Το «πραξικόπημα» με στόχο την Τ.Ε. και τον Στουρνάρα, ο εκπεσών Μεγαλο-τραπεζίτης, το Πόρισμα που τον καίει και τα «πληρωμένα» δημοσιογραφικά πιστόλια…

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


Οι επιθέσεις κατά του Στουρνάρα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Είναι μόνο το γεγονός ότι ο διοικητής έχει τη δύναμη και την ευχέρεια, ως ανεξάρτητος, να λέει τη γνώμη του και να επισημαίνει τις γκάφες της κυβέρνησης; Είναι αυτά και άλλα, όπως ο εκπεσών Μεγαλο-τραπεζίτης και το Πόρισμα που τον Οδηγεί στην Φυλακή, η αποτροπή δημιουργίας «Συριαζαϊκής» Τράπεζας και άλλα μείζονα για την ηγετική ομάδα του Τσίπρα…

-------------------------

Για το πραξικόπημα κατά της Τράπεζας της Ελλάδος θα μιλήσει κανείς;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί ο πόλεμος που έχει ανοίξει η κυβέρνηση κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα είναι απλά πολιτικός. Ότι δηλαδή αφού ο νυν διοικητής ήταν υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά, επειδή ήταν «μνημονιακός» υπουργός, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που… δεν ψήφισε ποτέ μνημόνιο, πρέπει να τον χτυπήσει.

Κάποιοι αναρωτιούνται και γιατί οι επιθέσεις κατά του Στουρνάρα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Να είναι μόνο το γεγονός ότι ο διοικητής έχει τη δύναμη και την ευχέρεια, ως ανεξάρτητος, να λέει τη γνώμη του και να επισημαίνει τις γκάφες της κυβέρνησης; Είναι αυτά και άλλα πολλά. Και οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να δημιουργήσουν μείζονα θέματα στον διοικητή της ΤτΕ, πιστεύοντας ότι θα τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

Ένας λόγος, και μάλιστα ο βασικότερος, είναι ο έλεγχος της κεντρικής τράπεζας από το καθεστώς Τσίπρα. Αν έφευγε ο Στουρνάρας και στη θέση του πήγαινε π.χ. ο Δραγασάκης ή ο νυν υποδιοικητής Συριζαίος κ. Μητράκος ή ένας… Κουτεντάκης, η ΤτΕ θα ήταν υποχείριο της κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν. Αφενός να φιμώσουν την τελευταία θεσμική, μη πολιτική, φωνή. Και αφετέρου να πάρουν στα χέρια τους την ΤτΕ, επομένως και το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

Διακαής πόθος του Τσίπρα και της παρέας του, από το 2014, ήταν να βρουν τρόπους για να ελέγξουν την ΤτΕ και να βάλουν χέρι στις εμπορικές τράπεζες. Κι αν οι συστημικές ελέγχονται από τον SSM και τα περιθώρια είναι περιορισμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα επεδίωκε τη δημιουργία μιας δικής του τράπεζας. Είτε μια συνεταιριστική, είτε το Ταμείο Παρακαταθηκών, είτε η τράπεζα Αττικής, να ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών και να κάνει τις μπίζνες που θέλει η κυβέρνηση.


Με έναν κεντρικό τραπεζίτη ανεξέλεγκτο, όπως ο Στουρνάρας, είναι δύσκολο. Με έναν δικό τους άνθρωπο είναι εύκολο. Και για του λόγου το αληθές σας ενημερώνουμε ότι μόλις προ ενός έτους, ομάδα Συριζαίων, με εντολή Δραγασάκη, όπως έλεγαν, πήγε σε εταιρεία και ζήτησε συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να μετατρέψει μια συγκεκριμένη τράπεζα σε δικό τους χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Αυτό που πήγαν να κάνουν με την Αττικής αλλά δεν τους το επέτρεψε η ΤτΕ.

Μην ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί χρήμα να μοιράσει και τράπεζα για να «ξεπλένει». Βεβαίως, επιδιώκουν να έχουν μια πιο «φιλική» ΤτΕ με αφορμή την έξοδο στις αγορές. Όταν οι πάντες λένε ότι καθαρή έξοδος δεν μπορεί να υπάρξει, όταν τονίζουν ότι το να δανείζεσαι με επιτόκιο 4% και 5%, από 1% με 1,5% που είναι σήμερα, απλά θα αυξήσεις το χρέος σου, άρα θα προκαλέσεις ζημιά, τι καλύτερο στην κυβέρνηση να έχει δική της την κεντρική τράπεζα και να παρουσιάζει τα πάντα ειδυλλιακά;

Βεβαίως, αγνοούν ότι υπάρχουν πανίσχυροι μηχανισμοί, και στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που δεν θα αφήσουν κανέναν ημίτρελο Μαδούρο να κάνει ό,τι του γουστάρει. Όμως, επειδή είναι άσχετοι κι επικίνδυνοι αποφάσισαν απλά να εμπιστευτούν πρώην μεγαλοτραπεζίτη για να τους «στήσει» το κόλπο. Αφενός της σύγκρουσης με τον Στουρνάρα και αφετέρου της παράλληλης τράπεζας.

Και θα αναρωτηθεί κανείς; Γιατί ένας πρώην μεγαλοτραπεζίτης να κάνει deal με το Μαξίμου; Η απάντηση είναι απλή. Κρύβεται σε έναν ογκωδέστατο φάκελο που έχει μέσα σημεία και τέρατα. Και που είναι αντικείμενο πίεσης, εκβιασμού ή ό,τι άλλο θέλετε προς την πλευρά του μεγαλοτραπεζίτη. Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί η ΝΔ σιωπά; Γιατί δεν παρεμβαίνει και να απαιτήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις σε μια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΤτΕ;

-----------------------------

Αποκάλυψη: Έτσι στήθηκε η προβοκάτσια κατά του Στουρνάρα


Σε μια απίστευτη προβοκάτσια, ενδεικτική του πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η χούντα που μας κυβερνά, προχώρησαν χθες ορισμένοι ημίτρελοι δημοσιογράφοι – εκδότες με την παρότρυνση των υπογείων του Μαξίμου.

Λίγο μετά τις 11 και μισή το βράδυ, σε συγχορδία, με δύο ιστοσελίδες οικονομικού ενδιαφέροντος ανήρτησαν την είδηση… βόμβα ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του ώστε να ερευνηθούν για την υπόθεση Novartis.

Χωρίς κανέναν σχολιασμό ή χωρίς απόδειξη ότι έγινε κάτι τέτοιο, επικράτησε πανικός διότι δεν είναι και λίγο να μπλοκάρονται οι λογαριασμοί του κεντρικού τραπεζίτη. Ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στην Φρανκφούρτη για τη συνάντηση της ΕΚΤ.

Η συνέχεια είχε και άλλο ενδιαφέρον καθώς δημοσιογράφοι από εφημερίδες, σάιτ, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έπαιρναν τηλέφωνο την εφορία, και συγκεκριμένα το ΚΕΦΟΜΕΠ, αλλά δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν την πληροφορία. Διότι δεν υπήρχε τίποτε απολύτως, ούτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε από δικαστικές πηγές.

Την ώρα εκείνη στο Κόντρα, του γνωστού φίλου του Τσίπρα που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου από την πλαϊνή πόρτα, υπήρχε πολιτική εκπομπή. Ένα «ορφανό» του ΣΥΡΙΖΑ, ένας βουλευτής από αυτούς που δεν ξέρουν να μετράνε ούτε μέχρι το 10, πήρε τη γραμμή από το Μαξίμου μέσω τηλεφώνου και με τη βοήθεια του… δημοσιογράφου της συμφοράς, «σήκωσαν» το θέμα αφήνοντας υπονοούμενα και γελάκια.

Μάλιστα ο βουλευτής «εξοργισμένος» καλούσε τον Στουρνάρα να παραιτηθεί αυτή την ώρα αφού του δέσμευσαν τους λογαριασμούς, αδιαφορώντας, αν και γνώριζε, ότι πρόκειται για fake news ή για φακ νιουζ που θα έλεγαν και οι σύντροφοί του. Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε η σχετική αναστάτωση όμως καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι κανένα άλλο site δεν έπαιξε την είδηση, πλην των δύο πρώτων «ψεκασμένων».

Η υπόθεση «στήθηκε» κατόπιν συνεννόησης πρώην τραπεζίτη που τρέμει για ένα πόρισμα που έχει βγει, μαζί με το Μέγαρο Μαξίμου που θέλει με κάθε τρόπο να «παραιτήσει» τον κεντρικό τραπεζίτη.

Ήταν τόσο κακοστημένη η προβοκάτσια αλλά και τόσο σκόπιμη ώστε να πληγεί ο Στουρνάρας αλλά και να ανοίξει ξανά το γαϊτανάκι των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Novartis, που οι τύποι αγνόησαν βασικά στοιχεία.

Το πρώτο είναι ότι όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ξέρουν και για τον τραπεζίτη που σιτίζει εκδότες, ξέρουν και για τις «μαύρες» τρύπες που υπάρχουν και τα φιρμάνια που έχουν οι αρμόδιες αρχές. Ξέρουν και για τη «συμμαχία» που έχει κάνει με το Μαξίμου για να «φάνε» τον Στουρνάρα. Έτσι, και ο τραπεζίτης θα γλιτώσει από τον εφιάλτη του και η κυβέρνηση θα φιμώσει την τελευταία φωνή που τους λέει ότι οδηγούν ξανά την Ελλάδα σε οικονομική καταστροφή.

Το δεύτερο είναι ότι κάποιοι αναρωτήθηκαν: Γιατί δέσμευση των λογαριασμών μόνο του Στουρνάρα κι όχι του Σαμαρά, του Άδωνι ή του Αβραμόπουλου; Για τα ίδια δεν κατηγορούνται;

Το τρίτο είναι ότι χωρίς άσκηση δίωξης, χωρίς ούτε καν μιακατηγορία από πλευράς δικαστών πώς θα έκαναν δέσμευση λογαριασμών; Αφού η δικογραφία είναι στη Βουλή και μάλιστα η Προανακριτική καταλήγει ήδη σε φιάσκο, πώς θα δινόταν μια τέτοια εντολή χωρίς να διώκεται οποιοσδήποτε για οτιδήποτε;

Το τέταρτο είναι ότι χθες το Μαξίμου και οι παπαγάλοι του διέρρεαν ότι «ο Στουρνάρας δε μπορεί να σταθεί ούτε ώρα. Να τον διώξει τώρα ο Ντράγκι». Αγνοούν όμως ότι η απομάκρυνση κεντρικού τραπεζίτη γίνεται μόνο κατόπιν αμετάκλητης καταδίκης κι όχι μόνο με κατηγορίες. Πολλώ δε μάλλον που στην περίπτωση της Novartis οι 10 δεν κατηγορούνται για το παραμικρό.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε ασύμμετρο πόλεμο με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί όλα τα βρόμικα όπλα που υπάρχουν. Και προβοκάτσιες, και ψεύτικες ειδήσεις, και χρυσαυγίτες παπαγάλους, και ημίτρελους εκδότες που τους κόπηκε η διαφήμιση. Και θα το πάνε μέχρι το τέλος.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι άλλοι. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας κι όλοι όσοι νομίζουν ότι με το «σεις και με τα σας» και με την αστική ευγένεια, θα τα βγάλουν πέρα.

Τη Χούντα της Αριστεράς δεν την χαϊδεύεις, ούτε περιμένεις να πέσει μόνη της. Τη ρίχνεις προκειμένου να μη γίνει κι άλλη ζημιά, να μη μείνει η χώρα στο… γύψο και για άλλα πολλά χρόνια.

Πηγή: antinews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "