Στη «Φάκα»: Ψυχάρης και Αθανασούλης με τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό

Κατηγορία: Οικονομία Φορολογικά


Με τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό Ψυχάρης και Αθανασούλης

Στη φάκα με εξωτικές περιουσίες Ψυχάρης, Μαρινόπουλοι, Αθανασούλης. Οι τράπεζες εντόπισαν στο εξωτερικό τους θησαυρούς των πτωχευμένων στην Ελλάδα. Κυριακάτικη εφημερίδα σε τρισέλιδο ρεπορτάζ αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων  που έγιναν για λογαριασμό των τραπεζών σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες ενώ σήμερα εμφανίζονται να χρωστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε εργαζόμενους, δημόσιο, ιδιώτες και τράπεζες,.. την ίδια ώρα διαθέτουν τεράστια περιουσία (καταθέσεις και ακίνητα) στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bαγγέλη Tριάντη, και όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων ανάμεσα στους «πτωχευμένους» που έχουν εκατομμύρια στο εξωτερικό είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ο ιδρυτής της Altec και του καναλιού Alter Θανάσης Αθανασούλης, η γνωστή οικογένεια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, μια μέτοχος της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Leonidas και ο νευροχειρούργος Σπύρος Τζανής που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου.


Οπως αναφέρει το Documento σύμφωνα με την έρευνα των τραπεζών η περιουσία του Θαν. Αθανασούλη αποτιμήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των 100 εκατ. ευρώ. Μαλιστα, ασκεί νέα δραστηριότητα εντός της χώρς με καινούργιο ΑΦΜ και για λογαριασμό του οι τράπεζες έχουν σβήσει μέχρι στιγμής πανω από 80 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τον Σταύρο Ψυχάρη και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φέρεται να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό με δύο offshore που συνδέονται με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και είναι δηλωμένες στο πόθεν έσχες του.

Στις συγκεκριμένες εταιρείες όμως κανείς δεν έχει ελέγξει τα περιουσιακά τους στοιχεία όπως και την προέλευση των χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του  Documento, από τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο είναι να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, ακόμη και σε κατασχέσεις.

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "