150.000 αιτήσεις για 8.400 θέσεις στην καθαριότητα των δήμων!!! – Θερίζει η ανεργία στους νέους

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Έως τέλος του έτους η ολοκλήρωση της διαδικασίας στον ΑΣΕΠ

Ο πρωτοφανής αριθμός των 150.000 αιτήσεων για 8.400 θέσεις στους τομείς καθαριότητας των Δήμων, φανερώνει αν τι άλλο την πολύ μικρή προσφορά θέσεων εργασίας στην χώρα μας και την ανασφάλεια που προκαλούν τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους. Έως τέλος του έτους η ολοκλήρωση της διαδικασίας στον ΑΣΕΠ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι προσλήψεις.

Απάντηση για το θέμα αυτό έδωσε η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στην συνάντηση που είχαν, στην οποία τα μέλη του τελευταίου έθεσαν μία σειρά ερωτήματα στην κα Υπουργό, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονταν η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» για το συνταξιοδοτικό, η μονιμοποίηση των μετακλητών, κ.λ.π..

Όλη η ανακοίνωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ΑΔΕΔΥ και κας Ξενογιαννακοπούλου, όπως και οι απαντήσεις που έδωσε η τελευταία…

Τα θέματα που έθεσε η ΑΔΕΔΥ στην Υπουργό Δ.Α. είναι τα εξής:

1. Προσλήψεις στο Δημόσιο κι ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

2. Αυξήσεις στους μισθούς. Αναγνώριση της διετίας ‘16-‘17 για τη μισθολογική εξέλιξη. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

3. Κατάργηση της Τροπολογίας «Γεροβασίλη» για την αξιολόγηση. Συμμετοχή στις κρίσεις των στελεχών που έχουν αποκλεισθεί.

4. Β.Α.Ε. - Ανθυγιεινό επίδομα. Να παραδοθεί το πόρισμα της επιτροπής. Καμία περικοπή στους μέχρι σήμερα δικαιούχους.

5. Κατάργηση του Νόμου «Κατρούγκαλου» για το συνταξιοδοτικό.

6. Επιτόκια στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

7. «Βοήθεια στο Σπίτι»» – Μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Οι απαντήσεις της κας Ξενογιαννακοπούλου, όπως γνωστοποιήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Στέφανο Σαβόπουλο:

1. Διορισμοί: Απέδωσε την καθυστέρηση των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, λόγω των πολλών αιτήσεων που υπάρχουν. Αναφέρθηκε σε προκηρύξεις που υπάρχουν για γιατρούς του ΕΣΥ, φυλάκων στο Υπ. Πολιτισμού, διοικητικών γραμματέων κ.λπ., οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Για την προκήρυξη 3Κ, που αφορά τις προσλήψεις στους Δήμους και την Καθαριότητα είπε ότι, υπάρχουν 150.000 αιτήσεις και ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρώσει το ΑΣΕΠ τη διαδικασία.

Για το 2019 υπάρχουν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό για 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και για 3.000 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Γι’ αυτά θα βγουν σύντομα και οι προκηρύξεις.

Σε ό,τι αφορά στις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών το 2020 και το 2021 και για το αν και γι’ αυτές τις θέσεις θα υπάρξουν προκηρύξεις, η κα. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι ως Υπουργείο συμφώνησε για τον αριθμό που ανακοινώθηκε, αλλά δεν είναι σε θέση να απαντήσει, για το αν θα γίνουν προκηρύξεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 1:1 (μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση), λέγοντας ότι το θεωρεί πολύ σημαντικό, αφού η εκτίμηση είναι ότι το 2018 θα αποχωρήσουν συνολικά από όλο το δημόσιο 8.000 Δ.Υ. και θα μπορούν να γίνουν 8.000 προσλήψεις το 2019.

2. Για τα θέματα του μισθολογίου, του συνταξιοδοτικού, των ΒΑΕ και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των Δ.Υ. είπε ότι, είναι θέματα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και δεν έχει να απαντήσει κάτι.

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "