• Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
 • 16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη
 • Τζέιμι Λι Κέρτις: «Βασίλισσα του τρόμου», «Διπλή» διασημότητα, πλαστικές, χάπια και αλκοόλ (εικόνες)
 • Ξαναγράφεται η Ιστορία των Επιστημών: Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα 2500 χρόνια πριν και 1400 πριν τους Άραβες
 • Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης
 • Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη (βίντεο)
 • Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση
 • Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων
 • Η Δολοφονία της Ελληνικής Γλώσσας ήταν και είναι στόχος εδώ και δεκαετίες…
 • Σημειολογική «Αναγνωσιμότητα» ή Πολιτικός Δονκιχωτισμός;

ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση

" Επισκεφτείτε το, περιηγηθείτε και ξεναγηθείτε στα εκθέματα του Μουσείου το οποίο βρίσκεται  στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου, στην Ηλιούπολη.  Οι συλλογές του περιλαμβάνουν τεκμήρια του Ελληνοϊταλικού και Ελληνογερμανικού πολέμου 1940-1941, καθώς  και της  Εθνικής Αντίστασης 1941-44.  "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Εκπληκτικός ασύλητος μυκηναϊκός τάφος βρέθηκε στη Νεμέα - Περιείχε κοσμήματα, αγγεία & χάλκινα ξίφη (εικόνες)

" Ασύλητος θαλαμοειδής τάφος, που σε ορισμένα σημεία ξεπερνά τα 6 μέτρα, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί στην περιοχή, ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια Νεμέας. Βρέθηκαν ακόμη χάλκινα μαχαίρια, εγχειρίδια και ξίφη καθώς και πολυάριθμες αιχμές βελών από χαλκό, οψιανό και πυριτόλιθο. Κατά τόπους ο τάφος φτάνει τα 6 μέτρα. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Σλοβακία: Βρέθηκε περίτεχνη αρχαία ελληνική πανοπλία

" Αρχαιολόγοι στη Σλοβακία ανακάλυψαν μπρούντζινα κομμάτια μιας αρχαίας ελληνικής πανοπλίας σε χώρο που χρησιμοποιούνταν για κελτικές τελετουργίες με θυσίες, στο χωριό Σλατίνα νατ Μπεμπράβου. Θεωρείται πως το εύρημα προερχόταν από την ελληνική αποικία του Τάραντα στη Νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα) και φτιάχτηκε τον 4ο πΧ αιώνα. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Μινωικός Πολιτισμός: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα ανατρέπουν τον χρόνο καταστροφής του…

" Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η Κνωσσός, κατά τη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (μεταξύ 1100 και 600 π.Χ.), είχε ανεπτυγμένες εμπορικές σχέσεις και ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις παλαιότερων ανασκαφών. Με άλλα λόγια, το περίφημο κέντρο της Εποχής του Χαλκού και της ακμής του μινωικού πολιτισμού (3500-1100 π.Χ.), όχι μόνο επανέκαμψε μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος γύρω στα 1200 π.Χ., αλλά αναπτύχθηκε γρήγορα και άκμασε ως ένα κοσμοπολιτικό κέντρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
"Clean Art - Καθαρή Τέχνη" στο Δήμο Μαρκοπούλου από Καλλιτεχνικό Οργανισμό "Oρίζοντας Γεγονότων" (21 έως

" Δεν πρόκειται για μία απλή έκθεση καλλιτεχνών, αλλά για μια διαθεματική προσέγγιση βασισμένη στις δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου. Συμπληρωματικές δράσεις θα γίνουν παράλληλα με καθαρισμό παραλίας, εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης, όπως και ζωγραφική σε κάδους ανακύκλωσης. Διάρκεια: 21 Απριλίου έως 4 Μαΐου. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Παρθενώνας, το λαμπρότερο μνημείο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής: Δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για αυτόν..

" Ο Παρθενώνας χαρακτηρίζεται από τους πιο σύγχρονους αρχιτέκτονες και ιστορικούς ως υπέρτατη έκφραση της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής ιδιοφυΐας και αντιπροσωπεύει το γάμο της απλότητας με την δύναμη. Ο ναός επίσης θεωρείται ως το αποκορύφωμα της εξέλιξης του δωρικού ρυθμού ο οποίος με τη σειρά του είναι ο απλούστερος των τριών κλασικών ελληνικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση «Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης» την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

" Το Σωματείο «Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:00, στην Ρωμαϊκή Αγορά. Θα μιλήσει η κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης» "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Ερέχθειο: Η ιδιομορφία, η ιδιαιτερότητα και η «σκοτεινή» ιστορία ενός αριστουργήματος της αρχαιότητας

" Το Ερέχθειο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της Ελληνικής αρχαιότητας. Ο ναός αρχικά ήταν αφιερωμένος στη λατρεία των δύο κύριων θεοτήτων της Αττικής, της Αθηνάς και του Ποσειδώνα (θεοί σύνναοι). Ο Ποσειδώνας, άγνωστο σε ποια χρονική στιγμή, ταυτίστηκε με τον Ερεχθέα. Υπήρχαν βωμοί για τον Ήφαιστο, τον Βούτο, ενώ εδώ κατοικούσε και ο «οικουρός όφις». "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Αρχαίος σφραγιδόλιθος ασύλληπτης ομορφιάς δείχνει το μέγεθος των τεχνών στην Αρχαία Ελλάδα

" Μοναδικής ποιότητας εύρημα σε Μυκηναϊκό τάφο με χαρακτηριστικά σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι. «Η εκπληκτική σκηνή μάχης στην πέτρα αχάτη, είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της τέχνης του Αιγαίου και συγκρίνεται με τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου που παρουσιάζονται τώρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης» "

Νοε
13
Περισσότερα »
«Face to Phase»: Ένα «ανατρεπτικό» θεατρικό δρώμενο στον χώρο «Νίκος Κεσσανλής» στην ΑΣΚΤ, στις 14 Οκτώβρη

" Το FACE TO PHASE, έργο που συνυπογράφουν η Τζένη Αργυρίου και ο Βασίλης Γεροδήμος, φιλοδοξεί να μετατοπίσει έστω και λίγο τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την εμπειρία μίας έκθεσης ως θεατές. Φέρνει στο φως την πορεία των έργων τέχνης από την άφιξή τους στον εκθεσιακό χώρο μέχρι την αναχώρησή τους, επισημοποιώντας όλα εκείνα τα αόρατα στάδια της προετοιμασίας με τα οποία το κοινό δεν συναντιέται ποτέ.  "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Η εκπληκτική μεταλλουργική τεχνολογία που απογείωσε τον Αρχαιοελληνικό Πολιτισμό

" Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας. Η τεχνολογία τους στην παραγωγή και χρήση των μετάλλων παρέμεινε αναλλοίωτη για αιώνες και χρειάσθηκε η βιομηχανική επανάσταση του 18ου αιώνα για να αρχίσει η εξέλιξή της… "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Ημισέληνος: Ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο που «δανείστηκαν» οι Οθωμανοί

" Όταν έφτασαν οι Οθωμανοί στην περιοχή της Μικράς Ασίας (κυρίως όμως οι Σελτζούκοι, οι οποίοι αντέγραψαν σε πάρα πολλά πράγματα το ανώτερο πολιτισμικά Βυζάντιο), «δανείστηκαν» την ημισέληνο από τους Βυζαντινούς και σταδιακά έγινε το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Διαβάστε την ιστορία και τις αποδείξεις της… "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Ιδεοληψία ή Φαρμακερή γκάφα Κονιόρδου για την Αμφίπολη

" Ποια είναι η διαφορά; Ένας μακεδονικός τάφος είναι κατά πολύ σημαντικότερος από έναν ρωμαϊκό. Κατά την πρώτη περίοδο η Μακεδονία ήταν ένδοξη, κατά τη δεύτερη σε παρακμή. Εάν το μνημείο ήταν όντως ρωμαϊκό, φυσικά και δεν θα έπαυε να είναι μνημείο. Αλλά το να γίνεται κοπτοραπτική για να προσαρμοστεί εκείνο σε ιδεοληψία, είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό ακριβώς εφαρμόζει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Δρακόσπιτα Εύβοιας - Δημιουργήματα των «Δρυόπων» που ακόμη και σήμερα προκαλούν ιστορικά ερωτήματα

" Σε δύσβατες και ορεινές περιοχές της Ευβοίας υπάρχουν κτίσματα, για την ταυτότητα των οποίων όσο και των κτιστών τους έχουν διατυπωθεί πολλές υποθέσεις και θεωρίες. Είναι τα περίφημα δρακόσπιτα τα οποία προξενούν κατάπληξη για την κατασκευή τους και ιδίως για την αρίστη στατική τους, πράγμα το οποίον αποδεικνύει πασιφανέστατα ότι οι κατασκευαστές τους ήσαν τελειότατοι και ικανώτατοι αρχιτέκτονες με ανυπέρβλητες γνώσεις στατικής.  "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Παρθενώνας: Τα εκπληκτικά Μυστικά της κατασκευής του που Πρέπει Να Δεις! (βίντεο)

" Ο Παρθενώνας, αν και δεν είχε θεμέλια, είχε τριπλή αντισεισμική θωράκιση. Σύμφωνα με την πολιτικό μηχανικό Νίκη Τιμοθέου, φαίνεται πως οι αρχαίοι είχαν ανακαλύψει αυτό που σήμερα ονομάζουμε «σεισμική μόνωση». Αυτή η τριπλή μόνωση εντοπίζεται στις στρώσεις των τεράστιων, οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων, πάνω στα οποία «πατάει» ο Παρθενώνας. "

Ιαν
11
Περισσότερα »
Στο Φώς τα 3.400 μυστικά του μηχανισμού των Αντικυθήρων

" Ολες οι 3.400 επιγραφές του θαυμαστού όσο και μυστηριώδους Μηχανισμού των Αντικυθήρων έχουν αποκρυπτογραφηθεί και αυτό επιτρέπει στους επιστήμονες να κατανοήσουν πλήρως την τεράστια σημασία και αξία που είχε αυτό το «αρχαίο μηχανικό σύμπαν» όπως έχει ονομαστεί. "

Δεκ
28
Περισσότερα »
Δεύτερο μνημείο στον Λόφο Καστά, "δείχνουν" οι γεωφυσικές έρευνες του ΑΠΘ

" Ένα δεύτερο μνημείο, κατά πολύ μικρότερο απ’ αυτό που ήδη έχει βρεθεί στον Λόφο Καστά στην Αμφίπολη, εικάζεται ότι υπάρχει δυτικά, σε βάθος περίπου δύο μέτρων όπως προέκυψε από τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργεί το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Μαντείο Δωδώνης: Τα μυστικά του που κρύβει μέσα στους αιώνες; (βίντεο)

" Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί … και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο; "

Νοε
03
Περισσότερα »
Ελληνικές Πυραμίδες – Η Αρχαιότητά τους Ξεπερνά την Φαντασία

" Η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίστηκε στο 2720 π. Χ. Η αντίστοιχη χρονολογία κατασκευής της πυραμίδας του Ασκληπιείου εντοπίστηκε στα 2100.Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 έτη της πρώτης αιγυπτιακής πυραμίδας (πυραμίδα του Ζοζέρ,) 2620π. Χ. και 170 έτη παλαιότερη εκείνης του Χέοπος (2550 π. Χ.). "

Οκτ
15
Περισσότερα »
«Γρύπας ο Πολεμιστής» της Πύλου στον τάφο των 3.500 χρόνων – Ο πραγματικός Άρχοντας των Δακτυλιδιών

" Ο «Γρύπας Πολεμιστής», ο πρίγκιπας της Πύλου, ήταν ένας όμορφος άντρας, περίπου 30-35 ετών, κοντά 1,70 στο ύψος, εύρωστος. Τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια «μιλούν» πλέον, σύμφωνα με τις μελέτες των αρχαιολόγων, αποκαλύπτοντας νέα δεδομένα για την κοινωνία που έζησε. Εξ ου και η ονομασία του σε «Αρχοντα των δαχτυλιδιών». Oλα τα δαχτυλίδια κατασκευάστηκαν από πολλαπλές στρώσεις χρυσού δεμένα μεταξύ τους από έναν πυρήνα διαφορετικού υλικού.  "

Οκτ
09
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "