• Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ενεργειακή αυτάρκεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις χώρες της ΕΕ
 • ΗΠΑ: Αύξηση στα τροχαία μετά την ελεύθερη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης
 • Οι αναπόφευκτες αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, λόγω ρήτρας CO2 και η «Τροπολογία – φρένο»
 • «Νεκροθάφτης» των Ραδιοερασιτεχνών, ο Υπουργός ΨΠΤΕ Νίκος Παππάς;
 • Χρήστος Σταϊκούρας: Η αγορά ακινήτων πόλος ανάπτυξης της χώρας, απαιτούνται, όμως πλέον, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ελαφρύνσεις
 • Αθήνα και Άργος, οι αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης – Η κατάταξη των 12 παλαιότερων πόλεων της υφηλίου
 • «Dharma»: Ποιο είναι το κακόβουλο λογισμικό που απειλεί τους Έλληνες χρήστες – Πως αντιμετωπίζεται
 • Η Αρχή του τέλους για τα ανώνυμα bots (ψηφιακά ρομπότ) ήλθε επιτέλους…
 • Προσοχή για όσους αναζητούν «μεταχειρισμένο αυτοκίνητο» εξωτερικού: Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα!
 • Χάκαραν ή παρακολουθούν το κινητό ή το τάμπλετ σας; - Τα σημάδια για να το αντιληφθείτε…

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Χρήστος Σταϊκούρας: Η αγορά ακινήτων πόλος ανάπτυξης της χώρας, απαιτούνται, όμως πλέον, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ελαφρύνσεις

" Η αξία του ευρύτερου κλάδου είναι σημαντική, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης, εισοδημάτων, τζίρων και φορολογικών εσόδων, διασυνδέεται με δομικούς βιομηχανικούς τομείς, σχετίζεται με πολλά επαγγέλματα, συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην ενδυνάμωση της επενδυτικής ελκυστικότητας και προσελκύει θεσμικά κεφάλαια του εξωτερικού, με μακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης. Συνεπώς, είναι σημαντικό ο κλάδος, με την υλοποίηση κατάλληλων πολιτικών, να εξέλθει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Αθήνα και Άργος, οι αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης – Η κατάταξη των 12 παλαιότερων πόλεων της υφηλίου

" Πόλεις που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και φέρουν περισσότερο από άλλες επάνω τους τα σημάδια της ιστορίας κατοικούνται ανελλιπώς από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο διαθέτουν όμορφη αρχιτεκτονική και εκπληκτικές ιστορίες, ενώ αξιοθαύμαστα δείγματα του παρελθόντος ξεχωρίζουν σε κάθε γωνιά. Δείτε τη λίστα με τις 12 αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Υπάρχει τίποτα Τεχνολογικό που δεν επινόησαν οι Έλληνες; Το Αρχαίο Eλληνικό Mπετόν 3000 χρόνων

" Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μπετόν εδώ και 3.000 χρόνια πιο ανθεκτικό από το Αμερικάνικο Portland. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Martha Goodway, φυσικοχημικού και μεταλλουργού (Smithsonian) σε συνέδριο στην Βοστώνη, το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια (προφανώς λόγω και της παρουσίας του μολύβδου, το οποίο είναι μέταλλο με ιδιότητες προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες). "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Τέλος η ανοικοδόμηση, στις εκτός σχεδίου παρόδιες σε δημοτικούς δρόμους, ιδιοκτησίες – Απόφαση του ΣτΕ

" Ένα μεγάλο πλήθος οικοπέδων που έχουν πρόσωπο σε δημοτικούς και κοινοτικούς δρόμους τουλάχιστον προς το παρόν «αχρηστεύεται»,  καθώς οι ιδιοκτήτες τους  δεν μπορούν να κάνουν άμεση χρήση των διοικητικών πράξεων αναγνώρισης δημοτικών και κοινοτικών οδών, προκειμένου να εκδώσουν νόμιμες οικοδομικές άδειες και να αξιοποιήσουν τις περιούσιες τους. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
YΠΕΝ: Μετά το Μάτι «τρέχει» - Ποια αυθαίρετα νομιμοποιούνται στον αιγιαλό

" Μόνο στον παλαιό αιγιαλό, δηλαδή στο κομμάτι της ξηράς που προέκυψε από την μετακίνηση της ακτογραμμής προς την θάλασσα και αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις, προβλέπεται η νομιμοποίηση αυθαιρέτων με βάση πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που βρίσκονται στον αιγιαλό ή στον παλαιό αιγιαλό, δεν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο 4178/2013 "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Το πολιτικό άγος των κατεδαφίσεων και η νέα γενιά αυθαιρέτων που «διέλαθε» της προσοχής…

" Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» σε περιοχές όλης της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα τόσο για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις υπηρεσίες δόμησης των Δήμων, όσο και για πολλές δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται για κτίσματα, τα οποία «φύτρωσαν» κάτω από τη μύτη της πολιτείας ακόμη και τα τελευταία χρόνια της κρίσης, για τα οποία δεν υπάρχουν καν αποφάσεις κατεδάφισης ή επί χρόνια οι σχετικές αποφάσεις έμεναν στο συρτάρι. "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Τα αυθαίρετα και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

" Αποτελεί, υποκρισία για τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ ότι θυμήθηκε την αυθαίρετη δόμηση μετά την πύρινη τραγωδία στο Μάτι και διπλή υποκρισία να μιλάει ο ίδιος για αυθαίρετα, όταν είναι ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ που εισήγαγε και ψήφισε, τον ν. 4495/2017 του Σταθάκη, με τον οποίο έχουν νομιμοποιηθεί 125 χιλιάδες(!) αυθαίρετα εκτός σχεδίου κτίσματα. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Αποσάθρωση κράτους: Φέρνουν νόμο για να ισχύσει ο νόμος Τρίτση για τις ακτές και έγκριση από τον Τσίπρα για να ισχύσουν δικαστικές αποφάσεις

" Εκατοντάδες Εισαγγελείς έχουν εξαπολυθεί στις ακτές της χώρας αναζητώντας μαντρότοιχους και φράχτες που κλείνουν την πρόσβαση στις ακτές, αφού η πολιτεία θυμήθηκε επιτέλους ότι ο νόμος Τρίτσης προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές σε βάθος 500 μέτρων από το χειμέριο κύμα. Όσο για τα αυθαίρετα, για να ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις απαιτείται η έγκριση Τσίπρα. Τόσο καλά γι’ αυτό το μπουρδ@λο κράτος… "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Κτηματολόγιο: Τα πρόστιμα και οι συνέπειες για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

" Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν  και να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους εμπρόθεσμα, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κι αυτό γιατί η πολιτεία στην προσπάθεια της να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο έγκαιρα σε όλη τη χώρα, έχει προβλέψει  πρόστιμα σε  όσους αμελούν να υποβάλουν τη δήλωση δικαιώματος ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο. "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Ο «μέγας» Σπίρτζης αφού υπέγραψε αυξήσεις φωτιά στα διόδια, κατ’ επιταγή των θεσμών, κρύφθηκε στην «ΤΡΥΠΑ» του!!!

" Και όμως δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τότε που βλέπαμε τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων. Η ειρωνεία προς τους «συναγωνιστές» του και το λαό είναι πως επί κυβερνήσεώς του, οι τιμές των διοδίων φτάνουν σε αυξήσεις, το 67% έως 150%, από την 1η-1-2019, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Τσακαλώτου & Σπίρτζη… "

Ιουν
11
Περισσότερα »
H ΕΕ έβαλε στο μικροσκόπιο τις επεκτάσεις στις συμβάσεις ΔΑΑ και Αττικής Οδού

" Από… κόσκινο περνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ την επέκταση των συμβάσεων του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και της Αττικής Οδού. Τα σύννεφα δεν έχουν διαλυθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού με πηγές να θεωρούν πολύ δύσκολο να δοθεί το πράσινο φως για την υλοποίηση των δύο εγχειρημάτων, αφού θεωρείται ότι πρόκειται για απ’ ευθείας αναθέσεις… "

Ιουν
11
Περισσότερα »
Όταν η Αρχιτεκτονική έχει κέφια: Η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο

" Είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο. Μοιάζει σαν μια τεράστια κηρήθρα, που προστατεύει ένα πλήθος κατασκευών και δραστηριοτήτων. Κάτω από την κατασκευή υπάρχουν αρχαία ρωμαϊκά χαλάσματα, ένα μουσείο, καταστήματα, λαϊκή αγορά, εστιατόρια και μπαρ. Οι αρχές της πόλης πιστεύουν ότι άμεσα θα γίνει ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. "

Μαϊ
30
Περισσότερα »
Namaste: Εκπληκτική αρχιτεκτονική ουρανοξύστη με ινδικό συμβολισμό στη Βομβάη (φωτό & σχέδια)

" Namaste είναι ένας χαιρετισμός που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην Ινδία. Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε η αλυσίδα ξενοδοχείων W το ψηλότερο κτήριο στην Ινδία, το Namaste Tower στη Βομβάη που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015. Το κτήριο με ύψος περίπου 300 μέτρα έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό που υποδηλώνει τη συνάντηση δύο χεριών, σα χειραψία. "

Απρ
23
Περισσότερα »
Τα Αυθαίρετα και η Στατική επάρκεια τους – Θέμα ασφάλειας ή ένας ακόμα φόρος στα ακίνητα;

" Ο νέος νόμος 4495/2017 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ο οποίος περιλαμβάνει μία σειρά από υποχρεωτικούς ελέγχους για τις αυθαίρετες κατασκευές. Οι έλεγχοι αυτοί, εξαρτώνται από την χρονολογία κατασκευής του έργου και το είδος αυτού και προσδιορίζουν τις περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει αναλυτικός υπολογισμός της στατικής επάρκειας ενός κτιρίου. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Τα παράνομα και αυθαίρετα κτίρια «γκρεμίζονται» πολύ ποιο δύσκολα από τα νόμιμα – Οι «οικιστικές πυκνώσεις» και τα άλλα «κόλπα»…

" Η επιχείρηση «μπουλντόζα» δεν μετράει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Αυθαίρετα σε δάση, αιγιαλό και παραλία, αλλά και εντός του αστικού ιστού, στέκουν αγέρωχα εδώ και δεκαετίες και βγάζουν τη… γλώσσα στις δαγκάνες που ανυψώνουν οι εργολάβοι της Διοίκησης για να γκρεμίσουν το τσιμέντο των καταπατητών. Μπορεί να χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση, έως ότου τα πρωτόκολλα κατεδάφισης καταστούν αμετακλήτως τελεσίδικα "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Ο Άνθρωπος και τα Σύμβολα του (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)

" Καρλ Γιούγκ: «Τα σύμβολα έχουν ψυχή. Ζουν στο συλλογικό ασυνείδητο, προέρχονται από τον κόσμο των ιδεών και δίνουν ερμηνείες και νοήματα στα ποικίλα πρόσωπα της ψυχής της ανθρωπότητας» «Τη νύχτα εκείνη ήρθε σε μένα η γνώση του...». Μάμφορντ: «Ο άνθρωπος είναι από την πρωταρχή του δημιουργός συμβόλων και δημιουργός εργαλείων…» "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Νέο «εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»: Θρίαμβος - Ο «Στόχος» Σταθάκη - Σπίρτζη & ΤΕΕ επιτεύχθει - Αυξάνονται οι αμοιβές των μηχανικών…

" Το μπλακ άουτ, της ιστοσελίδας του προγράμματος «εξοικονομώ κατ Οίκον ΙΙ», έβγαλε επιτυχίες! Αύξηση των ενεργειακών πιστοποιητικών και νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων και ταυτόχρονη αύξηση της αμοιβής των μηχανικών – μελετητών που υποχρεωτικά θα «αναλάβουν» τις αιτήσεις από 200 ευρώ στα 310 (ελάχιστο) και έως 2.604 ευρώ… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ" - Τα κριτήρια ένταξης, οι εργασίες που επιδοτούνται και τα 11 βήματα επιτυχίας

" Η δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης αφορά μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, έχουν οικοδομική άδεια και έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης στην κατηγορία Δ ή και χαμηλότερη, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια (ΦΕΚ & Οδηγός Υλοποίησης) "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Δικαστική «Απόφαση-βόμβα»: Μόνο για ιδιοκτήτες οι πιλοτές των πολυκατοικιών – Άγνωστη η τύχη των «εισβολέων-αγοραστών» θέσης στάθμευσης

" “Φωτιά” στα θεμέλια των πολυκατοικιών βάζει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η οποία κρίνει ότι η πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο που είναι εκμεταλλεύσιμος μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων (και κατόπιν συμφωνίας) και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους, έστω και αν είναι ιδιοκτήτες (αγοραστές) θέσης στάθμευσης… "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς στο Δημόσιο! Απορία ψάλτου…Συμβαίνουν αυτά σήμερα;

" Με απίστευτες εκπτώσεις, που έφτασαν κατά μέσο όρο το 56%, ανατέθηκαν την τελευταία τετραετία 428 έργα με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του εργοληπτικού συνδέσμου ΣΑΤΕ. Ακόμη καταγγέλλουν τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους στήνονται οι διαγωνισμοί για να πάνε τα έργα σε ημετέρους… "

Φεβ
02
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "