Τω Αγνώστω Μαλάκ@

Κατηγορία: Οικονομία Φορολογικά

Μνημείο στον Άγνωστο Μαλάκ@

Η ΕΡΤ πληρώνει χρυσάφι τις ομάδες της Σούπερ Λίγκ κι ο Κώστας Καίσαρης που έχει συγκλονισθεί από το γεγονός, προτείνει. Μνημείο στον άγνωστο μαλάκ@, που πληρώνει σκύβει το κεφάλι και δεν διαμαρτύρεται.

ΣΤΗ πλατεία Συντάγματος, υπάρχει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στη Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή στην ΕΡΤ, υπάρχει το μνημείο πεσόντων. Για όσους «έφυγαν» τη διετία 2013-2015. Δεν θα πρέπει, να φτιαχτεί κι ένα μνημείο στον άγνωστο μαλάκα; Σ αυτόν που τον γδέρνει η εφορία και δίνει από υστέρημά του, για να κάνουν μεταγραφές, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου της Λαμίας κι ο Καρυπίδης του Άρεως; Σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ πρέπει να στηθεί το μνημείο του Μαλάκα. Με Μι κεφαλαίο. Έξω από το «Ολντ Τράφορντ», υπάρχει το μνημείο της Αγίας Τριάδας της Γιουνάιτεντ: Μπόμπι Τσάρλτον, Ντένις Λόου, Τζωρτζ Μπεστ. Έξω από το «Καμπ Νόου», του Λαντισλάο Κουμπάλα. Στο «Ντα Λουζ» του Εουσέμπιο. Στα ελληνικά γήπεδα πρέπει να δεσπόζει το άγαλμα του μαλάκα.

ΤΟ μνημείο πεσόντων στη ΕΡΤ, έχει να κάνει «με τους 23 ανθρώπους (εργαζόμενους και αλληλέγγυους) που στη διετία 2013-15 έφυγαν από τη ζωή από αιτίες που συνδέονται άμεσα η έμμεσα με το κλείσιμό της». Πράγματι. Μέχρι το 2013 που ΕΡΤ ήταν ορθάνοιχτη δεν πέθαινε κανείς. Από το 2015 που άνοιξε, σταματήσανε να πεθαίνουν κι ο χάρος έχει κεσάτια. Στα τρία χρόνια, δηλαδή, που ήτανε κλειστή η ΕΡΤ, από τους τρεις χιλιάδες εργαζόμενους και «εργαζόμενους» δεν έπρεπε να πεθάνει κανένας. Σ αυτή τη λογική, η Ρίκα Βαγιάνη, πέθανε επειδή δεν την ξαναπήρανε στην ΕΡΤ.

ΔΕΝ είναι όμως αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι, ο άγνωστος μαλάκας. Που, είναι μάλιστα, δύο φορές μαλάκας. Μία φορά μαλάκας, που τον ψειρίζουνε μέσω της Εφορίας κι άλλη μία , που κάθεται να τον πηδάνε και δεν μιλάει. Τέτοιος χάλιας λαός, τέτοιος λινάτσας λαός, δεν έχει ματαγίνει. Μιλάμε για δέκα εκατομμύρια, κότες λιράτες. Το περιοδικό Forbes έγραψε ότι «η Ελλάδα ζει τη μεγαλύτερη σε βάθος και διάρκεια ύφεση που έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία σε καιρό ειρήνης». Οι Έλληνες τι κάνουνε όλα αυτά τα χρόνια; Να το ξαναπώ άλλη μία: Κότες λιράτες.

ΔΟΥΛΕΙΕΣ δεν έχουνε. Λεφτά δεν έχουνε. Η εφορία τους ρουφάει το αίμα. Βρέχει και πνίγονται. Ανάβουν φωτιές και καίγονται. Κι αυτός, ο λαός ανέχεται στο σβέρκο του, τον Κατρούγκαλο και τον Πολάκη. Όπως ανεχόταν τα προηγούμενα χρόνια τον Ανδρέα Λοβέρδο και τη Σοφία Βούλτεψη. Και δεν βγάζει άχνα. Δεν πρέπει σ αυτόν τον άγνωστο μαλάκα, να στήσουν ένα μνημείο; Ένα άγαλμα; Το να πληρώνεις, μια ζωή την Άρια Αγάτσα, συνιστά ηρωισμό. Κι όταν σου φορτώνουνε κι από πάνω την Ακριβοπούλου και τη Γιάμαλη, δικαιούσαι τον Μεγαλόσταυρο. Δέκα εκατομμύρια υποζύγια υπομένουν αγόγγυστα. Όσο και να το φορτώνεις το γαϊδούρι αντέχει. Ποτέ δεν θα διαμαρτυρηθεί. Ποτέ δεν θα σου πει, φτάνει.

ΕΞ ου και του φορτώσανε στη πλάτη και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τρία εκατομμύρια, παρά δύο κατοστάρικα χιλιάδες, εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη προσεχή διετία, οι Λαμίες και οι Απόλλωνες. Να το γράψω και με αριθμούς για να γίνω κατανοητός. Για τις δύο σεζόν 2018-19 και 2019-20, η ΕΡΤ δίνει 3.800.000 Γιούρο, στον Παναιτωλικό. Βρέξει χιονίσει. Τα λεφτά θα τα πάρει, ακόμα κι αν πέσει στη Βήτα Εθνική. Μία πενηντάρα εκατομμύρια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα δύο επόμενα χρόνια. Για τέτοιους κουβαρντάδες μιλάμε, Τσίπρας, Παππάς και Βασιλειάδης. Κιμπάριδες. Αβέρτοι. Τα καίνε τα λεφτά (της ΕΡΤ), τα ξεσκίζουνε.

ΟΥΤΕ στην Ουγκάντα επί Αμίν Νταντά, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αυτά. Να δίνει η Νόβα στον ΟΦΗ ένα εκατομμύριο και να στοιχήζει η Λαμία στη ΕΡΤ ένα ενιακόσα. Σε μία κανονική χώρα, ήδη θα τους είχανε αρπάξει για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Στη Ελλάδα δεν κουνιέται φύλλο. Το λιγότερο, που δικαιούται λοιπόν, ο μαλάκας ο Έλληνας, είναι ένα μνημείο. Και τρεις φορές μαλάκας. Μία που τους πίστεψε και τους ψήφισε. Άλλη μία, που τον αρμέγουνε κι άλλη μία που τους ανέχεται.

Κώστας Καίσαρης

Στη μουσική,επιλογή, Ray Charles-What’d I Say

Πηγή: to10.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "