Άλλα λόγια… γιατί; Απρόθυμη η Ελλάδα να ενσωματώσει την Οδηγία για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος!!!

Κατηγορία: Οικονομία Φορολογικά


Αποκάλυψη Επιτρόπου…

Παρά το γεγονός ότι, στις 26 Ιουνίου 2017, έληξε η προθεσμία μεταφοράς της οδηγίας (ΕΕ) 2015/849 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες-μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία και Ρουμανία),  δεν μετέφεραν, ως όφειλαν, την εν λόγω Οδηγία στο εσωτερικό τους δίκαιο.

Αυτό αποκαλύπτει, σε γραπτή της απάντηση προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, η αρμόδια επί της Δικαιοσύνης Επίτροπος της ΕΕ Vera Jurova, τονίζοντας, μάλιστα, ότι η Κομισιόν αναγκάσθηκε, στις 8 Δεκεμβρίου 2017, να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη, στις κυβερνήσεις της Ελλάδος και των άλλων 7 κρατών-μελών, επισημαίνοντας αυτή την «απροθυμία»!

Επιπλέον, αναφέρει η Επίτροπος, οι σχετικοί νόμοι που γνωστοποιήθηκαν ότι θα εφαρμοσθούν από το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και τη Σλοβακία, χαρακτηρίσθηκαν ανεπαρκείς και οι κυβερνήσεις  αυτών των χωρών, έλαβαν από την Κομισιόν προειδοποιητική επιστολή συμμόρφωσης.

Εάν η αξιολόγηση της Κομισιόν αποκαλύψει ότι κράτη-μέλη της ΕΕ, δεν έχουν πλήρως μεταφέρει στο εσωτερικό τους δίκαιο, την Οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα ακολουθηθούν διαδικασίες «επί παραβάσει», καταλήγει η Επίτροπος.

Στην ερώτηση του, ο έλληνας ευρωβουλευτής, τόνιζε ότι η αποκάλυψη των Paradise Papers, ενός ακόμα σκανδάλου φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής από πολυεθνικές εταιρείες και οικονομικά ισχυρούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα κενά του νομικού μας συστήματος, κάνουν ακόμα πιο εμφατική την ανάγκη για υιοθέτηση των απαραίτητων νομικών κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανέφερε δε ότι, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση καταγγελλόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή, εντόπισε στοιχεία μη εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τα κράτη μέλη.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Πηγή: reporter.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "