ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

"Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση" (ημερίδα 8.11.2017)

" Πόσα κουτιά φαρμάκων έληξαν και πόσα δωρήθηκαν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο; Πως διαχειρίζεται ο Έλληνας τα ληγμένα φάρμακα και το οιικακό φαρμακείο του συνολικά; Πόσοι γνωρίζουν τι είναι οι πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία; Ποια είναι η γνώμη και η στάση τους απέναντι στα κοινωνικά φαρμακεία; Είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία θα απασχολήσουν στην ημερίδα "Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση"  "

Νοε
05
Περισσότερα »
Ήλιος: Επτά μύθοι για αυτόν που θεωρούμε αλήθειες!

" Το καλοκαίρι έρχεται και ήδη ο ήλιος κάνει έντονη την παρουσία του στην καθημερινή ζωή, αλλά και στις στιγμές χαλάρωσης. Τους μύθους για τον ήλιο, όπως ότι η σκιά και η συννεφιά προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο ή ότι εφόσον φοράμε αντηλιακό ή είμαστε μέσα στο νερό δεν είναι δυνατό να καούμε...καταρρίπτουν οι επιστήμονες. "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Υγρά Απορρυπαντικών για Πιάτα: Το 88% είναι Καρκινογόνα

" Οι περισσότεροι πλένουν τα πιάτα τους τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλά δεν συνειδητοποιούν πόσες τοξικές ουσίες μπορεί να απορροφά το δέρμα τους. Όταν οι τοξίνες απορροφώνται από το δέρμα, πάνε στο συκώτι και μπαίνουν αφιλτράριστες στο αίμα και τους ιστούς. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγετε το σωστό υγρό για τα πιάτα. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Χρήσεις γης και προστασία Πρασίνου: Δείτε τι λέει το (νέο) Προεδρικό Διάταγμα

" Με το νέο Προεδρικό Διάταγμα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος του 2014 και προσαρμόζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα οι προβλέψεις του ΠΔ του 1987, ενώ ταυτόχρονα επαναφέρεται η κανονικότητα ως προς τον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας από το ΣτΕ των κατηγοριών χρήσεων γης, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. "

Μαρ
15
Περισσότερα »
Βράβευση των «Πρωταθλητών της Ανακύκλωσης»

" Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) θα βραβεύσουν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (πρώην Πολλαπλών Χρήσεων) του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τις επιχειρήσεις που ανακηρύχθηκαν «Πρωταθλητές Ανακύκλωσης». "

Φεβ
23
Περισσότερα »
Νέα Ζηλανδία: Αντιμετώπιση... καλαμιών με εισαγόμενα έντομα

" Εισαγόμενα έντομα επιστρατεύουν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν ένα καταστροφικό για το υπόλοιπο οικοσύστημα της χώρας φυτό. Υπηρεσία της χώρας ενέκρινε την εισαγωγή δύο ειδών εντόμων από μεσογειακές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της καλαμιάς Arundo donax, η οποία έχει «εισβάλει» στο οικοσύστημα της Νέας Ζηλανδίας, εκτοπίζοντας ενδημικά είδη φυτών κυρίως στον βορρά. "

Ιαν
26
Περισσότερα »
ΕΥΔΑΠ: 40 εκ. ευρώ έγιναν…ατμός!

" Την ώρα που συμπολίτες μας βλέπουν την παροχή τους να διακόπτεται και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε νερό, με αποτέλεσμα να καταπατάται το δικαίωμά τους της πρόσβασης στις υπηρεσίες ύδρευσης, το αστρονομικό ποσό των 40 εκ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ έγινε χριστουγεννιάτικος μποναμάς στα πορτοφόλια των μεγαλομετόχων "

Δεκ
25
Περισσότερα »
Φτιάξε κι εσύ ένα αυθαίρετο – Τα πρόστιμα θα είναι πολύ μικρότερα από το να «βγάλεις» νόμιμη άδεια – Η δικαίωση των καταπατητών…

" Μειωμένα πρόστιμα και παράβολα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, εκπτώσεις για κατηγορίες πολιτών, προβλέπει μεταξύ άλλων το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, ενώ διευρύνονται και οι κατηγορίες κτισμάτων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Το ύψος των προστίμων είναι πολύ μικρότερο από το κόστος νόμιμης άδειας… "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Νερό: Από κοινό αγαθό, «Προϊόν» με ΥΑ του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη – Προμηνύονται ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην τιμή του

" Οι διατάξεις της νέας ΥΑ για το Νερό του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη,δεν αποσκοπούν στην προστασία των υδάτινων πόρων στη χώρα μας, άλλο μόνο στο να δώσουν εύσχημες δικαιολογίες για αύξηση της τιμής του νερού στο διηνεκές, με παρόμοιο τρόπο όπως διπλασιάστηκαν εν μία νυκτί τα τιμολόγια της ΔΕΗ με τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις». "

Σεπ
02
Περισσότερα »
Κλιματική αποσταθεροποίηση & Δημόσια Υγεία! 700 δις ευρώ το κόστος για την Ελλάδα το 2100

" Επτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι  για την Ελλάδα το 2100 το κόστος  επίπτωσης της κλιματικής αποσταθεροποίησης στη Δημόσια Υγεία! «Αυτό θα συμβεί γιατί η αποσταθεροποίηση του κλίματος έχει άμεσες και επιβλαβείς συνέπειες στη δημόσια υγεία. Το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο γύρω στα 400 δις ευρώ αν πάρουμε μέτρα προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές που έρχονται». "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Οι μέρες που έκλαψε η Γη

" Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να είναι ακόμα υψηλά στη Φουκουσίμα, μετά τα περσινά τραγικά γεγονότα, η οικολογική τραγωδία έδειξε για άλλη μια φορά τα δόντια της. Οι συνέπειές του έχουν ήδη δείξει το μελανό τους πρόσωπο, με τα κύματα ραδιενέργειας που εκλύθηκαν να κρίνονται ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα υψηλά. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Στάχτη από ξύλα (τζάκι & λοιπά): 25 «μαγικές» χρήσεις της που δεν γνωρίζεται…

" Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο σε ποσοστό από 25% έως 45%. Σε ποσοστό λιγότερο από 10 % περιέχει κάλιο (Κ) και σε ποσοστό λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα. Όλα αυτά τις δίνουν εκπληκτικές ιδιότητες. Δείτε 25 μαγικές χρήσεις της που δεν γνωρίζεται… "

Φεβ
22
Περισσότερα »
Το σφοδρότερο «Ελ Νίνιο» των τελευταίων 15 ετών – Ξηρασία και Πλημμύρες σε όλο τον Πλανήτη

" Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την ένταση του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο και αναμένεται να είναι εκ των πλέον σφοδρών που έχουν καταγραφεί από το 1950. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι μεγαλύτερες «καταστροφές» αναμένονται έως τα τέλη του 2015, προκαλώντας έντονα φαινόμενα ξηρασίας και εκτεταμένες πλημμύρες σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. "

Δεκ
11
Περισσότερα »
Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων: Στη δημοσιότητα από τον αν. υπουργό Περιβάλλοντο Γιάννη Τσιρώνη

" Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ, οι στόχοι του ΕΣΔΑ υπερβαίνουν τη λογική των συγκεντρωτικών μονάδων διαχείρισης σύμμεικτων αστικών αποβλήτων, υπέρ της διαλογής στην πηγή ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων και της μείωσης της παραγωγής αποβλήτων αλλά και του κόστους διαχείρισής τους. "

Αυγ
03
Περισσότερα »
Ασπρόπυργος: Και δεύτερο εργοστάσιο - οικολογική & τοξική «βόμβα»

" Μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων προστασίας της υγείας του πληθυσμού. Αποθήκευση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων. Σημαντική υπέρβαση στην συγκέντρωση του μολύβδου και των θειικών ιόντων ως προς τι ανώτερες αποδεκτές τιμές», και σημαντικές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων», μερικές από τις διαπιστώσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Στον Εισαγγελέα η υπόθεση… "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Ο άνθρωπος και πως καταστρέφει το περιβάλλον – καταπληκτικό βίντεο κινούμενων σχεδίων – Δείτε το και θα ….

" Παρακολουθήστε αυτό το φιλμάκι κινουμένων σχεδίων και θα εκπλαγείτε με το πόσο πολλά πράγματα εμείς οι άνθρωποι κάνουμε λάθος στη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον. Δημιουργήθηκε από τον Steve Cutts, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η λαθροθηρία, η εργοστασιακή κτηνοτροφία και η αποψίλωση των δασών, τα οποία παραμένουν εξίσου επείγοντα σήμερα όπως και τότε. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Σοκαριστική έρευνα για τις επιπτώσεις τους στους ανθρώπους και τα ζώα

" Μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, κατά την οποία για πρώτη φορά πειραματόζωα (αρουραίοι) διατρέφονταν για πολύ καιρό με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, έδειξε ότι τα ζώα ανέπτυξαν μεγάλους καρκινικούς όγκους, εμφάνισαν πολλαπλές βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματός τους και τελικά πέθαναν πρόωρα. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Θερίζει ο Tοξικός άνθρακας: 71.000 ζωές το κόστος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την Ελλάδα και την ΔΕΗ να σφυρίζουν αδιάφορα

" Νέα πανευρωπαϊκή έκθεση της Greenpeace αποκαλύπτει ότι αν υιοθετηθούν τα προτεινόμενα, αδύναμα ευρωπαϊκά όρια για τη ρύπανση από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα ευθύνεται για 71.000 πρόωρους θανάτους στην Ευρώπη (και περίπου 1000 στην Ελλάδα) για την περίοδο 2020-2029… "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Καταστροφή του περιβάλλοντος: 17 φωτογραφίες που θα σε προβληματίσουν

"  Δείτε 17 φωτογραφίες που δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι έχουμε προκαλέσει στον πλανήτη που ζούμε (Pics). Δεν είναι μυστικό ότι η γη υποφέρει καθώς ο άνθρωπος δεν την σέβεται και οι οικολογικές καταστροφές που προκαλεί είναι τεράστιες. Δείτε λοιπόν 17 δυνατές φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι μιλάμε για τεράστιες οικολογικές καταστροφές. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Αλουμίνιο: Ο «αόρατος» Φονιάς για τον Ανθρώπινο Οργανισμό!

" Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες… Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο. Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας… "

Απρ
30
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "