Ακάθεκτη η Κυβέρνηση: Ξεκινά έρευνα για επιχορηγήσεις και αμαρτωλά δάνεια των ΜΜΕ

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


«Ρίγη συγκίνησης κι… αδημονίας» προκαλεί, στα διάφορα κυκλώματα των ΜΜΕ, το ενδιαφέρον και η σπουδή της κυβέρνησης, να… ανασκαλέψει «παλιές καλές» περιπτώσεις δανείων και επιχορηγήσεων σε διάφορες εταιρίες που δραστηριοποιούνται και στο χώρο της Ενημέρωσης. Θα «πληρώσουν» οι υπαίτιοι ή θα υπάρξει πάλι κάποιο επικοινωνιακό σόου τύπου Νοβάρτις; Είδομεν…

Στο χώρο των ΜΜΕ ήδη η κυβέρνηση έχει κάνει την αρχή και ζητά πίσω την επιδότηση που είχε δοθεί το 2010 στην εκδοτική εταιρεία «Εξπρές-Δ. Καλοφωλιάς Α.Ε». Η επιδότηση ύψους 7.100.000 ευρώ είχε δοθεί προκειμένου η εταιρία να υλοποιήσει επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης αλλά όπως φαίνεται η επιδότηση, όπως και άλλες που δόθηκαν, πήγε αλλού. Που πήγαν;

Το ΣΔΟΕ ξεκίνησε ελέγχους σε περίπου 200 επιχειρήσεις για να διαπιστώσει αν.. τηρήθηκαν οι όροι των επιδοτήσεων δηλαδή αν τα χρήματα διατέθηκαν σε αναπτυξιακούς σκοπούς.

Οπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρο Θωμαδάκης, στο 1/3 των επιχειρήσεων τα χρήματα των επιδοτήσεων είτε πήγαν για «επενδύσεις» σε βίλες και κότερα ή απλά τα «παντελόνιασαν» που θα έλεγε και ο ειδικός σ’ αυτά Γ. Κουρής, είτε κατέληξαν κυρίως σε αποπληρωμή χρεών και δεδουλευμένων ή και αποζημιώσεων για απολύσεις, όταν μάλιστα τα επιδοτούμενα προγράμματα είχαν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ γίνεται για επιδοτήσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και κοινοτικές επιδοτήσεις. Tο ΣΔΟΕ ζητά πίσω επιδοτήσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν και αντίστοιχα πρόστιμα.

Ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και στο θέμα των θαλασσοδανείων στα ΜΜΕ καθώς τα δανεικά κι αγύριστα της διαπλεκόμενης κλεπτοκρατίας των ΜΜΕ αγγίζει το 1,3 δισεκ. ευρώ. 

Ναι οι πλέον μεγαλόσχημοι και επώνυμοι της χώρας που για χρόνια ήλεγχαν και διαχειρίσθηκαν τον χώρο της Ενημέρωσης, σε απόλυτη βέβαια συνεργασία με τους τοκογλυφική κλεπτοκρατία των τραπεζών, ενθυλάκωσαν από δάνεια γύρω στο 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα λεφτά τα χρωστάνε και δεν τα πληρώνουν ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις τους έχουν σε μεγάλο βαθμό καταρρεύσει λόγω της κρίσης αλλά και της αναξιοπιστίας τους.

Αιρετικοί της πολιτικής «πιάτσας», σχεδόν ομοειδεάτες στο επιχειρείν του Γ. Κουρή, μιλούν ότι πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια «πολιτικού» και όχι μόνο κυβερνητικού «εκβιασμού» των ΜΜΕ προκειμένου να στρέψουν τα φώτα τους στο «μεγαλείο» της, ενόψει των εκλογών που έρχονται. Θα καταλήξει η δράση αυτή στην αποκάλυψη της αλήθειας, όπως αφήνει η Κυβέρνηση να διαφαίνεται ή πρόκειται για άλλη μία κλασσική προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ; Ο καιρός θα δείξει…

Πηγή: syntaktologio.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "