«Απατεώνες» Ολκής – Δίνουν τεράστιες αυξήσεις «κλέβοντας» τους συνεπείς συνταξιούχους

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι ίσως το ποιο διεστραμμένο νομοθέτημα που έχει υπάρξει ποτέ από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Περικόπτουν τις συντάξεις των συνεπών ασφαλισμένων για να δώσουν τεράστιες αυξήσεις σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να έχουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων… Κι αυτό το λένε κοινωνική πολιτική…

------------------------------

Ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι ίσως το ποιο διεστραμμένο νομοθέτημα που έχει υπάρξει ποτέ από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Δομήθηκε, όχι για να σώσει το ασφαλιστικό των Ελλήνων, αλλά για να δώσει την ευχέρεια στους Πολιτικάντιδες του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν πολιτική υπέρ «αδυνάτων» με τα λεφτά των συνεπών ασφαλισμένων.

Τελευταίο κατόρθωμά των συντακτών του νόμου για το ασφαλιστικό (Κατρούγκαλος, Τσίπρας, Δραγασάκης, Αχτσιόγλου & σία) οι «τεράστιες αυξήσεις που πρόκειται να δοθούν στις επικουρικές όλων όσων στην ζωή τους δεν κατέβαλαν περισσότερα από 4.500 ημερομίσθια ασφαλιστικών εισφορών. Προσοχή, όχι σε όλους τους συνταξιούχους, που έχουν καταληστέψει πετσοκόβωντας τις συντάξεις τους, αλλά μόνο σ΄αυτούς.

Από πού βρήκαν τα απαραίτητα κονδύλια;

Εδώ είναι τα «καλά νέα» για όλους τους συνεπείς ασφαλισμένους που συμπλήρωσαν τα 35 χρόνια ή και περισσότερα χρόνια ασφάλισης προκειμένου να πάρουν μία σύνταξη αξιοπρέπειας και παρόλα αυτά είδαν τις συντάξεις τους να λεηλατούνται στο όνομα της σωτηρίας του ασφαλιστικού.

Απ’ αυτούς και από τις συντάξεις τους που τις περικόπτουν, εξοικονομώντας κονδύλια, τα οποία χρησιμοποιούν για να δώσουν αυξήσεις στους αναλογικά δίκαια χαμηλοσυνταξιούχους, κάνοντας κοινωνική πολιτική στις πλάτες των πρώτων. Εκλογές έρχονται, ψηφαλάκια αναζητούνται και ο θεός να βάλει το χέρι του τι άλλες «πολιτικές απατεωνιές» από τον εσμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα δούμε μέχρι τότε, εκτός βέβαια, αν αρκεσθούν στη συνταγή των γεμιστών της κυρίας Φωτίου.

Δείτε ή μάλλον διαβάστε στην συνέχεια την λογική «απατεώνων» στις αυξήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

«Τεράστιες αυξήσεις στις συντάξεις – Οι δικαιούχοι


Ο ΕΦΚΑ προχωρά σε διόρθωση σύνταξης για 20.000 χαμηλοσυνταξιούχους που αποχώρησαν μετά τον Ιούλιο του 2015 και πριν από το Μάιο του 2016, δηλαδή μετά το τρίτο μνημόνιο και πριν από το νόμο Κατρούγκαλου.

Ευνοημένοι είναι κυρίως μισθωτοί του ΙΚΑ, που αποχώρησαν πριν από τα 67, με λίγα χρόνια πληρωμένων εισφορών και χαμηλές συντάξιμες αποδοχές.

Πρόκειται για τους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν χωρίς δίχτυ ασφαλείας στη «μαύρη τρύπα» που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση των κατώτατων ορίων στις πρόωρες συντάξεις και πριν από τη θέσπιση της εθνικής σύνταξης του νόμου Κατρούγκαλου.

Έγγραφο του ΕΦΚΑ τούς δίνει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση, ώστε να επανυπολογιστεί προς το ευνοϊκότερο η σύνταξή τους, αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος».

Αυτό σημαίνει πως μπορούν να λάβουν αναδρομικά από 13 Μαΐου 2016 την εθνική σύνταξη των 345 ευρώ – 384 ευρώ και την ανταποδοτική που αντιστοιχεί στις εισφορές που είχαν καταβάλει.

Θα πρέπει δηλαδή να παραιτηθούν από την αρχική πρώτη αίτηση και να δεχτούν η σύνταξή τους να αρχίσει από 13/05/2016 αλλά με ευνοϊκότερο τρόπο υπολογισμού.

Το όφελος φτάνει κατά περιπτώσεις μέχρι και το 100%, καθώς το δικαιούμενο μηνιαίο ποσό μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί.

Συνεπώς αν ο συνταξιούχους υποβάλει αίτηση σήμερα, δικαιούται αναδρομικά 23 μηνών, τα οποία πριν καταβληθούν θα πρέπει θα πρέπει να συμψηφιστούν με τα ποσά που έχει λάβει ο ίδιος μέχρι σήμερα.

Πριν από τη ρύθμιση του νόμου 4336/2015 θα έπαιρναν το κατώτατο όριο των 486,84 ευρώ οι παλαιοί ασφαλισμένοι ή 495,74 ευρώ οι νέοι ασφαλισμένοι, συν την προσαύξηση ανάλογα με τις ημέρες εργασίας.

Επειδή όμως υπέβαλαν αίτηση μετά την 1/07/2015, πήραν ό,τι αντιστοιχούσε στις εισφορές τους, με προοπτική να λάβουν δια βίου το κατώτατο όριο όταν γίνουν 67.

Τώρα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν νωρίτερα τη σύνταξή τους και να λάβουν την ανταποδοτική και τη βάση της εθνικής σύνταξης των 345 -384 ευρώ.


Ωφελούμενοι είναι όσοι αποχώρησαν το επίμαχο 11μηνο πριν από τα 67: Με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης (15ετία – 4.500 ένσημα) και χαμηλές ή μεσαίες αποδοχές. Για παράδειγμα, μισθωτοί ΙΚΑ με πρόωρη- μειωμένη.

Με χρόνο ασφάλισης 20ετίας και χαμηλές αποδοχές (π.χ. κοντά στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά). Ως μητέρες ανηλίκων με μειωμένη σύνταξη και λίγα χρόνια ασφάλισης. Ως μητέρας ανήλικων με πλήρη σύνταξη και χαμηλές αποδοχές. Ως συνταξιούχοι χηρείας με χαμηλά ασφαλιστικά δεδομένα.

Ειδικά οι μισθωτοί που αποχώρησαν με μειωμένη έχουν σημαντικό όφελος, διότι ο νόμος 4336 του 2015 έφερε και πρόσθετο πέναλτι 10% σε όσους αποχώρησαν πρόωρα με μειωμένη από 19/08/2015.

Η ποινή αυτή επιβαλλόταν μαζί με το προϊσχύον 30% ανεβάζοντας το συνολικό «ψαλίδι» των μειωμένων στο 40%, αλλά δεν ήταν μόνιμη.

Απαλειφόταν όταν ο συνταξιούχος συμπλήρωνε το νέο όριο ηλικίας της πλήρους.

Ο τρόπος υπολογισμού το νόμου Κατρούγκαλου καταργεί το επιπλέον πέναλτι του 10% και ορίζει πως η ανώτατη ποινή 30% επιβάλλεται μόνο στην εθνική σύνταξη και όχι στο σύνολο, άρα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 103,5 ευρώ – 115,2 ευρώ.»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "