• Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Να γίνει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πυρασφάλειά τους
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα; Υπέβαλε την αίτηση σου σήμερα!
  • Η ζωή στα σχολεία αλλάζει, αλλά το Υπουργείο «Αγρόν αγοράζει…» - Μαχαίρια και πιστόλια σε Δημοτικά και Γυμνάσια
  • Τα ΚΕ.Π.Α., οι «Αναπηρίες» οι φλώροι, η Ατιμωρησία… και η Εισαγγελική Έρευνα
  • Εκλογές Αιρετών Β/θμιας Γ΄Αθήνας: Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ (το ψηφοδέλτιο)
  • ΟΧΙ στην αδόμητη (!) συνέντευξη, ΝΑΙ στην δομημένη, στις επιλογές Διευθυντών Σχολείων
  • Ο καθηγητής «Φακελάκης», οι συνεργοί του και τα στοιχεία τους (φωτό) – Ήξεραν εδώ και 20 χρόνια τη δράση τους και δεν έκαναν τίποτα
  • Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Όχι στον περιορισμό  θητειών Δ/ντών και Υποδ/ντών Σχολικών Μονάδων
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς
  • 6 διετή προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν

ΙΕΠ/ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

ΙΕΠ: Οι επιλογές Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, οι «κρυφές» προ-αποσπάσεις και τα «προσωπικά δεδομένα»

" «Σύντομα θα κλιθούν οι υποψήφιοι σε "αντικειμενική" συνέντευξη, για να διαλέξουν τους κατάλληλους... Δηλαδή οι υπάλληλοι του ΙΕΠ θα θα εξετάσουν αυτούς με τους οποίους συνεργάζονται. Τουλάχιστον ας τηρήσουν τα προσχήματα ώστε να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι συμμετείχαν σε μια "αδιάβλητη" αν και ήδη χαμένη..... διαδικασία». "

Σεπ
15
Περισσότερα »
ΙΕΠ: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και εκπαιδευτών ΔΙΕΚ σε θέματα Μαθητείας

" Το Ι.Ε.Π., απευθύνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ., και στους εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας. Αιτήσεις συμμετοχής έως και Δευτέρα 07/05/2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
ΙΕΠ: Για τι να αλλάξουν τα πράγματα; Πολύ υψηλές αμοιβές ΕΣΠΑ για τα στελέχη του και απ’ευθείας αναθέσεις έργου

" Διατείνονται ό,τι διαθέτουν το περίφημο «Αριστερό Ηθικό Πλεονέκτημα», αλλά δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΙΕΠ που «λεηλάτησαν» όλο το ΕΣΠΑ Εκπαίδευσης 2007-2013. Νομοθετούν απευθείας αναθέσεις έργου και εξωπραγματικές αμοιβές ημετέρων, και στελεχών ΙΕΠ, ενώ απαλλάσσουν και τις διοικήσεις του από πράξεις μη σύννομης οικονομικής διαχείρισης… "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
Καθηγητής σκιαγραφεί τον 29χρονο «επαναστάτη» αναρχικό και αποδομεί το σημερινό ελληνικό σχολείο…

" Κοντούλης, αδύνατος, ξανθωπός με ράστα, προφανώς με αρχαϊκή οργή και πρωτόγονη πίκρα για όσα συνέβησαν, για όσα συμβαίνουν. Χωρίς πολλά περιθώρια ανάλυσης. Γιατί άλλωστε; Ποιός ανέλυσε σε βάθος το δράμα της χώρας και τα αίτια του για να το πράξει κι ένας εικοσιεννιάχρονος με την παιδεία του ελληνικού σχολείου; "

Νοε
05
Περισσότερα »
To απερχόμενο (!) Δ.Σ. ΙΕΠ και τα περίεργα πεπραγμένα του… Γιατί αναμένεται σωρεία αγωγών κατά της διοίκησής του…

" Μόλις τις προηγούμενες ημέρες, ορίσθηκε και εγκρίθηκε από τη αρμόδια επιτροπή της Βουλής η τοποθέτηση του πανεπιστημιακού κ. Κουζέλη στην θέση του Προέδρου ΙΕΠ, σε αντικατάσταση του συνταξιούχου κ. Σωτήρη Γκλαβά. Έπεται η αντικατάσταση όλων των μελών του Δ.Σ.. Το Vukentra.gr, κάνει μία συνοπτική αποτίμηση των πεπραγμένων της διοίκησης Γκλαβά και του έργου των μελών του Δ.Σ. ΙΕΠ… "

Νοε
10
Περισσότερα »
Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κάνουν φύλο και φτερό το ΙΕΠ των «Γκλαβά & Κουμέντου» - Γιατί ο Φίλης απέκλεισε το ΙΕΠ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ

" Το Vukentra.gr, δικαιώνετε άλλη μία φορά, από την εξέλιξη των πραγμάτων, για όσα και μόνο αυτό γράφει για την κακοδιοίκηση των κρατικών οργανισμών. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ΣΕΕΔΔΔ έχει «μπει» στα άδυτα της Τσόχα 36, όπου εδρεύει το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και ελέγχει τα πεπραγμένα του. Διαβάστε ποια στοιχεία ερευνά και γιατί… "

Νοε
10
Περισσότερα »
ΙΕΠ το «αμαρτωλό»: Συνεχίζει να μοιράζει χρήμα στους αρεστούς και τα στελέχη του, πέρα από κάθε μέτρο – Οι αμοιβές πέρα από κάθε μέτρο

" Παραφράζοντας την ρύση του αλήστου πολιτικής μνήμης Γιώργου Βουλγαράκη, μπορούμε να πούμε: «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Κι αυτό γιατί μισθοί 2.000 ευρώ και άνω ή ακόμη χειρότερα πρόσθετες αμοιβές, πέραν του μισθού, στο ίδιο ύψος, ακόμη κι αν κάποιος ισχυρισθεί ότι είναι χρήματα του ΕΣΠΑ, είναι πέρα από κάθε μέτρο προκλητικό… "

Ιουλ
07
Περισσότερα »
Νέο Σκάνδαλο ΙΕΠ: Μαύρο στη «Διαφάνεια» και όργια κακοδιοίκησης – «Τα περί άμισθων επιτροπών Αναλ. Προγραμμάτων» και η δημιουργία προσόντων για υποψήφιους Διευθυντές

" Το ότι η ηγετική ομάδα Σωτήρη Γκλαβά – Ιωάννη Κουμέντου, κλπ, γράφει όλη την ισχύουσα νομοθεσία στα «παλαιά των υποδημάτων της», το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Το ότι, όμως, μεταχρονολογούνται αποφάσεις για την δημιουργία προσόντων υποψηφίων Διευθυντών γίνεται για πρώτη φορά. Διαβάστε το πώς και γιατί μέσα από τις «Άμισθες Ομάδες Εργασίας» για τα Ωρολόγια και Αναλυτικά προγράμματα των ΕΠΑΛ»… "

Ιουν
12
Περισσότερα »
O “Μπάμπης” δεν είναι φλου… Οι “Συνταξιούχοι” του ΙΤΥΕ - Διόφαντος ξαναχτυπούν και μάλιστα με την υπογραφή του Αριστείδη Μπαλτά – Υπεράνω νόμων οι αμοιβές, οι προσλήψεις και η διαχείριση του ΕΣΠΑ

" Πλουσιοπάροχες Αμοιβές εκτός ενιαίου Μισθολογίου για συνταξιούχους Καθηγητές Πανεπ. Και όχι μόνο, ανεξέλεγκτες προσλήψεις και χωρίς «έλεγχο» διαχείριση του ΕΣΠΑ στο ΙΤΥΕ Διόφαντος και το ΙΕΠ, προβλέπει το νέο «πολυνομοσχέδιο – κουρελού» του κ. Αριστείδη Μπαλτά. Ίσως γιατί είναι η «πρώτη Κυβέρνηση αριστερά» και θα πρέπει να βαδίσει στον δρόμο της δικαιοσύνης, δηλαδή αυτών της «προστασίας» και των αμοιβών των δικών της ανθρώπων. "

Ιουν
10
Περισσότερα »
Μπάμπης κερνάει, Μπάμπης πίνει: Οι «άμισθοι» σύμβουλοι του κ. Αριστείδη Μπαλτά, οι αντιμνημονιακοί συνταξιούχοι του ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και τα προγράμματα ΕΣΠΑ

"«Την Ιστορία την γράφουν οι Παρέες» και επί του προκείμενου το ΕΣΠΑ μπορούν να το διαχειριστούν και υλοποιήσουν οι «έχοντες και κατέχοντες», έστω κι αν είναι συνταξιούχοι. Πιθανόν βέβαια να ισχύει το «πρώτη φορά αριστερά»… Σε κάθε περίπτωση προέχει η «σοφία» και μακριά απ’ εμάς το περίφημο «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…». Η περίπτωση του κ. Ζαγούρα και των συνταξιούχων του ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ… "

Μαϊ
18
Περισσότερα »
O Αντιμνημονιακός «Δρ. Επιστήμονας». κ. Κατρούγκαλος που εκμεταλλεύθηκε κάθε μνημονιακό και όχι μόνο εργαλείο, για να αυξήσει τα εισοδήματά του…

" Δεν γνωρίζουμε και δεν θα λάβουμε θέση για όσα καταμαρτυρούνται στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, από τα ΜΜΕ και τα Social Media, τις τελευταίες 24 ώρες. Το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό. Διαβάστε από πότε ασχολείται ο κ. Κατρούγκαλος με τα «κοινά» και τα επιχορηγούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και θα… "

Μαρ
23
Περισσότερα »
ΙΕΠ: Η Διοίκηση Γκλαβά – Κουμέντου «φρόντιζε» πάντα τα “paidia” της – Υπέρογκες Αμοιβές Συμβούλων ΙΕΠ και όχι μόνο, από το ΕΣΠΑ

" Το ΙΕΠ, με τις ευλογίες των προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου Παιδείας, εκτράπηκε από το σκοπό του και κατέληξε να είναι ουσιαστικά ένας μηχανισμός «κοπής» πρόσθετων αμοιβών στα μέλη της διοίκησης του και σε όλα τα στελέχη του, πρώην και νυν. Χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε αμοιβές ΕΣΠΑ… Διαβάστε πόσα, σε ποιους  και πως… "

Μαρ
18
Περισσότερα »
Τα σκάνδαλα του ΙΕΠ με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και οι «όψιμοι» κίνσορες ή «γκισέμια» των αποκαλύψεων

" Το «γκισέμι» είναι το ποιο μεγαλόσωμο και μεγαλύτερο σε ηλικία αρσενικό του κοπαδιού. «Επιβάλλεται» σε όλα τα άλλα ζωντανά με το μέγεθος του, αλλά για να μη εμπλέκεται σε καυγάδες με τα άλλα αρσενικά του κοπαδιού στην διεκδίκηση των θηλυκών, όπως συμβαίνει στο κόσμο των ζώων, ο βοσκός το «μουνουχίζει» ή αλλιώς το στειρώνει κόβοντας τους όρχεις του. "

Φεβ
05
Περισσότερα »
Tι είχες Γιάννη, Τι είχα πάντα: Καθηγητές Πανεπιστημίων, καταγγέλλουν το ΙΕΠ για ουσιαστική άρνηση πληρωμών (!!!)

" Το ΙΕΠ καθυστερεί χρόνια να προβεί στην αποπληρωμή ολοκληρωθέντων έργων Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, περισσότερα από 3 χρόνια. Παρά τις επανειλημμένες γραπτές και προφορικές ενστάσεις, επιστολές των συντονιστών, ακόμα και Πρυτανικών αρχών, το ΙΕΠ με διαφορετικές κατά περιόδους αθεμελίωτες αιτιολογίες, δεν έχει προχωρήσει στην αποπληρωμή που για κάποια επιμορφωτικά προγράμματα φτάνει στο 70% του προϋπολογισμού τους "

Ιαν
31
Περισσότερα »
Τα συνταξιούχα «Paidia» (ΙΕΠ) της Τσόχα 36: Άρχισαν τα «Όργανα» για την επόμενη ημέρα…

" Και ξαφνικά, η σύμπνοια ή μάλλον η «ομερτά» που επικρατούσε  στην ομάδα των συνταξιούχων που διοικεί το ΙΕΠ, έσπασε. Διαφωνεί ο αντιπρόεδρός του, πολύς Γιάννης Κουμέντος, ο συνδικα-λιστής που ελέω Διαμαντοπούλου έγινε τελικά αντιπρόεδρος του ΙΕΠ, με την απόφαση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, με τους υπόλοιπους να στηρίζουν τον τελευταίο… "

Ιαν
24
Περισσότερα »
Οι «Χορηγίες» και ο χορός των υψηλών αμοιβών εν καιρώ κρίσης συνεχίζονται στο ΙΕΠ – Ανανέωση συμβάσεων πριν την προκήρυξη των εκλογών

" Επτά (7) έως μία (1) ημέρες πριν το διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών κι ενώ ήταν ήδη σίγουρο ότι αυτό θα γίνει, η διοίκηση του ΙΕΠ με την μέθοδο της παράτασης συμβάσεων ιδιωτικού έργου έδωσαν αμοιβές 2.000 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που ο βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών δεν ξεπερνά τα 782 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε και η ίδια «δεν υπάρχει φαγοπότι»… "

Ιαν
09
Περισσότερα »
ΙΕΠ: Με Απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Δ.Σ. ορίσθηκαν Σύμβουλοι Α΄, Β΄, Γ΄ & Εισηγητές που δεν προβλέπονται από την διακήρυξη – Ο Ανδρέας Λοβέρδος «ποιεί τη νήσσα»…

" Νεποτισμός και ευνοιοκρατία λίγο πριν τις εκλογές στο «αμαρτωλό» ΙΕΠ του κ. Σωτήρη Γκλαβά και της διακομματικής διοίκησής του, με τον υπ. Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο «να κάνει ότι δεν βλέπει». Με Απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Δ.Σ., μία ημέρα πριν την «απαγόρευση», ορίσθηκαν Σύμβουλοι Α΄, Β΄, Γ΄ & Εισηγητές ΙΕΠ που δεν προβλέπονται από την διακήρυξη… "

Ιαν
08
Περισσότερα »
Το ΙΕΠ απαντά στο Vukentra.gr για το κόστος αξιολόγησης και τις επισημάνσεις του για το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ που έχει στηθεί…

" Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέλει να κατέβει «άμωμη» στον προεκλογικό αγώνα και αφήνει πλέον όλους τους κάτω από αυτούς, ίσως και να το επέβαλε κι όλας, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Το ΙΕΠ απάντησε για το «ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ», δίνοντας απαντήσεις. Είναι έτσι όπως τα λέει ή στρεψοδικεί; Διαβάστε και θα καταλάβετε… "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ στο ΙΕΠ: Η σκοτεινή πλευρά της αυτοαξιολόγησης. Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από την αξιολόγηση σχολείων & εκπαιδευτικών

" Πρόεδρος της «Α.ΔI.Π.Π.Δ.Ε.»: 62.400 ευρώ το χρόνο (5.200/μήνα), Διευθυντής ΙΕΠ: 37.900 ευρώ τον χρόνο (3.158/μήνα), Επιστ. συνεργάτες: 33.192 το χρόνο (2.766/μήνα), Προϊστ. Τμημάτων ΙΕΠ: 11.400 € (επίδομα θέσης ευθύνης) & Διευθυντής ΙΕΠ (κ. Καλπάκας): 10.000 €. Το μεγάλο φαγοπότι «στο όνομα» της αυτοαξιολόγησης & αξιολόγησης εκπαιδευτικών.. "

Δεκ
28
Περισσότερα »
Περί διαφθοράς και δολοπλοκίας στα Ινστιτούτα (ΙΤΥΕ & ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Οι «σοφοί» συνταξιούχοι τους και η διαπλοκή με …

" "Μετά από απόφαση του ΔΣ κατόπιν εισήγησης του Προέδρου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης, είναι δυνατόν Διευθυντής Διεύθυνσης που συνταξιοδοτείται να συνεχίσει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του από την ίδια θέση ευθύνης δυνάμει ειδικής σχέσης με το Ινστιτούτο, οι όροι της οποίας καθορίζονται με την ίδια απόφαση, εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά της κείμενης νομοθεσίας." "

Δεκ
22
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "