Εξ ιδίων τα βέλη και η ομολογία για να μην αμφιβάλετε… για το μέλλον που Μας επιφυλάσσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Ν. Φίλης: Δεν ήρθε η ρύθμιση του χρέους που μας είχαν πει - Να μην κοπούν συντάξεις και αφορολόγητο.

-------------

«Φίλια» πυρά εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αποδομώντας πλήρως το success story της κυβέρνησης, ακόμα και για τη ρύθμιση του χρέους! Ειδικά, μάλιστα, για την απόφαση του Eurogroup υπογράμμισε ότι «δεν ήρθε η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουμε», αφήνοντας στην άκρη τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και τα Ζάππεια.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν δίστασε να τονίσει ότι το ολιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν αποτελεί λύση. «Βλέπω το ολιστικό σχέδιο που κατέθεσε κυβέρνηση. Στην καλή εκδοχή, το 2022 δηλαδή 14 χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης θα φτάσει η ανεργία στο 14,2%. Ίλιγγος!», τόνισε ενώπιον του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος παρακολουθούσε τον κ. Φίλη να του επιτίθεται σθεναρά.

Ο ίδιος, συνέχισε το αντάρτικό του, με αφορμή το θέμα των περικοπών των συντάξεων, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να μην τις εφαρμόσει, όπως επίσης και τη μείωση του αφορολόγητου. «Νομίζω ότι όλοι οι όροι οικονομικοί που υπήρχαν πέρυσι όταν θεσπίσαμε τα μέτρα αυτά δεν ισχύουν σήμερα», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε ότι δεν ισχύουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ αλλά και του προϋπολογισμού.

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, πυροδότησε τη βόμβα για τη (μη) ρύθμιση του χρέους. «Για το χρέος, η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουμε, αναφέρομαι στο γαλλικό μηχανισμό, δεν υπάρχει, όπως επίσης δεν υπάρχει και το ΔΝΤ που επέμενε για τους όρους παρότι διαφωνούσε η κυβέρνηση», επισήμανε με νόημα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα νέα μέτρα δεν «μας μας επιβάλλονται από έξω, αλλά είναι δικιά μας επιλογή».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αποτελεί ηθική αλλά και πολιτική υποχρέωση να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, και ειδικά η περικοπή των συντάξεων χηρείας. «Υπάρχει ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε την απάντηση στο θέμα αυτό. Σε ένα θέμα με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία», είπε σχετικά.

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας η τοποθέτηση Φίλη να μην δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα. «Δεν είναι προς απάντηση στη σημερινή συνεδρίαση τα θέματα που έθεσε ο κ. Φίλης. Είναι ζήτημα κοινωνικού ελέγχου και πολιτικής τοποθέτησης», υπογράμμισε, κλείνοντας τη συζήτηση.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "