Επιτήδειοι εκβιάζουν επιχειρηματίες με το κόλπο του ληγμένου προϊόντος

Κατηγορία: Οικονομία Επιχειρείν


Μια απίστευτη ιστορία εκβίασης με θύμα γνωστό επιχειρηματία, με αλυσίδα πολυκαταστημάτων (σούπερ μάρκετ) απασχόλησε δικαστήριο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε συγκεκριμένα ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή σε έναν 40χρονο Βούλγαρο, που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 22α Ιουλίου 2016 ενώ αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε η 62χρονη μητέρα του.

Ο Βούλγαρος, παρουσιάστηκε στην διευθύντρια του σούπερ μάρκετ για να διαμαρτυρηθεί για το ότι είχε αγοράσει έναντι ευτελούς ποσού της τάξεως των 2 ευρώ κατεψυγμένο σολωμό από το κατάστημα τον οποίο όταν κατανάλωσε η μητέρα του, υπέστη δηλητηρίαση διότι ήταν ληγμένος και μάλιστα επικαλέστηκε προς τούτο εξέτασή του από ιατρό.

Η διευθύντρια ανυποψίαστη του πρότεινε να τον αποζημιώσει για την ταλαιπωρία που υπέστη, προτείνοντάς του να του δώσει ένα κουπόνι για αγορές ύψους 50 ευρώ στο κατάστημα, πράγμα που ο ίδιος δεν δέχτηκε, ζητώντας να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη και απαιτώντας να του δοθεί ως αποζημίωση, για να μην καταγγείλει το γεγονός στο υγειονομείο και στις συναρμόδιες υπηρεσίες, ποσό ύψους από 5.000 έως 10.000 ευρώ!

Ο Βούλγαρος φέρεται να εξέθεσε τα ίδια και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος λέγοντάς του ότι το επαπειλούμενο πρόστιμο αγγίζει τις 20.000 ευρώ ενώ περαιτέρω αρνήθηκε να του αποκαλύψει το όνομα του ιατρού που είχε εξετάσει την μητέρα του αλλά και να του δείξει την συσκευασία του σολωμού που είχε καταναλώσει. Φέρεται μάλιστα να τον απείλησε ότι θα έδινε ευρεία δημοσιότητα στην υπόθεση μέσω των social media και ΜΜΕ.

Ο ιδιοκτήτης επέμεινε και τότε ο Βούλγαρος μέσω viber φέρεται να του απέστειλε μια απόδειξη αγοράς δύο συσκευασιών κατεψυγμένου σολομού από το κατάστημα την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και μια φωτογραφία του προϊόντος.

Ακολούθησε έλεγχος στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και διαπιστώθηκε ότι την συγκεκριμένη ημέρα αγοράς του προϊόντος βρισκόταν στον καταψύκτη στον οποίο διατηρείται, η μητέρα του.

Η διαφορά όμως ήταν ότι η συγκεκριμένη συσκευασία που είχε αποστείλει ο Βούλγαρος σε φωτογραφία για το προϊόν δεν ήταν εκείνη που αγόρασε η μητέρα του την 18η Ιουλίου 2016 και είχε αλλάξει, από την εταιρεία που το παράγει.

Προέκυψε έτσι ότι ο Βούλγαρος επεδίωξε να λάβει αποζημίωση κάνοντας χρήση μιας νέας απόδειξης αγοράς του προϊόντος από το σούπερ μάρκετ για συσκευασία που είχε αγοράσει σε πρωθύστερο χρόνο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που έστησαν καρτέρι στον 40χρονο.

Όταν ο τελευταίος μετέβη στο γραφείο του ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ και ζήτησε να αποζημιωθεί με το ποσό των 10.000 ευρώ, εκείνος του είπε ότι μπόρεσε να μαζέψει μόνο 5.000 ευρώ και του έδωσε ανά χείρας 10 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ τα οποία όμως είχε προηγουμένως προσημειώσει με τους αστυνομικούς.

Ο Βούλγαρος τα ανέλαβε και όταν αποχώρησε από το γραφείο συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Εξεταζόμενος φέρεται να επέμεινε ότι το προϊόν ήταν ληγμένο ενώ παραδέχτηκε ότι ζήτησε χρήματα ως αποζημίωση. Η μητέρα του δέχτηκε ότι αγόρασε δύο συσκευασίες σολομού υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε ότι ο γιος της θα διεκδικούσε αποζημίωση.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνήθης σε σούπερ μάρκετ μεγάλων πόλεων και όπως έγινε γνωστό τις περισσότερες φορές γίνεται σε συσκευασίες γάλακτος κυρίως από αλλοδαπούς, που με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή αλλάζοντας το περιεχόμενο μιας νέας συσκευασίας γάλατος με αυτό μιας που έχει λήξει και έχοντας μια νέα απόδειξη αγοράς κατορθώνουν συχνά να λαμβάνουν αποζημιώσεις της τάξεως των 50 έως 100 ευρώ από τους υπεύθυνους λειτουργίας καταστημάτων.

Πηγή: dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "