ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Παράλληλα Σύμπαντα: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη ύπαρξης τους (βίντεο)

" Πολλά έχουν ακουστεί στην επιστημονική κοινότητα και πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την ύπαρξη ή μη παράλληλου σύμπαντος αλλά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την δυσνόητη για το ευρύ κοινό έννοια. Σήμερα, πλέον, κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη της ύπαρξής του. "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Πλούτωνας: Συνεχίζονται οι «εκπλήξεις» από το διαστημόπλοιο New Horizons - Συναρπαστικά τα στοιχεία για τον νάνο – πλανήτη

" Η πρώτη έκπληξη, για τους αστρονόμους, προήλθε από την ύπαρξη οροσειρών, κάτι που μόνο δεδομένο δεν ήταν για ένα ουράνιο σώμα όπως ο Πλούτωνας, το οποίο βρίσκεται σε ζώνη Κόιπερ – μια περιοχή στο εξώτερο ηλιακό σύστημα, που φιλοξενεί περίπου 100.000 διαστημικούς βράχους. "

Ιουλ
19
Περισσότερα »
Η NASA για τον Πλούτωνα: Είναι πιο μακριά απ’ όσο νομίζαμε – Φωτογραφίθηκε με λεπτομέρειες για πρώτη φορά

" Η αποστολή του New Horizons ολοκληρώνει την αποστολή που ξεκίνησε η NASA το 1962 για την εξερεύνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Πέτυχε να δώσει πίσω στη Γη ιδιαίτερα εντυπωσιακές πληροφορίες και φωτογραφίες για τον πλανήτη Πλούτωνα, που μας κάνουν να αναθεωρούμε σχεδόν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για αυτόν… "

Ιουλ
15
Περισσότερα »
Παραφούσκωσε το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι βίλες «ψήλωσαν» κατά 14 εκατοστά σε 16 μήνες

" Μια γιγαντιαία αύξηση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης εντόπισαν οι επιστήμονες μέσα σε 16 μόλις μήνες, καθώς ο υπόγειος θάλαμος όπου συγκεντρώνονται τα λιωμένα πετρώματα επεκτάθηκε κατά 10 έως και 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ανυψώνοντας ολόκληρο το νησί κατά 1 εκατοστό το μήνα... "

Νοε
24
Περισσότερα »
Εξιχνιάστηκε μυστηριώδες αντικειμένο στον Γαλαξία μας

" Η ομάδα, η οποία έχει επικεφαλής την Αντρέα Γκετζ, καθηγήτρια φυσικής και αστρονομίας στο UCLA, συμπέραναν πως σχεδόν σίγουρα το G2 είναι ένα διπλό αστρικό σύστημα που περιστρεφόταν γύρω από τη μαύρη τρύπα, με τους αστέρες του να συγχωνεύονται σε ένα εξαιρετικά μεγάλο άστρο λόγω του πανίσχυρου βαρυτικού πεδίου της μελανής οπής. "

Νοε
16
Περισσότερα »
H γέννηση των άστρων και η ιστορία του σύμπαντος σε 10 λεπτά [εκπληκτικό βίντεο]

" Όλη η ιστορία του Σύμπαντος μέσα από ένα εξαίρετο βίντεο 10 λεπτών. Όλη η ιστορία του Σύμπαντος και του πλανήτη μας από την γέννησή τους έως σήμερα, σύμφωνα πάντα με την κρατούσα θεωρία, ενώ νέα επιστημονική δημοσίευση, που αναλύει την εικόνα συνέλαβε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, που λειτουργεί στην έρημο της Χιλής, περιγράφει πως γεννιούνται τα νέα άστρα. "

Νοε
09
Περισσότερα »
Εποικισμός της Σελήνης: Θα ζούν σε εκτυπωμένες κατοικίες – (εντυπωσιακό βίντεο!)

" Οπως υποστηρίζουν τα στελέχη του Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), η πρόοδος στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) θα επιτρέψει τη δημιουργία μικρών οικημάτων που θα είναι φτιαγμένα από τα υλικά του εδάφους του φυσικού μας δορυφόρου. "

Νοε
09
Περισσότερα »
Πολύτιμα αλλά τοξικά: Τα 9 πιο θανατηφόρα ορυκτά που εξόρυξε ποτέ ο άνθρωπος!

" Τα πολύτιμα ορυκτά, είναι απολύτως απαραίτητα στον σύγχρονο κόσμο, ωστόσο πολλά από αυτά είναι από τα πιο τοξικά υλικά στον πλανήτη. Το να εντοπιστούν και να εξορυχθούν, αποδείχθηκε δύσκολη αποστολή, ενώ για αρκετά από αυτά, αποφασίστηκε ότι η βιομηχανική τους επεξεργασία έκρυβε μεγάλους κινδύνους για τον άνθρωπο. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Είκοσι επιστημονικές αλήθειες που δεν θα πιστεύετε!

" Ο άνθρωπος και ιδιαίτερα οι Έλληνες ρέπουν προς την συνομωσιολογία και στην υιοθέτηση περίεργων ερμηνειών για ότι δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Σήμερα, όμως, τίποτα δεν είναι επιστημονικά ανεξήγητο. Διαβάστε 20 επιστημονικές αλήθειες που εντυπωσιάζουν για το θέμα αλλά και το μέγεθος των πραγμάτων που αναφέρονται… "

Αυγ
07
Περισσότερα »
Πλανήτης Άρης: Mια ολόκληρη περιοχή έχει ονομασθεί Ελλάδα!

" Ο κόκκινος πλανήτης έχει πλέον εξερευνηθεί αρκετά και πολλά σημεία του έχουν πάρει ονόματα πόλεων, νησιών, χωρών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων. Έτσι στα τοπωνύμια του Άρη δεσπόζουσα θέση έχει η Ελλάδα, καθώς δίνει το όνομά της στη μεγαλύτερη κοιλάδα του Άρη και έχει ονομαστεί «Hellas Planitia». "

Φεβ
24
Περισσότερα »
Έλληνες επιστήμονες επέλεξε η Κομισιόν για να ηγηθούν κοινοπραξίας για την ανάπτυξη τεχνολογιών παρατήρησης της γης

" Έλληνες επιστήμονες εμπιστεύτηκε ο Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ηγηθούν πολυμελούς κοινοπραξίας ευρωπαϊκών φορέων, για την υλοποίηση ερευνητικού έργου διαστημικής τεχνολογίας. Η κοινοπραξία αποτελείται από έντεκα ερευνητικούς ευρωπαϊκούς φορείς από χώρες όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Αγγλία, η Δανία και φυσικά η Ελλάδα. "

Φεβ
22
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "