέχασαν να καταβάλουν ούτε μία δόση αποπληρωμής…

Πιθανόν βέβαια, οι κατακαϋμένοι να είναι θύματα κι αυτοί, όχι της οικονομικής κρίσης, αλλά των υποσχέσεων που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ, από το ξεκίνημα της μνημονιακής κρίσης και μέχρι το 2015 που ανήλθε ελέω λαού και υποσχέσεων προς αυτόν, «περί χαρίσματος των δανείων» και την εισαγωγή της αρχαιοπρεπούς «συσάχθειας».

Με άλλα λόγια περίμεναν ότι θα μείνουν διαχρονικά «Τζάμπα Μάγκες»… Όχι ότι διαφέρουν από όλους τους άλλους επώνυμους ή λεηλατές των Τραπεζών που με την ανοχή των τραπεζικών και πολιτικών ελίτ της χώρας, και την συνδρομή και συνεργεία των θεσμών (αυτοί για τα δικά τους συμφέροντα) περίμεναν και περιμένουν ότι μόνο ο δεινά δοκιμαζόμενος λαός, στον οποίο «δημοκρατικά» τα φόρτωσαν όλα θα πληρώσει … τα «ανομήματά» τους…

Ας τα δούμε, όμως με την αντίστροφη χρονική σειρά…

Ο Μάκης Κουρής και το «φτωχό τσαρδάκι» του στο Ψυχικό…

Ελάχιστοι στην χώρα δεν γνωρίζουν τον Μάκη Κουρή. Επί παντοκρατορίας ΠΑΣΟΚ και ειδικά Ανδρέα Παπανδρέου του αναμορφωτή και Κώστα Σημίτη του εκσυκχρονιστή, έγιναν μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Κουρή, από μικροεκδότες στην Λευκάδα, με το ιδρώτα τους πάντα, μεγα-Μιντιάρχες, με εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, κλπ.

Κάποια στιγμή ο δρόμος των δύο αδελφών χώρισε οικονομικά με τον Μάκη Κουρή να εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Παρόν», αλλά και να διατηρεί μετοχικό μερίδιο στο «ΚΟΝΤΡΑ Τ/Υ». Την ίδια περίοδο ο γιός του αγοράζει μέσω τραπεζικού δανεισμού την αλυσίδα καταστημάτων μουσικής «Μετρόπολις», για ένα εξωπραγματικό για την αξία της αλυσίδας ποσό και αφήνοντας τελικά τεράστια χρέη προς προμηθευτές και εργαζόμενους…

Η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός…

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία του εκδότη της εφημερίδας «Παρόν» Μάκη Κουρή και της συζύγου του, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο εκδότης της εφημερίδας το «Παρόν» Μάκης Κουρής μαζί με τη σύζυγο του, είχαν εξ αδιαιρέτου ακίνητο στο Χαλάνδρι συνολικού εμβαδού 178 τ.μ. το οποίο αποτιμήθηκε σε 180.000 ευρώ.

Το ακίνητο διαθέτει θέση στάθμευσης αυτοκινήτου συνολικής αξίας 11.000 ευρώ και μια αποθήκη που αποτιμήθηκε σε 1.800 ευρώ.

Η επισπεύδουσα τράπεζα προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου για οφειλή προς την τράπεζα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Κουρής, η συμφωνία που δεν τηρήθηκε και ο δεύτερος πλειστηριασμός…

Για τον Γιώργο Κουρή, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ιδιοκτήτης της RealNews και του ContraCannel, με τεράστιες τουριστικές εγκαταστάσεις στους Παξιούς.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου η Αlpha Βank, βγάζει στον πλειστηριασμό το ακίνητο του Γιώργου Κουρή που κι αυτός ως φτωχοδιάβολος και με τις οικονομίες του απέκτησε στο Ψυχικό.

Πρόκειται για τον δεύτερο πλειστηριασμό σε διάστημα δύο μηνών καθώς ο πρώτος είχε ανασταλεί καθώς το ζήτησε ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος πρότεινε στην τράπεζα το διακανονισμό της οφειλής.

Η Alpha Bank αποδέχθηκε την πρόταση του Γιώργου Κουρή αλλά στη συνέχεια ο ίδιος δεν υλοποίησε τη συμφωνία, με αποτέλεσμα η τράπεζα να επαναφέρει τη διαδικασία εκποίησης του ακινήτου.

Ο Γρανίστας και οι μεζονέτες στην Εκάλη…

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου σύμφωνα με όσα είχαν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα βγήκαν σε πλειστηριασμό τρεις μεζονέτες του Γρανίστα, στην Εκάλη, με τιμή εκκίνησης τα 500.000 ευρώ περίπου, οι οποίες βγαίνουν στο «σφυρί» για οφειλές προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 240.000 ευρώ. Το οικόπεδο περιλαμβάνει μία παλιά μεζονέτα και δύο καινούργιες, εκ των οποίων καθεμία έχει εμβαδόν 300 τ.μ. περίπου.

Ποιος είναι ο Γιάννης Γρανίτσας

Ο Γρανίτσας ήταν το «δεξί χέρι» Κυριάκου Φιλίππου, ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ, και ο απόλυτος έμπιστός του. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ξεκινώντας από το μπάσκετ, όταν έγινε πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Το 2002 επιφορτίστηκε με το έργο της ανέγερσης νέου γηπέδου της ΑΕΚ από τη θέση του προέδρου της ΑΕΚ Ερασιτεχνική. Το 2003 κατεδάφισε το παλιό γήπεδο στη Φιλαδέλφεια με σκοπό να χτιστεί το νέο γήπεδο στη θέση του.

Το ολέθριο σφάλμα του ήταν ότι το 2003 γκρέμισε το γήπεδο χωρίς να έχει στα χέρια του την άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου. Παρότι το έργο είχε ενταχθεί στο «πακέτο» των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ίδιος είχε εξασφαλίσει την υπόσχεση ανέγερσης νέου γηπέδου, η άδεια ανέγερσης δεν δόθηκε ποτέ καθώς ο χώρος κρίθηκε ακατάλληλος.

Το 2004 έβαλε υποψηφιότητα ως βουλευτής στη Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν εξελέγη. Το αποτέλεσμα είναι να θεωρείται έκτοτε «μαύρο πανί» για τον κόσμο της ΑΕΚ και να οδηγηθεί στη απομόνωση και το περιθώριο. Εξ ου και το προσωνύμιο «Ιωάννης ο Γκρεμιστής».

Με στοιχεία από το thecaller.gr

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "