Όπου τους δείτε σκύψτε ευλαβικά το γόνι: Για τους Δικαστές του ΣτΕ μιλάμε. «Και προσοχή να είστε περιποιημένοι και έτοιμοι για όλα»

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Μην στενοχωριέστε γιατί οι δικαστές ή όπως αλλιώς ονομάζονται του ΣτΕ ή Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισαν ότι οι περικοπές στις συντάξεις του λαού που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου είναι συνταγματικές.

Οι άνθρωποι, κουβαλούν πάνω τους τόνους σοφίας, δικονομικής και συνταγματικής, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εξάλλου, απ’ ότι έγινε γνωστό, βασανίσθηκαν πολύ για να πάρουν την απόφαση αυτή. Πιθανόν γιατί πέρναγαν μπροστά από τα μάτια τους, οι φατσούλες της Αχτσιόγλου, του Πετρόπουλου και κυρίως του Κατρούγκαλου, θλιμένες και με τα μάτια γεμάτα αγωνία.

Αναρωτήθηκε κανείς, για την αγωνία αυτών των τριών πολύ ευαίσθητων προσώπων της Κυβέρνησης του Αλέξη, ναι του μοναδικού Αλέξη, του δικού μας Αλέξη, του αριστερού Αλέξη με το ηθικό πλεονέκτημα, την αγωνία για το πως θα τον αντικρύσουν στα μάτια, αν η απόφασή των δικαστών έκρινε τον νόμο τους αντισυνταγματικό.

Αναρωτήθηκε κανείς μήπως, για την αγωνία των βουλευτών ή μάλλον των βολευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα μπορούσαν να υποσχεθούν στον δοκιμαζόμενο λαό και ειδικότερα στην πολύ συμπαθή τάξη των ταλαίπωρων συνταξιούχων ότι θα ανατρέψουν κάθε πρόβλεψη του νόμου Κατρούγκαλου που ψήφισαν οι ίδιοι επειδή τους πίεζαν οι θεσμοί, αν οι δικαστές του ΣτΕ με την απόφασή τους έκριναν αντισυνταγματική την διάταξη για τις νέες από την 1.1.2019 περικοπές των συντάξεων του λαουτζίκου…


Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ του ΣτΕ, το έκαναν το καθήκον τους. Είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των συνταξιούχων δικαστών, από το 2012 μάλιστα, ενώ καθόρισαν και με ποιο τρόπο οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους θα πάρουν πίσω όσα τους κράτησαν και μάλιστα αναδρομικά.

Ο λαός δεν θα πρέπει να είναι άδικος, εξάλλου κι αυτοί θα πρέπει από κάπου να πληρωθούν, κι όπως λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας, όλοι είναι ίσοι απέναντι στα βάρη που πρέπει να σηκώνουν, δηλαδή σ’ αυτά που πρέπει να πληρώνουν, εκτός από τους ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που επειδή είναι ποιο ίσοι από τους άλλους, δεν πληρώνουν τίποτα, αλλά πληρώνονται…

Γι’ αυτό αγαπητοί αναγνώστες, με όλο το σεβασμό προς εσάς, όταν συναντάτε τους δικαστές να σκύβετε ευλαβικά το γόνι, παραμένοντας στην περίφημη στάση που αναφώνησε ο ήρωας και μεγάλος πατριώτης Πάνος Καμμένος στη Βουλή Ελλήνων… «ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ»…

Συμβουλή της στήλης, πάλι με όλο τον σεβασμό που την διακρίνει… Για καλό και για κακό και σε κάθε περίπτωση για να μην προκαλέσετε κάποια δυσανεξία ή κακή εντύπωση όταν βρεθούν πολύ κοντά σας, ίσως θα πρέπει να είστε πολύ καλά μπανιαρισμένοι, -συνιστάται αφρόλουτρο με ουδέτερο πεχά-, αρωματισμένοι, συνίσταται κάποιο άρωμα Ιβ Σεν Λωράν για τους άνδρες, ή Κοκό Σανέλ για τις γυναίκες και απαραίτητα, περιποιημένη επιδερμίδα σώματος ώστε να είναι πάντα μαλακή. Για την περίσταση συνιστάται απλή και χαμηλού κόστους αλοιφή για επάλειψη σε κάθε σημείο του σώματος και ειδικά σε αυτά που θεωρούνται και είναι πολύ ευαίσθητα, αλοιφή που όλοι την γνωρίζουν όχι με το επιστημονικό, αλλά με το λαϊκό όνομά της, τη ΒΑΖΕΛΙΝΗ.

Οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ έκαναν το ΚΑΘΗΚΟΝ τους, ας κάνουμε και εμείς οι συνταξιούχοι το δικό μας. Να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση και κυρίως ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ

Διαβάστε στην συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που έγιναν γνωστά για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία οι περικοπές των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου είναι συνταγματικές…

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

-----------------------

Συνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις κατά τους δικαστές του ΣτΕ


Η μάχη του ΣτΕ και η διάσκεψη υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών με την προσωπική διαφορά

Ομπρέλα νομιμοποίησης του επανυπολογισμού των συντάξεων και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς έθεσε, κατά πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της μείζονος, 25μελούς, ολομέλειας του δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε η ΕΝΥΠΕΚΚ του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου, με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν από το ΣτΕ οι προσφυγές συνδικαλιστικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Τα μέτρα αυτά έχουν θεσπιστεί με τον αποκαλούμενο νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) με βάση τον οποίο υπολογίζονται ήδη αλλά και θα επανυπολογιστούν από 1/1/2019 οι συντάξεις.

Μάλιστα, είναι ο πρώτος νόμος επανυπολογισμού συντάξεων που -εφόσον καταγραφεί και επίσημα με την καθαρογραφή της απόφασης- κρίνεται τα τελευταία χρόνια συνταγματικός, αφού οι προηγούμενοι από το 2012 και μετά έχουν κριθεί αντισυντγματικοί με αποφάσεις της ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου. 

Τι αφορά 

Με τις προσφυγές οι ενώσεις ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 ("Νόμος Κατρούγκαλου"). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1/1/2019.

Μεταξύ αυτών που είναι στη μειοψηφία, δηλαδή που φέρονται να τάχθηκαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας στις περικοπές των παλαιών συντάξεων είναι: Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικόλαος Σακελλαρίου, και οι αντιπρόεδροι, Ειρήνη Σαρπ, Ιωάννης Γράβαρης και Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Αφαιρεί επιχειρήματα 


Η διαρροή του αποτελέσματος της διάσκεψης προκάλεσε σχετική δυσφορία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η απόφαση δεν έχει την τελική μορφή της, δεδομένου πως, για να οριστικοποιηθεί, θα πρέπει να καθαρογραφεί αλλά κυρίως γιατί αφορά πλατιές μάζες ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών που πρέπει να ενημερώνονται για τέτοια ζητήματα, επίσημα.

Άλλωστε, ακολουθούν εντός των ημερών και άλλες διασκέψεις με κορυφαία ζητήματα του ασφαλιστικού νόμου, που αφορούν στο κομμάτι το οποίο  καταλαμβάνει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς κ.λπ.

Πολιτικά, όμως,  η απόφαση αυτή, εφόσον σχηματοποιηθεί και επισήμως, προκαλεί προβλήματα στην εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί με τους θεσμούς το ζήτημα των περικοπών, αφού μια αρνητική απόφαση του ΣτΕ θα ήταν ένα επιπλέον βασικό επιχείρημα. 

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα  

Μέχρι  στιγμής η ολομέλεια του ΣτΕ  έχει κρίνει με αυξημένη πλειοψηφία, 17 υπέρ έναντι 8 κατά, ότι είναι αντισυνταγματική η ένταξη των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αγροτών, στον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν ότι ο ΕΦΚΑ είναι αντίθετος στη συνταγματική αρχή της ισότητας.
Παράλληλα, η ολομέλεια με την ίδια πλειοψηφία έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ σύμφωνα με το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή στα επίπεδα του 26,95% επί του εισοδήματός τους.

Υπενθυμίζεται ότι εισηγητές στις υποθέσεις αυτές, που είναι πάνω από 30, είναι οι σύμβουλοι Σπυρίδων Μαρκάτης, Γεώργιος Τσιμέκας και Άννα Καλογεροπούλου.

Περικοπές έως 18%

Αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές, που φτάνουν έως και 18% θα τεθούν σε εφαρμογή και χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μεγάλες μειώσεις, που σύμφωνα με πρόσφατα παραδείγματα των ΝΕΩΝ, θα φτάνουν τα 350 ευρώ. Οι διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Στις επόμενες διασκέψεις, αναμένεται να δοθεί η μάχη των δικαστών, καθώς το κομμάτι που απομένει καταλαμβάνει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, κ.λπ.).

Παραδείγματα – σοκ

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ορισμένα παραδείγματα που δείχνουν τι θα συμβεί στους συνταξιούχους, έχουν ως εξής:

  • Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με 28 έτη ασφάλισης και σύνταξη 1.140 ευρώ θα έχει απώλεια της τάξης των 205 ευρώ, η νέα της σύνταξη θα είναι δηλαδή στα 869 ευρώ το μήνα.
  • Ενας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με 40 έτη και σύνταξη μετά τις περικοπές που έγιναν ως σήμερα στα 1.184 ευρώ θα έχει μείωση 173 ευρώ και νέα σύνταξη στα 1.010 ευρώ το μήνα.
  • Συνταξιούχος ΠΕ του Δημοσίου με 35 έτη υπηρεσίας θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται από τα 1.225 ευρώ στα 1.004 ευρώ θα έχει δηλαδή απώλειες 221 ευρώ το μήνα.
  • Ενας συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ με 30 έτη ασφάλισης θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται από τα 985 ευρώ στα 807 ευρώ, με απώλειες στα 177 ευρώ τον μήνα.
  • Μια μητέρα ανηλίκου με ασφάλιση 20 ετών στο ΙΚΑ και 695 ευρώ κύρια και επικουρική σύνταξη θα έχει 100 ευρώ μείωση στην κύρια και 30 ευρώ στην επικουρική, θα χάσει δηλαδή μέσα σε έναν χρόνο 1.500 ευρώ, δηλαδή άνω των δύο συντάξεων.

Πηγή: capital.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "