Δεν είμαστε «Πράβδα», ούτε ζούμε στην Σοβιετική Ένωση - Η απάντηση του Ε.Τ. σε Μαξίμου και Θανάση Καρτερό

Κατηγορία: Οικονομία Επιχειρείν


Με σημερινό της κείμενο απαντά η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην επιστολή του Θανάση Καρτερού με την οποία ζήτησε την παρέμβαση των πειθαρχικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ κατά της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Καρτερός απευθυνόμενος στην ΕΣΗΕΑ υποστηρίζει εκ νέου πως το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με το sms που φέρεται να εστάλη προς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδές και κατασκευασμένο και ζητά «να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το σύνολο των ΜΜΕ που επικρίνουν την κυβέρνηση αναδεικνύοντας πράξεις και παραλείψεις της».

Στην απάντησή του ο Ελεύθερος Τύπος κάνει λόγο για προκλητική και υβριστική ανακοίνωση κατά της εφημερίδας από τον Θανάση Καρτερό και αναρωτιέται αν ο κ. Καρτερός απαντά ως δημοσιογράφος, ως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή ως διευθυντής του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού που πληρώνεται από τις θυσίες των φορολογουμένων.

Αναλυτικά στην απάντησή του ο ΕΤ σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μόλις… 48 ώρες μετά την αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» για το «SMS της μακάβριας προπαγάνδας» εμφανίστηκε με μια προκλητική και υβριστική ανακοίνωση κατά της εφημερίδας μας ο προϊστάμενος του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού κ. Θανάσης Καρτερός.

Ως τι απαντά ο κ. Καρτερός; Ως δημοσιογράφος; Ως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Ως διευθυντής του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού που πληρώνεται από τις θυσίες των φορολογουμένων;

Φτάνει μάλιστα στο σημείο ο κ. Καρτερός να καλεί την ΕΣΗΕΑ και τα πειθαρχικά της όργανα να επιληφθούν ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες επειδή, όπως υποστηρίζει, χαρακτηρίσαμε την απάντηση του Μαξίμου ως «λάσπη και ύβρεις».

Αλήθεια, ο κ. Καρτερός γνωρίζει τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ; Ο Κώδικας Δεοντολογίας απαγορεύει ρητά σε δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΑ να ασκεί καθήκοντα συμβούλου σε κυβερνητική θέση ταυτόχρονα με την ιδιότητα του πολιτικού αρθρογράφου, όπως ασκεί ο ίδιος στο Μαξίμου και την εφημερίδα «Αυγή»; Ο κ. Καρτερός παραβιάζει κατάφωρα τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και όμως ζητά από την Ενωση Συντακτών να πάρει θέση για το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Το θράσος του κ. Καρτερού μπορεί να χρησιμεύσει σε κάτι: να ασχοληθεί η ΕΣΗΕΑ με την προκλητική παραβίαση του Καταστατικού και να του αφαιρέσει την ιδιότητα του μέλους της.

Η μοναδική προπαγανδιστική φαντασία που υπάρχει βρίσκεται στο μυαλό του κ. Θανάση Καρτερού και του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου.

Η κυβέρνηση, το επικοινωνιακό της επιτελείο και ο κ. Καρτερός αντί να σιωπήσουν για τη μακάβρια επικοινωνιακή προπαγάνδα που έστησαν με φόντο την εθνική τραγωδία συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία.

Ο κ. Καρτερός καταγγέλλει την εφημερίδα μας επειδή δεν συμμορφωθήκαμε στις υποδείξεις τους και δεν σιωπήσαμε!

Ούτως ή άλλως το περιεχόμενο του SMS αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Η επιχείρηση «μπουλντόζα» έχει ήδη αναγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, οι απομακρύνσεις στελεχών έγιναν, η προπαγάνδα έλεγε ότι «πολιτική ευθύνη ίσον συγνώμη» κ.λπ.

Το σύνολο των γεγονότων των τελευταίων 10 ημερών επιβεβαιώνουν ότι τα αναγραφόμενα στο SMS (Μακεδονικό, σύγκρουση δύο κόσμων, διώξεις για τα φάρμακα κ.λπ.) αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης.

Κύριε Καρτερέ, εμείς δεν είμαστε εργαζόμενοι σε κομματικές εφημερίδες του σταλινικού καθεστώτος, όπου η δημοσιογραφία ήταν η κρατική προπαγάνδα και όσοι διαφωνούσαν με την κομματική γραμμή παραπέμπονταν σε πειθαρχικά ή τους ασκούνταν κάθε είδους διώξεις ή ακόμα καλούσαν τους πολίτες να τρώνε μαρούλια το 1985 επειδή δεν υπήρχε… Τσέρνομπιλ.

Ο Ελεύθερος Τύπος δεν είναι «Πράβδα». Οσοι νομίζουν ότι θα μας κάνουν να σιωπήσουμε στο ρεπορτάζ είναι γελασμένοι.

Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Οπως όταν έκαναν την περήφανη διαπραγμάτευση που έφτασε τη χώρα ένα βήμα από το Grexit to 2015. Οπως όταν ισχυρίζονταν πως δεν υπογράφουν μνημόνιο και νέα μέτρα αλλά έναν «έντιμο συμβιβασμό». Το θράσος τους είναι απύθμενο.

Ακόμα και τώρα που η Ελλάδα θρηνεί τουλάχιστον 95 νεκρούς το μόνο που τους νοιάζει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση. Τα θυσιάζουν όλα για μια καρέκλα. 

Αλήθεια, το Μαξίμου έχει την τόλμη να παραδεχθεί αυτό που γνωρίζουν τα δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρξαν παραλήπτες του περιβόητου SMS; Πως επιχείρησαν να αποφύγουν πάση θυσία το πολιτικό κόστος αυτής της εθνικής τραγωδίας;

............».

Διάβημα Καρτερού στην ΕΣΗΕΑ για τoν Ελεύθερο Τύπο


Διάβημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έκανε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και ζητάει να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με το "ψευδές", όπως το χαρακτηρίζει, ρεπορτάζ της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για το "δήθεν" SMS του Μεγάρου Μαξίμου προς επιλεγμένα..

στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, καθώς και να διερευνηθούν από τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της. Στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο Θ. Καρτερός αναφέρει:

"Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύτηκε παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Το SMS της μακάβριας προπαγάνδας», το οποίο αναφερόταν σε δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου «προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς».

Επειδή, αυτό ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα, ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας, που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επειδή, επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος, και μετά την καταγγελία από την πλευρά μας της δημοσίευσης του κατασκευασμένου για τις ανάγκες της προπαγάνδας SMS, αντιπαρέρχεται την κατηγορηματική μας διάψευση, χαρακτηρίζοντάς την στο φύλλο της επομένης, 13 Αυγούστου, «λάσπη και ύβρεις», και επιμένει στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά όχι απλώς ψευδών, αλλά βαρύτατα συκοφαντικών ειδήσεων, σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε:

Να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια".

Με εκτίμηση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Μέλος της ΕΣΗΕΑ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "