ΔΟΛ: θρίλερ με την έξωση - Πόλεμος Εθνικής με Μαρινάκη

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


Μετακομίζει στον Κεραμεικό ο ΔΟΛ;

Και ενώ η πολύ δύσκολη διαδικασία μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στην τελική και πιο κρίσιμη φάση της, η Εθνική Τράπεζα εντελώς αφνιδιαστικά ουσιαστικά κάνει έξωση στον ΔΟΛ από το κτίριο της Μιχαλακοπούλου!

Η εξέλιξη αυτή βρήκε απροετοίμαστη την πλευρά Μαρινάκη η οποία επιζητούσε από την πρώτη στιγμή ένα δίαυλο συνεννόησης με την τράπεζα, αλλά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η διοίκηση της Εθνικής ήταν κάθετα αρνητική σε οποιαδήποτε συζήτηση με τους συνεργάτες του εφοπλιστή.

Προτάθηκε αρχικά στην τράπεζα να μειωθεί το πολύ υψηλό για την εποχή αλλά και τη χρήση του κτιρίου από εδώ και πέρα ενοίκιο και να παραμείνει εκεί.. ο ΔΟΛ, αλλά η τράπεζα αρνήθηκε. Στη συνέχεια προτάθηκε να υπάρξει μια συνεργασία λίγων μηνών μέχρι να πάει η εταιρεία σε νέο κτίριο με ένα λογικό ενοίκιο, αλλά η εθνική επίσης αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση και εντελώς ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο και ενώ ακόμη δεν υπάρχει μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη, προχώρησε σε διαδικασία έξωσης.

Κάποιοι σκέφτονται τις «καλές» σχέσεις της Εθνικής που οι πάντες γνωρίζουν ότι υπάρχουν με το Μαξίμου και συνδέουν τη στάση της τράπεζας με τη γενικότερη κακή σχέση του τελευταίου διαστήματος ανάμεσα στον Β. Μαρινάκη και την κυβέρνηση.

Ετσι στους ήδη πολλούς πονοκεφάλους που έχουν προκύψει στους συνεργάτες του Β. Μαρινάκη που τρέχουν τη διαδικασία μετάβασης προκύπτει και το κτιριακό θέμα το οποίο είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ίσως το πιο άμεσο πρόβλημα που πρέπει να ασχοληθεί η νέα ιδιοκτησία.

Η εξέλιξη αυτή από τη μια πλευρά αποδεικνύει αυτό που εδώ και καιρό έχουμε τονίσει και εξηγήσει ότι δηλαδή ο Β. Μαρινάκης για διαφόρους λόγους δεν ασχολείται καθόλου με την υπόθεση ΔΟΛ με αποτέλεσμα να προκύπτουν ένα σωρό προβλήματα στην όλη διαδικασία. 

Ισως αυτή η εξέλιξη να οδηγήσει στην έστω και αναγκαστική ενασχόληση του με τον ΔΟΛ και να πάρει άμεσα όλες εκείνες τις αποφάσεις που πρέπει ώστε να λειτουργήσει και άμεσα η νέα εταιρεία, αλλά και σωστά δηλαδή όχι με προσωρινές λύσεις αλλά με ένα νέο ισχυρό και με προοπτική σχήμα διοίκησης και δομών.

Για τη μετεγκατάσταση του ΔΟΛ ακούγονται διάφορα κτίρια και περιοχές με επικρατέστερη αυτήν τη στιγμή κάποιο ιδιόκτητο κτίριο του ομίλου Μαρινάκη στην περιοχή του Μεταξουργείου-Κεραμεικού.

Το θέμα είναι βέβαια αν θα προλάβει να γίνει έγκαιρα η μετεγκατάσταση και γενικά η όλη διαδικασία μεταβίβασης αν θα πάει ομαλά η αν θα υπάρξει έστω και για μικρό διάστημα αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ, εξέλιξη που μόνο καλή δεν τη λες βέβαια…

Πηγή: enimerosi24

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "