Η Ιστορία επαναλαμβάνεται – Μύρισαν εκλογές και η Κυβέρνηση τακτοποιεί τους «αποσπασμένους» της…

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Χιλιάδες αποσπασμένοι υπάλληλοι αποκτούν με μετάταξη, οργανική θέση στο Δημόσιο

Οι διαδικασίες που απαιτούνται

Οργανική θέση στην υπηρεσία που υπηρετούν επί χρόνια η μήνες ως αποσπασμένοι μπορούν, μέσω μετάταξης, να αποκτήσουν με μια απλή αίτηση τους, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που συμπεριλήφθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο "για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών", όσοι αποσπασμένοι υπάλληλοι το επιθυμούν μπορούν μέσα σε ένα δίμηνο από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ υποβάλλοντας αίτηση στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι να αποκτήσουν οργανική θέση σε αυτή.

Η μεταφορά του υπαλλήλου διενεργείται, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, σε κενή θέση κλάδου της ίδιας η ανώτερης κατηγορίας και εάν δεν υπάρχει κενή θέση με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος με την ίδια σχέση εργασίας και διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές του.

Στην ίδια τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι για την απόκτηση οργανικών θέσεων αποσπασμένων υπαλλήλων δεν απαιτείται έκδοση εγκριτικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) και αρκεί η σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα υποδοχής εάν υφίσταται.

Παράλληλα με την ίδια τροπολογία και προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιατάρακτη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και να ομαλοποιηθεί το καθεστώς της κινητικότητας στο δημόσιο παρατείνονται έως το τέλος του έτους οι αποσπάσεις που έληγαν στις 15/4/2018 μετά από αίτηση των αποσπασμένων υπαλλήλων και απόφαση του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του φορέα υποδοχής (δεν απαιτείται γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου).

Πηγή: newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "