«Inside World Football»: Για λογιστικές απάτες στην Αμερική και απειλές κατά δημοσιογράφων κατηγορείται ο Μελισσανίδης

Κατηγορία: Οικονομία Επιχειρείν


Διεθνής θόρυβος για την υπόθεση Μελισσανίδη – Aegean. Τι αναφέρει η έγκυρη βρετανική ιστοσελίδα «Inside World Football»

Θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης έχει γίνει η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Aegean Petroleum και ο Δημήτρης Μελισσανίδης με φόντο τον έλεγχο που διεξάγεται από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ για την εν γένει δραστηριότητα της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ενδεικτικό παράδειγμα η έγκυρη βρετανική ιστοσελίδα «Inside World Football», η οποία ασχολείται με ζητήματα που αφορούν το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και έχει ως πρώτο θέμα τις εν λόγω εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων, στο εκτενές δημοσίευμα που φιλοξενεί για την υπόθεση, τονίζεται ότι το αφεντικό της ΑΕΚ εμφάνισε 200 εκατομμύρια δολάρια που δεν υπήρχαν για να ανεβάσει τη μετοχή του, κάτι το οποίο αποτελεί πολύ σοβαρό κακούργημα στην Αμερική και επισείει φυλάκισης εάν και εφόσον η έρευνα αποδείξει την ύπαρξη αδικήματος.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που δημιουργούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της αδυναμίας της FIFA και της UEFA να επιβάλει καθεστώς διαφάνειας, με την περίπτωση Μελισσανίδη να καταδεικνύεται από τον Pau Nickholson που έγραψε το άρθρο, ως το απόλυτο σχετικό παράδειγμα.

Στην συνέχεια, προχωρά σε συγκεκριμένες αναφορές για υποθέσεις που έχουν δει στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας, όπως η εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη σε γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος, ο δημοσιογράφος μιλά για το «παράδοξο» της συμμετοχής του επιχειρηματία στην του ΟΠΑΠ, από την ώρα που πέρα των προαναφερθέντων, έχει ενεργό συμμετοχή στην διοίκηση της ΑΕΚ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η αποτυχία της UEFA και της FIFA να αποκτήσει κάποιο είδος ελέγχου ή διακυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα ακόμη και από τα δικά τους θλιβερά πρότυπα. Φωνάζοντας σε μια κατάσταση που φαίνονται ανίκανες (ή απρόθυμες) να επιλύσουν, η ακεραιότητα του παιχνιδιού στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκε με την είδηση ότι ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας ΑΕΚ Μελισσανίδης βρίσκεται υπό έρευνα για λογιστική απάτη.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει μολυνθεί από το στοίχημα, έτρεξε στον πυρήνα του στο τέλος της σεζόν, όταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του παιχνιδιού έχοντας στην κατοχή του όπλο να απειλήσει τον διαιτητή για τις αποφάσεις που αισθάνθηκε τον αδικούσαν εναντίον της ΑΕΚ.

Ο Σαββίδης τελικά απαγορεύτηκε για τρία μόνο χρόνια. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η απαγόρευση δεν έχει νόημα.

Τα ζητήματα του Μελισσανίδη έχουν πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις για τον ίδιο, καθώς περιλαμβάνουν διεθνείς έρευνες ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί για τις καταγγελίες περί απάτης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το FBI ανέφεραν αμφότερες τις έρευνες.

Η απάτη αφορά την πώληση του ποσοστού του Μελισσανίδη στην εταιρεία «Aegean Petroleum» τον Αύγουστο του 2016 για 100 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από την πώληση δηλώθηκε ότι υπήρχαν 200 εκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν στον ισολογισμό της «Aegean» από τέσσερις εταιρείες.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της «Aegean» λέει ότι υπήρχαν περίπου 172 εκατομμύρια δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και 85 εκατομμύρια δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2015 που οφείλονταν από αυτούς τους τέσσερις αντισυμβαλλόμενους, αλλά δεν υπήρχε επιχείρηση που να μπορούσε να δικαιολογεί αυτά τα ποσά, και ότι είχαν κατασκευαστεί για να μεγαλώσουν την αξία της εταιρείας και ως εκ τούτου την αύξηση της αξίας των μετοχών του Μελισσανίδη.

Το σημερινό συμβούλιο ζήτησε να διαγραφούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, με απώλειες έως και 50% για τους μετόχους. Αν βρεθεί ένοχος για εξαπάτηση επενδυτών στις ΗΠΑ, ο Μελισσανίδης αντιμετωπίζει σημαντικό χρόνο φυλάκισης.

Το 2016 ο Μελισσανίδης κατηγορήθηκε για χειραγώγηση αγώνων και πράξεις βίας εναντίον αξιωματούχων - όλοι τους απολύθηκαν από τα δικαστήρια της Ελλάδας. Τώρα φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μια καπνοδόχος για να φτιάξει τη δική του φήμη ως έντιμος ηθοποιός και ένα άτομο υψηλής ακεραιότητας, καλύπτοντας μια σειρά αμφίβολων συμφωνιών, ενώ πώλησε το μερίδιό του στο Αιγαίο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται να ήταν ένα χρήσιμο μέσο σε αυτό το ζήτημα και το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης ένα εύκολο χειριστήριο εργαλείο.

Ότι η UEFA και η FIFA έχουν επανειλημμένα αποτύχει να δράσουν στην Ελλάδα - μπορούν μόνο να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο, αλλά οι προσπάθειές τους είναι επιπόλαιες - τους εξαπατά όπως και τις ελληνικές αρχές.

Ο Μελισσανίδης έλαβε την πρώτη καταδίκη δωροδοκίας για την αποπληρωμή δύο παικτών σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τη δεκαετία του '80, σύμφωνα με το προφίλ του στη Wikipedia».

Τέλος, αναφέρονται απειλές του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Πιο συγκεκριμένα: «Θα μπορούσα να σε σκοτώσω χωρίς να σε προειδοποιήσω. Αλλά είμαι άνδρας. Θα σε σκοτώσω, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου, όλα όσα έχεις». Όταν ο Χαραλαμπόπουλος του είπε ότι θα ειδοποιήσει τις αρχές, απάντησε: «Γ…. εσύ και οι αρχές. Δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε. Δεν θα μπορείτε να βγείτε από το σπίτι σας, θα είμαι ο εφιάλτης σας. Ο φόβος για μένα θα σας στοιχειώσει. Θα έρθουν στο σπίτι σας και θα σας ανατινάξουν στον ύπνο σας. Είμαι συνηθισμένος να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Θα σας σκίσω».


 

Πηγή: parapolitika.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "