Ναι εσείς… «Είστε Χρήσιμοι Ηλίθιοι ή…;» - Επιδότηση χιλιάδων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για τον γιό της Όλγας Γεροβασίλη!!!

Κατηγορία: Οικονομία Επιχειρείν


του Νίκου Σιδέρη

Την στιγμή που τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν αξονικό τομογράφο ή έχουν μηχανήματα «σαράβαλα» με αποτέλεσμα βαριά περιστατικά όπως για παράδειγμα εγκεφαλικά επεισόδια να μην μπορούν να διαγνωσθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο με την επωνυμία “ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΑ Ο.Ε.” στην Άρτα θα προμηθευθεί σύντομα έναν νέο και υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο αξίας 199.000 ευρώ.

Και μάλιστα πληρωμένο κατά το ήμισυ με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Της «κακιάς Ευρώπης» των αδίστακτων τοκογλύφων με την οποία η σημερινή διακυβέρνηση θα συγκρουόταν μέχρι τέλους. Ολα αυτά, βέβαια, πριν από τις εκλογές του 2015. Γιατί μετά η κατάσταση άλλαξε και μάλιστα ριζικά.

Πρόκειται για το κέντρο που κατείχε κατά 50% η βουλευτής Άρτας και σημερινή υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, όπως φαίνεται και από την επωνυμία, μαζί με τον συνέταιρό της Κώστα Αλεξίου, αδελφό του πρώην μητροπολίτη Άρτας, Ιγνάτιου.
Όταν η κυρία Γεροβασίλη εξελέγη βουλευτής το 2012, ήταν μέτοχος στην εταιρεία που είχε συναλλαγές με το δημόσιο και δεν παραιτήθηκε μέσα σε οκτώ ημέρες, όπως προβλέπει το άρθρο 57 του Συντάγματος. Μόλις το 2015 μεταβίβασε το ποσοστό της στον γιο της, μία κίνηση που προκάλεσε ποικίλα και εύλογα σχόλια.

Ωστόσο η επωνυμία του ιατρικού κέντρου δεν άλλαξε και το όνομα της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένει έως και σήμερα στα επίσημα έγγραφα του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου. Με τον ίδιο ακριβώς τίτλο το κέντρο κατέθεσε αίτηση να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τη δράση “Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές” του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) ΕΣΠΑ 2014-2020”.

Στις 7 Απριλίου 2017 το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον κατάλογο με τις εταιρείες, οι αιτήσεις των οποίων για χρηματοδότηση ήταν πλήρεις και έγιναν δεκτές, ενώ άλλες απορρίφθηκαν. Όπως φαίνεται από τα έγγραφα, το ιατροδιαγνωστικό κέντρο “ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΑ Ο.Ε.” στην Ήπειρο (Άρτα) ζητούσε χρηματοδότηση για επενδυτικό σχέδιο συνολικής αξίας 199.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της δράσης, το ποσοστό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50%. Δηλαδή η αιτούσα εταιρεία θα πάρει το ποσό των 99.500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ιδιωτική συμμετοχή.

Στη λίστα του περασμένου Απριλίου, οι εταιρείες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, καταγράφονται ως δυνητικά δικαιούχες. Φαίνεται ωστόσο ότι στο διάστημα που ακολούθησε η διαδικασία ολοκληρώθηκε και εισέπραξαν τα κοινοτικά κονδύλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίμαχη εταιρεία αιτήθηκε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προκειμένου να αγοράσει νέο αξονικό τομογράφο.

Χάρη στα χρήματα αυτά το ιατροδιαγνωστικό κέντρο όχι μόνο θα αποκτήσει νέο αξονικό τομογράφο αλλά και θα είναι ανταγωνιστικό με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το οποίο επίσης απέκτησε καινούριο μηχάνημα.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο αξονικός του δημόσιου νοσοκομείου ήταν σχεδόν μονίμως χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς, τόσο οι νοσηλευόμενοι όσο και από τα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, να μεταφέρονται στο κέντρο Αλεξίου-Γεροβασίλη για αξονική. Κοινώς, το είχαν μονοπώλιο…


Πηγή: ereportaz.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "