Αλέξης - Αχτσιόγλου - Πετρόπουλος: Κόβουν με (ν)τροπολογία τα αναδρομικά των συνταξιούχων ως «προστάτες» των φτωχών…

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


H λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι άγνωστη σ’ αυτούς. Αλέξης Τσίπρας, Έφη Αχτσιόγλου, Γ. Πετρόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος με χθεσινή μεταμεσονύχτια (ν)τροπολογία, καταργούν κάθε δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, βγάζοντας ουσιαστικά άκυρες όλες τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ΣτΕ και ΓΛΚ που τους δικαιώνουν.

------------------------

Δεν έχει σημασία αν τα ελληνικά δικαστήρια δικαιώνουν συνεχώς τους συνταξιούχους για τις άδικες περικοπές των συντάξεων τους, περικοπές που τους έχουν οδηγήσει στα όρια της φτώχιας. Δεν έχει επίσης σημασία ότι σε ένα κράτος δικαίου, η πολιτική ηγεσία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε κράτη που ισχύει η δημοκρατία και η ισονομία, όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εκ των πραγμάτων, πιστοποιείται πλέον ότι καμία παροχή, και κανένα δικαίωμα των πολιτών, δεν πρόκειται να ισχύσει, ανεξάρτητα αν το προβλέπουν οι νόμοι ή έτσι αποφασίζει η δικαιοσύνη, αν δεν αποτελεί κίνηση ελεημοσύνης των Κυβερνητικών παραγόντων. Γιατί αυτοί οι κύριοι και κυρίες, κατέχονται πλέον από το σύνδρομο του «αριστερού» πατερούλη, όχι βέβαια, επειδή αυτή είναι η ιδεολογική αντίληψή τους, αλλά γιατί ανακάλυψαν, αυτοί οι δίκαιοι και προστάτες των λαϊκών μαζών, ότι η «κρατική ελεημοσύνη» προς το χειμαζόμενο λαό, εφόσον είναι δική τους αποκλειστική απόφαση, φέρνει ψηφαλάκια.


Τα ψηφαλάκια, φέρνουν εξουσία, η εξουσία φέρνει ΚΑΡΕΚΛΕΣ κι αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει.

Το είπε εξάλλου και ο υποτίθεται «αριστερών αντιλήψεων» πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην χθεσινή εορταστική βραδιά στο ταπεινό Μέγαρο Μουσικής, της Ελληνικής Αεροπορίας. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, αλλά η καταβολή τους αποτελεί πολιτική απόφαση της Κυβέρνησής μας. Με απλά λόγια: «γράφουμε στα παλιά παπούτσια μας κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης και πολύ απλά δίνουμε τα αναδρομικά γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρουν ψήφους τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους ΑΝΕΛ του «σύντροφου» Καμμένου, που κινδυνεύει να μην μπει στην Βουλή». Ποιο απλά και ποιο κατανοητά δεν θα μπορούσε να το πει ο σύντροφος Αλέξης.

Ξέχασε βέβαια να πει, για πολύ κατανοητούς λόγους, γιατί αυτή η απόφαση της Κυβέρνησής του δεν πάρθηκε έν χρόνο πριν τουλάχιστον και πριν βγει η απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, τις αποφάσεις των οποίων ομολόγησε ουσιαστικά ότι τις «γράφει στα…π@π@ρια του».

Από κοντά και τα τσιράκια του, η ευειδής υπουργός εργασίας, φιλέσπλαχνη υπερασπίστρια των δικαιωμάτων εργαζόμενων και συνταξιούχων κα Εύη Αχτσιόγλου και ο μεγαλοδικηγόρος εργατικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων, υφυπουργός Εργασίας κος Πετρόπουλος, που ως μάντης των μελλούμενων, δήλωσαν ότι κανείς εργαζόμενος ή συνταξιούχος δεν πρόκειται να πάρει αναδρομικά με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, εκτός από τους μετρημένους στα δάχτυλα που έχουν επ’ ονόματί τους αυτές τις δικαστικές αποφάσεις.

Ουσιαστικά και οι δύο είπαν τα εξής: «Γράφουμε στα π@π@ρια μας, όλες αυτές τις δικαστικές αποφάσεις περί αναδρομικών σε συνταξιούχους και εργαζόμενους και δεν πρόκειται να δώσουμε τίποτα σ’ αυτούς. Έχουμε τον τρόπο μας και σύντομα θα δείτε όλοι εσείς που λέτε το ακριβώς αντίθετο».


Και ω του θαύματος, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, χθεσινή νυκτερινή μεταμεσονύκτια τροπολογία και των δύο, καταργεί με ύπουλο τρόπο κάθε διεκδίκηση αναδρομικών, με βάση τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως καταγγέλει σήμερα ο εργατολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Βουλευτής του Σύρια Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην μεταμεσονύκτια τροπολογία αναφέρονται πέραν των άλλων τα εξής: «Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)».

Με απλά λόγια: «Όσοι πήραν, πήραν, οι υπόλοιποι να περιμένουν τις ελεημοσύνες της Κυβέρνησης». Είπαμε, να μην κάνει δηλώσεις ο Αλέξης ΜΑΣ, για το πλέριο ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του για τον χειμαζόμενο λαό, που η ίδια «ξεβράκωσε…;

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, απλώς ο αναγνώστης ας διαβάσει τις δηλώσεις Πετρόπουλου, Αχτσιόγλου και Μητρόπουλου που παραθέτονται στην συνέχεια και ας βγάλει ο ίδιος τα συμπεράσματά του…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.com

---------------

Πετρόπουλος: Μόνο οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά (kathimerini.gr)


«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά των συντάξεων», ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους και εκτίμησε ότι για λόγους δημοσίους συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση το δημόσιο ταμείο.

Ανέφερε μάλιστα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το νόμο που προβλέπει πλαφόν 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη απόφαση για επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές, θα προσέκρουε σε αυτό το νόμο.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τις αποφάσεις δικαστηρίων που δίνουν αναδρομικότητα, έκρινε ότι είναι αντίθετες με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να σημειώσει ότι πρέπει να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια εναντίον των συνταξιούχων.

Ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , Γιώργο Κουτρουμάνη, ότι πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό.

«Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τόνισε, επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην επιλογή της κυβέρνησης.

Αχτσιόγλου για τα αναδρομικά: Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει η απόφαση (iefimerida.gr)


Η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ναι μεν το Μονομελές Πρωτοδικείο έχει δικαιώσει ορισμένους συνταξιούχους που προσέφυγαν, όμως η κυβέρνηση έχει προσφύγει σε δεύτερο βαθμό και θα κερδίσει τη δίκη.

Και αυτό γιατί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό -και πάνω στον οποίο βασίστηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου- δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Δήλωσε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7:
«Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ, χτίζονται δικηγορικές καριέρες. Το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση περικόπηκαν οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές. Πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά, αυτό αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ, έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου. Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περίπου δέκα περικοπές στις συντάξεις και παρέδωσαν το ασφαλιστικό με έλλειμμα. Είναι ένα αρνητικό θαύμα και θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο ενώ καταφέραμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ήταν 4,5 δισ. το έτος».

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων και δήλωσε σίγουρη ότι τελικά οι συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων δεν θα κοπούν:

«Διαμορφώνονται οι συναινέσεις που χρειαζόμαστε. Οι εταίροι μας έχουν αποδεχθεί ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, ότι επιτυγχάνουμε τους στόχους μας για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό που συζητάμε αφορά το δημοσιονομικό χώρο και την αξιοποίησή του. Υπάρχει σύγκλιση για την εφαρμογή όλων των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Υπάρχουν μικρές αποκλίσεις οι οποίες είναι επιλύσιμες. Τις επόμενες μέρες θα αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα. Έχει σημασία να αισθανθούν οι πολίτες ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι μια τυπική ημερομηνία, αλλά μια νέα πραγματικότητα».

Αλέξης Μητρόπουλος: Τέλος δώρα και αναδρομικά σε συνταξιούχους με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια (iefimerida.gr)


«Τέλος τα δώρα και αναδρομικά στους συνταξιούχους με την τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια» ανέφερε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας για τροπολογία-Δούρειο Ίππο της Κυβέρνησης.

Ο  γνωστός συνταγματολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, μίλησε για ένα «πλυντήριο» στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα τις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Όπως επισημαίνει ο Αλέξης Μητρόπουλος το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.
Ουσιαστικά, όπως λέει, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις με το άρθρο αυτό επανανομοθετεί και κόβει μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα.

Όπως επισήμανε το πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)».
Με τον τρόπο αυτό, όπως λέει ο Αλέξης Μητρόπουλος, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα περικοπών και επιστροφής δώρων για όλους τους συνταξιούχους και σημείωσε πως οι νομικές επιτροπές κομμάτων πρέπει να επιληφθούν για να μην ψηφιστεί αυτή η τροπολογία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "