Μη αναγνώριση προϋπηρεσίας σε βαθμολογικές προαγωγές - Απόφαση ΣΟΚ του ΕλΣυν για Δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους

Κατηγορία: Οικονομία Μισθολογικά

Όχι” του ΕλΣυν σε αναγνώριση προϋπηρεσίας - αύξηση μισθού δημοτικού υπαλλήλου

Όχι” του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην καταβολή αναδρομικών αποδοχών δημοτικού υπαλλήλου και την “άνοδο” μισθολογικού κλιμακίου, που μετατάχθηκε σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα, αφού - όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το epoli.gr παρουσιάζοντας το σχετικό έγγραφο - το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι Τμήμα “λέει όχι” στην αναγνώριση της διανυόμενης προϋπηρεσίας του εν λόγω υπαλλήλου στην κατώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα, αναγνώριση, που οδηγεί στην κατάταξη σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο!

Όλα ξεκίνησαν όταν Επίτροπος του Ε. Σ. αρνήθηκε με “πράξη” της να θεωρήσει χρηματικό ένταλμα πληρωμής Δήμου, που αφορά σε αναδρομικές αποδοχές δημοτικού υπαλλήλου, μετά και την ανακατάταξή του στα μισθολογικά κλιμάκια του ν. 4354/2015, λόγω μετάταξής του σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Τη θεώρηση αρνήθηκε η Επίτροπος με την αιτιολογία ότι, ο συνυπολογισμός, για την κατάταξη του εν λόγω δημοτικού υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), χρόνου υπηρεσίας διανυθέντος σε οργανική θέση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), αντιβαίνει στις διατάξεις των άρθρων 11 και 14 του ν. 4354/2015, με τις οποίες γίνεται σαφής διάκριση του χρόνου και του τρόπου της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων αναλόγως της εκπαιδευτικής κατηγορίας τους. Επιπλέον, η Επίτροπος επικαλείται ότι, ακόμη και εάν θεωρηθεί νόμιμη, η γενόμενη για τον εν λόγω υπάλληλο κατάταξη, αυτή έχει διενεργηθεί πρόωρα, ενώ ισχύει η, προβλεπόμενη από το άρθρο 26 του ν. 4354/2015, για το χρονικό διάστημα από 01.01.2016 έως 31.12.2017, αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων (επισυνάπτεται σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών). -σ.σ. Να σημειωθεί ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων επεκτάθηκε έως 31.12.2018- (Για να δείτε την Εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών κάντε κλικ εδώ).

Αποτέλεσμα - παρά την εμμονή του Δήμου ως προς τη νομιμότητα της εντελλόμενης δαπάνης και την επαν-υποβολή προς θεώρηση του σχετικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής - η Επίτροπος να αρνείται εκ νέου και με έκθεσή της να “στέλνει” το ζήτημα στο Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με το Κλιμάκιο να κρίνει ότι, η εντελλόμενη με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα δαπάνη είναι μη νόμιμη και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει αυτό να θεωρηθεί (για να δείτε την απόφαση του ΕλΣυν κάντε κλικ εδώ).

Η σημαντική αυτή απόφαση - αρνητική εξέλιξη για τους δημοσίους υπαλλήλους αναμένεται να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη πως, η μη καταβολή αναδρομικών αποδοχών στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά σε 4.571 € και σε κατάταξη 6ου μισθολογικού κλιμακίου ΠΕ με βασικό μισθό 1.387 €, αντί του αρχικού, με την αναγνώριση προϋπηρεσίας, 14ου και 1.859 €!

Ετοιμάζει παρέμβαση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αφού η απόφαση εκδόθηκε για δημοτικό υπάλληλο

Για το θέμα, η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, αφού η συγκεκριμένη αποκάλυψη αφορά σε δημοτικό υπάλληλο, ζητώντας είτε την ανάκληση της πράξης, είτε νομοθετική παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων προς επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος και αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων, αφού υπάρχουν κι άλλες, ανάλογες πράξεις, με το ίδιο περιεχόμενο και σκεπτικό…!

Πηγή: epoli.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "