• Έκλεβαν ακριβά κινητά και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες τους να τα «ξεκλειδώσουν» - Τους «τσίμπησε» η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος
 • Nissan Leaf: Το απόλυτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Φωτό & Βίντεο)
 • 5+2 ενδείξεις (σημάδια) ότι το κινητό σας... παρακολουθείται…
 • 9 σημάδια που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί (φωτό)
 • Διαβάστε τα μηνύματά σας στο χωρίς να σας «δουν» οι αποστολείς – Τα «κόλπα»…
 • Η χρήσιμη εφαρμογή για να μη παρακολουθούν τις συνήθειές σου στο ίντερνετ
 • Οι «Εθνικοί Εργολάβοι», η Γέφυρα που έπεσε και… οι Έλληνες Πολιτικοί Ταγοί….
 • 10 βασικοί κανόνες για να αντιμετωπίσεις τις παγίδες-κινδύνους του free Wi-Fi
 • Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΔΕΗ: Ποιες είναι και πως γίνονται οι νέες ρυθμίσεις για την πληρωμή τους
 • Προσοχή, Μεγάλη Απάτη: Έρανος – απάτη για το «μικρό Νικολάκη» κατακλύζει το Facebook

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Οι «Εθνικοί Εργολάβοι», η Γέφυρα που έπεσε και… οι Έλληνες Πολιτικοί Ταγοί….

" Η γκρεμισμένη γέφυρα, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η χώρα μεταπολιτευτικά. Έργα που φτιάχνονται στο άψε-σβήσε και με πρόχειρο τρόπο, μελέτες που γίνονται εκ των υστέρων αλλά και πάλι δεν εφαρμόζονται, προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του έργου χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας γι αυτές και πολλά απ' όσα μπορούμε να υποψιαστούμε. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Δόξα και τιμή στους καταπατητές και όσους παρανόμησαν… Με... 30 ευρώ το μήνα γίνονται νόμιμες και ιδιόκτητες οι καταπατημένες δασικές εκτάσεις

" Στην Ελλάδα, αν πάς με τον σταυρό στο χέρι, δύσκολα θα προκόψεις. Από την άλλη, αρκεί να είσαι παράνομος κι όλο κάποιος νόμος θα σε δικαιώσει. Κάθε Κυβέρνηση που έρχεται στην εξουσία, όλο και κάποια απόφαση υπέρ των «αδυνάτων» καταπατητών και παρανόμων θα βγάλει, με ορίζοντα πάντα την εκλογική ψήφο. Με 30 ευρώ το μήνα γίνονται νόμιμες και ιδιόκτητες οι καταπατημένες δασικές εκτάσεις… "

Απρ
06
Περισσότερα »
Business Insider: Ο Παρθενώνας ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο κτίριο στον κόσμο (φωτό)

" Όπως τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά, έτσι και τα κτίρια μπορούν να θεωρηθούν έργα τέχνης. Με αυτό το σκεπτικό το Business Insider απευθύνθηκε σε αρχιτέκτονες για να αναδείξουν τα κτίρια που έφεραν την επανάσταση στην αρχιτεκτονική, εκείνα που τους ενέπνευσαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό ή εκείνα που απλώς θεωρούν εκπληκτικά. "

Μαρ
05
Περισσότερα »
Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου βρίσκεται στην Κίνα

" Βρίσκεται σε ύψος 565 μέτρων πάνω από το έδαφος και είναι η πιο ψηλή γέφυρα στον κόσμο που συνδέει τις ορεινές επαρχίες Guizhou και Yunnan στην Κίνα. Έχει μήκος 1.341 μέτρα κι ενώ έχει τρομακτική όψη, θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες γέφυρες στον πλανήτη και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από τις 5 ώρες στις 2, από την πόλη Liupanshui του Guizhou στο Xuanwei του Yunnan.  "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Ο κύριος Invgar Kamprad και η «φρίκη» που κρύβεται πίσω από το IKEA

" Το ΙΚΕΑ για να τροφοδοτήσει 150 καταστήματα του σε 22 χώρες και να καταφέρει να έχει κέρδη μέχρι και 10,4 δις ευρώ το έτος, εκμεταλλεύεται τη φτηνή εργασία παιδιών στην Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και την Ινδονησία. Οι προμηθευτές του διαθέτουν εργοστάσια στα οποία δουλεύουν ακόμα και 14 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα παιδιά ηλικίας 6,7,8 χρονών. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Δεν παίζονται – Θέλουν «κυνήγι»: Νέος Φόρος - Χαράτσι στα ακίνητα - Επινόησαν την "ταυτότητα κτιρίου"…

" Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα που φέρνει μειώσεις σε πρόστιμα και εκπτώσεις για αρκετές κατηγορίες ιδιοκτητών αυθαιρέτων, στα ψιλά γράμματα κρύβεται και μια νέα δυσάρεστη έκπληξη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Τι άλλο; Ένα νέο χαράτσι που έρχεται να προστεθεί στον ΕΝΦΙΑ και στους ήδη υπάρχοντες. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ: Πειραματική αρχιτεκτονική εγκατάσταση με ανακυκλωμένα σωσίβια των προσφύγων του Αιγαίου

" Η χρήση αυτού του συναισθηματικά φορτισμένου υλικού έχει ως ευρύτερο στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το προσφυγικό πρόβλημα και για την αξιοποίηση αυτών των ιδιότυπων τοξικών υλικών που συσσωρεύεται στις ακτές που έρχονται τα κύματα των μετακινούμενων "

Ιουν
13
Περισσότερα »
Νομιμοποίηση Αυθαίρετων: Χαμηλότερα πρόστιμα αλλά και νέες επιβαρύνσεις των παραβατών

" Νέες ανατροπές στη δήλωση και νομιμοποίηση αυθαιρέτων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα δοθεί τους επόμενους μήνες. Το νομοσχέδιο θα δίνει νέες ευκαιρίες «τακτοποίησης» των εκκρεμοτήτων και σε πολλές περιπτώσεις με μικρότερα πρόστιμα τα οποία θα μπορούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. "

Ιουν
13
Περισσότερα »
Όχι θα του ξέφευγε του Σπίρτζη: Νέο χαράτσι στα ακίνητα - Τι αλλάζει με το ενεργειακό πιστοποιητικό

" Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) θα πρέπει μάλιστα να αναγράφεται στις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρίσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου, ενώ θα πρέπει να επισυνάπτεται και στις συμβολαιογραφικές πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες για άλλη μία φορά θα πληρώσουν… "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Ο επί γης παράδεισος είναι εφικτός - Μια εντυπωσιακή οικολογική πόλη!

" Τα σπίτια είναι όλα εξοπλισμένα με κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, internet υψηλής ταχύτητας, και ηλεκτρική σύνδεση. Κάθε σπίτι διαθέτει γεωθερμική αντλία θερμότητας, έτσι ώστε η ενέργεια της Γης να μετατρέπεται σε θερμότητα για τα σπίτια. Απαγορεύονται τα σκυλιά, εκτός εάν ζουν μέσα στο σπίτι, γιατί τα ελάφια, ζαρκάδια και άλλα άγρια ζώα που ζουν κοντά θα επηρεαστούν αρνητικά από την παρουσία τους στην ύπαιθρο. "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Η 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων του Ε.Ι.Α. στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

" Στον εκθεσιακό χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α.) μεταφέρει την έκθεση των έργων που επιλέχθηκαν στην 8η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, η οποία φιλοξενήθηκε αρχικά στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου 2015 "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Ελληνικό: Δικαστική βόμβα: Οι πραγματογνωμοσύνες “δείχνουν” ξεπούλημα - Δικαστική βόμβα

" Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι πραγματογνωμοσύνες είναι ότι το Ελληνικό παραχωρήθηκε έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Στα πολυσέλιδα έγγραφα περιγράφονται μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα η αποκρατικοποίηση να καταλήξει σε… επένδυση με ανύπαρκτο ρίσκο.  "

Οκτ
07
Περισσότερα »
ΕΝΦΙΑ: Νέα κόλπα για την διατήρησή του εξετάζει η Κυβέρνηση μετά την αναμενόμενη «κατάργησή» του από το Συμβούλιο Επικρατείας

" Το θέμα των «φουσκωμένων» αντικειμενικών αξιών που έχουν οδηγήσει σε υπερφορολόγηση των ακινήτων συζητήθηκε ξανά την περασμένη βδομάδα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην σκιά μιας ήδη ειλημμένης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.  "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Προαπαιτούμενα: Κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων από τους ιδιοκτήτες στην εφορία

" Αρνητική έκπληξη έκρυβε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η λίστα με τα προαπαιτούμενα για την απόδοση των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο. Είναι η κατάργηση του δικαιώματος των ιδιοκτητών ακινήτων να εκχωρούν στο δημόσιο ανείσπρακτα μισθώματα και να γλιτώνουν έτσι από τη φορολόγηση εισοδήματος το οποίο στην πράξη δεν υπάρχει. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Ο μεγαλύτερος Φορτωτής του κόσμου – Μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness

" Το βάρος του φτάνει τους 258 τόνους και έχει σχεδιαστεί για να φορτώνει φορτηγά με χωρητικότητα έως και 400 τόνους, αυτά που να υπάρχουν στα λατομεία. Το λειτουργικό ωφέλιμο φορτίο του κάδου του είναι 72,5 τόνοι, και είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Μέτρο σύγκρισης ο αφρικανικός ελέφαντες έχει βάρος μέχρι σχεδόν 6 τόνους… "

Οκτ
02
Περισσότερα »
Αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις: Τέρμα τα “τερτίπια” - Άμεση κατεδάφιση με τη βούλα του ΣτΕ

" «Ομπρέλα» προστασίας για τα δάση ύψωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επικυρώνοντας απόφαση με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων σε δημόσια έκταση. Για το «ξήλωμα» των αυθαιρέτων κτισμάτων δεν χρειάζεται να έχει καταρτιστεί δασολόγιο η δασικός χάρτης ώστε να είναι νόμιμη η απομάκρυνση των αυθαιρέτων. Ανάρτηση χαρτών σε 11 δήμους της Αττικής... και δηλώσεις σε Λακωνία - Μεσσηνία "

Αυγ
13
Περισσότερα »
Νέος ΕΝΦΙΑ: Παρεμβάσεις στο φόρο - Πόσο «χαράτσι» θα πληρώσουμε φέτος

" Αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, οι οποίες όμως δεν θα μεταβάλλουν τον εισπρακτικό ετήσιο στόχο των 2,65 δισ. ευρώ εξετάζει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Θα υπολογιστεί και φέτος με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες (Έως 50% μεγαλύτερες από τις εμπορικές). Αυξάνεται η φορολογητέα ύλη των αγροτών… "

Αυγ
04
Περισσότερα »
Αρχαίοι Έλληνες: Κορυφαίοι μηχανικοί και υδραυλικοί 2.500 χρόνια πριν

" Από το Ευπαλίνειο όρυγμα στη Σάμο, μέχρι τις τουαλέτες στα μινωικά ανάκτορα και τα πρώτα πηγάδια της Αρχαίας Κίνας οι μεγαλύτεροι αρχαίοι πολιτισμοί σε Ανατολή και Δύση, χωρίς να διαθέτουν τα σύγχρονα μέσα, κατάφεραν να καινοτομήσουν στην ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση και αντιπλημμυρική προστασία "

Ιουλ
19
Περισσότερα »
Οριστικό από το ΣτΕ: Άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων σε δάσος ιδιωτικό ή δημόσιο

" Σύμφωνα με την απόφασή του ΣτΕ, «οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως κατασκευές που έχουν ανεγερθεί είτε μέσα σε δημόσια ή ιδιωτικά δάση ή δασικές εκτάσεις είτε μέσα σε δημόσιες ή ιδιωτικές αναδασωτέες εκτάσεις, κατεδαφίζονται ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου». "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Οι «Νταβατζίδες» της χώρας στα κάγκελα- «Άγρια» ανάκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

" Δύο χρόνια μετά την αστυνομικού τύπου επιδρομή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Αρχής στα γραφεία των έξι μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας, αλλά και των δύο θεσμικών φορέων του κλάδου (ΣΤΕΑΤ και ΣΑΤΕ), οι ανακρίσεις για καρτέλ, διαφθορά και διαπλοκή στον τομέα «Τεχνικά Έργα» έχουν πάρει πολύ «άγρια» μορφή… "

Μαρ
06
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "