• Θέληση της Κυβέρνησης, «απάτη» ή συγνωστό έγκλημα; Θα πληρώσουμε  εμείς τα μετοχοδάνεια των ισχυρών;
  • Σοκ για 900.000 επαγγελματίες και Αγρότες! Αναδρομικές εισφορές ΕΦΚΑ 535 - 3.200 € !
  • Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους
  • ΑΦΜ Βουλγαρίας: Τέλος το «πάρτι» για εταιρίες και ιδιώτες – Εντατικοί έλεγχοι για «φοροδιαφυγή»
  • ΕΠΕ: Παρέμβαση για το ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ σε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών
  • Τα 15 νέα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα βάλουν φωτιά στην τσέπη σας το 2018
  • Νέα «Σφαγή» σε συντάξεις και εφάπαξ με 9+1 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  • Xρεωστικές, Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες Τραπεζών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται…
  • «Πετσόκωμα» συντάξεων για να δοθούν νέα επιδόματα και αυξήσεις σε ημέτερους, στον νέο Προϋπολογισμό
  • Science Labs: Βράβευση για την ανάλυση 4.500 παθολογικών γονιδίων με μία μόνο εξέταση

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ

Μισθοί: Η μεγάλη κατάρρευση των εισοδημάτων - Πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι

" Η μέση κύρια σύνταξη από το 2012 μέχρι και το 2016 μειώθηκε κατά 13,96% με τον μέσο συνταξιούχο να εξακολουθεί να εισπράττει 8848,92 ευρώ ετησίως –ή 737 ευρώ τον μήνα- μόνο από την κύρια σύνταξή του και χωρίς να προσμετράται το επικουρικό. Στο ίδιο διάστημα, ο μισθωτός έχασε το 28,17% του μισθού του και καλείται πλέον να τα βγάλει πέρα με 10.671 ευρώ τον χρόνο ή 889 ευρώ τον μήνα. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Τα 11+1 παραμύθια της κυβέρνησης για τα αντίμετρα στα νέα μέτρα…

" Η κυβέρνηση από προχτές έχει διασπείρει έναν κατάλογο με 11 αντίμετρα, που θα εξισορροπήσουν τη ληστεία της μεσαίας τάξης από τα βαριά μέτρα της ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ συμφωνίας Τσακαλώτου-δανειστών. Τα αντίμετρα δεν είναι παρά το απόλυτο ψέμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας επειδή παίρνουν δέκα ευρώ και επιστρέφουν ένα σε έναν από κάθε δέκα πολίτες που επιβαρύνουν! "

Απρ
13
Περισσότερα »
«Ζούγκλα» με τα «μπλοκάκια» - Γκρίζες Ζώνες και φόβος για «βατερλό» τύπου ΕΝΦΙΑ

" Αναταράξεις στις σχέσεις «εργοδοτών» και «εργαζομένων» καθώς και σε κομματικό - κυβερνητικό επίπεδο (όπου διατυπώνονται φόβοι για «βατερλό» τύπου ΕΝΦΙΑ) προκαλούν οι νέες ρυθμίσεις για τα «μπλοκάκια» και οι «γκρίζες» ζώνες που αναδεικνύονται μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης… "

Ιαν
26
Περισσότερα »
Τι είναι ο νέος «κόφτης» του Τσακαλώτου; Μάθε για να προετοιμαστείς…

" Μέτρα που μπορεί να φτάσουν μέχρι το 2% του ΑΕΠ,  θα «κρύβονται» μέσα στον ενισχυμένο «κόφτη» που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το οικονομικό επιτελείο καταθέτει στη διαπραγμάτευση τη συγκεκριμένη πρόταση για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα. "

Ιαν
14
Περισσότερα »
Παράγουν ανάπτυξη κατά την Κυβέρνηση!! 15 μειώσεις εισοδήματος από 1η Ιανουαρίου, έτσι για συμπλήρωμα…

" Επιτέλους, ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση χτες είναι συνεπής με όσα πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατεδάφιση του καπιταλισμού. Μένει να απαντηθεί το ερώτημα γιατί οι δανειστές που είναι καπιταλιστές πιέζουν για τέτοιους προϋπολογισμούς. Πιθανώς η απάντηση βρίσκεται στη ρήση του Αϊνστάιν ότι «η βλακεία είναι ανίκητη». "

Νοε
23
Περισσότερα »
ΣΟΚ για εργαζόμενους και συνταξιούχους: Καταργούνται ανεξαιρέτως ΟΛΑ τα Kοινωνικά Eπιδόματα !!!

" Κατάργηση ανεξαιρέτως όλων των κοινωνικών επιδομάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος (Δεκέμβριος 2019), ταυτόχρονα με το ΕΚΑΣ, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν ειδικές ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα του «μνημονιακού τόξου», όπως τεκμηριώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο Καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος.  "

Νοε
08
Περισσότερα »
ΣΟΚ: Μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και αυξάνονται οι συνταξιοδοτικές εισφορές από 1.1.2017

" Μεγάλες θα είναι οι ανατροπές στις εισφορές και στις συντάξεις από την 1/1/2017 με βάσει το νέο ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου. Η σημαντικότερη αλλαγή, αφορά στην εφαρμογή νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών για αγρότες, δημόσιους υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες καθώς και διπλοαπασχολούμενους. "

Οκτ
15
Περισσότερα »
Νέα ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ για εταιρίες και επαγγελματίες «υπό πτώχευση» και «υπερχρεωμένες σε εξυγίανση» - Όροι και διαδικασίες… (Εγκύκλιος)

" Σύμφωνα με την νέα Εγκύκλιο του διοικητή του ΙΚΑ, όσοι οφειλέτες θα κηρύσσονται σε κατάσταση πτώχευσης ή μπαίνουν, με δικαστική απόφαση, σε καθεστώς εξυγίανσης θα έχουν τη δυνατότητα απαλλαγής από πληρωμή μέρους ή και όλων των προσαυξήσεων και καταβολή του βασικού χρέους σε έως 90 δόσεις "

Οκτ
15
Περισσότερα »
Το ξετύλιγμα του «κουβαριού»: Απόφαση-βόμβα: Να επιστραφούν 13ος-14ος μισθός στο Δημόσιο

" Μια απόφαση που, όταν τελεσιδικήσει, θα κάνει την κυβέρνηση να «ιδρώσει», εκδόθηκε πρόσφατα από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και μπορεί να χαρακτηρισθεί σταθμός, καθώς δικαιώνει υπαλλήλους και διατάσσει το Δημόσιο να τους καταβάλει τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας (κρατείστε την γιατί θα σας χρειασθεί…). "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Νέοι μισθοί και επιδόματα: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε…

" Μισθοί και επιδόματα πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων έχουν καθιερωθεί πλέον στην αγορά εργασίας. Οι αμοιβές μπορούν να καθορίζονται πλέον και χωρίς τη συμφωνία των εργαζομένων, οι συμβάσεις από ενιαίες έχουν γίνει πια ατομικές, ή επιχειρησιακές, και σπάνια υπογράφονται συμβάσεις που καλύπτουν ενιαία έναν κλάδο της οικονομίας. "

Αυγ
13
Περισσότερα »
Αναδρομικός «κόφτης» από 1.1.2016 σε μισθούς και συντάξεις για όλους

" «Κόφτης» από 1.1.2016 επεβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις μετά τις αλλαγές στη φορολογία, ενώ διαφοροποιήσεις προς τα κάτω θα δουν και οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η μείωση θα φτάσει μέχρι και 23 ευρώ σε μισθούς και συντάξεις αφορούν στα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2016.  "

Μαϊ
12
Περισσότερα »
Προαγωγές στο Δημόσιο με το «νέο» Βαθμολόγιο – Η Εγκύκλιος Βερναρδάκη

" Με εγκύκλιο καλούνται υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες υπουργείων, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, περιφέρειες και ανεξάρτητες αρχές να κατατάξουν άμεσα τους υπαλλήλους τους στους νέους βαθμούς σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4369/2016 ότι στο τέλος Απριλίου θα πρέπει να καταρτιστούν από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια οι πίνακες προακτέων. "

Μαρ
31
Περισσότερα »
Αποκάλυψη: Η μεγάλη απάτη του Νέου Μισθολογίου - Μειώνουν τις συντάξεις στα 750 ευρώ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα 5 έως 18 χρόνια

" Το τυράκι είναι η διατήρηση της «προσωπικής μισθολογικής διαφοράς» στο νέο μισθολόγιο του κ. Βερναρδάκη. Η φάκα, όμως, προβλέπει μείωση των βασικών συντάξεων στα 750 ευρώ περίπου για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1.1.2016 με «προσωπική» μισθολογική διαφορά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση πλήττει το 30% περίπου των υπαλλήλων του δημοσίου και των ΟΤΑ. "

Δεκ
18
Περισσότερα »
Νέο μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων. Σκοτώνουν τα άλογα που γέρασαν (συνταξιούχους) αλλά Λεφτά υπάρχουν… Τι προβλέπει σε αυξήσεις, βαθμούς και ΜΚ

" Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό και ορίζονται τα νέα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσής τους. Για τις κατηγορίες εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ καθιερώνονται 13 μισθολογικά κλιμάκια. "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Βερναρδάκης – Κουαρτέτο: Νέο μισθολόγιο, αποσύνδεση από το βαθμολόγιο και κινητικότητα – Τι προτείνουν οι «θεσμοί»

" Kατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε το νομοσχέδιο που αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και το νέο μισθολόγιο να είναι το πρώτο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ το έτερο νομοσχέδιο που αφορά στον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο, προκειμένου να υπάρχει «εκ των έσω» κάλυψη των κενών θέσεων στο Δημόσιο, να τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Νέα Εισφορά Χαράτσι - Σοκ στους μισθωτούς υπέρ του Ασφαλιστικού. Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο..

" Η εισφορά ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμη και από τους μισθούς των 1.200 ευρώ, με το βάρος να "πέφτει" σε μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ. Έτσι από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας μέσω του συστήματος taxis θα εισπράττεται ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών που θα πηγαίνει στο δημόσιο ταμείο, και ταυτόχρονα οι κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία. "

Οκτ
20
Περισσότερα »
Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων (και εκπαιδευτικών): Μια μεταρρύθμιση που δεν έγινε ποτέ και ...

" Η κατάρτιση και κυρίως η εφαρμογή, ενός (νέου) συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο βρίσκονται εδώ και χρόνια στα βασικά ζητούμενα της τρόικας. Μπορεί να μην αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο, σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο, το νέο σύστημα θα πρέπει να έχει θεσμοθετηθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2015. Οι εκλογές, όμως, φαίνεται ότι αλλάζουν το τοπίο... "

Αυγ
22
Περισσότερα »
Χάνουν το 1/3 του επιδόματος τέκνων επειδή έλαβαν «κοινωνικό μέρισμα» - Ποιές κατηγορίες πλήτονται

" Σε απώλεια του 1/3 του επιδόματος παιδιών, που καταβάλλεται μέσω του ΟΓΑ, αναμένεται να οδηγήσει ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) το συνολικό οικογενειακό εισόδημα για όσους οικογενειάρχες με πολύ χαμηλά εισοδήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια του 2014 το «κοινωνικό μέρισμα». "

Αυγ
07
Περισσότερα »
Μάχη της Κυβέρνησης … για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

"Με την εφαρμογή για 3ο συνεχόμενο μήνα της συνταγής «πληρώνουμε τα απολύτως απαραίτητα» και με την προσδοκία ότι η ενεργοποίηση της πιο γενναιόδωρης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα φέρει «ζεστό χρήμα» στο ταμείο, το οικονομικό επιτελείο επιστρέφει, -μετά την ανάπαυλα… ωρών λόγω Πάσχα-, στη μάχη για τη χρηματοδότηση των βασικών αναγκών του Απριλίου: μισθών, συντάξεων, τόκων. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Financial Times: Η Ελληνική κυβέρνηση αναζητά ρευστό με «επιδρομή» στη δημόσια υγεία και τα αποθεματικά των Ταμείων

" Για επιδρομή από την ελληνική κυβέρνηση στα ταμεία της δημόσιας υγείας  προς άγραν ρευστότητας κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times. Όπως αναφέρεται, την Τρίτη ζητήθηκε από αξιωματούχους του εθνικού συστήματος υγείας να παραδώσουν 50 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά για την καταβολή οφειλών σε εργαζομένους στον τομέα υγείας. "

Μαρ
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "