Απολυμένοι του Metropolis του Γιώργου Κουρή: Σας προστατεύουμε και δεν σας επιτηρούμε!!!

Κατηγορία: Οικονομία Απασχόληση


Απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis περιγράφουν όσα έζησαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Παρασκευή 28 Ιουλίου, όπου παραβρέθηκαν ως κατήγοροι και ως μάρτυρες υπεράσπισης για την εκδίκαση της μήνυσης κατά του Ανδρέα Γ. Κουρή για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης:

«Μια απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε την περασμένη Παρασκευή (28/7) στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου παραβρεθήκαμε ως κατήγοροι και ως μάρτυρες υπεράσπισης για την εκδίκαση της μήνυσης απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis κατά του Ανδρέα Γ. Κουρή για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Όπως διαπιστώσαμε κατά την αναμονή μας από νωρίς το πρωί στον περίβολο του κτιρίου που θα διεξαγόταν η δίκη, υπήρχε έντονη και ασφυκτική αστυνομική παρουσία ένστολων και με πολιτικά οι οποίοι είχαν άνωθεν εντολή να παρακολουθούν και να επιτηρούν την παρουσία μας μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Κατά την παραμονή μας εκεί μέχρι το μεσημέρι, οπότε και ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης, -δείτε ποιο κάτω για την μήνυση που προκάλεσε τη δίκη-, αντιληφθήκαμε ότι ο επικεφαλής αστυνομικός υποδιευθυντής που βρισκόταν εκεί ενημέρωνε συνεχώς τους ανωτέρους του (ποιας Αστυνομικής Διεύθυνσης, αλήθεια;) για την έκβαση της διεξαγωγής της δίκης. Ήταν ο ίδιος που μας υποχρέωσε να κατεβάσουμε το πανό που είχαμε αναρτήσει έξω από το κτίριο της δικαστικής αίθουσας.

Επιπλέον, όπως ακούσαμε από τους ίδιους τους ένστολους που βρισκόταν εκεί, η αστυνομική δύναμη που μας "τιμούσε" με την παρουσία της, απαρτιζόταν από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) και του Α.Τ. Κυψέλης.

Αν και εντυπωσιασμένοι από την έντονη αστυνομική παρουσία και αυτών που ακούγαμε και ασχολούμενοι και ενδιαφερόμενοι περισσότερο με την έκβαση της υπόθεσής μας, προσπαθήσαμε να προσπεράσουμε το γεγονός που δύσκολα περνούσε απαρατήρητο.

Ωστόσο, ενώ αποχωρούσαμε ομαδικά από το κτίριο που βρισκόταν η δικαστική αίθουσα, διαπιστώσαμε ότι συνοδευόμαστε σε κοντινή απόσταση από ένστολη αστυνομική δύναμη και ενώ είχαμε σχεδόν φτάσει κοντά στην έξοδο των δικαστηρίων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που βρισκόταν εκεί για την κάλυψη της υπόθεσης προς τον αστυνομικό υποδιευθυντή για το λόγο της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας απέναντι σε απλήρωτους απολυμένους, η απάντηση ήταν ότι η παρουσία τους δεν αφορούσε τους απολυμένους, αλλά συνολικά τη φύλαξη του χώρου των δικαστηρίων.

Στη συνέχεια και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες μας και αφού του επισημάναμε ότι για άλλη μια φορά η αστυνομία προστατεύει τον Ανδρέα Κουρή, αντί να τον συλλαμβάνει για τις πολλαπλές παρανομίες του και ότι η έντονη περιφρούρησή μας μέσα στο χώρο των δικαστηρίων αποσκοπεί στη δημιουργία αρνητικών και επιβαρυντικών για εμάς εντυπώσεων, άλλαξε στάση.

Και μας δήλωσε ότι η επιτήρησή μας διατάχθηκε από τη ΓΑΔΑ και ότι θα πρέπει να την αντιληφθούμε και ως προστασία δική μας. Ήταν αναπόφευκτο να τον ρωτήσουμε αν απειλούμαστε από τον Ανδρέα Κουρή και αν είχε κάποια τέτοια πληροφόρηση, αλλά δεν μας έδωσε απάντηση.

Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων την περασμένη Παρασκευή, καθώς για μια ακόμη φορά (ποιος ξεχνάει τις ορδές των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις μας έξω από την Eurovision;) βρεθήκαμε αναίτια και ανεπίτρεπτα αντιμέτωποι με την έντονη αστυνομική παρουσία και ενώ η μέχρι σήμερα στάση μας δεν την αιτιολογεί.

Αλλά, κυρίως, επειδή διαπιστώνουμε και πληροφορούμαστε από συναδέλφους σε άλλους εργασιακούς χώρους ότι επιχειρούνται διαφόρων ειδών απόπειρες ποινικοποίησης και δημιουργίας δυσφημιστικών εντυπώσεων των εργατικών αγώνων βάσης που δεν καθοδηγούνται και ελέγχονται από ξεπουλημένα συνδικαλιστικά σωματεία και εργατοπατέρες.

Η οποιαδήποτε απόπειρα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει από όπου κι αν προέρχεται».

---------------

Στο «σκαμνί» ο Ανδρέας Κουρής για ψευδή καταμήνυση


Στην αντεπίθεση περνάνε οι απολυμένοι των Μetropolis, καθίζοντας στο σκαμνί τον πρώην εργοδότη τους Ανδρέα Κουρή για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Η υπόθεση εκδικάζεται αύριο Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η μήνυση των απολυμένων -στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις ύψους άνω των 600.000- έπεται μήνυσης που είχε καταθέσει εις βάρος συναδέλφων τους ο Α. Κουρής το 2013, ζητώντας την ποινική τους τιμωρία για τα αδικήματα «της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης ανώνυμης εταιρείας» - δηλαδή της Μετρόπολις Α.Ε.

Ο Κουρής κατέθεσε τη μήνυση μόλις δύο μήνες μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης που υποχρεώνει τόσο τον ίδιο ατομικά όσο και την Α.Ε. να καταβάλουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που άσκησαν αγωγή, αναγνωρίζοντας «πρωτογενή αδικοπρακτική ευθύνη» του διευθύνοντος συμβούλου.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι απλήρωτοι απολυμένοι έχουν νόμιμες αξιώσεις να πληρωθούν απευθείας από τον πρώην εργοδότη τους, ακόμα και με αναγκαστική εκτέλεση διαταγής κατάσχεσης εις βάρος της ατομικής του περιουσίας.

Δεδικασμένο

Η απόφαση τότε χαρακτηρίστηκε «σταθμός», καθώς μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο για δεκάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, που δικαιώνονται μεν δικαστικά αλλά δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε σεντ, αφού οι κακοπληρωτές επιχειρηματίες κρύβονται πίσω από την ασυλία που τους δίνει η Α.Ε.

«Με τη μήνυση που άσκησε εναντίον των συναδέλφων μας, ο Α. Κουρής επιχείρησε να ποινικοποιήσει έναν εργατικό αγώνα για μία κατεξοχήν αστική διαφορά, προκειμένου να τους αποτρέψει από τη διεκδίκηση των νόμιμων δεδουλευμένων τους και των αποζημιώσεων των απολύσεών τους, να τους εξοντώσει οικονομικά (εξαιτίας των εξόδων σε δικαστήρια και δικηγόρους) και, τελικά, να τους καταπονήσει. Στην πράξη ο Α. Κουρής επιχείρησε από θύτης να γίνει θύμα», σημειώνουν οι απολυμένοι των Μetropolis.

Η μήνυση απορρίφθηκε και μπήκε στο αρχείο, καθώς ο αρμόδιος αντεισαγγελέας έκρινε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί μια διαφορά αμιγώς αστική. Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό του αντεισαγγελέα που εξηγεί γιατί δεν μπορεί να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός περί συκοφαντίας: «Διαφορετικά όλες οι αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων θα θεωρούνταν από τους ηττηθέντες διαδίκους ως αποτέλεσμα απατηλής συμπεριφοράς των αντιδίκων τους και θα φαλκίδευε το δικαίωμα δικαστικής προστασίας» γράφει.

Κατόπιν αυτού, οι απολυμένοι των Metropolis κατέθεσαν μήνυση στον Α. Κουρή για ψευδή καταμήνυση, η οποία έγινε αποδεκτή από τον εισαγγελέα και εκδικάζεται αύριο. Η συνέλευση απολυμένων και αλληλέγγυα σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων - κτίριο 9, αίθουσα 4.

Η απόπειρα εκφοβισμού και ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων του Μετρόπολις μπορεί να έπεσε στο κενό, όμως δεν είναι η μοναδική.

Πηγή: efsyn.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "