Διορίζονται στους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ αλλά χωρίς ουσιαστικό έλεγχο πλαστών δικαιολογητικών!

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Αν ρωτήσεις, οι πιο πολλοί Έλληνες θα σου πουν ότι αν υπάρχει ένας θεσμός που λειτουργεί ακόμα «καθαρά» αυτός είναι το ΑΣΕΠ. Αν ψάξεις θα βρεις ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να βγάλει πίνακες επιτυχόντων γιατί αρκετοί διαγωνιζόμενοι έχουν καταθέσει πλαστές βεβαιώσεις σπουδών, βιογραφικών και προσόντων, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ζητάει να γίνει επιλεκτικός και όχι κανονικός έλεγχος για να διορίσει κόσμο!

Για να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει τομέας της ζωής που να μην έχει διαβρωθεί από τη νοοτροπία απάτης και ρουσφετιού αυτής της κυβέρνησης. Και για να γίνουμε απολύτως συγκεκριμένοι, το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να αναρτήσει τους επίσημους πίνακες με αυτούς που πέτυχαν σε διαγωνισμούς για τουλάχιστον 8.166 υποψήφιους και προσωρινά εργαζόμενους στους δήμους της χώρας! Οι λόγοι, τρεις:

1. Δεν έχει ολοκληρώσει τον τυπικό έλεγχο των αιτήσεων

2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενστάσεις

3. Αρκετοί υποψήφιοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών, πλαστά στοιχεία εντοπιότητας, προβληματικές άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, ψεύτικο χρόνο εμπειρίας και ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των ανήλικων παιδιών που έχουν!

Και εδώ αρχίζει το αλαλούμ. Πολλοί από όλους αυτούς δουλεύουν ήδη στους δήμους με βάση τους …προσωρινούς πίνακες διοριστέων! Αλλά και πολλοί από όσους αναγράφονται σ αυτούς τους …προσωρινούς πίνακες δεν έχουν πάει να πιάσουν δουλειά, με αποτέλεσμα οι δήμοι να μην έχουν το αντίστοιχο προσωπικό!

Για να το πούμε καθαρά: Γίνεται διαγωνισμός για προσλήψεις και δεν προσλαμβάνονται αυτοί που πέτυχαν γιατί το ΑΣΕΠ δεν ξέρει ποιοι πέτυχαν! Πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία τους. Επειδή οι δήμοι θέλουν διορισμούς εδώ και τώρα, το ΑΣΕΠ βγάζει πίνακες … προσωρινώς επιτυχόντων μέχρι να ολοκληρώσει τους ελέγχους! Και μόλις τους ολοκληρώσει στέλνει ραβασάκια στους δήμους να διώξουν αυτούς που τα χαρτιά τους δεν είναι εντάξει.

Στο μεταξύ, τα λαμόγια πληρώνονται. Και δεν έχουμε δει ποτέ στη χώρα να επιστρέφονται τα κλεμμένα λεφτά του δημοσίου. Είτε από υπουργούς, είτε από επιχειρηματίες είτε από πολίτες απατεώνες. Να μη σας πω ότι όποιος από τους απατεώνες με τα ψεύτικα χαρτιά έχει δόντι παραμένει, μακροημερεύει και τον πληρώνουν τα κορόιδα οι πολίτες, μαζί μ’ εκείνον που δεν διορίστηκε παρ όλο που ήταν καθαρός γιατί έγινε «υπεράριθμος»! Χαμαιτυπείον η Ελλάς.

Σαν να μη φτάνουν αυτές οι σαλταδόρικες λειτουργίες της δημόσιας, έρχεται το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι ο πατερούλης της αυτοδιοίκησης, και λέει στο ΑΣΕΠ και στους δήμους : Μην ελέγχετε τα άλλα δικιολογητικά. Ελέγξτε μόνο τους τίτλους σπουδών. Για να μπορούν οι δήμοι να προσλάβουν αρπακόλλα και …προσωρικά προσωπικό. Και μετά…βλέπουμε!

Σ' αυτό το ρωμέικο πανηγύρι απάτης στην πλάτη των νόμιμων και αγαθών υποψηφίων, έρχεται κι άλλο κόλπο. Υποψήφιοι στέλνουν άλλες βεβαιώσεις σπουδών στο ΑΣΕΠ και άλλες παρουσιάζουν στους δήμους! Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλό. Οι δήμοι δεν είναι τυχαία ο πιο διεφθαρμένος οργανισμός της ελληνικής ζωής, σύμφωνα με την κάθε χρόνο έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Υποψήφιοι είναι μιλημένοι με τα «δόντια» που έχουν στους δήμους και εμφανίζουν ό,τι συμφέρει για το διορισμό. «Έλα μωρέ που θα  ελέγξουν τα χαρτιά». Και το πρόβλημα πάααααει.

Στο μεταξύ, το κωμικό είναι ότι πολλοί από όσους αναφέρονται στους …προσωρινούς καταλόγους επιτυχόντων δεν εμφανίζονται για δουλειά. Άλλοι γιατί έχουν καταθέσει πλαστά δικιολογητικά και περιμένουν τους επίσημους καταλόγους και άλλοι γιατί κάνουν άλλη δουλειά και περιμένουν τους επίσημους καταλόγους.

Φυσικά, όσοι δεν παρουσιαστούν για δουλειά με τη δημοσίευση των προσωρινών καταλόγων διοριστέων δεν χάνουν το δικαίωμα πρόσληψης αν το όνομά τους γραφτεί στους οριστικούς πίνακες. Αλλά, έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο λαός αν χάνουν το δικαίωμα και όσοι προσλαμβάνονται με τους… προσωρινούς καταλόγους και με πειραγμένα χαρτιά. Και με ποιο τρόπο το χάνουν αν ήδη έχουν προσληφθεί. Δηλαδή, αν πάει ο προϊστάμενος στο λαμόγιο και του λέει «με συγχωρείτε, αλλά σηκωθείτε γιατί έχετε κλέψει τη θέση της κυρίας από δω».

Και πόσο κρατάει η ομηρία των υποψήφιων για μια θέση στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ; Ένα χρόνο από την ημέρα των εξετάσεων και βάλε! Για να διορθωθούν τα γραπτά και να διασταυρωθούν τα στοιχεία, που υποτίθεται ότι το δημόσιο έχει ηλεκτρονικά, γιατί είναι συνδεδεμένες οι υπηρεσίες του on line!

Όπως λέγαμε πριν το 2014 εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ «αυτό το δημόσιο δεν διορθώνεται. Γκρεμίζεται». Αλλά, αυτοί που θα το γκρέμιζαν αποδείχτηκαν τρισχειρότεροι από τους προηγούμενους, που το ανέθρεψαν. Και τώρα είμαστε όλοι οι πολίτες μεταξύ αυτών που το ανέθρεψαν και αυτών που το θέριεψαν. Αλλά, η αλήθεια παραμένει: Αυτό το δημόσιο δεν διορθώνεται. Γκρεμίζεται.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "