Η «λογιστριούλα» του Αλμυρού και οι προκλητικές αυξήσεις των ημέτερων συριζαίικων Golden Boys

Κατηγορία: Οικονομία Επιχειρείν


Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ήταν μία απλή φοροτεχνικός, δηλαδή λογιστριούλα, στην πόλη του Αλμυρού, πριν βρεθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2015 κάτοχος κυβερνητικής θέσης. Και από την τελευταία αυτή θέση, αποφάσισε, μαζί με τα συντρόφια της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της και την Κυβέρνηση (αποκλείεται βέβαια κατά το αφήγημα να το ήξερε ο άμωμος Τσίπρας), να δώσει τεράστιες αυξήσεις που ξεπερνούν το 68% στα Golden Boys που η ίδια μαζί με τους άλλους υπουργούς τοποθέτησαν στις ΔΕΚΟ, την στιγμή βέβαια που περικόπτουν διαρκώς τις συντάξεις και τους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Επέλεξε μάλιστα να καταθέσει την σχετική νομοθετική διάταξη, εκπρόθεσμα μάλιστα, το βράδυ της ημέρας που η χώρα θρηνούσε τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική (Ραφήνα, Μάτι, Νέος Βουτσάς, κλπ), ελπίζοντας πιθανόν ότι θα περνούσε απαρατήρητη, απ’ όλη την αντιπολίτευση και κυρίως, -αυτό τους ενδιαφέρει σε πρώτο βαθμό-, από τα ΜΜΕ και τα Social Media.

Κι όταν αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, δηλαδή έγινε αντιληπτή η ενέργεια της πονηρούλας λογιστριούλας, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, η εκ του πανέμορφου πλέον Αλμυρού ορμώμενη κα Παπανάτσιου, απλώς την απέσυρε επικαλούμενη, όχι την λάθος πρόθεση, αλλά την λάθος διατύπωση του νομοθετικού κειμένου.

Πιθανόν να άντλησε εμπειρίες από την θητεία της ως φοροτεχνικός, στην ταπεινή θεσσαλική πόλη της καταγωγής της, εμπειρία επανυποβολής διορθωτικών φορολογικών δηλώσεων, όταν η αρχική για διαφόρους λόγους δεν ήταν ακριβής.


Κατά τα άλλα, η περικοπή των συντάξεων συνεχίζεται για να βγουν τα υπερπλεονάσματα, ώστε μεταξύ των άλλων να δοθούν και οι ταπεινές αυξήσεις του 68% στα αγαπημένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν και την ψυχή τους στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ προκειμένου να προσληφθούν κι άλλα «δικά μας παιδιά».

Το γιατί τώρα οι αυξήσεις και όχι π.χ. πριν ένα χρόνο; Για δύο λόγους. Πρώτον η Κυβέρνηση και οι κύριοι Τσίπρας και Τσακαλώτος, ξέφυγαν μερικώς από τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικας και δεύτερον, που είναι και το ποιο σπουδαίο, τα συγκεκριμένα Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τεράστιες αυξήσεις αν απολυθούν, από την νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Με απλά λόγια, άλλο να σου υπολογίζουν την αποζημίωση με μισθό 4.000 ευρώ και άλλη με μισθό 8.000.

Ίσως για την κα Παπανάτσιου, σε αναγνώριση των ικανοτήτων της και της φροντίδας της προς τον χειμαζόμενο συριζαίικο λαό να πρέπει να της αφιερωθεί το άσμα του Τραγουδοποιού της δεκαετίας του ’90 «Πονηρή λογιστριούλα…».

Vukentra.gr

Διαβάστε στην συνέχεια όλη την ιστορία για τις φαραωνικές αυξήσεις που επιχείρησε με νομοθετική ρύθμιση να δώσει η κα Παπανάτσιου στα αγαπημένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μέσα από τα ρεπορτάζ του liberal.gr.

-----------------

Μετά την κατακραυγή, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε την τροπολογία που έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.


 

Όπισθεν ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση για τις προκλητικές αυξήσεις στους μισθούς διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της προσπάθειας που έγινε προκειμένου να περάσει η τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή και προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτό που έγινε δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν είναι... ικανοποιημένη με τη διατύπωση της διάταξης και για αυτό την αποσύρει. Εν τούτοις ανακοίνωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα την επαναφέρει.

Σημειώνεται πως η αύξηση των μισθών των διοικήσεων των ΔΕΚΟ επιχειρήθηκε μέσω τροπολογίας που φέρει ημερομηνία 24 Ιουλίου, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο είναι του υπ. Οικονομικών για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η κυρία Παπανάτσιου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διάτυπωση.

Η εν λόγω τροπολογία, προέβλεπε αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους. Ουσιαστικά πρόκειται για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ. Η Υπουργική τροπολογία εξαιρούσε τους μισθούς Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αύξανε το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ.

Η τροπολογία προέβλεπε πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπον θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αύξανε τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

--------------------------

Αυξήσεις 60% στις διοικήσεις ΔΕΚΟ εν μέσω εθνικής τραγωδίας

Σε αύξηση 60% στους μισθούς διοικητικών στελεχών της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ, του ΟΑΣΑ, και της ΕΥΔΑΠ, που εποπτεύονται από το υπερταμείο, προχωρά η κυβέρνηση, με τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και η οποία προβλέπει την εξαίρεση από το πλαφόν αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) για τις ΔΕΚΟ, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στο υπερ-Ταμείο.

Η τροπολογία αφορά δημόσιες επιχειρήσεις που είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται τέσσερις επιχειρήσεις: Η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΑΣΑ, και η ΕΥΔΑΠ. Σαν αιτιολογία προβάλλεται το γεγονός ότι οι σημερινοί μισθοί των διοικητικών στελεχών αυτών των επιχειρήσεων είναι πολύ χαμηλοί, και οι αυξήσεις έχουν τη μορφή κινήτρου.Σύμφωνα πάντα με την τροπολογία, οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Αλλά επειδή ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ. Στην ουσία, με τη διάταξη λοιπόν αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών κατά 60%.

Την τροπολογία υπογράφουν οι:


 

Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, όπως συμβαίνει πολύ συχνά πλέον στη Βουλή. Δεν είχε δηλαδή υποβληθεί πρώτα στις αρμόδιες επιτροπές που συζητούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα έως και προχθές Τρίτη, το νομοσχέδιο, προκειμένου να έλθει σε γνώση των κομμάτων, ώστε να εκφέρουν εκείνα τις όποιες αντιρρήσεις τους. Παρά κατατέθηκε κατευθείαν στην ολομέλεια της Βουλής, σήμερα το πρωί, λίγες μόλις ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Αν και ουδείς διαφωνεί με το γεγονός ότι ο επικεφαλής μιας μεγάλης ΔΕΚΟ πρέπει να αμείβεται κατάλληλα για την ευθύνη που επωμίζεται, εντούτοις η τροπολογία αφορά μόνο συγκεκριμένες επιχειρήσεις από ένα αριθμό προσωπικού και τζίρου, και πάνω. Αφορά δηλαδή επιχειρήσεις με προσωπικό 3.000 άτομα και άνω, είτε κάνουν τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ. Κατηγορία όπου ανήκουν όπως είπαμε, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΕΥΔΑΠ. Αλλά ένας διευθύνων σύμβουλος ΔΕΚΟ με προσωπικό πχ 2.500 άτομα και τζίρο 95 εκατ. ευρώ, δεν έχει μικρότερες ευθύνες από τους παραπάνω συναδέλφους τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί μιλούν για φωτογραφική διάταξη. Επίσης κάποιοι πρόεδροι επιχειρήσεων, μπορεί να είναι μη εκτελεστικά μέλη Δ.Σ., δηλαδή να μην έχουν εκτελεστικά καθήκοντα. Παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίζονται από τη τροπολογία κατά τον ίδιο τρόπο με εκείνους που έχουν εκτελεστικά καθήκοντα.

------------------------

Οργή για την τροπολογία

Η τροπολογία προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης. Ο Χρίστος Δήμας εκ μέρους της ΝΔ είπε: «Η μόνη λέξη που έχουμε να πούμε είναι ντροπή. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Αυτές τις μέρες φέρνετε τροπολογία για αυξήσεις στις ΔΕΚΟ; Και την αποσύρετε μετά από την κατακραυγή; Αν δεν έβγαινε η αντιπολίτευση και οι δημοσιογράφοι να στηλιτεύσουν αυτήν την τροπολογία δεν θα την είχατε αποσύρει. Πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη. Δεν αισθάνεστε λίγο ντροπή;».

Ο Γιάννης Μανιάτης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασε ως εξής: «Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€».

ΝΔ: Ομολογία ενοχής η απόσυρση

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακόμη και αυτές τις στιγμές που οι Ελληνες θρηνούν τους νεκρούς τους νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την τροπολογία τις αυξήσεις στους μισθούς στελεχών της ΔΕΚΟ. Προσθέτει δε ότι η απόσυρσή της εν μέσω κατακραυγής είναι ομολογία ενοχής. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ.

Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.

Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».

H απόφαση για τη διαγραφή της τροπολογίας


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "