Δημήτρης Μελισσανίδης: Ο Πανίσχυρος Ιδιοκτήτης της ΑΕΚ στα δόντια της Αμερικάνικης Δικαιοσύνης – Τι λένε οι Financial Times 

Κατηγορία: Οικονομία Επιχειρείν


Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για Aegean και Μελισσανίδη

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τον Δημήτρη Μελισσανίδηκαι τα προβλήματα διαχείρισης που οδήγησαν στην αποπομπή του από την Aegean Marine Petroleum Network.

Το ψηλό και πολυτελές κτίριο στο αριθμό 10 της Ακτής Κονδύλη είναι πολύ δύσκολο να μην το προσέξεις. Για χρόνια είναι το σύμβολο της οικονομικής αυτοκρατορίας του Δημήτρη Μελισσανίδη. To λογότυπο της Aegean που κυριαρχεί στην πρόσοψη μπορούσες να το βρεις τόσο σε βενζινάδικα στην ελληνική επαρχία όσο και στη Wall Street εφόσον η Aegean Marine Petroleum Network που είχε επίσης την έδρα της στο κτίριο της Ακτής Κονδύλη είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μόνο που πρόσφατα το κτίριο της Ακτής Κονδύλη δέχτηκε επισκέπτες που ήρθαν μάλλον να διερευνήσουν τυχόν προβληματικές πλευρές της σχέσης του Δημήτρη Μελισσανίδη με την εταιρεία την οποία ίδρυσε.

Τo colpo grosso που δεν προχώρησε

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλησε να κάνει μια μεγάλη επιστροφή στην Aegean Marine Petroleum Network.

Γιατί το 2016 είχε ανακοινωθεί ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχωρεί από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Aegean Marine Petroleum και μάλιστα με όρους συμφέροντες προς τον ίδιο και μάλλον σε βάρος της εταιρείας. Τότε ο Δ. Μελισσανίδης κατείχε περίπου το 22% της Aegean. Η διοίκηση της εταιρείας συμφώνησε να αγοράσει το μερίδιό του για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, όταν λέμε «διοίκηση της εταιρείας» εννοούμε ανθρώπους που ήταν στην πραγματικότητα κοντά στον Δ. Μελισσανίδη.

Η συναλλαγή αυτή δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας στην εταιρεία τα οποία τα κάλυψε με το να δανειστεί 20 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία Grady Properties Corporation SA συμφερόντων Μελισσανίδη. Κοινώς μια «έξοδος» που ήταν προσοδοφόρα για τον ίδιο αλλά όχι και για την εταιρεία.

Όμως, στις αρχές του 2018 ο Μελισσανίδης θέλησε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Με όρους colpo grosso. Και πάλι προς δικό του όφελος και σε βάρος της εταιρείας. Αυτό θα γινόταν μέσω της εξαγοράς της Hellenic Environmental Centers (HEC), εταιρείας συμφερόντων του Μελισσανίδη από την Aegean Marine Petroleum.

Η εξαγορά θα γινόταν για το ποσό των 367 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτίμηση υπερβολική καθώς αντιστοιχεί σε μια αποτίμηση της εταιρείας 24 φορές τα κέρδη EBIDTA του 2017 (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), όταν για εταιρείες τέτοιο είδους η συνήθης αποτίμηση είναι 8 φορές τα κέρδη EBITDA. Κοινώς, η AegeanMarine Petroleum ετοιμαζόταν να αγοράσει μια εταιρεία υπερτιμημένη κατά 300%.

Η εξαγορά όσο και η αποτίμηση εντάσσονταν σε ένα σχέδιο ανάκτησης του ελέγχου της Aegean Marine Petroleum από την πλευρά Μελισσανίδη. Σε μεγάλο βαθμό το ποσό της εξαγοράς θα καλύπτοντα από την έκδοση 20 εκατομμυρίων νέων μετοχών της Aegean που θα δοθούν στους τωρινούς ιδιοκτήτες της HEC, δηλαδή στον Δημήτρη Μελισσανίδη και την οικογένειά του.

Όμως, τα σχέδια προσέκρουσαν στην αντίδραση ορισμένων μετόχων της εταιρείας. Οι «ακτιβιστές μέτοχοι» αυτοί, που αγοράζουν μερίδα εταιρειών αλλά δεν επιθυμούν καθόλου να βλέπουν κόλπα με τη μετοχή (και την επένδυσή τους) από τους μεγαλομετόχους, δεν είδαν με καλό μάτι την εξέλιξη.

Υποστήριξαν ότι με το να μειωθεί κατά το ένα τρίτο η βαρύτητα των δικών τους μετοχών, μέσα από την αύξηση των συνολικών μετοχών, μπορούσε να πάρει ο Μελισσανίδης το 33% των μετοχών και να ελέγχει μαζί με άλλους πάνω από το 50% της επιχείρησης θα μπορούν να εκλέξουν όποιους διευθυντές θέλουν και στην πραγματικότητα η ετήσια συνάντηση των μετόχων θα γίνει μια τυπική διαδικασία.

Η αγωγή τους οδήγησε στο να σταματήσει τελικά η διαδικασία της εξαγοράς της HECαπό την Aegean Marine Petroleum Network και στην είσοδο στη διοίκηση εκπροσώπων αυτών των επενδυτών που πήραν ουσιαστικά τον έλεγχο της επιχείρησης από τους ανθρώπους του Μελισσανίδη.

Οι «σκελετοί στα ντουλάπια»

Με το που πήραν τον έλεγχο της εταιρεία αυτό που έκαναν ήταν να αρχίζουν να ξεσκονίζουν τα οικονομικά της. Τμήμα αυτού του ελέγχου ήταν και η διαπίστωση ότι 200 εκατομμύρια δολάρια που εμφανίζονταν ως εισπρακτέα στην πραγματικότητα έπρεπε να διαγραφούν από τους λογαριασμούς της εταιρείας, αφού οι συναλλαγές από τις οποίες υποτίθεται ότι προέκυπταν δεν είχαν υπόσταση.

Μάλιστα, η μετοχή της Aegean υποχώρησε 75% τον Ιούνιο όταν αποκαλύφθηκαν αυτά τα προβλήματα, ιδίως από τη στιγμή που η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβαλε στο στόχαστρο στην εταιρεία. Μάλιστα, τότε δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν ομαδικές αγωγές κατά της εταιρείας.

Η νέα διοίκηση της Aegean κατάφερε να πετύχει τη συνεργασία της ελβετικής εταιρείας Mercuria, που ειδικεύεται στο εμπόριο βασικών προϊόντων, η οποία απέκτησε το 30% της Aegean Marine Petroleum Network προσφέροντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε πιστωτικές διευκολύνσεις και 30 εκατομμύρια δολάρια ρευστότητα, στοιχείο που επέτρεψε στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η ώρα των ελεγκτών

Όμως, την ίδια στιγμή συνέχιζε και ο έλεγχος. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times (που ακολουθεί στη συνέχεια) ειδικοί ελεγκτές από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών Ernst & Young επισκέφτηκαν τα ίδια τα πρώην γραφεία της Aegean στον Πειραιά και προσπάθησαν να δουν τι ακριβώς έγινε με αυτά τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος επικεντρώνεται σε τέσσερις εταιρείες, μία με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο στις νήσους Μάρσαλ και μία στη Φλόριντα, που θεωρούνται «εταιρείες βιτρίνα», καθώς μοιράζονται την ίδια ταχυδρομική θυρίδα στη Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς όμως να έχουν πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό που εξετάζεται είναι εάν εμπλέκονται σε συναλλαγές που καλύπτουν υπεξαίρεση χρημάτων της εταιρίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο έλεγχος στέκεται και σε μια ακόμη εταιρεία, την Oil Tank Engineering and Consulting με έδρα τις νήσους Μάρσαλ η οποία ήταν η ανάδοχος για την κατασκευή του τέρμιναλ της Aegean στη Φουτζέιρα. Το έργο διήρκεσε τέσσερα χρόνια και υπερέβη τον αρχικό προϋπολογισμό κατά 100 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Πληρωμές ακόμη προς την ΑΕΚ

Το παράδοξο με την Oil Tank, κατά το δημοσίευμα, ήταν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στην κατασκευή ενός τερματικού σταθμού καυσίμων ούτε ανέλαβε κάποιο άλλο ανάλογο έργο έκτοτε. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στοιχεία από την National Bank of Fujairah δείχνουν ότι η Aegean συνέχισε να πληρώνει την Oil Tank για αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του τέρμιναλ. Για την ακρίβεια φαίνεται ότι η Aegean μετέφερε στην Oil Tank συνολικά 185,3 εκατομμύρια δολάρια ανάμεσα στον Ιούλιο 2015 και τον Ιανουάριο 2018. Το ερώτημα είναι εάν μέσω της Oil Tank η Aegean έκανε πληρωμές σε άλλες εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται ο Μελισσανίδης. Εξετάζεται επίσης εάν οι πληρωμές στην Oil Tank γίνονται μέσα από πλασματικές λογιστικές οντότητες και παραποιημένα έγγραφα.

Ως προς τις πληρωμές που έκανε η Oil Tankέχουν βρεθεί ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παράδειγμα υπάρχει μια μεταβίβαση 2,77 εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΕΚ που καταγράφονται ως άτοκο δάνειο για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πιστεύεται ότι η Oil Tank έκανε επίσης πληρωμές σε μεμονωμένους παίκτες της ΑΕΚ.

Δεν είναι παράλογο επομένως ότι το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι η ομάδα των ελεγκτών συνάντησε σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά της να συλλέξει τα σχετικά έγγραφα. Μια που τελικά οι «σκελετοί στα ντουλάπια» ήταν αρκετοί.

Οι ελληνικές αρχές θα ασχοληθούν με το θέμα;

Τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα σε σχέση με τη διαχείριση της Aegean Marine Petroleum Network είναι πολύ σοβαρά. Αν ισχύουν, αποτυπώνουν μια συστηματική κακοδιαχείριση με βασικό στοιχείο τη διοχέτευση πόρων της εταιρείας σε διάφορες κατευθύνσεις και τις συναλλαγές που τελικά αποδεικνύονταν σε βάρος τους.

Γι’ αυτό και υπήρξε τέτοια αντίδραση από τους Αμερικανούς μετόχους, μια που στην αμερικανική εταιρική κουλτούρα υπάρχει πολύ μεγάλη ευαισθησία και επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες μιας εισηγμένης εταιρείας να κάνουν παιχνίδι με τους πόρους της εταιρείας. Πρακτικές όπως  η διοχέτευση κεφαλαίων σε άσχετες δραστηριότητες όπως η κατασκευή του γηπέδου μιας ποδοσφαιρικής ομάδας θεωρούνται κατεξοχήν μορφές κακοδιαχείρισης.

Όμως, όλα αυτά έχουν και ένα ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει διεκδικήσει για τον εαυτό του ένα σημαντικό ρόλο και ως οικονομικός παράγοντας και ως αθλητικός παράγοντας. Υπήρξε ταυτόχρονα συνομιλητής και της κυβέρνησης Σαμαρά και της κυβέρνησης Τσίπρας, εξασφαλίζοντας και από τις δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις είτε για επιχειρηματικά του πρότζεκτ, όπως οι εγκαταστάσεις της HEC στη Δραπετσώνα, είτε για το γήπεδο της ΑΕΚ. Υπουργοί της τρέχουσας κυβέρνησης  όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης φωτογραφίζονται μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικεί να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι.

Κατά συνέπεια αποκτούν ξεχωριστή σημασία οι αποκαλύψεις για τον τρόπο διαχείρισης της βασική διεθνούς εταιρείας του, οι υπόνοιες ότι υπήρξε κακοδιαχείριση, η ενδεχόμενη κατάληξη μέρους αυτών των χρημάτων στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ ή και στην ίδια την ΑΕΚ.

Μήπως ήρθε η ώρα να τα εξετάσουν όλα αυτά και οι αρμόδιες ελληνικές εποπτικές και διωκτικές αρχές;

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

--------------------------

Financial Times: «Εταιρεία “βιτρίνα” έστελνε λεφτά στην ΑΕΚ»


Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την έρευνα αναφορικά με το ενδεχόμενο απάτης 200 εκατ. δολαρίων από την Aegean και κάνει επίσης λόγο για μεταφορά χρημάτων στην ΠΑΕ ΑΕΚ από εταιρεία «βιτρίνα»

Η έγκυρη εφημερίδα Financial Times φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις έρευνες αναφορικά με το αν υπάρχει απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο δίκτυο θαλάσσιου πετρελαίου της Aegean. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση και το δημοσίευμα μάλιστα της εφημερίδας «μπλέκει» και την ΑΕΚ, κάνοντας λόγο για μεταφορά χρημάτων στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ από εταιρεία «βιτρίνα».

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Μια έρευνα διεθνών ελεγκτών εξετάζει αν υπήρξε απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο δίκτυο θαλάσσιου πετρελαίου της Aegean, το οποίο αφορούσε ψεύτικες συναλλαγές με εταιρίες μπρούντζου.

Η ομάδα εγκληματολογικών ελεγκτών από την ΕΕ διορίστηκε από διαχειριστές hedge funds των ΗΠΑ που προσχώρησαν στο διοικητικό συμβούλιο του παγκόσμιου προμηθευτή καυσίμων πλοίων το Μάιο, αφού συμφώνησαν να παραιτηθούν από τις αγωγές μετόχων εναντίον της εταιρείας.

Τα τρία ταμεία – με επικεφαλής τον Tyler Baron της Sentinel Rock Capital με έδρα το Σαν Φρανσίσκο – κατέχουν το 13% περίπου της Aegean, μία από τις πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Aegean, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Έλληνα μεγιστάνα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γνωστός στην Ελλάδα ως “Τίγρης” και διάσημος ως πρώην ιδιοκτήτης και σημερινός επενδυτής στο ποδοσφαιρικό σύλλογο της ΑΕΚ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές καυσίμων πλοίων στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στόλο. Ήταν από τις πρώτες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που εισήχθησαν στη Νέα Υόρκη μέσω δημόσιας προσφοράς το 2006.

Οι μετοχές της Aegean υποχώρησαν το 75% τον Ιούνιο, όταν η εταιρεία παραδέχτηκε μετά από προκαταρκτική έρευνα ότι περίπου 200 εκατ. εισπρακτέα δολάρια ίσως ήταν «χωρίς οικονομική ουσία» και ενημέρωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.


Η ελβετική εμπορική εταιρεία Mercuria, τον Αύγουστο, απέκτησε σχεδόν το ένα τρίτο του Αιγαίου σε αντάλλαγμα για την παροχή της εταιρείας με πιστωτικές διευκολύνσεις αξίας 1 δισ. δολαρίων και 30 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Η συμφωνία εξασφάλισε ότι ο αγωνιζόμενος προμηθευτής θα μπορούσε να συνεχίσει τις συναλλαγές.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν οι Financial Times και οι άνθρωποι της Αθήνας με γνώση της έρευνας, ο εξεταστής ελέγχει εάν τέσσερις εταιρείες – μια εγγεγραμμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο στη Νήσοι Μάρσαλ και άλλη μια στη Φλόριντα – συμμετείχαν σε συναλλαγές προκειμένου να παραποιηθούν οι εμπορικές συναλλαγές και να καλυφθεί η υπεξαίρεση των κεφαλαίων. Οιεταιρείεςονομάστηκαν Abdul Azim Trading, Savina Maritime, South Seas Maritime και Miami Exports Group.

Αυτές ήταν επιχειρήσεις βιτρίνες – είχαν μια ταχυδρομική θυρίδα στη Φουτζέιρα [στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα] αλλά δεν είχαν καμία πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα”, δήλωσε ένα πρόσωπο που είναι εξοικειωμένο με τον ελεγκτικό έλεγχο.

Ο κ. Μελισσανίδης αρνείται κάθε αδίκημα. Δεν απάντησε σε αιτήματα για περαιτέρω σχόλια. Ο γενικός σύμβουλος της Aegean, Σπύρος Φωκάς, δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να σχολιάσει τα θέματα που χειρίζονται οι ελεγκτές.

Ο κ. Μελισσανίδης, ένας επικεφαλής διευθυντής σύμφωνα με άλλα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας της Ελλάδας, έτρεξε την Aegean ως επικεφαλής της εταιρικής ανάπτυξης από το 2006 μέχρι που πώλησε το μερίδιό του 15% στην εταιρεία το 2016 για $100 εκατ. Έμεινε ως σύμβουλος με διευθυντικές ευθύνες, αλλά παραιτήθηκε όταν οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου των ΗΠΑ προσχώρησαν στο διοικητικό συμβούλιο.

Αρκετά ανώτερα στελέχη της Aegean, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής, υπεύθυνος εφοδιαστικής και προμηθεύτριας, έφυγαν από την εταιρεία ενώ ο ανιχνευτής ήταν σε εξέλιξη, είπε το ίδιο πρόσωπο. Ο γενικός διευθυντής και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Aegean, αντικαταστάθηκαν.

Οι ελεγκτές εξέτασαν επίσης τη σχέση της Aegean με την Oil Tank Engineering and Consulting, εταιρεία νησιών Μάρσαλ που υπέγραψε σύμβαση με το Αιγαίο το 2010 για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού τροφοδοσίας καυσίμων στη Φουτζέιρα. Το έργο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και υπερκεράσει τον προϋπολογισμό του κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η Oil Tank δεν είχε προηγούμενη εμπειρία κατασκευής πετρελαϊκού σταθμού και δεν έχει πραγματοποιήσει άλλα έργα μηχανικής από το 2014. Οι ελεγκτές εξετάζουν κατά πόσον η Aegean πραγματοποίησε πληρωμές μέσω της Oil Tank σε άλλες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε ο κ. Μελισσανίδης.


Οι δηλώσεις τραπεζών που έλαβαν οι ελεγκτές της Εθνικής Τράπεζας της Φουτζέιρα δείχνουν ότι οι πληρωμές από το Αιγαίο προς την Oil Tank συνεχίστηκαν για αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού.

Οι ελεγκτές διερευνούσαν εάν οι πληρωμές αυτές αποκρύπτονταν με τη χρήση πλαστών λογιστικών εγγραφών και πλαστών εγγράφων. Φαίνεται ότι από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018, η Aegean μεταβίβασε στο Oil Tank συνολικά 185,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 η Oil Tank πραγματοποίησε μεταφορά € 2,77 εκ. Στην ΑΕΚ, ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο της πρωταθλήτριας της Αθήνας που ελέγχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον κ. Μελισσανίδη. Επέστρεψε το 2013 μετά την υποβιβασμό της ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ως μία ομάδα επενδυτών σε μια προσπάθεια που αποκατέστησε το σύλλογο στην πρώην κατάστασή του.

Η μεταφορά της AEK καταγράφηκε ως άτοκο δάνειο προς τη λέσχη για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου σταδίου. Πιστεύεται ότι η Oil Tank έκανε επίσης πληρωμές σε μεμονωμένους παίκτες της ΑΕΚ.

Οι ελεγκτές του ΕΣ εργάστηκαν από το πρώην κεντρικό γραφείο του Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά, ένα επιβλητικό κτήριο στη στεριά, το οποίο ανήκει στον κ. Μελισσανίδη, το οποίο στεγάζει επίσης αρκετές θυγατρικές του Αιγαίου και άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν έναν διεθνή ναυτιλιακό στόλο ελεγχόμενο από τον γιο του κ. Μελισσανίδη, μειοψηφικό μερίδιο στην ΟΠΑΠ , ελληνική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών. μια αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης σε ολόκληρη την Ελλάδα. μια επιχείρηση ακινήτων; και μια εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων.

Η ομάδα ελέγχου αντιμετώπισε σημαντικά εμπόδια ενώ εργαζόταν”, δήλωσε ένα άτομο με γνώση της έρευνας. “Πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες να απαγορευτεί στους ελεγκτές η πρόσβαση σε σχετικά έγγραφα”».

Πηγή: to10.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "