Δάσκαλε που… άρχισαν oι απολύσεις στο Ρ/Φ «Στο Κόκκινο» - Left Media: Υλοποιούμε τις αποφάσεις του μετόχου (ΣΥΡΙΖΑ)

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Μπορεί η εργοδοσία στην Ελλάδα να έχει κηρυχθεί, από τους Κυβερνώντες, στον υπέρτατο βαθμό σε εχθρό των εργαζόμενων και του λαού, μπορεί να έχει χαρακτηρισθεί «ρουφήχτρα» του ιδρώτα τους, μπορεί να κατηγορείτε για δόλιες πρακτικές «παράνομων» απολύσεων, όταν, όμως, πρόκειται για μειώσεις μισθών και απολύσεις στα κομματικά ΜΜΕ, τότε πρόκειται απλώς για πράξεις εξορθολογισμού!!!

----------------------

Άρχισαν οι απολύσεις του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Ήδη φώναξαν στο γραφείο του Δ. Στούμπου τον δημοσιογράφο Α. Ζέρβα, πρώην συνδικαλιστικό εκπρόσωπο και του ανακοίνωσαν την απόλυση του, λόγω… εξορθολογισμού.

Το κλίμα βάρυνε ήδη από χθες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας και μέλος της διοίκησης, υποστήριξε με.. προκλητικό τρόπο τις μειώσεις των αποδοχών.

Οι εργαζόμενοι του ζήτησαν να φύγει από τη γενική συνέλευση, ως διευθυντικό στέλεχος. Με νέα τους απόφαση απέρριψαν εκ νέου τη “νέα” πρόταση της διοίκησης για τις μειώσεις των μισθών τους κατά 20%. Η διοίκηση της εταιρείας άρχισε τις απολύσεις φωνάζοντας έναν-έναν εργαζόμενο στο γραφείο της διεύθυνσης!

Την περασμένη Παρασκευή είχε γίνει συνάντηση των εργαζομένων και της διοίκησης στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπου η εκπρόσωπος της left media υποστήριξε πως οι μειώσεις αποδοχών έχουν παγώσει!

Απεργία (και στην Αυγή) αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις


Την ανάκληση των απολύσεων ζητά η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο «Κόκκινο». Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου απαιτώντας την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των τριών συναδέλφων τους.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της «Αυγής», που πραγματοποίησαν και αυτοί συνέλευση, αναφέρουν ότι θα στηρίξουν την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα και τονίζουν πως και αυτοί από την πλευρά τους προχωράνε κι αυτοί σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν.. ανακληθούν οι απολύσεις. 

Κατόπιν τούτων το βράδυ της Παρασκευής η διοίκηση της Left Media επρόκειτο να συσκεφθεί για το θέμα και αναμενόταν να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων «Στο Κόκκινο» και η ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων της “ΑΥΓΗΣ”:

 Η ανακοίνωση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

"Οι εργαζόμενοι στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2017 ότι:

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων τριών συναδέλφων μας

Σε περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων εξουσιοδοτούμε τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ να ξεκινήσουν διάλογο με το Δ.Σ. του σταθμού για το πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή προκειμένου να συντονίσει τις απεργιακές δράσεις μας

Συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους της εφημερίδας «Αυγή» οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια εργασιακά προβλήματα και τονίζουμε ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη τους θα είναι αμφίδρομη και αταλάντευτη.

Οι εργαζόμενοι στον ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Η ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων της “ΑΥΓΗΣ”

Στηρίζουμε την ανακοινωμένη για τη Δευτέρα 22/1 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και προχωράμε και εμείς από την πλευρά μας σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις.

Η συνέλευση των εργαζομένων στην “ΑΥΓΗ”, που πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2018 με αφορμή την απόφαση του ΔΣ της LEFT MEDIA για τις απολύσεις τριών συναδέλφων μας στον ρ/δ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝO”, αποφάσισε τα εξής:

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην απόλυση των τριών συναδέλφων μας

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους συναδέλφους μας και ζητάμε επίσης, όπως και η συνέλευση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, την άμεση ανάκληση της απόλυσής τους.

Στηρίζουμε επίσης την ανακοινωμένη για τη Δευτέρα 22/1 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και προχωράμε και εμείς από την πλευρά μας σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις.

Η συνέλευση των εργαζομένων της “ΑΥΓΗΣ”

Αυγή: σκίτσα αλληλεγγύης για το Κόκκινο


Με δύο σκίτσα στην Αυγή ο Τάσος Αναστασίου και ο Βαγγέλης Χερουβείμ αντιδρούν για τις εξελίξεις στο ΚΟΚΚΙΝΟ. Οι δύο σκιτσογράφοι της Αυγής στέκονται αλληλέγγυοι και σχολιάζουν με τον τρόπο τους τις απολύσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν να συναινέσουν στις προτεινόμενες μειώσεις αποδοχών, τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει..
η εργοδότρια εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» πραγματοποιούν και σήμερα Παρασκευή στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση στα γραφεία του σταθμού.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία του σταθμού να μην πραγματοποιήσει τις απολύσεις, να προσέλθει σε διάλογο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των εργαζομένων και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Πως απαξιώνονται τα κομματικά ΜΜΕ


Διαχρονικά το πρόβλημα των κομματικών ΜΜΕ είναι ότι ο κομματικός μηχανισμός δεν τα αφήνει να λειτουργήσουν ως μέσα ενημέρωσης. Το κόμμα θέλει ντουντούκες όχι ΜΜΕ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα κομματικά ΜΜΕ απαξιώνονται και δεν έχουν απήχηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μικρό μόνο ποσοστό των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ακούνε Κόκκινο ή διαβάζουν Αυγή.

Αντί λοιπόν η κομματική ηγεσία να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα (η αντιμετώπιση του οποίου θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων), προχωράει σε απολύσεις στο Κόκκινο.
Οι απολύσεις το μόνο που κάνουν είναι να στερούν το μεροκάματο.. από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, χωρίς να δίνουν πραγματική διέξοδο. Από τη στιγμή που έχουμε πλέον αρκετά φιλοσυριζικά ΜΜΕ (και σε λίγο θα έχουμε περισσότερα), η πίεση στα κομματικά ΜΜΕ θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση των μεριδίων αγοράς τους.

Πολύ σύντομα θα πρέπει να γίνουν νέες περικοπές και απολύσεις. Πιθανόν εντέλει να οδηγηθούμε και σε λουκέτα.

Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων. (από το fb του Γιάννη Αλμπάνη)

ΥΓ. Η Γιάννα Αθανασίου, εκ των απολυμένων στο Κόκκινο, έγραψε στο fb σχετικά: «Μάλιστα. Μετα από 12 χρόνια 'Στο Κοκκινο' απολυθηκα με το πρόσχημα του εξορθολογισμού του μαγαζιού και της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Ακουσα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την δουλειά μου και ότι είμαι από τις πιο παλιές στο σταθμο (sic). Να ενημερώσω ότι ήμουν από αυτούς που ειχαμε κάνει εξώδικο και είχαμε προσφύγει και στο Σεπε. Τα σχόλια δικά σας»

Left Media: Υλοποιούμε τις αποφάσεις του μετόχου


Aπολύσαμε τρεις γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στη συνεννόηση...

Ανακοίνωση για τις απολύσεις και τις εξελίξεις στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» εξέδωσε το ΔΣ της εταιρείας Left Media S.A. που είναι ιδιοκτήτρια του 105,5 Στο Κόκκινο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το Δ.Σ της εταιρίας Left Media υλοποιεί την απόφαση του μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση της επιχείρησης, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της. Μετά από διαβουλεύσεις 3 μηνών με τους εργαζόμενους, στους οποίους παρουσιάστηκε το σχέδιο μείωσης του κόστους, η υλοποίηση της απόφασης πρέπει να προχωρήσει.

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους του ρ/σ ήταν το εξής:..

Α. στήριξη του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και αναβάθμισή του

Β. ενοποίηση και συμπράξεις μεταξύ του 105,5 Στο Κόκκινο και της εφημερίδας Αυγή και καταβολή πρόσθετου επιμισθίου σε όποιον εργαζόμενο δουλεύει και στα δύο μέσα.

Γ. διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και μείωση του λειτουργικού κόστους (συμπεριλαμβανομένης μείωσης στο μισθολογικό κόστος που ξεπερνά το 70% του συνολικού κόστους της επιχείρησης). Οι μειώσεις αυτές αφορούν 20% στις μικτές αποδοχές και δεν αφορούν σε εργαζόμενους με μισθό κάτω από 750 ευρώ καθαρές αποδοχές.

Αυτό που κατέστη σαφές σε όλες τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους είναι ότι χωρίς μειώσεις και στο μισθολογικό κόστος είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού, η ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στη συνεννόηση για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου.

Η Διοίκηση προχώρησε στη λύση της σχέσης εργασίας με 3 εργαζόμενους, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία και θα προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του κόστους και τη διασφάλιση της λειτουργίας, της σύμπραξης, της ανάπτυξης και της ενοποίησης.

Οι εξαιρετικά σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός απειλούν την ύπαρξή του, ενώ την ίδια στιγμή προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη η ουσιαστική ανασυγκρότηση και η ενοποίηση και των δύο ιδιόκτητων μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που η κρίση στα ΜΜΕ επηρεάζει όλες τις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις ανεξαιρέτως.

Οι διαφορές του «105, Στο Κόκκινο» από τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές επιχειρήσεις είναι δεδομένες. Οι κυρίαρχες ιδρυτικές αξίες του ρ/σ είναι συνυφασμένες με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τις αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη σχέση με την Αριστερά και τους ανθρώπους της. Ποτέ δεν ζητήθηκαν πιστοποιητικά κομματικής νομιμοφροσύνης από τους εργαζόμενους του ραδιοφώνου, ποτέ αυτό δεν έγινε μέσο πίεσης για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ή άλλων συμφερόντων. Ο «105, 5 Στο Κόκκινο», όπως και η ΑΥΓΗ, δεν έχουν καμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων ΜΜΕ, με τους ιδιοκτήτες των θαλασσοδανείων και των καταθέσεων στην Ελβετία και τους εργαζόμενους που ζουν με μισθούς πείνας.

Όπως, όμως, όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας του ραδιοφώνου, το οποίο δεν έχει αφανείς χρηματοδότες, δεν έχει επιχειρηματίες ιδιοκτήτες, εκτός από τη διαρκή οικονομική στήριξη του κόμματος, τις ενισχύσεις μελών και, φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και ακροατών και τις διαφημίσεις, είναι αντικειμενικό και γνωστό σε όλους.

Η διοίκηση πάντοτε επιδιώκει το διάλογο με τους εργαζόμενους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα οικονομικά προβλήματα που απειλούν τη λειτουργία του σταθμού.
Πρώτιστο συλλογικό καθήκον και έγνοια μας είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του «105, 5 Στο Κόκκινο», ως ένας σταθμός ανοιχτός, με σεβασμό στους ακροατές, ένα βήμα πολιτισμού και ενημέρωσης."

ΣΥΡΙΖΑ Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε


Οι “υπέρμαχοι” των εργαζομένων έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη». Αυτό έλεγε η ανακοίνωση της ΝΔ για τις απολύσεις «στο Κόκκινο», και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να απαντήσει:

"Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των «θαλασσοδανείων» τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα Μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και ..  μισθούς. Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι.

Η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στο δρόμο 2500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του.
Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε."

Πηγή: mediatvnews.gr, zoornalistas.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "