ΕΦΚΑ: Έχει 1126 ακίνητα, χρησιμοποιεί μόνο τα 224 και θέλει να αγοράσει κι άλλα, την στιγμή που δεν δίνει νέες συντάξεις…

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Η παράδοξη απόφαση αγοράς ακινήτων και ο χαμένος λογαριασμός... Άλλα λέει η Αχτσιόγλου και άλλα ο ΕΦΚΑ για την ακίνητη περιουσία των ταμείων

Την ώρα που κανένας δεν γνωρίζει καν ποια είναι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ταμεία που απορροφήθηκαν χωρίς ισολογισμούς ο ΕΦΚΑ σχεδιάζει αγορές ακινήτων απλά με το επιχείρημα να μην πληρώνει ενοίκια και επειδή έχει ευκαιρία λόγω της πτώσης των τιμών στην αγορά ακινήτων.

Μάλιστα δεν έχει περάσει πολύς καιρός όπου έβγαλε προς εκμίσθωση στο κέντρο της Αθήνας (στο πρώτο εξάμηνο του 2018) κτίρια μεγάλους μεγέθους ακόμα και οικόπεδα ενώ τώρα φαίνεται να αναζητεί οικόπεδο για να αγοράσει προκειμένου να αναγείρει κτήματα για τις υπηρεσίες του.

Επίσης έχει περάσει περίπου ένας χρόνος όπου η κα Αχτσιόγλου ανακοίνωνε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση προς όλους τους φορείς του Δημοσίου, υπουργεία, οργανισμούς, ΟΤΑ και πανεπιστήμια, για τη χρήση 120 κτιρίων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία και παραμένουν για χρόνια «κλειδωμένα
Τότε το Υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι 1.126 ακίνητα έχουν περιέλθει στην κυριότητα των ασφαλιστικών οργανισμών,είναι  συνολικού εμβαδού 1,67 εκατ. τ.μ και μόλις το 20% αξιοποιείται. Το 49% από αυτά ήταν κενο, το 31% είχε παραχωρηθεί και μόλις το 20% είτε ήταν μισθωμένο (14%) είτε ιδιοχρησιμοποιείται (6%).

Έκτοτε ουδείς έμαθε τι έγινε με το μεγαλεπήβολο σχέδιο. Και προφανώς φαίνεται ότι τα 1126 ακίνητα όλων των μεγεθών, διαστάσεων και δυνατοτήτων δεν φτάνουν στον ΕΦΚΑ ο οποίος πληρώνει ενοίκια. Βέβαια τα 1126 ακίνητα της κας Αχτσιόγλου δεν ταιριάζουν με τα στοιχεία που δίνει σήμερα ο ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα ότι  διαθέτει χαρτοφυλάκιο:

  • 174  κτηρίων
  • 130 τμήματα κτιρίων
  • 56 οικόπεδα και
  • 28 αγροτεμάχια

Ούτε βέβαια μπορεί να γίνει αντιληπτό πως έχει κατορθώσει ο ΕΦΚΑ με τόσα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα να πληρώνει μισθώματα για 261 ιδιοκτησίες και να θέλει να αγοράσει και άλλα ακίνητα. Άραγε όλα αυτά έχουν λογική; 

Έχει λογική η πραγματοποίηση δαπανών σε ακίνητα όταν ο ΕΦΚΑ αποδεικνύεται ανίκανος να διαχειριστεί τα ακίνητα που έχει και είναι αμφίβολο αν ξέρει πόσα είναι.

Νίκος Καρούτζος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: bankingnews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "