• Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός (Bullying), πώς αντιμετωπίζεται και γιατί καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια…
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχει και υλοποιεί
 • Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για το ρόλο του Διευθυντή και τα Νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019
 • Π.Δ.Ε.Κ.Μ.: Καινοτομία στην χορήγηση Πιστοποιητικού Φοίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρατηρήσεις & Προτάσεις για το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»
 • Μπέτυ Μπαζιάνα: Το απόλυτα “αξιοκρατικό” Success Story - από δασκάλα σε Δημοτικό Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο
 • Από το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΣΥ: Μαθησιακές δυσκολίες, διάγνωση και αντιμετώπιση στο σχολείο και την καθημερινότητα…
 • Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Τέρμα τα κινητά, οι συσκευές ήχου και εικόνας για τους μαθητές, όπως και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών τους και βίντεο

" Με μία νέα εγκύκλιο που υπογράφει ο κ. Κ.Γαβρόγλου, θέτει τους κανόνες χρήσης από εκπαιδευτικούς και μαθητές, εντός των σχολικών μονάδων, των κινητών τηλεφώνων, των διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών και των καμερών ασφάλειας που τυχόν διαθέτουν αυτές, όπως επίσης καθορίζει πότε και πως επιτρέπεται η δημοσίευση στο διαδίκτυο φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Επαγγελματική Εκπαίδευση: Οι (νέες) Αναθέσεις μαθημάτων του Επαγγελματικού Λυκείου

" Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα υπουργική απόφαση που ορίζει τις  αναθέσεις μαθημάτων στο ΕΠΑΛ, που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2018-19. Με την απόφαση καθορίζονται πέραν των Α΄, Β΄ & Γ΄αναθέσεων, η αρχαιότητα των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα και η σειρά διάθεσής τους σε σχολεία της Ομάδας σχολείων ή της όμορης ομάδας, ενώ για πρώτη φορά εκπαιδευτικός κλάδος της Β/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπορεί να διατίθεται για την διδασκαλία μαθημάτων στην Α/θμια χωρίς απόφαση ΚΥΣΔΕ "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γενικών Λυκείων – Η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ)

" Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία Καλλιτεχνικών Γενικών Λυκείων, με την οποία ορίζονται όλα όσα διέπουν την εισαγωγή, φοίτηση, μεταγραφές, αξιολόγηση, βαθμολόγηση και χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών σ’ αυτά (ΦΕΚ). "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας με απλά λόγια και έξι αναλυτικοί πίνακες για τις προθεσμίες που θέτει…

" Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που ισχύει από το 2015, επιταχύνει και απλοποιεί τις διαδικασίες για την εκδίκαση αγωγών, κατασχέσεων, πλειστηριασμών, γονεϊκών διαφορών, διαζυγίων, κλπ. Έξη πίνακες με παραδείγματα για τις ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν από νομικούς και ενδιαφερόμενους και ένα απλό κείμενο που συντάχθηκε από τον ΔΣΑ και επεξηγεί τις νέες διατάξεις του… "

Μαρ
05
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "