Συνταξιούχοι: Θα πάρουν αναδρομικά τα κομμένα δώρα; Ποιες οι προϋποθέσεις…

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Σταθμός η απόφαση του Πρωτοδικείου

Μακρύς είναι ο δρόμος για την διεκδίκηση των δώρων των συνταξιούχων μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 

Η απόφαση έδωσε ελπίδες σε χιλιάδες συνταξιούχους, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά, ωστόσο νομικοί εκτιμούν με βεβαιότητα ότι το δημόσιο θα ασκήσει έφεση σε βάρος της δικαστικής απόφασης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπόθεση θα φθάσει μέχρι τον ανώτατο βαθμό δικαστικής κρίσης, δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παρ' όλ' αυτά, οι δικηγόροι που ασχολούνται με το εργατικό δίκαιο, συνιστούν στους συνταξιούχους να επισκεφθούν το ταμείο τους και να υποβάλλουν αίτηση για διακοπή της παραγραφής των αξιώσεων τους (μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου) σημειώνοντας ωστόσο, ότι μέσα σε έξι μήνες από την ημέρα που θα καταθέσουν την αίτηση, θα πρέπει να έχουν ασκήσει και αγωγή, διεκδικώντας τα δώρα που έχουν περικοπεί.

Αυτές οι κινήσεις αφορούν εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Νομικοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την επίμαχη απόφαση, αφού σε περίπτωση που η υπόθεση κριθεί θετικά για τους συνταξιούχους, δεν θα αφορά μόνο αυτούς, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη εν ενεργεία εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των δώρων. Εξάλλου, ήδη, η Ολομέλεια του ΣτΕ το 2015, έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο 4093/12, με τον οποίο έγιναν οι περικοπές, ωστόσο η απόφαση για το εαν θα επιστραφούν χρήματα παραμένει πολιτική, όπως εξάλλου έγινε και με τους ενστόλους.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "