Ο θάνατος του «συνταξιούχου», ως στοιχείο επιβίωσης του «ασφαλιστικού»… ή αλλιώς τα «σαπρόφυτα»

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Είμαι μόνο 68 ετών και είμαι τυχερός αφού δεν έφθασα ακόμη τα 70. Την χρονιά που «βγήκα» υποχρεωτικά στη σύνταξη, θα έπρεπε να πάρω 2.860 ευρώ. Μετά από δύο χρόνια πήρα στα χέρια μου 1.560 ευρώ (κύρια και επικουρικά) και σήμερα με την διολίσθηση Κατρούγκαλου, 1.040 ευρώ, όντας προνομιούχος. Από τον Γενάρη, η σύνταξή μου, θα φθάσει λόγο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, κατά τα οριζόμενα από το ν. Κατρούγκαλου, -αυτού του γελαστού ανθρώπου που ακόμη και σήμερα πονάει κατά δήλωσή του για τον νόμο που έφτιαξε-, στα 870 ευρώ περίπου.

Ελπίζω με αυτά τα χρήματα πλέον να φθάσω και ξεπεράσω τα 70 και να μην γίνω «ήρωας» του ασφαλιστικού, εγκαταλείποντας τον μάταιο αυτό, όπως αποδεικνύεται τελικά, κόσμο, όπως πολύ σωστά ανάφερε ο πρωθυπουργός της χώρας στην Θεσσαλονίκη.

Με απλά λόγια «ο θάνατός μου/μας η ζωή των επόμενων», αφού κατά τον πρωθυπουργό, έτσι θα ζήσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και μάλιστα αυτών που ενώ δεν είχαν περισσότερα από 15-20 χρόνια ασφάλισης, παίρνουν πλέον με τον νόμο Κατρούγκαλου, σχεδόν όσα κι εγώ που βγήκα υποχρεωτικά στη σύνταξη με 35 χρόνια στο δημόσιο και 12 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη φύση με τα σαπρόφυτα. Φυτρώνουν συνήθως σε δύσκολο γεωλογικά περιβάλλον, αναπτύσσονται και γίνονται λαμπερά και όμορφα, βγάζουν λουλούδια και κάνουν καρπούς και όταν κλείνει ο κύκλος τους, αρχίζουν και πεθαίνουν όχι από την κορυφή προς την ρίζα τους, αλλά αντίστροφα από την ρίζα τους προς την κορυφή τους σαπίζοντας τελικά στο χώμα, με τα «σώματά» τους να γίνονται λίπασμα για τα επόμενα φυτά που θα φυτρώσουν.

Αυτό ίσως είχε υπόψη του ο Πρωθυπουργός που στην Θεσσαλονίκη δήλωσε ουσιαστικά ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία η σύνταξη για όσους είναι πάνω από 70 αφού θα πεθάνουν.


Συγκεκριμένα θέλοντας, ο κος Τσίπρας, να επιχειρηματολογήσει ότι η περικοπή των συντάξεων δεν είναι μέτρο αναπτυξιακό και διαρθρωτικό, σχολίασε ότι το μέτρο αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, άνω των 70 ετών, συνεπώς θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου.

Η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα για τη σταδιακή αποχώρηση (από τη ζωή) των συνταξιούχων που έχουν ακόμα δικαίωμα στην προσωπική διαφορά προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις:

«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Το «ατυχές» κατά την ποιο ήπια έκφραση γεγονός της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι «το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων θα λυθεί με... φυσικό τρόπο, δηλαδή με θάνατο» προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και πικρά σχόλια στα ΜΜΕ και τα SocialMedia.

Ο γράφων, παραθέτει στην συνέχεια, το τραγούδι The Thrillis Gone του JoseFeliciano, ινδάλματος των νιάτων μου, που υπό κανονικές συνθήκες, σύμφωνα με την λογική του κου Τσίπρα, θάπρεπε πλέον να έχει «φύγει» αφού γεννήθηκε το 1945 (σήμερα είναι 73 ετών), αν κι αυτός σίγουρα δεν έχει ανάγκη την σύνταξη που πιθανόν του έχει δοθεί από το Αμερικανικό Κράτος. Ενδεικτικά δε παραθέτει μία σειρά μηνυμάτων στο Τwitter, ηλικιωμένων της ίδιας κατηγορίας με εμένα.

----------------

Υ.Γ.: ο Πρωθυπουργός, α ς είναι πάντα καλά, όπως και οι Κατρούγκαλος και Αχτσιόγλου. Τουλάχιστον αυτοί δεν χρειάζεται να δουλεύουν όλη τη ζωή τους, αφού ο νόμος του πρώτου, έχει ιδιαίτερη φροντίδα για τους νομικούς, τους πολιτικούς και αυτούς που βγαίνουν πρόωρα. 

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "