ΙΛΙΟΝ

Δήμος Ιλίου: Ναρκαλιευτές εξουδετέρωσαν επτά βόμβες σε κεντρικό δρόμο!!! (εικόνες)

" Εξειδικευμένο προσωπικό (ναρκαλιευτές EOD) του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), ανέλαβε δράση, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, σε περιστατικό αναγνώρισης/εξουδετέρωσης πολεμικού υλικού που εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Ιλίου. Τα πυρομαχικά βρέθηκαν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών που πραγματοποιούνταν σε κεντρική οδό του Δήμου. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Έναρξη Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας στον Δήμο Ιλίου

" Ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, με πρώτο θέμα συζήτησης «Παιδικές ιώσεις, εμβολιασμός, πρόληψη και διατροφή», το οποίο ανέπτυξε ο Παιδίατρος του Δήμου κ. Μανώλης Κωστόπουλος. Η Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας υλοποιείται μέσω της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και σκοπό έχει να βοηθήσει τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στον σύνθετο ρόλο τους. "

Νοε
09
Περισσότερα »
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: ΟΔΟΣ ΕΚΤΟΡΟΣ, όπως «Οδός Ταλαιπωρίας»

" Η Δημοτική Αρχή προτίμησε να κάνει ένα έργο βιτρίνας για να αυτοδιαφημίζεται, με λάθος προδιαγραφές ο ποδηλατόδρομος και χωρίς αγωγούς ομβρίων και φρεάτια ο δρόμος, με λάθος στόχο (ας μην ωφεληθούν οι πολλοί, ο εργολάβος ας είναι καλά), με λάθος φιλοσοφία (λεφτά να παίρνουμε για έργα και ό,τι να είναι!). Σχεδόν 10χρονη είναι Οδύσσεια των κατοίκων όπου πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει. "

Νοε
06
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας ΡΟΜΑ

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ, πρόκειται να διοργανώσουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθητών ΡΟΜΑ για την εκπαιδευτική στήριξη της φοίτησής τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με στόχο τη μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, καθώς επίσης, την αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Δωρεάν Έλεγχος Μαστογραφίας

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 67Α, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου & το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο τηλέφωνο 2106456713, Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 10:00 - 15:00. "

Οκτ
31
Περισσότερα »
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μιλά στο Vukentra - Skaisat (Video)

" Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο Vukentra- Skaisat σε μία συνέντευξη που αν μη τι άλλο λέει αλήθειες για τον Δήμο του. Μιλά για την καθημερινότητα και τα πεπραγμένα του Δήμου Ιλίου, το αμαξοστάσιο και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, την διαχείριση των απορριμμάτων, το Πάρκο Τρίτση και αποκαλύπτει την πρόθεσή του για συμμετοχή ή όχι στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2018. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού στον Δήμο Ιλίου

" Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για το Περιβάλλον απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στο πλαίσιο της 7ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Αμετάβλητα τα Δημοτικά Τέλη για το 2019

" Από το 2009 έως το 2019 τα Δημοτικά Τέλη παραμένουν αμετάβλητα, ενώ το 2013 ο Δήμος Ιλίου είχε προχωρήσει σε μείωση κατά 2,5% σε όλες τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους, με επιπρόσθετες ελαφρύνσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ισχύουν έως σήμερα και που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το 100%. "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Πνοή και ελπίδα ζωής στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου

" Περισσότερα από 300 άτομα έδωσαν πνοή και ελπίδα ζωής σε χιλιάδες συμπολίτες μας συμμετέχοντας στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», ενισχύοντας τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος με 271 μονάδες αίμα, με τον Δήμαρχο της πόλης να ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν… "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Δήμο Ιλίου: Ολοκληρώθηκε η δράση για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη

" Τριακόσια (300), περίπου, άτομα εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. και αφορούσε τον γενικό πληθυσμό, περιλαμβάνοντας ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, καθώς επίσης, δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου, εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και Διαβητικής Νευροπάθειας. "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Δωρεάν Έλεγχος Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στον Δήμο Ιλίου

" Σε συνέχεια των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης, ο Δήμος Ιλίου επαναλαμβάνει το πρόγραμμα Ελέγχου Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), αποκεντρώνοντας τα σημεία εξέτασης, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετέχουν στον προληπτικό έλεγχο ΧΑΠ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, τις παρακάτω ημερομηνίες, ώρες 09:00 έως 13:00: "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Ο Δήμος Ιλίου καλεί ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του

" Για την πλήρη στελέχωση των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, ο Δήμος Ιλίου καλεί τους ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν την κοινωνική δράση, να υποβάλλουν σχετική αίτηση είτε στο Πρωτόκολλο του Δήμου, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση koinoniki@ilion.gr, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών και ουσιαστικών προσόντων "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό ενηλίκων στον Δήμο Ιλίου

" Ο Δήμος Ιλίου, στο πλαίσιο της Προληπτικής Ιατρικής και της Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, υλοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς φόβο.», σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», με ομιλητή τον Διευθυντή Παθολογικής και Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κ. Παναγιώτη Γαργαλιάνο – Κακολύρη. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Δωρεάν εξέταση Τεστ ΠΑΠ και Έλεγχος Μαστογραφίας στον Δήμο Ιλίου

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ, και ο Έλεγχος Μαστογραφίαςσε συνεργασία το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Οι εξετάσεις γίνονται μετά από τηλεφωνικά ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 2639380, Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08:00 έως 14:30. "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Διανομή τροφίμων και σχολικών ειδών στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ΤΕΒΑ & ΚΕΑ

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ΤΕΒΑ & ΚΕΑ, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 9:30 έως 14:30, θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών βασικής επισιτιστικής συνδρομής και σχολικών ειδών σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και 16-17 ετών, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Αίαντος 59). "

Οκτ
10
Περισσότερα »
«Δεύτερος παιδικός σταθμός για τις οικογένειες του Ιλίου, από την Περιφέρεια Αττικής»

" Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 598.150,00 €. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Παράταση αιτήσεων για τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, με την ΚΥΑ αριθμ. ΗΛ/Γ/οικ.179148 δίνεται το δικαίωμα στους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 21.09.2018, να υποβάλουν σχετική αίτηση, για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Ασυμβίβαστο Ίλιον: Από πότε «λέγονται μ@λ@κίες» στα Δημοτικά Συμβούλια κ. Ζενέτο;

" Καταλαβαίνουμε τον πανικό και το άγχος που διακατέχουν τη δημοτική αρχή και τους υπόγειους υποστηρικτές της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Αφού είδαν ότι δεν μπορούν με κανονιστικά κριτήρια να σταματήσουν τους εκπροσώπους της παράταξής μας να ασκούν το αντιπολιτευτικό τους έργο, ξεσκεπάζοντας λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής, κατέφυγαν στη λύση των υβριστικών χαρακτηρισμών και στη συγκάλυψή τους. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Ασυμβίβαστο Ίλιον: Ναι στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, όχι στην δανειοδότηση του Δήμου – Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη

" Η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι το ταμειακό διαθέσιμο επιλέγει να το επαναπροβάλει προεκλογικά ως επικοινωνιακό ατού, διατηρώντας στο ίδιο υψηλό επίπεδο τα ανταποδοτικά τέλη αντί να αξιοποιήσει ένα μέρος αυτού, με πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητα του κάθε συμπολίτη. Δεν μπορεί να δαπανώνται 121.800€ για δεξιώσεις και εορτές και 0,00€ σε Δημοτική Συγκοινωνία! Πρακτικά, με μια εξοικονόμηση 60%, δηλ 650.000€ το χρόνο μια Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να προβεί σε διάφορα μέτρα ανακούφισης των πολιτών "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Δήμος Ιλίου: Δράση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη

" Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας υλοποιείται Δράση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» και την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, η οποία απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό και περιλαμβάνει: Ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, Μετρήσεις Σακχάρου, εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και εξετάσεις Διαβητικής Νευροπάθειας "

Οκτ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "