Ραγδαίες εξελίξεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Eμμένει σε απολύσεις και περικοπές η Left Media... ιδιοκτήτρια του Ρ/Φ «Στο Κόκκινο»

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πολιτικά ή/και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων»

«Το Δ.Σ της εταιρίας Left Media Α.Ε, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι η στήριξη και η ενδυνάμωση του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν και παραμένει το κύριο μέλημά της» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η εταιρία για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζομένους.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Τόσο η κρίση συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ, όσο και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ραδιοφωνικού σταθμού, είναι γνωστά στους.. εργαζόμενους. 

Όπως είναι γνωστό και αναμφισβήτητο γεγονός ότι τόσο οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όσο και οι αξιοπρεπείς μισθοί των εργαζομένων (που ποτέ δεν μειώθηκαν όλα τα χρόνια της κρίσης), δεν μπορούν να συγκριθούν με την κατάσταση που επικρατεί στη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Εδώ και μήνες, παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους ένα συγκροτημένο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης του σταθμού, το οποίο προβλέπει, αφενός την ενοποίηση του 105,5 Στο Κόκκινο και της εφημερίδας Αυγή, με πρόβλεψη καταβολής πρόσθετου επιμισθίου σε όποιον εργαζόμενο δουλεύει και στα δύο μέσα, και αφετέρου διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, με παράλληλη μείωση στο μισθολογικό κόστος. Οι μειώσεις ως προς τους μισθούς δεν αφορούσε σε εργαζόμενους με μισθό κάτω από 750 ευρώ στις καθαρές αποδοχές.
Είναι γνωστό, επίσης, και αποτελεί αναντίρρητο δεδομένο, ότι από τη στιγμή που το μισθολογικό κόστος υπερβαίνει κατά πολύ το 70% του συνολικού του κόστους, κανένα οικονομικά βιώσιμο σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μείωση και του μισθολογικού κόστους.
Όμως, παρ' όλες τις πολύμηνες συζητήσεις, όλες οι προσπάθειες συνεννόησης και διαλόγου, ακόμα και με την πρόσφατη μεσολάβηση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, έπεσαν στο κενό και συνάντησαν την αδιαλλαξία της συνέλευσης των εργαζομένων. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που συμμετέχουν στις συνελεύσεις, στάθηκε αντίθετη σε κάθε πρόταση, σε κάθε σχέδιο που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου, εθελοτυφλώντας, δίχως να αντιπροτείνουν τίποτα.

Διαφαίνεται, πλέον, ότι κάποιοι παίζουν πολιτικά ή/και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων, και, εκμεταλλευόμενοι τις αγωνίες τους, θεωρούν ότι θα πληγεί ο ιδιοκτήτης του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το σχέδιο για την οικονομική βιωσιμότητα του σταθμού θα προχωρήσει».

Εκτός «Αυγής» ο διευθυντής της Κ. Νικολινάκος - Ποιος πάει στη θέση του


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την σοβαρή κρίση που ξέσπασε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» με τις απολύσεις τριών εργαζομένων που δεν συμφώνησαν στη μείωση μισθών και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, ήλθε και η παραίτηση του διευθυντή της «Αυγής» Κωστή Νικολακάκου. Το όνομά του απουσίαζε στο σημερινό φύλλο από την «ταυτότητα» της εφημερίδας ενώ την αποχώρησή του ανακοίνωσε στους εργαζόμενους χθες ο ίδιος ο Νικολακάκος χωρίς να.. δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της παραίτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες την προηγούμενη Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κωστή Νικολακάκο να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή. Μάλιστα του είπαν οτι έχει βρεθεί κι ο αντικαταστάτης του -που θα έρθει από το Μέγαρο Μαξίμου- και του ζήτησαν να παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου έρθει ο νέος διευθυντής. Ο Νικολακάκος τους ευχαρίστησε και υπέβαλε πάραυτα την παραίτησή του για να τους διευκολύνει...
Για το θέμα γράφει, μεταξύ άλλων, και το 
asfalistiko.gr που δινει και όνομα για τον καινούργιο διευθυντή:
Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Κωστή Νικολακάκου από τη διεύθυνση της Αυγής, ενώ εντάσσεται στη διακηρυγμένη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για ενοποίηση των ΜΜΕ και ορθολογικοποίηση των οικονομικών τους, υπό τη… μπαγκέτα του διευθύνοντος συμβούλου 
Δημήτρη Στούμπου, έχει βαθύτερο σημειολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, σκιαγραφώντας ειλημμένες αποφάσεις που μόνο ευνοϊκές δεν προοιωνίζονται για τους εργαζόμενους.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Θανάση Καρτερό να μετακομίζει άμεσα από το Μαξίμου στην Αγίου Κωνσταντίνου για να αναλάβει τη διεύθυνση της Αυγής, θα σημαίνει ξεκάθαρα ότι έχουν ληφθεί οι πολιτικές αποφάσεις για ευθεία σύγκρουση με τους εργαζόμενους και πλήρη αναδιάταξη των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "