• Λευτέρης Πετρούνιας: Θριάμβευσε…Πρώτος με διαφορά στους κορυφαίους αθλητές
  • Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό: Θα παραχωρήσει ό,τι της ζητηθεί
  • Δοξιάδης: Δόλιο παιχνίδι παραπληροφόρησης με στόχο τη Δικαιοσύνη για τους Οκτώ
  • Αλέξης Τσίπρας: Ήταν όλα δίκαια και έγιναν πράξη (και θα γίνουν και άλλα)
  • 12μελές κύκλωμα δημοσίων υπαλλήλων και συμβολαιογράφων είχαν στήσει «Φάμπρικα» νομιμοποίησης αλλοδαπών με εικονικούς γάμους
  • «Αόρατος Τζιχαντιστής» Συνελήφθη στον Έβρο και Δεν Μάθαμε Ποτέ Γι' Αυτόν αγαπητέ κε Μουζάλα…
  • «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» - Ποιες διοικητικές πράξεις αναρτώνται και ποιες δεν επιτρέπεται…
  • Βόμβα Μαρινάκη: Ζούμε σε μία χούντα, αλλά θα τους τιμωρήσει ο κόσμος
  • Ανοιχτή επιστολή στην Καθηγήτρια (!!!) κα Μπαζιάνα
  • Δημοσίευση και Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων από το Δημόσιο - Τι ισχύει…

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Εγγονή Γιόζιπ Μπροζ Τίτο: ο όρος «Μακεδονία» ανήκει στους Έλληνες και μόνο

" Στους αρχαίους χρόνους, οι κάτοικοι της περιοχής της Μακεδονίας δόξαζαν τους ίδιους θεούς με τους Έλληνες, μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα προνόμιο που ήταν κατοχυρωμένο μόνο για τους Έλληνες. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι συγγραφείς από την περιοχή της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη, έγραφαν στα ελληνικά.  "

Ιαν
05
Περισσότερα »
“To be Greek” - Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας: Συγκινητικό βίντεο από ελληνόπαιδες του Σικάγου (βίντεο)

" Παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στο Σικάγο, δημιούργησαν το βίντεο «What it means to be greek» που σημαίνει «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας» στο οποίο πρωταγωνιστούν εννέα Έλληνες που μοιράζονται μπροστά στην κάμερα τη σημασία του να διαθέτει κανείς ελληνικά γονίδια. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ: ενθυμήματα από μια εκδήλωση μνήμης…

" «νικήθηκε Ο φασισμός όταν τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας,  της Κοινωνικής Δικαιοσύνης αγκαλιάστηκαν απ τον Ελληνικό λαό. Σαν ώριμα τέκνα της οργής ξεφύτρωσαν οι αντιστασιακές οργανώσεις, χιλιάδες νέοι ανάμεσα τους: πολεμάμε και τραγουδάμε το νικηφόρο σύνθημα τους και η προσδοκία μιας ελεύθερης πατρίδας με Δημοκρατία, με  το λαό κυρίαρχο και αυτεξούσιο, πυρπολούσε τις καρδιές.» "

Νοε
01
Περισσότερα »
«Βρέθηκε» το «Καρτερία», το πρώτο στην παγκόσμια ιστορία ατμόπλοιο που πήρε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις

" Το «Καρτερία», το πρώτο στην παγκόσμια ιστορία ατμόπλοιο που πήρε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, το γνωρίζουμε από το πλήθος των ιστορικών καταγραφών της νικηφόρας διαδρομής του στις ναυτικές επιχειρήσεις των τελευταίων χρόνων της ελληνικής επανάστασης (1826-1828), αλλά και αργότερα της ενεργού του δράσης στην Καποδιστριακή περίοδο. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Μινωίτες και Μυκηναίοι όργωναν Αμερική και Ευρώπη - Κρητικό DNA στους Ινδιάνους! Οι αποδείξεις που το βεβαιώνουν (φωτό)

" Στη γενετική μελέτη «OriginandDiffusionofmtDNAHaplogroupX», του 2003 εντοπίστηκε ότι το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής!  "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Οι αρχαίοι Έλληνες μέσα από την Ιστορία: Πως άλλαξαν τα πάντα στον δυτικό πολιτισμό (Βίντεο)

" Οι Έλληνες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και συμβάλει στην κουλτούρα, τις τέχνες, τις εξερευνήσεις, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, τη μουσική, τα μαθηματικά, την επιστήμη και την τεχνολογία, το εμπόριο, τη μαγειρική και τον αθλητισμό, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σύγχρονα. "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Οι Ειδικές Δυνάμεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου (βίντεο)

" Πρωτοπόρος σε όλα, ίδρυσε και έφερε στους στρατούς, τις «ειδικές δυνάμεις», ολιγομελές στρατιωτικό σώμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του εχθρού, πριν και μετά την μάχη. Τις βασικές αρχές που ο ίδιος καθόρισε για τις «Ειδικές Δυνάμεις» ενός στρατού, όπως και το είδος των αποστολών που αυτές διεξάγουν, ακολουθούν όλοι οι σύγχρονοι στρατοί… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Αδικήθηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός» – Η πολιτικά πολυτάραχη ζωή του

" Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, συνελήφθη και καταδικάστηκε δυο φορές σε θάνατο από τις γερμανικές αρχές. Ως στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συνεννόησης των αντιστασιακών οργανώσεων με σκοπό την αποφυγή του εμφυλίου πολέμου στην Κρήτη. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Η δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου – Όλη η ιστορική αλήθεια

" Τα μεσάνυχτα 3 προς 4 Ιουλίου 1825 τρεις φιγούρες εισέρχονται στο μπουντρούμι του Ανδρούτσου. Οι δύο τον ακινητοποιούν και ο τρίτος, ένας παπάς (!) τον πλησιάζει και στρίβει τους όρχεις του Οδυσσέα με όση δύναμη είχε! Σύνθλιψη όρχεων! Ύστερα πετάνε το κουφάρι του από τον πύργο και κρέμασαν κι ένα κομμένο σκοινί, για να δείξουν ότι τάχα πήγε να δραπετεύσει και αυτό κόπηκε. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Ο Βαγγέλης τιμά τους Πόντιους! Ο ΙΒΑΝ ο «τρομερός» τι…;.

" Η τελετή για την ημέρα της εθνικής μνήμης που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Αττικής, φέτος θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου στην πλατεία Αλεξάνδρας η οποία ανακατασκευάστηκε με χρήματα που έδωσε ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πόλης Ευάγγελος Μαρινάκης και θα συνδυαστεί με τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στους 353.000 νεκρούς της γενοκτονίας. "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
20 αξιοπερίεργα για την σύγχρονη αλλά και την αρχαία Ελλάδα που μάλλον δεν γνωρίζετε

" Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία γι τν Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας. "

Μαρ
11
Περισσότερα »
Αρχαίοι Μακεδόνες: Από πού κατάγονται και πως πήραν το όνομά τους

" Η ιστορία των Μακεδόνων ως αυτόνομης φυλής αρχίζει γύρω στο 800π.Χ κατά τον λεγόμενο ελληνικό μεσαίωνα. Ο μυθικός Μακεδόνας θεωρούταν γιος του Αιόλου και από τoν Ησίοδο, αδελφός του Μάγνητος. Αρχαίες πληροφορίες και επιβεβαιώσεις γλωσσολόγων καταλήγουν ότι η μακεδονική διάλεκτος είναι αιολική και κοιτίδα όλων των Αιολέων είναι η Θεσσαλία. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς και η ανησυχία των Τούρκων

" Aπό την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Οι προκλήσεις Ερντογάν και η Κύπρος

" Η απάντηση της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η καταγγελία της τουρκικής επιθετικότητας σε όλα τα διεθνή φόρα. Και όμως, αντί να διακηρύξουν πως οι τουρκικές διεκδικήσεις αποτελούν αιτία ρήξης με την Τουρκία, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να εξευμενίσουν τον σουλτάνο.  "

Νοε
27
Περισσότερα »
Παγκόσμια «Απολογία» Ομπάμα προς τους λαούς της γης από την χώρα του Σωκράτη – Η μεγαλύτερη τιμή στον Ελληνισμό μέχρι τώρα

" Μεγαλύτερη τιμή στον Ελληνισμό δεν θα μπορούσε να επιφυλάξει ο Μπάρακ Ομπάμα. Απεύθυνε στην παγκόσμια κοινότητα και σε όλους τους λαούς της γης, την «Απολογία» του για όσα ονειρεύθηκε γι’ αυτούς το λαό της χώρας του και όλους τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου και για όσα δεν μπόρεσε να πράξει, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα αυτούς που στάθηκαν εμπόδιο σ’ αυτό. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Πότε έπεσε η Τροία και πόσο ταξίδευε ο Οδυσσέας; Αποκαλύψεις από τη ΝASA

" Η νύχτα που η Τροία κατακτήθηκε από τους Έλληνες, ήταν η νύχτα της 6ης Ιουνίου 1218 π.Χ. Το λένε Ελληνες επιστήμονες, έπειτα από μελέτη των αστρονομικών χαρτών της NASA. Η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει διαπιστώσει ακόμα κατά πόσον η αρχαία πόλη καταστράφηκε μετά από πόλεμο, ωστόσο οι αρχαιολόγοι να συμφωνούν πως αυτό έγινε το 1180 π.Χ. "

Αυγ
04
Περισσότερα »
Βραζιλιάνος Καθηγητής Πανεπιστημίου: Ιστορικές αποδείξεις δείχνουν ότι το Περού είχε ανακαλυφθεί από Έλληνες πριν το 1600 π.χ

" Ο Δρ Mattievich στο βιβλίο του «Ταξίδι στη Μυθολογική Κόλαση», περιγράφει το επικό ταξίδι του Οδυσσέως στον Κάτω Κόσμο που κατά τον καθηγητή βρίσκεται στη Νότια Αμερική. Αυτή η περιγραφή του Ησιόδου φαίνεται να ταιριάζει με τα μυστηριώδη ερείπια του… λαβυρίνθου στο Chavin de Huantar στις Περουβιανές Άνδεις, σύμφωνα με τον Δρ Enrico Mattievich… "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Η κόρη της Sano Halo απαντά στον Νίκο Φίλη για την Γενοκτονία των Ποντίων

" Σε σχέση με τις παρατηρήσεις του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κ. Φίλη, ο οποίος πρόσφατα αρνήθηκε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άλλες εθνικές ομάδες που αρνούνται τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα που καταρράκωσαν το ίδιο τους το έθνος. Ή ίσως εκείνοι οι Έλληνες που αρνούνται την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν θεωρούν τους Πόντιους δικούς τους ανθρώπους. "

Νοε
10
Περισσότερα »
Έλλη Ζουρούδη: Η Ελληνίδα «Μάτα Χάρι» και ο άγνωστος πόλεμος της

" Είχε την παιδεία, την οξυδέρκεια αλλά και το ταλέντο να διαπρέψει ακόμη και μέσα στην καταχνιά της Κατοχής. Ωστόσο, η ίδια επέλεξε να γίνει «στρατιώτης» στον πόλεμο κατά των Γερμανών που είχαν καταλάβει την Αθήνα. Και το πλήρωσε. Αντί για τη λαμπρή καριέρα που θα μπορούσε να κυνηγήσει, βρέθηκε στη φυλακή των ναζιστικών δυνάμεων Κατοχής. "

Νοε
01
Περισσότερα »
«Ωραία Ελλάς». Το καφενείο που έριχνε κυβερνήσεις και οι υπουργοί έστελναν ακόμη και μπράβους για να ξυλοκοπήσουν τους αντιφρονούντες θαμώνες του

" Για περίπου σαράντα χρόνια, το καφενείο «Ωραία Ελλάς» υπήρξε το πολυτελές στέκι των καπετάνιων του 1821, ξένων διπλωματών, περιηγητών, πολιτικών, ποιητών, αλλά και των υπολοίπων Αθηναίων. Ήταν το σημείο της πόλης όπου συνέρρεαν όλοι για να μάθουν τα νέα της ημέρας. Το καφενείο βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Αιόλου, στο ισόγειο της οικίας Βρυζάκη. "

Νοε
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "