Η πονεμένη ιστορία μία «πτωχής» πλην τίμιας κορασίδας που φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα ως καθαρίστρια... αλλά...

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Προσλήφθηκε σαν καθαρίστρια, στάλθηκε σε Γραφείο και τελικά εργάσθηκε για την εκλογή του «Μέντορα» της. Η «πτωχή» πλην τίμια κορασίδα, δεν πήγε «χαμένη», αφού αν και το όνειρό της να γίνει καθαρίστρια δεν πραγματοποιήθηκε, γνώρισε δόξα και μεγάλα αξιώματα. Μία πολύ διδακτική ιστορία για τα «πτωχά» πλην τίμια παιδιά που οραματίζονται το μέλλον…

------------------------------

Η ιστορία είναι πολύ διδακτική, κυρίως για τον τρόπο που οι δήμαρχοι σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς, εκμεταλλεύονται τα όνειρα νέων παιδιών για μία ταπεινή και μόνιμη απασχόληση, αφού πλέον ξέρουν ότι για να πας μπροστά στη ζωή σου θα πρέπει να ξεκινήσεις από πολύ χαμηλά.

Καλώ ή κακώς, στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης, θέσεις απασχόλησης, υπάρχουν ή δημιουργούνται σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση και δει στον Τομέα Καθαριότητας. Αυτόν τον δρόμο διάλεξε μία «πτωχή» και μόνη κορασίδα.

Η ευκαιρία για την «πτωχή» κορασίδα, βρέθηκε όταν εμβληματικός Δήμαρχος της πόλης της, προκήρυξε αφανώς, δηλαδή στο μιλητό, μία θέση οδοκαθαρίστριας για δίμηνη απασχόληση. Ο «θρύλος» της πόλης αναφέρει ότι αυτό έγινε γιατί το ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο, πολύ γνωστός και διακριτός δημοκράτης πολίτης της πόλης του, που είχε πάρει κάτω από την προστασία του την «πτωχή» κορασίδα.

Τελικά, επειδή κανείς άλλος δεν πήρε είδηση την πρόθεση του κου Δημάρχου να προσλάβει μία και μοναδική «οδοκαθαρίστρια» για χρόνο δύο μηνών, η πτωχή κορασίδα προσλήφθηκε για την συγκεκριμένη θέση. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός της, όταν της ανακοινώθηκε η πρόσληψή της, που προμηθεύθηκε η ίδια «σκούπα και φαράσι» και άρχισε να ασκείται στην καθαριότητα σκουπίζοντας όλους τους δρόμους γύρω από το σπίτι της.

Φανταστείτε, όμως, την απογοήτευση της «πτωχής» κορασίδας, όταν την πρώτη ημέρα που κατέφθασε γεμάτη ενθουσιασμό στο Δήμο προκειμένου να ενταχθεί στις ομάδες καθαρισμού της πόλης, της ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον κο Δήμαρχο, ότι «μετατέθηκε» στο Γραφείο Τουρισμού της πόλης, ώστε ως νέο πρόσωπο να προσελκύσει τουρίστες από τις μεγάλες χώρες της βόρειας και αναλυτικής Ευρώπης.

Μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά, έκανε πέτρα την καρδιά της και κατέφθασε στο Γραφείο Τουρισμού της Πόλης, όπου, όμως, την περίμενε μία νέα και πολύ οδυνηρή έκπληξη. Ο Προϊστάμενος του Γραφείου, της ανακοίνωσε ότι δεν θα καθίσει σε κάποιο γραφείο ή κάποιο πάγκο υποδοχής επισκεπτών, αλλά είχε ορισθεί ως «προσωπικός βοηθός» του Μέντορά της, ναι σ’ αυτόν που είχε φροντίσει να προσληφθεί.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Για δύο ολόκληρους και ατελείωτους μήνες, η «πτωχή» πλην τίμια κορασίδα, υπηρετούσε πιστά τον «Μέντορα» της στον καλό αγώνα που έκανε αυτός προκειμένου να πείσει τους πολίτες της πόλης τους να τον εκλέξουν στην Βουλή, όπως και πράγματι έγινε.

Η πτωχή κορασίδα, τελικά το ευχαριστήθηκε, παρότι απολύθηκε μόλις συμπληρώθηκαν οι δύο μήνες για τους οποίους είχε προσληφθεί, όπως έλεγε και το συμβόλαιο (σύμβαση) εργασίας που είχε υπογράψει. Πρώτον πληρώθηκε πολύ καλά, αφού πήρε και το επίδομα καθαριότητας, ανεξάρτητα αν δεν εργάσθηκε στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου. Εξάλλου αυτό δεν ήταν δική της ευθύνη. Δεύτερον γνώρισε πολλούς και καλούς ανθρώπους, ο δε «Μέντοράς» της τον οποίο βοήθησε με τον τρόπο της να εκλεγεί στην Βουλή, δεν την ξέχασε, αλλά την σύστησε στον «ΑΡΧΗΓΟ» του, που εντυπωσιάσθηκε από τα προσόντα της, -πνευματικά και σωματικά-, υποσχόμενος ότι θα την «αξιοποιήσει» πολύ σύντομα, αρκεί να του είναι πιστή και να προσφέρει στο συνολικό και κυρίως στο προσωπικό όραμά του.

Η ιστορία έχει καλό τέλος για την «πτωχή» πλην τίμια κορασίδα. Ο Αρχηγός δεν την ξέχασε, με αποτέλεσμα η ανέλιξή της να είναι μετεωρική. Της έδωσε πολύ καλή δουλειά, ενώ η ίδια από την νέα θέση της κατάφερε επιτέλους να φροντίσει και την «μαμά» της που τόσο πολύ αγωνίσθηκε γι’ αυτήν.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και η τυχόν ομοιότητα της πορείας της «πτωχής» κορασίδας, με την ιστορική πορεία προς την υπουργοποίηση της «πτωχής» πλην κι αυτής τίμιας κας Αικατερίνης Νοτοπούλου, που παρουσιάζεται στην συνέχεια, είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων και μόνο…

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

---------------------------

Το κείμενο της σύμβασης εργασίας της Αικατερίνης Νοτοπούλου αποκαλύπτει την αλήθεια 


Εξαιρετικά αποκαλυπτικό είναι το κείμενο της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με την οποία η σημερινή υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Αικατερίνη Νοτοπούλου προσελήφθη στο δήμο Θεσσαλονίκης στις 30 Μαΐου 2012.

Σύμφωνα με την σύμβαση η κυρία Νοτοπούλου προσελήφθη με την ειδικότητα της εργάτριας καθαριότητας. Παρόλα αυτά όπως η ίδια αποκάλυψε χθες στην ΕΡΤ ουδέποτε εργάστηκε ως καθαρίστρια αλλά αντίθετα προσέφερε τις εργασίες της στο περίπτερο τουρισμού.
Στην πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ1 μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό».
«Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια» σημείωσε.

Την ίδια ώρα η ΝΔ κατηγορεί ευθέως την κυρία Νοτοπούλου πως διέπραξε μια καλοστημένη απάτη. 
Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τόνισε πως η κυρία Νοτοπούλου δεν μπορεί να συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο εξαιτίας της συγκεκριμένης απάτης, όπως είπε.

Όπως σημειώνει ο κ. Ρωμανός, «η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης αποκάλυψε χθες μια καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια. Η κ. Νοτοπούλου παραδέχθηκε ότι τρύπωσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια, αλλά δεν έκανε ποτέ αυτή τη δουλειά καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου». 

Και προσθέτει: «Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη. Διότι αυτό που παραδέχθηκε στη συνέντευξή της είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Γ.Τ.

Πηγή: liberal.gr

-------------

Το Vukentra.gr είναι απολύτως ανεξάρτητο, δεν στηρίζεται από κανένα & σε κανένα και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Αν σας αρέσει, διαδώστε το και ακόμη στηρίξτε το, πατώντας πάνω στις διαφημίσεις της Coogle που είναι και το μόνο πενιχρό μελλοντικό έσοδό του…. Η σύνταξη σας ευχαριστεί εκ των προτέρων….

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "