ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

Απόφαση της Ε.Ε. βάζει σε δυσμενή θέση το ελληνικό ελαιόλαδο

" Με την απόφαση η νοθεία των σπορέλαιων, γίνεται πλέον νόμιμη. Αν  το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το υπουργείο Υγείας δεν κινηθούν συντονισμένα και οι ενώσεις παραγωγών δεν αντιδράσουν δυναμικά, η αγορά ελαιολάδου  θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα όταν  λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης οι καταναλωτές αναζητούν όλο και φθηνότερα προϊόντα. "

Μαϊ
29
Περισσότερα »
Επανάσταση στις γεωργικές καλλιέργειες: Καλλιεργούσαν Οπιούχες Παπαρούνες από τις οποίες παράγεται η ηρωίνη!!!

" 3.700 οπιούχες παπαρούνες εντόπισαν στη Θήβα. Ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα οπιούχα φυτά, ύψους από 30 έως και 120 εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν 4 συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, Ακόμη αναζητείται ο Έλληνας εγκέφαλος… "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Ρεκόρ βραβείων (54) για το ελληνικό λάδι σε διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης

" Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα στον «Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης» («New York International Olive Oil Competition – NYIOOC»), καθώς οι Ελληνες παραγωγοί απέσπασαν 54 βραβεία, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα στον περίφημο αυτό διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Ελιά, φύλλα ελιάς και ελαιόλαδο: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης

" Η ελιά ή λιόδεντρο, όπως πιστεύεται, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά εδώ και 3.500 χρόνια στην Κρήτη και αποτελούσε πάντα το σύμβολο της ειρήνης και της νίκης. Έτσι, μετά τον Κατακλυσμό, το περιστέρι που έστειλε ο Νώε γύρισε με φύλλα ελιάς, ως απόδειξη της γαλήνης που είχε επέλθει μετά την καταστροφή. "

Απρ
04
Περισσότερα »
«Αφάνισε» κοπάδι 100 προβάτων για να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη τους…

" Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 44χρονος κτηνοτρόφος που πρωταγωνίστησε στην σφαγή του κοπαδιού ενός συναδέλφου του στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στη Κρήτη! Μαζί με δυο συνεργούς του, θανάτωσαν 100 πρόβατα για να εκδικηθούν τον ιδιοκτήτη τους με τον οποίο είχαν διαφορές. "

Απρ
01
Περισσότερα »
Η Αριστερή Ελπίδα, οι Αγρότες… ο Ουκρανικός λιμός και ο ΣΥΡΙΖΑ…

" Οι χωρικοί ήταν γενικά παραδοσιακά συντηρητικοί, προσκολλημένοι στα χωράφια τους, και πίστευαν πως ότι καλλιεργούσαν ήταν και δικό τους. Κούνια που τους κούναγε. Για τον Μαρξ ήταν απαραίτητη η «προλεταριοποίηση» των αγροτών. Να γίνουν δηλαδή μισθωτοί (δημόσιοι) υπάλληλοι. Και αν τυχόν κάποιοι αντιδρούσαν, προσπαθώντας να κρατήσουν τη γη τους, τότε οι «επαναστάτες» θα τους αντιμετώπιζαν ανάλογα, ως ταξικούς εχθρούς. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Μόνο στην Ελλάδα: Νοθεύουν τη ρίγανη με... θυμάρι!

" Με θυμάρι «νοθεύουν» τη ρίγανη στα σκευάσματα που περιέχουν τρίμματα και κυκλοφορούν στο εμπόριο, διαπίστωσαν ερευνητές του Α.Π.Θ. Στα φυτικά προϊόντα που διακινούνται στην αγορά παρατηρείται συχνά νοθεία και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους. Ειδικά για τη ρίγανη και κυρίως για την άγρια, η νοθεία γίνεται γιατί είναι σαφώς ακριβότερη από το θυμάρι.  "

Οκτ
24
Περισσότερα »
Μυρίζετε και δεν ξέρετε τι είναι; Περί της κάνναβης πρόκειται και όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή

" Τριγύρω ξαφνικά μύρισε κάνναβη! Έναν περίπου αιώνα μετά την οριστική απαγόρευση της καλλιέργειας της "φούντας" στην Ελλάδα, η χώρα μας ανακαλύπτει ξανά τη χρησιμότητα της βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης και ετοιμάζεται να επιτρέψει την αξιοποίηση του απαγορευμένου φυτού για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους. "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Νόμιμη, -κατά παρέκκλιση-(!!!) η χρήση διχτυών από γρίπους σε απόσταση αναπνοής από την ακτή!!!

" Με Υπουργική Απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτρέπεται πλέον και κατά παρέκκλιση η χρήση διχτυών κοντά στις ακτές! Το Λιμεναρχείο μάλιστα τονίζει ότι η νομοθεσία που μνημονεύεται σε αναφορά-καταγγελία αφορά την αλιεία μηχανότρατας και δεν συνάδει με το αλιευτικό εργαλείο γρίπος που σύρεται από αλιευτικό σκάφος (βιτζότρατα) !!! "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Νέο πλήγμα για τους αγρότες - Αυξάνεται εκ νέου στο 24% ο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια

" Νέο πλήγμα για τους αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση αυξάνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθεί ο συντελεστής  ΦΠΑ 13% που είναι σήμερα στα αγροτικά εφόδια στο 24%. Δηλαδή, ο συντελεστής που μειώθηκε από το 24% στο 13% τον περασμένο Ιούλιο θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Παραχώρηση εκτάσεων γης σε 1.500 πρόσφυγες σε Βοιωτία και Μακεδονία !!!

" Πυρετώδης συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να κανονιστούν τα διαδικαστικά, ώστε να δοθούν δωρεάν εκτάσεις γης στη Βοιωτία και την Μακεδονία σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες και να γίνει και η εκμάθηση σχετικά με την καλλιέργειά της. "

Αυγ
25
Περισσότερα »
Καλοκαίρι έρχεται… Δείτε τι πρέπει αμέσως να κάνετε… αν σας τσιμπήσει ή δαγκώσει σκορπιός, σφήκα, μέλισσα, φίδι;

" Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπάμπουρες... σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ; Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό… επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) – SOS: Οι «παγίδες» που κρύβουν για νέους, παλιούς και συνταξιούχους αγρότες

" Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα Αγροτικά προγράμματα της νέας περιόδου 2014-2020, αποτελεί η δήλωση ΟΣΔΕ, η οποία πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε προγράμματος. Aν η δήλωση ΟΣΔΕ δεν γίνει προσεκτικά, υπάρχει κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να βρεθούν εκτός των αγροτικών προγραμμάτων. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Bιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία: Νέο Πρόγραμμα 443 εκατ. ευρώ επιδότησης νέων και παλιών γεωργοκτηνοτρόφων

" Στροφή στην ποιότητα, στα πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και ειδικά στη βιολογική παραγωγή, εκφράζει το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης γεωργοκτηνοτρόφων συνολικού προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ. «Ανοίγει» τον επόμενο μήνα και αφορά 20.000 με 25.000 γεωργούς και κτηνοτρόφους. "

Ιαν
04
Περισσότερα »
Τα Φυτοφάρμακα και οι επιβλαβής επίδρασή τους στον Άνθρωπο - Συμπεράσματα και συμβουλές προς αγρότες και όχι μόνο

" Κεντρικό συμπέρασμα της 1ης Διεπιστημονικής Ημερίδας για τα Φυτοφάρμακα ήταν η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αγροτών από τους επιστήμονες για τον περιορισμό της χρήσης φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες, εξ αιτίας πολλών συσχετίσεων της αυξανόμενης νοσηρότητας σε χρόνιες παθήσεις και της αθροιστικής μακροχρόνιας έκθεσης σε επιβλαβή φυτοφάρμακα. "

Νοε
12
Περισσότερα »
«Αγρότες» περιμένετε: Σωστό «θηρίο» το νέο X-Class της Mercedes (φωτό, βίντεο)

" Στα σκαριά της Mercedes εδώ και καιρό είναι ένα φορτηγάκι pick-up και τώρα πια η γερμανική εταιρεία μας το παρουσίασε και σε δυο διαφορετικές εκδοχές μάλιστα από πλευρές αξιωμάτων. Οι βασικές αγορές για το αγροτικό της Mercedes, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο, θα είναι η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Νότιος Αφρική και η Αυστραλία, όχι όμως και οι ΗΠΑ, λόγω μέγεθους.  "

Νοε
03
Περισσότερα »
Φορολογικός «Μποναμάς»-καταιγίδα για τους αγρότες το 2017

" Περισσότεροι από 575.000 φορολογούμενοι με έσοδα από γεωργικές δραστηριότητες θα πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος. Ο λόγος είναι ότι ο συντελεστής φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων τους θα αυξηθεί από το 13% στο 22%, ενώ ταυτόχρονα ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα αυξηθεί από το 75% στο 100% του κύριου φόρου! "

Αυγ
16
Περισσότερα »
Αποξήρανση και αποθήκευση Τροφίμων : Η ποιο παλιά, παραδοσιακή, εύκολη και οικονομική μέθοδος

" Η ξήρανση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων. Συντηρεί τα τρόφιμα με την αφαίρεση αρκετής υγρασίας, για να αποτρέψει την αποσύνθεση και το χάλασμα τους. Η περιεκτικότητα σε νερό των κατάλληλα ξεραμένων τροφίμων ποικίλλει από 5% έως 25% ανάλογα με τα τρόφιμα.  "

Αυγ
10
Περισσότερα »
Η σπορά, φύτευση και συγκομιδή με δυο λόγια ανά μήνα

" Η σπορά, φύτευση και συγκομιδή λαχανικών, αλλά και των καρπών που μας δίνουν τα πολυετή φυτά και οπωροφόρα δένδρα, έχουν την εποχή τους. Οι επαγγελματίες αγρότες γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι, όμως, είτε έχουν ένα μικρό κήπο, είτε κάποιο χωραφάκι στο χωριό, μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν ότι έχουν ανάγκη. Ας δούμε τι σπέρνουμε, τι φυτεύουμε και τι μεταφυτεύουμε ανά μήνα. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Ζεόλιθος: Το μαγικό εδαφικό προϊόν της φύσης με τις χίλιες ιδιότητες

" Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό…. "

Ιουν
27
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "