• Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων
  • «Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων
  • Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης
  • Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)
  • Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι
  • Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία
  • Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017
  • Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr  επιστολή εκπαιδευτικών
  • Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Συμμετοχή στην διεθνοποίηση της δράσης των ακαδημαϊκών spin-offs

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στο focus group του ευρωπαϊκού έργου GLOBAL-SPIN. Το GLOBAL-SPIN είναι ένα διασυνοριακό έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτω από το πρόγραμμα Erasmus+ και υλοποιείται από μια κοινοπραξία επτά εταίρων από έξι Ευρωπαϊκές χώρες. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Ξεκινάει το Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. της ΑΕΝ/Ασπροπύργου

" Το Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. της ΑΕΝ/Ασπροπύργου για πτυχιούχους ΑΕΙ/ ΤΕΙ εσωτερικού ή ισότιμων εξωτερικού, καθώς και τους κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. ξεκινάει τη λειτουργία του την 7η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα, εφόσον καλυφθεί ο απαιτούμενος από τον ισχύοντα Κανονισμό Σπουδών ελάχιστος αριθμός υποψηφίων σπουδαστών για κάθε τμήμα (ΑΕΙ/ ΤΕΙ ή ΕΠΑΛ). "

Νοε
14
Περισσότερα »
Διάθεση εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

" Κατ’ εξαίρεση και μόνο μετά από αίτημα του εκπαιδευτικού, δύναται να διατεθεί σε ΔΙΕΚ που βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από εκείνης της οποίας είναι τοποθετημένος ο εκπαιδευτικός, Την ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπ/σης στα (Δ.Ι.Ε.Κ.) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Οι 123 νέοι διευθυντές των δημοσίων ΙΕΚ (απόφαση – ονόματα)

" Δημοσιεύτηκε, με καθυστέρηση τεσσάρων περίπου μηνών. η απόφαση με τα ονόματα των 123 εκπαιδευτικών που αποσπώνται στα Δημόσια ΙΕΚ ως Διευθυντές με θητεία έως 31/8/2018. Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. (Όλη η απόφαση)… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ & ΑΚΜΗ, ο «γνωστός δημοσιογράφος» και οι δάσκαλοι της δεοντολογίας – Ανακλήθηκε η άδεια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ & του Mediterranean College

" Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΙΕΚ Ξυνή και του δημοσιογράφου - εκδότη - τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος τυγχάνει επικεφαλής και καθηγητής του τμήματος δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ο τηλεπαρουσιαστής ανακοίνωσε ότι το ΙΕΚ ΞΥΝΗ κλείνει και αυτό τον κατηγορεί ότι το έκανε γιατί έχει έμμισθη σχέση με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Στο σκαμνί το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ για μη ανάκληση της άδειας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ

" Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, άσκησε διώξεις, σύμφωνα με τις οποίες, τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, κατηγορούνται ότι «από πρόθεση παρέβησαν το καθήκον τους με σκοπό να προσπορίσουν όφελος στην επιχείρηση ΙΕΚ Ξυνή και στους ιδιοκτήτες της εταιρείας Σοφοκλή και Αθηνά Ξυνή». "

Αυγ
31
Περισσότερα »
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Εισάγονται για το σχ. Έτος 2016-17, 5.772 μαθητές και μαθήτριες, σε 30 ειδικότητες.

" Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε, ότι κατά το σχολικό έτος 2016-17 θα εισαχθούν στις Επαγγελµατικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕ∆ 5.772 µαθητές και µαθήτριες, προκειµένου να εκπαιδευτούν σε 30 ειδικότητες, µε ζήτηση στην Αγορά Εργασίας. Οι Αιτήσεις Επιλογής-Εγγραφής ξεκινούν την Τρίτη 28.6.2016 και ολοκληρώνονται στις 31-8-2016… "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Ξεκίνησε η Πιλοτική Τάξη Μαθητείας: Δικαιούχοι: Ηλεκτρολόγοι ΕΠΑΛ Ανατ. Αττικής - ΕΠΑΛ Κορωπίου - ΔΕΗ Λαυρίου

" Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους, κατόχους πτυχίου του Δευτεροβάθμιου Κύκλου Σπουδών του ΕΠΑ.Λ των τελευταίων σχολικών ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης κατάρτισης και εργασίας δίνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μέσα από θεσμό της Τάξης Μαθητείας. "

Μαϊ
29
Περισσότερα »
Αλλαλούμ στο Υπουργείο Παιδείας - Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Για αλλού ξεκίνησαν και αλλού πήγαν στα ΔΙΕΚ…

" Για όσους έχουν έστω και μία μικρή προσωπική άποψη για το τι συμβαίνει την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία στο υπουργείο Παιδείας, είναι απόλυτα κατανοητό το «μπάχαλο» που επικρατεί σε κάθε έκφανση πολιτικής, διοικητικής και εκπαιδευτικής δράσης που εκπορεύεται από την τριάδα των Υπουργών και τις ομάδες τους. Τα ΔΙΕΚ και η διαθέσεις εκπαιδευτικών σ’ αυτά… "

Νοε
28
Περισσότερα »
Σκάνδαλο στα Δημόσια ΙΕΚ: Οι Διευθυντές παρακάμπτουν την μοριοδότηση και δίνουν αναθέσεις σε όποιον τους αρέσει…

" Διευθυντές των ΔΙΕΚ, παρέκαμψαν ή μάλλον αγνόησαν επιδεικτικά τη λίστα μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που έχει συνταχθεί σε κάθε ΙΕΚ και προχώρησαν σε αναθέσεις μαθημάτων σύμφωνα με την δική τους προσωπική άποψη σε εκπαιδευτικούς που στην πράξη έχουν μηδενικά προσόντα ενώ μάλιστα βρίσκονται κάτω από τη μέση του πίνακα των μοριοδοτημένων υποψηφίων εκπαιδευτών. "

Νοε
28
Περισσότερα »
ΕΠΑΣ: Επιστροφή από την κλειδαρότρυπα, ενώ το υπουργείου Παιδείας αδυνατεί να λειτουργήσει τον θεσμό της Μαθητείας

" Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια η Επαγγελματική Εκπαίδευση, έστω και με αυτόν τον ιδιότυπο τρόπο «πέφτει» στο τραπέζι των εχόντων την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού της. Από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί προς το παρόν να υλοποιήσει το θεσμό της Μαθητείας και αναζητεί λύσεις μετά την άρνησης του ΟΑΕΔ να συνεργαστεί μαζί του… "

Νοε
01
Περισσότερα »
«Μedia park εκπαιδευτικού κύκλου Θεσσαλονίκης»: 5ος εκπαιδευτικός κύκλος κατάρτισης από το ΑΠΘ

" Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών από τους κλάδους της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και αποφοίτων και φοιτητών συναφών αντικειμένων, συνδυάζει τη μελέτη και την πρακτική της επικοινωνίας και του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας με την ιστορία της τέχνης και την πνευματική ζωή. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ: Πρόσκληση για Εκπαιδευτές σε Δημόσια ΙΕΚ και Δημόσιες ΣΕΚ (και Ειδικής Αγωγής)

" Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημοσίων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) για τα εξάμηνα 2015β και 2016α. Αιτήσεις από 21.10.2015 έως 4.11.2015… "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς: Ανανέωση Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης - Τα ονόματα

" Θα μου πείτε, ότι εδώ Θεολόγοι, Γυμναστές, Φιλόλογοι, κλπ. γίνονται Διευθυντές των ΙΕΚ, κατ' εξοχή θεσμού παροχής εφαρμοσμένης κατάρτισης και οι αποσπάσεις την ΓΓΔΒΜ προκαλούν εντύπωση; Διαχρονικό το φαινόμενο κι ας είναι καλά οι συντεχνιακές και κλαδικές μεθοδεύσεις. Να μην πάει κανένας χαμένος, αλλά .... από την άλλη όλοι διαμαρτύρονται ότι τα κενά στα σχολεία ολοένα και αυξάνονται... "

Αυγ
13
Περισσότερα »
Βρήκαν «καταραμένα» Ευρωπαϊκά κονδύλια, «καθάρισαν» όλους τους “μη δικούς” τους και έδωσαν αυξήσεις στα ΙΕΚ (υπογραφή Αριστείδης Μπαλτάς)

" «Καθάρισαν» την λίστα εκπαιδευτών για τις εξετάσεις πιστοποίησης των ΙΕΚ, από κάθε μη «δικό» τους και μετά έχοντας περίσσεια από το «καταραμένο» ΕΣΠΑ της ΕΕ, τους έδωσαν αυξήσεις». Υπογραφή Αριστείδης Μπαλτάς. Ίδια πρακτική με αυτή που ακολουθεί η δυάδα Γκλαβά – Κουμέντου στο ΙΕΠ. Ίσως γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στις διοικήσεις τους. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Δια Βίου Μάθηση: «Αμειβόμενη» Επιτροπή εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών ΙΕΚ & ΣΕΚ με «γραφειοκράτες» και «ειδικούς» επιστήμονες. Απουσιάζουν τα στελέχη της αγοράς εργασίας

" Χωρίς την παρουσία των πραγματικά «ειδικών» συγκροτήθηκε Επιτροπή εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών ΙΕΚ & ΣΕΚ που παρότι ορίζεται ως μη αμειβόμενη προβλέπεται η εκ των υστέρων αναδρομική χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ. Με διεκπεραιωτικό ρόλο, ουσιαστικά, «αναμένεται να επαναβεβαιώσει τα υπάρχοντα Προγράμματα Σπουδών ΙΕΚ και ΚΕΚ. Αναβάλετε η λειτουργία των ΣΕΚ του ΥΠΑΙΘ… "

Σεπ
26
Περισσότερα »
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Οικογενειακό ξέπλυμα χρήματος, off shore εταιρίες, φοροδιαφυγή, και πλαστές φορολογικές & ασφαλιστικές ενημερότητες

" Αντιεισαγγελέας Εφετών Πόπη Παπανδρέου: Σύσσωμη η οικογένεια Ξυνή κατηγορείται για τραπεζικές καταθέσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων, για διατήρηση πλήθους off shore εταιρειών μέσω των οποίων είτε μεταβιβάζονταν εταιρείες της οικογένειας που δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων… "

Σεπ
26
Περισσότερα »
ΟΑΕΔ: Σχολές Μαθητείας, ΣΕΚ, ΙΕΚ, πρακτική εξάσκηση και εύρεση εργασίας. Το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης που τα προσφέρει όλα

" Τι ισχύει για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑΣ) και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ); Πώς οι νέοι άνεργοι μπορούν να σπουδάσουν στις σχολές του ΟΑΕΔ και να απασχοληθούν με αμοιβή; Τι είναι η Μαθητεία με αμειβόμενη απασχόληση προσφέρουν οι σχολές του ΟΑΕΔ; Δείτε και διαβάστε όλα όσα προσφέρει ο Οργανισμός στους τομείς αυτούς… "

Σεπ
19
Περισσότερα »
Διευθυντές και Υποδιευθυντές Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΥΠΑΙΘ. Κριτήρια και Μόρια Επιλογής (οι υπουργικές Αποφάσεις)

" Δημοσιεύθηκαν στο Διαύγεια οι δύο Αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τις οποίες καθορίζονται τα κριτήρια και η μοριοδότηση για την επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) που πρόκειται να ιδρυθούν. Δείτε τα κριτήρια και την μοριοδότηση που ορίζουν… "

Σεπ
19
Περισσότερα »
ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης): Πιλοτικό το πρόγραμμα ίδρυσης τους. Ιδρύονται 20 έως 23 σε όλη την Ελλάδα. Ποιοι τοποθετούνται Δ/ντές, τα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα…

" Οι ΣΕΚ είναι νέος Θεσμός και οι του Υπουργείου Παιδείας «τρέχουν» να τις λειτουργήσουν. Η έλλειψη όμως εμπειρίας, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η κυριαρχία της ομάδας του ΙΕΠ και οι αναληφθείσες υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ οδηγούν το νέο θεσμό στις αγκαλιές του ΟΑΕΔ μαζί με τους εκπαιδευτικούς του. Διαβάστε πως και γιατί… όλα γίνονται με «σκοτεινές» διαδικασίες… "

Σεπ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "