Τράπεζες: Βρήκαν 100 εκατ. ευρώ καταθέσεις σε χρεοκοπημένο επιχειρηματία και…

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


Σε συνεργασίες με μεγάλα διεθνή γραφεία ιδιωτικών ερευνητών έχουν προχωρήσει τουλάχιστον δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες και ψάχνουν εκείνους τους «πλούσιους» πελάτες τους που τα τελευταία χρόνια συστηματικά αποφεύγουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Αυτό αναφέρουν στο mononews.gr τραπεζικές πηγές και μάλιστα σημειώνουν πως οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν αρχίσει και αποδίδουν καρπούς. Καθώς οι «εξαφανισμένοι» επί σειρά ετών πελάτες, έχουν γίνει απολύτως συνεργάσιμοι και μάλιστα σπεύδουν να πληρώσουν σημαντικό μέρος της οφειλής τους. Άλλοι πάλι εξακολουθούν να αρνούνται να πληρώσουν.

Ανακάλυψαν 100 εκατ. ευρώ

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρει σε λογαριασμούς τέως μεγάλου επιχειρηματία που πρωταγωνίστησε τα τελευταία 30 χρόνια στην επιχειρηματική ζωή του τόπου τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί είναι καλά κρυμμένοι σε μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού. Ο επιχειρηματίας αυτός ήταν χρόνια φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ και έκανε δουλειές με εταιρίες πληροφορικής. Είχε πολλές εισηγμένες εταιρίες και πουλούσε συστήματα πληροφορικής. Τα τελευταία χρόνια πάντως είναι εξαφανισμένος από τα επιχειρηματικά δρώμενα καθώς οι επιχειρήσεις του είναι σχεδόν χρεοκοπημένες.

Επιχειρηματίες πρώτης γραμμής

Οι περισσότεροι που ψάχνουν οι τράπεζες είναι ιδιώτες και επιχειρηματίες πρώτης γραμμής, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γνωστοί στα κοσμικά σαλόνια, και ενίοτε περιοδικά life style ασχολούνται με τις δραστηριότητες τους.

Γνωστά ονόματα -αναφέρουν οι πληροφορίες- του ελληνικού επιχειρείν περιλαμβάνονται στις λίστες με που έχουν λάβει τα διεθνή ερευνητικά γραφεία και έχουν αρχίσει το ψάξιμο.

Ήδη όπως ήδη έχει αποκαλύψει το mononews.gr από χθες ήδη έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον τέσσερις τρανταχτές περιπτώσεις ανθρώπων που «φυγάδευσαν» το χρήμα τους στο εξωτερικό και που έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία στις μητροπόλεις των αγορών, και σε χρηματοοικονομικά κέντρα όπως είναι το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

Ενώ κάποιοι άλλοι διαθέτουν ακριβά διαμερίσματα σε Γαλλία και Ελβετία. Οι ειδικοί αναζητούν ακόμα άλλη μια περίπτωση επιχειρηματία που είχε σπίτι στο εξωτερικό , το πούλησε αλλά δεν έδωσε ποτέ στην τράπεζα τα λεφτά που χρώσταγε. Τώρα αναζητούν σε ποια τράπεζα του εξωτερικού κατέθεσε τα χρήματα.

Οι τραπεζίτες γνωρίζουν καλά και από πρώτο χέρι, ποιοι πελάτες τους άδειασαν τους παχυλούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς και «φυγάδευσαν» το χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού, ή επένδυσαν σε ακίνητα, είτε πάλι έστησαν εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους για να κρύψουν την περιουσία τους και να «παρκάρουν» ασφαλώς τα εκατομμύρια τους.

Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν στη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού που διατηρείται σε τράπεζα του εξωτερικού.

Και έτσι τέσσερις τουλάχιστον μεγαλοσχήμονες πελάτες, όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από ελληνική συστημική τράπεζα, έσπευσαν να εξυπηρετήσουν ληξιπρόθεσμες δόσεις και να ρυθμίσουν την οφειλή τους. Αν δεν το έπρατταν η ελληνική τράπεζα θα δέσμευε τον λογαριασμό που διατηρούσαν σε τράπεζα του εξωτερικού, εκδίδοντας ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται από κανονισμό της ΕΕ (655/2014). Συγκεκριμένα αν μία τράπεζα από την Ελλάδα θελήσει να «κυνηγήσει» κάποιον πελάτη που διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, μπορεί να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να ζητήσει να εκδοθεί «ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού».

Στη συνέχεια η ελληνική τράπεζα με την ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης στα χέρια, απευθύνεται στις τραπεζικές αρχές της χώρας, που έχει εντοπιστεί ο λογαριασμός. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες από το νόμο να παράσχουν ενημέρωση και πληροφόρηση και φυσικά να προχωρήσουν στη δέσμευση του ποσού.

Οι τράπεζες που έχουν εντοπίσει πελάτες τους με υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, έχουν επικοινωνήσει μαζί τους και τους έχουν ενημερώσει για την πρόθεση να προχωρήσουν στη δέσμευση των καταθέσεων που διατηρούν στην αλλοδαπή. Και μέχρι στιγμής οι πελάτες έχουν σπεύσει να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Documento στο φύλλο του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου αποκαλύπτει ότι έχουν βρεθεί λεφτά στους επιχειρηματίες Σταύρο Ψυχάρη, Θανάση Αθανασούλη και στην οικογένεια Μαρινόπουλων. 

Πηγή: on-news.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "