Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους

Κατηγορία: Οικονομία Συνταξιοδοτικά


Η λαϊκή μούσα αναφέρει: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι». Τρανό παράδειγμα επιβεβαίωσής του, ο περίφημος συνταξιουχοκτόνος νόμος του μέγα λαϊκιστή και «προστάτη των φτωχών» Καθηγητή (όπως του αρέσει να τον αποκαλούν) κ. Κατρούγκαλου.

Υποτίθεται, όπως ο ίδιος και όλη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους, ότι αναμόρφωσε το συνταξιοδοτικό που κατέρρεε, «προστάτευσε» τις συντάξεις, καθιέρωσε και θεσμοθέτησε την εθνική σύνταξη για όλους και φρόντισε τους «φτωχούς και άτυχους στη ζωή…

Είναι, όμως έτσι ή αποτελεί μνημείο στρέβλωσης και διαστρέβλωσης των πάντων, μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, ευγενικός χορηγός όσων ποτέ δεν πλήρωσαν ασφαλιστικές εισφορές και πέπλο προστασίας των «ελίτ» συνδικαλιστών και προνομιούχων συντεχνιών που απομυζούσαν και συνεχίζουν να απομυζούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία;

Ας τα δούμε με την σειρά…

α) Η «για πρώτη φορά» Εθνική Σύνταξη… και στους «μη δικαιούχους»…

Μεγαλύτερη απάτη, πολιτική και κατά ουσιαστική έννοια «οικονομική» σε βάρος των συνεπών στα ασφαλιστικά τους εργαζόμενων, δεν έχει υπάρξει στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Υπερβολικό; Όχι γιατί τα πραγματικά στοιχεία άλλα πιστοποιούν και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…

Κατά αρχή, η «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ, είναι σταθερή μόνο για όσους δεν έχουν ποτέ καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ή δεν πληρούν έστω και τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να λάβουν κάποιας μορφής σύνταξη, με βάση όσα έχουν καταβάλει («ένσημα») στην διάρκεια του εργασιακού βίου τους.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, η εθνική σύνταξη ανέρχεται σε 384 ευρώ μηνιαίως μόνο εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης, ενώ μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών. Για τα 15 έτη ασφάλισης, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 345,60 ευρώ, στο οποίο προστίθενται τα 46,20 ευρώ (για τις αποδοχές των 400 ευρώ) και μας δίνουν τελικό ποσό σύνταξης της τάξης των 391,80 ευρώ. 

Αυτό, όμως που δεν αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της πολύ σοβαρής ιστοσελίδας, είναι ότι προβλέπεται και η λεγόμενη άτυπα «κοινωνική εθνική σύνταξη», που θεσμοθετήθηκε σε αντικατάσταση της «προνοιακής σύνταξης» η οποία μέχρι πρότινος χορηγούνταν από τον κλάδο Προνοιακής Φροντίδας του Υπουργείου Εργασίας.

Σήμερα όσοι υπήρξαν δικαιούχοι της συγκεκριμένης σύνταξης, πέρασαν με το νόμο αυτοδίκαια ως δικαιούχοι σύνταξης στο ενιαίο πλέον συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό ταμείο χορήγησης συντάξεων. Σ’ αυτούς θα προστεθούν σε μερικά χρόνια και δει μετά το 208, που λήγουν τα «επιδοτούμενα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία «Προγράμματα καταπολέμησης της Φτώχιας», οι δικαιούχοι με βάση ηλικιακά κριτήρια που σήμερα ως ανασφάλιστοι λαμβάνουν το επίδομα των 280 ευρώ μηνιαίως.

Οι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν, για την πληρωμή αυτών των «συντάξεων» προβλέπεται να αντληθούν από το κοινό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό «ταμείο» των πραγματικά ασφαλισμένων.

Το «σκανδαλώδες» τερτίπι για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων χρηματοδότηση των συγκεκριμένων συντάξεων, όπως προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου, είναι το «ποσοστό επί τις% αναπλήρωσης» για τον καθορισμό των συντάξεων πέραν της «Εθνικής Σύνταξης» που είναι και ο φερετζές για τον λαουτζίκο.

β) Καμία πρόβλεψη για τους προνομιούχους «ληστές» του συνταξιοδοτικού…

Νομικός συμπαραστάτης, όλων των προνομιούχων συντεχνιών, ήταν ο άνθρωπος, θα έπρεπε να τους «προστατέψει»…

Πρόκειται για τις περίφημες συντεχνίες των πάλαι ποτέ ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ) και των Τραπεζών, που με περίεργες διατάξεις του καταστατικού των συνδικαλιστικών σωματείων τους και παράκαμψη της ασφαλιστικής νομοθεσίας με την ανοχή σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, έπαιρναν και συνεχίζουν να παίρνουν, πολύ υψηλές συντάξεις, ειδικά οι αποχωρήσαντες με 15 έως 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Τι προέβλεπαν αυτές οι διατάξεις; Οι αποχωρήσαντες αυτών των κατηγοριών να «παίρνουν» πλήρη σύνταξη έως ότου συμπληρώσουν τα ηλικιακά κριτήρια για να πάρουν την κανονική πλήρη σύνταξη, που κι αυτή ήταν πολύ υψηλή, υπολογιζόμενη συνήθως στο 100 έως 130% του τελευταίου μισθού τους…(!!!)

Μία δεύτερη και πολύ σημαντική παράμετρος που επιβάρυνε το νέο ενιαίο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό ταμείο αλλά και τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, είναι ότι τα ευγενή κυρίως ταμεία (Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, κλπ), αλλά και το ΝΑΤ, μεταφέρθηκαν σ’ αυτό χωρίς ταυτόχρονη μεταφορά των υποτιθέμενων αποθεματικών τους, αφού αυτά είτε είχαν λεηλατηθεί (ΝΑΤ), είτε είχαν χαρισθεί στους προηγούμενους υπόχρεους, όπως τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.

Με τον τρόπο αυτό, βρέθηκαν όλοι αυτοί οι προνομιούχοι συνταξιούχου των 2.000 ευρώ και άνω σύνταξης, να σιτίζονται από το αποθεματικό που είχαν δημιουργήσει κυρίως στο ΙΚΑ, οι «φτωχοδιάβολοι» με το ισχνό μεροκάματο και την ισχνή πλέον σύνταξη. Ποιός είπε ότι η «για πρώτη φορά» Αριστερή εξουσία, φροντίζει την «μεγάλη πλέμπα» και βάζει στη θέση τους, τους μεγαλοσχήμονες και την πλασματική ελίτ των συνταξιούχων; Πώς να το κάνουν οι συγκεκριμένοι τύποι που μας κυβερνούν σήμερα, αφού οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι των ευγενών ταμείων…

γ) Εισφορά αλληλεγγύης…

Η μεγαλύτερη κρατική απάτη που έχει υπάρξει ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Υποτίθεται ότι η παρακρατούμενη από τις συντάξεις, εισφορά αλληλεγγύης των γενεών, ύψους 6%, υπολογίζεται στο συνολικό μεικτό ποσό της κύριας σύνταξης. Κι εδώ έρχεται η κρατική ή μάλλον η Κυβερνητική απάτη. Η συγκεκριμένη εισφορά του 6%, δεν υπολογίζεται στο μεικτό ποσό της σύνταξης που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος, μετά τις 22 αλλεπάλληλες μειώσεις που έχει υποστεί από το 2011 μέχρι σήμερα, αλλά στο αρχικό ποσό που λάμβανε πριν απ’ αυτές. Με απλά λόγια, σε ένα συνταξιούχο που σήμερα λαμβάνει ως σύνταξη 1400 ευρώ μεικτά, η εισφορά αλληλεγγύης του 6%, δεν υπολογίζεται σ’ αυτό το ποσό, αλλά στο ποσό των 2.300-2.700 που λάμβανε ή θα λάμβανε πριν τις 22 μειώσεις σ’ αυτήν.

Εντύπωση δε κάνει η κυνικότητα του αρμόδιου υφυπουργού και εργατολόγου κ. Πετρόπουλου, που όταν του έθεσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των συνταξιούχων το θέμα, απάντησε: «Το υπουργείο το γνωρίζει και το αναγνωρίζει. Από τον Γενάρη (σ.σ. του 2018) θα σταματήσει ο υπολογισμός του 6% επί των αρχικών ποσών των συντάξεων και αφού γίνει υπολογισμός, πόσα παρακρατήθηκαν παραπάνω από το κανονικό, θα επιστραφούν σταδιακά στον κάθε συνταξιούχο, σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού».

Ποιο απλά και «ερμηνεύοντας» τον λόγο του κ. Πετρόπουλου: Ναι «κλέβουμε» τους συνταξιούχους, αλλά τα «κλεμμένα» θα τα επιστρέψουμε του αγίου π…. Αυτός είναι και ο διαχρονικός σεβασμός των Κυβερνώντων στο λαό και μάλιστα στην ποιο αδύναμη κοινωνική ομάδα, τους συνταξιούχους.

Κι όλα αυτά «έργο» Κατρούγκαλου, αυτού του μεγάλου αριστερού νομοθέτη, που όταν ακούει τη λέξη «λαός» συγκινείται μέχρι δακρύων…

δ) Προσωπική Διαφορά σύνταξης…

Ίσως το μεγαλύτερο εφεύρημα στα δημοσιονομικά και συνταξιοδοτικά πράγματα της χώρας, απόλυτα αντισυνταγματικό και σε βάρος των συνταξιούχων, Κυβερνητική επιλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την ευγενή εισήγηση του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, του επονομαζόμενου και Καθηγητή, εφεύρημα που θυμίζει και ταυτίζεται με την ρύση του Καραγκίοζη «Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου», σε βάρος πάντα των απόμαχων της ζωής.

Τι είπε ο σοφός εργατολόγος Καθηγητής κος Κατρούγκαλος, στον νόμο του; Θα σου κόψω την σύνταξη, αφού την υπολογίσω πρώτα με τον νέο νόμο που σου πιάνει τον κ@λ@, αλλά σου αφήνω έως το τέλος του 2018 τα υποτιθέμενα παραπάνω χρήματα που «υποτίθεται» ότι παίρνεις με τον παλιό και πολύ κακό νόμο. Παραλείπει βέβαια, να πει ο συνταγματολόγος Καθηγητής (είναι και τέτοιος) κ. Κατρούγκαλος ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα, όπως και στο δίκαιο όλων των κρατών παγκοσμίως δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ νόμου, εκτός από το φορολογικό δίκαιο της χώρας μας που εδώ παρά την συντηρητικότητά της πρωτοπορεί, όπως κάνει κάθε φορά που οι εκάστοτε Κυβερνώντες θέλουν να τα «αρπάξουν» από τον λαουτζίκο…

Κι ενώ, για μεν τους ενεργούς δημόσιους υπαλλήλους, υπαλλήλους ΔΕΚΟ και υπαλλήλους ΟΤΑ, η προσωπική διαφορά που προέκυψε στην μισθοδοσία τους, με την ένταξή τους στο νέο ενιαίο μισθολόγιο, παραμένει, χωρίς καμία περικοπή, στους ανήμπορους να αντιδράσουν συνταξιούχους, περικόπτονται στις 31.12.2018 και από εκεί και πέρα «πάπαλα»…

Για να μην αδικήσουμε, όμως, τον κ. Κατρούγκαλο, αλλά και την ευειδή αντικαταστάτριά του στο υπουργείο Εργασίας, κα Αχτσιόγλου, ο νόμος τους προβλέπει και αυξήσεις στις συντάξεις. Ναι αυξήσεις, ανεξάρτητα από τι λένε οι μισητοί «θεσμοί», ή αλλιώς «Τρόικα».

Ο απαραίτητος όρος, όμως, είναι να εργασθεί «παραγωγικά» η ελληνική εργατική τάξη προκειμένου η χώρα να γνωρίζει ανάπτυξη και να πετύχει δημοσιονομικά πλεονάσματα μεγαλύτερα του 2,5%, αρχής γενόμενης από το 2018.

Κι επειδή, έμπλεοι ενθουσιασμού, ότι, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα επιτευχθούν ακόμη μεγαλύτερα δημοσιονομικά πλεονάσματα (3,5% και άνω), φρόντισαν με νεώτερη τροπολογία, σε άσχετο νόμο, να μεταθέσουν τις αυξήσεις στις συντάξεις από την 1.1.2019 στην 1.1.2021 και βλέπουμε…

ε) Η αντισυνταγματικότητα του Νόμου «Κατρούγκαλου» και οι δικαστές του ΣτΕ…

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει φορείς και οργανώσεις πολιτών μεταξύ των οποίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών, κ.λπ, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί ο ασφαλιστικός νόμος ως αντίθετος στο Σύνταγμα, στην πρώτη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ζητούν να καταργηθούν και οι υπουργικές αποφάσεις: για τον υπολογισμό της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2017, για την προθεσμία καταβολής από 1-1-2017 των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών κ.λπ., για τον «κανονισμό Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», κ.λπ.

Το θέμα λόγω της πολύ μεγάλης σημασίας του, παραπέμφθηκε στη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την προεδρία του Νικόλαου Σακελλαρίου και συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόφαση του ανωτάτου διοικητικού και συνταγματικού Δικαστηρίου, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη.

Ας ελπίσουμε, ότι οι «σεβαστοί» δικαστές του ΣτΕ, δεν θα λάβουν διαφορετικές αποφάσεις για τα εξευγενισμένα Ταμεία (τα δικά τους και των πολιτικών) και διαφορετικές για όλους τους άλλους, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, στο οποίο απέδειξαν ότι για την ελίτ αυτής της χώρας «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει…».

στ) Τι ισχύει σήμερα και τι έρχεται στο άμεσο μέλλον στο συνταξιοδοτικό της χώρας…

Μόλις πρόσφατα, εκπαιδευτικός στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης και κατά τα φαινόμενα «σταθερός και ένθερμος υποστηρικτής» του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στην στήλη ότι «δεν ασχολείται και δεν τον ενδιαφέρουν οι περικοπές στις συντάξεις» που έχουν επέλθει με τον νόμο Κατρούγκαλο, και καλά κάνει η Κυβέρνηση που τις έχει πετσοκόψει…».

Πρόσθεσε, όμως, ότι «σ’ αυτόν δεν θα έχουν καμία επίπτωση, αφού θα διάγει τον συνταξιοδοτικό βίο του με τρεις συντάξεις, την δική του, της γυναίκας του και της νεότατης χήρας μητέρας του. Συνολικά εκτιμούσε ότι θα «μπαίνουν» στο ταμείο του περισσότερα από 3.000 ευρώ το μήνα».

Η πραγματική, όμως, κατάσταση την οποία βιώνουν οι συνταξιούχοι της χώρας, λόγο των προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου, φαίνεται και αποτυπώνεται μέσα από το ρεπορτάζ του tovima.gr, την ημέρα της συζήτησης των προσφυγών που αναφέρθηκαν ποιο πα΄νω στο ΣτΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

«Οι συνταξιούχοι «απαιτούν» δικαιοσύνη από τους δικαστές που δικάζουν την υπόθεση, καθώς και λογικές και πραγματικές λύσεις στο θέμα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού.

Όπως επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ, ήδη με κάτω από 500 ευρώ κύρια σύνταξη ζουν 1,2 εκατ. συνταξιούχοι αφού ο νόμος Κατρούγκαλου - με τα 22 ψαλίδια - έφερε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις.

Δραματικές είναι οι μειώσεις στις επικουρικές, στις συντάξεις χηρείας, στο ΕΚΑΣ, στα εφάπαξ, στα μερίσματα κ.α. Οι μειώσεις στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου κυμαίνονται έως και 30%.

Όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος πλέον, οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που απονέμει ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους ξεκινούν από 195,90 ευρώ για σύνταξη χηρείας, από 288 ευρώ για μειωμένη σύνταξη γήρατος και δεν ξεπερνούν τα 414,90 ευρώ (μεικτά) έναντι των 486 ευρώ πριν από τον Ν. 4387/2016.

Οι νέες χαμηλές κατώτατες συντάξεις οφείλονται στον νέο τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς η εθνική σύνταξη είναι παγιωμένη και ανέρχεται σε 384 ευρώ με 20ετία και σε 345 ευρώ με 15ετία. Ειδικά για τους χαμηλόμισθους, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι μόνο 11,55% επί των αποδοχών για τα 15 έτη ασφάλισης, δηλαδή για μέσες αποδοχές 400 ευρώ η ανταποδοτική σύνταξη είναι 46,20 ευρώ, για 500 ευρώ είναι 57,75 ευρώ και για 600 ευρώ είναι 69,30 ευρώ.

Στον αντίποδα, η εθνική σύνταξη ανέρχεται σε 384 ευρώ μηνιαίως μόνο εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης, ενώ μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών. Για τα 15 έτη ασφάλισης, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 345,60 ευρώ, στο οποίο προστίθενται τα 46,20 ευρώ (για τις αποδοχές των 400 ευρώ) και μας δίνουν τελικό ποσό σύνταξης της τάξης των 391,80 ευρώ. 

Αντίστοιχα, με μισθό 500 ευρώ η σύνταξη που θα πάρει ο δικαιούχος ανέρχεται σε 403,35 ευρώ, ενώ φτάνει στα 414,90 ευρώ όταν ο μισθός είναι της τάξης των 600 ευρώ. Σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης (πριν από τα 67), τα παραπάνω ποσά περιορίζονται στα 288,12 ευρώ για μισθό 400 ευρώ, στα 299,67 ευρώ για μισθό 500 ευρώ και στα 311,22 ευρώ για αποδοχές 600 ευρώ.

Ως γνωστόν οι συνταξιούχοι - εκτός από τις μεγάλες περικοπές που έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου - θα χάσουν έως 3 συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, του παγώματος των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και, τέλος, της κατάργησης του EKAΣ.»

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "