Ελλάς το μεγαλείο σου: Έκρυψε έσοδα 1.000.000 ευρώ και του έβαλαν πρόστιμο (μόνο) 91.720 ευρώ!!!

Κατηγορία: Οικονομία Φορολογικά


Χανιά: Δεν είχε κόψει 50.000 αποδείξεις

Μια ιδιαίτερη περίπτωση φοροκλοπής ήλθε στη δημοσιότητα μέσω απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αφορά σε επιτήδειο στα Χανιά που πιάστηκε να μην έχει εκδώσει περίπου 50.000 αποδείξεις μέσα σε δέκα χρόνια.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε μέσα από απόφαση της Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ έχει ως εξής: Το 2015, κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιεί έλεγχο σε εστιατόριο στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Διαπιστώθηκε ότι έχει εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό στο σύστημα έκδοσης αποδείξεων το οποίο εξαφάνιζε όσες αποδείξεις επιθυμούσε ο χειριστής του συστήματος. Συγκεκριμένα, το λογισμικό έδινε τη δυνατότητα παράκαμψης της εν λειτουργία ταμειακής μηχανής και εκδίδονταν παράνομα παραστατικά με αύξοντα αριθμό, διάφορο της αύξουσας ενιαίας αρίθμησης που αποτυπωνόταν στα νομίμως εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στις κατασχέσεις των στοιχείων, τα έστειλαν στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων Υπολογιστικών Συστημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησαν από τον φορολογούμενο να προσκομίσει τα λογιστικά του αρχεία για την περίοδο 2006-2015, προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος.

Όταν τα έλαβαν και άρχισαν να τα επεξεργάζονται εντόπισαν πίνακα ο οποίος περιείχε 79.826 μοναδικές παραγγελίες από το διάστημα 18.7.2006 έως και 10.8.2015 και αφορούν στην υπηρεσία «Τραπέζια». Η καθαρή αξία των παραγγελιών αυτών ήταν 1,923 εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ 279.703 ευρώ, ήτοι συνολικά 2,2 εκατ. ευρώ. Όταν τα ευρήματα συγκρίθηκαν με τα δηλωμένα έσοδα στα φορολογικά βιβλία της επιχείρησης οι διάφορες ήταν εξόφθαλμες. Δεν είχαν εκδοθεί 49.082 αποδείξεις καθαρής αξίας 793.868 ευρώ που με την προσθήκη του ΦΠΑ 114.183 ευρώ άγγιζαν τα 908.051 ευρώ.

Το κωμικό της υπόθεσης είναι πως ο παραβάτης προσπάθησε να δικαιολογηθεί και κατέθεσε ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ. Εκεί υποστήριξε πως για τις αποδείξεις λιανικής πώλησης που δεν εκδόθηκαν δεν έλαβε αντίτιμο, καθώς παρείχε δωρεάν γεύματα σε μέλη της οικογένειάς του και των οικογενειών των αδελφών του καθώς και στα μέλη του προσωπικού της επιχείρησης. Η προσφυγή απορρίφθηκε με απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 91.720 ευρώ.

Πηγή: insider.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "