• Κακούργημα η Παράνομη βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση συνομιλιών… Ελάχιστη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη…
  • Ελληνική Παράνοια – Κρατική Ελληνική Εταιρία αγοράζει πανάκριβο εξοπλισμό από την Τουρκία
  • Tα 10 πιο εμπορικά και καλοπουλημενα μοντέλα από τότε που ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο (φωτό)
  • Έλληνας αποκαλύπτει: Το Facebook, το Instagram, το Τwitter, το
  • CALIFORNIA, η Νέα Αθήνα
  • Alex Stamos: O Ελληνοαμερικανός «γκουρού» της κυβερνοασφάλειας που είχε προειδοποιήσει για τα κενά του Facebook
  • Πινακίδες κυκλοφορίας: Θα τις χρειαστούν τα drones …;
  • Ελληνο-αλβανικά «μπουμπούκια» είχαν στήσει «βιομηχανία» κλοπής μοτοσυκλετών κατά παραγγελία (φωτό)
  • Τα Αυθαίρετα και η Στατική επάρκεια τους – Θέμα ασφάλειας ή ένας ακόμα φόρος στα ακίνητα;
  • Τα παράνομα και αυθαίρετα κτίρια «γκρεμίζονται» πολύ ποιο δύσκολα από τα νόμιμα – Οι «οικιστικές πυκνώσεις» και τα άλλα «κόλπα»…

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

Ελληνική Παράνοια – Κρατική Ελληνική Εταιρία αγοράζει πανάκριβο εξοπλισμό από την Τουρκία

" Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις που Ελληνικές εταιρείες παραγγέλνουν σε τουρκικά εργοστάσια μηχανήματα και εξοπλισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο την οικονομία της Τουρκίας και με την σειρά τους τα έσοδα του τουρκικού κράτους που χρηματοδοτεί την πολεμική μηχανή του Ερντογάν. "

Απρ
09
Περισσότερα »
CALIFORNIA, η Νέα Αθήνα

" Στην Αρχαία Ελλάδα, η ανάπτυξη της φιλοσοφίας συνυφάνθηκε με την πρόοδο της επιστήμης, γιατί ακριβώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για όσο γίνεται πιο θεμελιωμένη, ακριβολογικά και συστηματικά οργανωμένη γνώση. Στις μέρες μας το φαινόμενο αυτό παρατηρείται έντονα στην Κοιλάδα του Πυριτίου, στην Καλιφόρνια, όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πιο γόνιμα μυαλά της εποχής μας και οι πλέον δημιουργικοί επιχειρηματίες-στοχαστές του 21ου αιώνα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Τέσσερα διδάγματα από τους μεγαλύτερους εφευρέτες της Ιστορίας

" Μην δέχεσαι τις αρχικές υποθέσεις  (“Η άγνοια που πυροδοτεί την περιέργεια είναι καλύτερο σημείο αφετηρίας από την ημιμάθεια”.) - Το να δανείζεσαι είναι εντάξει  (Οι περισσότερες καινοτομίες προέρχονται από τον δανεισμό και τον συνδυασμό και όχι από την απλή εφεύρεση.) - Τίποτε δεν δουλεύει με τη πρώτη (“Υπερβολικά συχνά οι ανυπόμονοι επιχειρηματίες περιμένουν άμεσα αποτελέσματα. Η Ιστορία δείχνει ότι υπάρχουν εκατό αποτυχίες για την κάθε αλλαγή.) "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Παύλος Σαντορίνης: Ο εφευρέτης του εκατοστομετρικού ραντάρ που σήμερα είναι το πρότυπο όλων των χρησιμοποιούμενων

" Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Το Μέλλον έρχεται γρήγορα - Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και τα Λάθη

" Τεχνητός Εγκέφαλος Μιμείται τις Ανθρώπινες Ικανότητες και Λάθη. To Spaun, ένα νέο μοντέλο προγράμματος του ανθρωπίνου εγκεφάλου έχει την ικανότητα να παίζει απλά στη δομή τους παιχνίδια, να ζωγραφίζει ό,τι βλέπει και να εκτελεί λίγες... Όλα αυτά γίνονται με τη λειτουργία 2.5 εκατομμυρίων εικονικών νευρώνων σε σύγκριση με τα 100 δισεκατομμύρια που βρίσκονται σε έναν πραγματικό ανθρώπινο εγκέφαλο. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Ηράκλειτος, Αγχιβασίην και CERN

" Σύμφωνα με τον νομπελίστα φυσικό Werner Heisenberg, η σύγχρονη φυσική επαναφέρει την ερμηνεία του Ηρακλείτου για τον κόσμο, καθώς εάν το πῦρ, νοηθεί ως ενέργεια, τότε οι αποφάνσεις του μεγάλου Εφέσιου φιλοσόφου, απηχούν τις σύγχρονες αντιλήψεις της φυσικής αλλά και τις τάσεις που καταλήγουν στα πειράματα του CERN. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Ο Nikola Tesla, η Αντήχηση και τα Αντιβαρυτικά Αόρατα Drones των Nazi & CIA

" Στις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, ο Nikola Tesla είχε επιτύχει μια περιεκτική γνώση, της της υποηχητικής αντηχήσεως που μπορεί να προωθήσει την ανθρωπότητα στα υψηλής ταχύτητος διαστημικά ταξίδια. Η δουλειά Edgar Cayce συντονίστηκε με τις ιδέες του Tesla που τον έφεραν σε σύγκρουση με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της εποχής του, του οποίου η Ναζιστική κληρονομιά και πλεονεξία ζημίωσαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. "

Απρ
06
Περισσότερα »
Δημιουργία μεταλλικού υδρογόνου - Ανυπολόγιστα τα τεχνολογικά ωφέλη

" Εφόσον όντως αυτό συνέβη (μερικοί φυσικοί αμφιβάλλουν σοβαρά), θα πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα νέα υλικά στον πλανήτη μας με δυνητικές εξωτικές ιδιότητες και ποικίλες χρήσιμες εφαρμογές, ιδίως χάρη στην υπεραγωγιμότητα του ηλεκτρισμού, δηλαδή στη δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς αντίσταση. "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Σύγχρονοι αλχημιστές ανέπτυξαν μέθοδο παραγωγής χρυσού από βακτίρια

" Ερευνητική ομάδα του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν των ΗΠΑ ανακάλυψε ένα βακτήριο που επιβιώνει υπό συνθήκες υπερυψηλής τοξικότητας για να δημιουργήσει χρυσό 24 καρατίων. Η διαδικασία αυτή, γνωστή και ως μικροβιακή αλχημεία, σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να μεταλλάξουν μια ουσία μηδενικής αξίας σε πολύτιμο μέταλλο. "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Η πρώτη γραφομηχανή στον κόσμο

" Πριν από 150 χρόνια ο ξυλουργός Πέτερ Μοντερχόφερ σε ένα μικρό χωριό στο νότιο Τιρόλο, στην Ιταλία, κατασκεύασε την πρώτη γραφομηχανή, και μάλιστα από ξύλο, που σε πρώτη φάση ήταν δύσκολη στη χρήση της. Η εξέλιξη της γραφομηχανής ήταν ραγδαία, στις ΗΠΑ από την εταιρεία Remington που παρουσίασε το 1874 μια γραφομηχανή, η οποία ήταν γρήγορη και ακριβής.  "

Δεκ
28
Περισσότερα »
Νίκολα Τέσλα: «Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου» - Άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει τον Κόσμο…

" «Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου». «Οι ανακαλύψεις μου ευαγγελίζονται έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα θα είναι ενωμένη, οι πόλεμοι θα είναι αδύνατοι κι όπου θα βασιλεύει η ειρήνη … Λέτε ότι αγαπάτε τους ανθρώπους. Εγώ δεν τους αγαπώ. Εκείνο που εγώ αγαπώ είναι η ανθρωπότητα» (Νίκολα Τέσλα) "

Δεκ
14
Περισσότερα »
Παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα μπορεί… Το πρώτο ελληνικό drone HCUAV

" Φέρει σφραγίδα “Made in Greece”. Ζυγίζει λίγο παραπάνω από έναν άνθρωπο, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η παρθενική του πτήση, στις 4 Αυγούστου 2016, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και στέφθηκε από επιτυχία αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε μόλις πριν από 36 μήνες από μία … λευκή κόλλα χαρτί. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Μεγάλη επιτάχυνση στην έρευνα με τη χρήση υπερ-υπολογιστών

" Όταν μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ανακοίνωσε το 1991 την έναρξη εμπορικής διακίνησης των μπαταριών λιθίου, έμοιαζε με ξαφνική τεράστια πρόοδο. Στην πραγματικότητα χρειάστηκε να δουλέψουν εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - εξειδικευμένοι ερευνητές επί δύο δεκαετίες, με άπειρες αποτυχίες, μέχρι να φτάσουν στις πρώτες εμπορικά αξιοποιήσιμες μπαταρίες λιθίου. "

Απρ
26
Περισσότερα »
NanoHybrid: «Παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας» από ελληνικά χέρια

" Νέα γενιά προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας κατασκευασμένα με πολυλειτουργικές νανοεπιστρώσεις υλικών παράγονται με την χρήση νανοτεχνολογίας και εφαρμογών Laser. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η παραγωγή γίνονται στην Ελλάδα, με συνεργασία Ελλήνων επιστημόνων από Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. "

Νοε
03
Περισσότερα »
Νέο υλικό με διτή ιδιότητα και άγνωστο μοριακό μηχανισμό

" Νέο υλικό που δρα ως μονωτής (π.χ. γυαλί ή καουτσούκ) και τα ηλεκτρόνια δεν ρέουν ελεύθερα στο εσωτερικό του, όπως συμβαίνει σε ένα άλλο υλικό (όπως μέταλλο), που είναι καλός αγωγός του ρεύματος. Το νεοανακαλυφθέν υλικό, λέγεται εξαβορίδιο του σαμάριου (SmB6), δρα πότε ως μονωτής σε ορισμένες μετρήσεις και πότε ως καλός αγωγός σε άλλες μετρήσεις. "

Ιουλ
07
Περισσότερα »
Εκπληκτική ανακάλυψη που ανατρέπει τις μέχρι τώρα γνώσεις για τους μαγνήτες

" Μία νέα κατηγορία μαγνητών, ο όγκος των οποίων αυξάνεται όταν τοποθετούνται σε μαγνητικό πεδίο και παράγουν αμελητέες ποσότητες χαμένης θερμότητας κατά τη διάρκεια της «συλλογής» ενέργειας ανακαλύφθηκε από ερευνητές του University of Maryland και του Temple University. "

Μαϊ
30
Περισσότερα »
Λαμπτήρας «θαύμα» φτιαγμένος από γραφένιο - Εντός του έτους στην αγορά. Φθηνότερος από τις λάμπες τύπου LED

"Φθηνότερος από τις λάμπες τύπου LED και με δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας 10% σε σχέσεις με τις άλλες λάμπες διαρκείας καθώς ζει περισσότερα χρόνια έρχεται εντός του έτους ο πρώτος λαμπτήρας φωτισμού από το υλικό - θαύμα γραφένιο. Η καινοτομική λάμπα μοιάζει εξωτερικά με μια συμβατική λάμπα, αλλά είναι καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού, καθώς διαθέτει νήμα πυράκτωσης καλυμμένο με ένα πολύ λεπτό στρώμα γραφένιου. "

Απρ
12
Περισσότερα »
Επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλουμινίου: Ελπίδες για τεχνολογική επανάσταση στον χώρο των συσσωρευτών

" Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλουμινίου-ιόντων, έχει υψηλή απόδοση, καθώς φορτίζεται πολύ γρήγορα, διαρκεί πολύ χρόνο και είναι φθηνή. Οι νέες μπαταρίες είναι πολύ πιο ασφαλείς και παράγουν περίπου δύο βολτ ηλεκτρισμού (έναντι ενάμισι βολτ των συμβατικών αλκαλικών μπαταριών). Επιπλέον, αντί να χρειάζονται ώρες για την επαναφόρτισή τους, μπορούν να το κάνουν μόλις σε ένα λεπτό! "

Απρ
07
Περισσότερα »
Όσμιο: Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο! 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό όσμιο!!!

" Σπάνιο μεταλλικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄ όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του. Γι’ αυτό «δημιουργήθηκαν» τα «Ίμια» με τον Σημίτη να «ευχαριστεί» τις ΗΠΑ "

Μαρ
09
Περισσότερα »
Εξοικονόμηση Ενέργειας και κατάλληλα συστήματα Θέρμανσης

" Τα πλέον οικονομικά συστήματα θέρμανσης είναι κατά σειρά προτεραιότητας οι Αντλίες Θερμότητας (π.χ. αυτόνομα κλιματιστικά) υψηλής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, οι Λέβητες Βιομάζας (όχι σόμπες ή τζάκια ιδιαίτερα τα ανοικτά) και οι Λέβητες Φυσικού Αερίου (ιδιαίτερα οι λέβητες συμπύκνωσης). "

Ιαν
31
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "