• Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων
  • «Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων
  • Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης
  • Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)
  • Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι
  • Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία
  • Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017
  • Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr  επιστολή εκπαιδευτικών
  • Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

" Η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν και ποτέ δε μάθαμε από που προέκυψε η φαεινή ιδέα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δημιουργήσει μεταπτυχιακό πάνω σε μια αποδεδειγμένη ψευδοεπιστήμη. Εν κατακλείδι, όπως προκύπτει από εκατοντάδες έρευνες, η θεραπευτική ικανότητα της ομοιοπαθητικής, ΔΕΝ αποδεικνύεται επιστημονικά. η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Προφανώς και πρωτοπορεί, αλλά πρωτοπορεί αρνητικά! "

Ιουν
27
Περισσότερα »
ΠΑΝ. ΕΠΙΣΤ. ΕΝ. Δ/ΝΤΏΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.: Μεγάλη επιτυχία το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-04-2017, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα: «Ηγεσία, Πολιτειότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη: Οι Διευθυντές μπροστά (και) σε νέες προκλήσεις». "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week (6-10.2.2017), από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε Πάτρα & Πύργο

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οργανώνει την Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week (#SEW17) για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα το διάστημα 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2017. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στην Πάτρα, τη Δευτέρα 6/2/2017 (Αίθουσα Επιμελητηρίου Αχαΐας, ώρα 18:00) και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η οργανωτική επιτροπή της Patras IQ που μαζί με αναπτυξιακούς φορείς της Ηλείας "

Φεβ
03
Περισσότερα »
“Safe Athens 2017”: Η Ένωση Πληροφορικής Ελλάδας χορηγός στη συμμετοχή φοιτητών Πληροφορικής

" Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.) προσκαλεί φοιτητές Πληροφορικής να συμμετάσχουν ως δόκιμα μέλη με υποβολή πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας τους στο 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών “Safe Greece”. Φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα με το όνομα “Safe Athens 2017”, στις 28-30 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.  "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Ερευνητικό Πρόγραμμα RADIO: Άλλη μία συμμετοχή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

" Συμμετοχή ερευνητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο ερευνητικό έργο RADIO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ με στόχο την ανάπτυξη Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με χρήση οικιακών ρομπότ για την υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι, στα πλαίσια του Horizon 2020. "

Δεκ
14
Περισσότερα »
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning για τα συνεργατικά προγράμματα στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

" Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Astir Patras, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι με ελεύθερη είσοδο. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και βαθμίδας εκπαίδευσης, ο οποίος επιθυμεί αφενός, να αξιοποιήσει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου, να προωθήσει τη σχολική συνεργασία σε Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εθνικό επίπεδο με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.   "

Νοε
27
Περισσότερα »
2ο σεμινάριο 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

" το 2ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Η διαχείριση του χρόνου των Δ/ντών-Δ/ντριών των Δημοτικών Σχολείων: αγώνας ενάντια στο χρόνο ή θέμα τακτικής;» "

Νοε
23
Περισσότερα »
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (Πάτρα): 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής

" Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2016) στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής και διοργανώθηκαν τρεις (3) ειδικές θεματικές ενότητες (special sessions) σε θέματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος.  "

Νοε
20
Περισσότερα »
19ο Forum Ανάπτυξης: Αποτελεσματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

" Οι προτεραιότητες της Ατζέντας Εκσυγχρονισμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίας που διοργανώνει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας- Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας για το 19ο Forum Ανάπτυξης με θέμα «Αποτελεσματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», και η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 8 μμ στην Αίθουσα ΙΙ του ASTIR HOTEL. "

Νοε
12
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Εκδήλωση για το Startup Europe comes to universities

" Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Startup Europe comes to TEIWEST» που διοργάνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Το είχε ο Αναπ. Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Συρμακέσης ο οποίος εκκίνησε το πρόγραμμα με την παρουσίαση του δικτύου Startup Europe University Network και των στόχων που έχει θέσει το Ίδρυμα με τη συμμετοχή του σε αυτό. "

Νοε
07
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Startup Europe comes to TEIWEST – Ημερίδα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας στο δίκτυο StartupEuropeUniversityNetwork (SEUN) υποδέχεται επιχειρηματίες, επιστήμονες, φοιτητές, καθηγητές, εκπροσώπους κοινωνικών & παραγωγικών φορέων & περιφερειακών αρχών τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου καιώρα 9 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.  "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ: Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

" Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ θα οργανώσει στους χώρους του τα παρακάτω Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ο κύκλος των μαθημάτων επιμόρφωσης εκτείνεται στα δύο εξάμηνα του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Το ΚΒΕ θα χορηγήσει με το πέρας των μαθημάτων σχετική πιστοποίηση. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
«ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ» - 2ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ

" Η ταχύτητα της απονομής της δικαιοσύνης ως παράμετρος της δίκαιης δίκης, η ισότητα των όπλων και η αρχή του ne bis in idem στη δίκαιη δίκη, είναι τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το Συνέδριο, με τίτλο «Δίκαιη Δίκη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 2).  "

Απρ
07
Περισσότερα »
Μεταπτυχιακά «μαϊμού» τέλος

" Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα προέρχονται από Ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» της αλλοδαπής με ιδιαίτερη συνεισφορά αυτό της Λευκωσίας. Το «κόλπο» ήταν πολύ καλά στημένο, άνοιξε δε μετά από σχετικές ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας εκπαιδευτικών… Το υπουργείο πρόκειται σύντομα να λάβει μέτρα για όλα αυτά… και τις «ισοτιμίες» που πλέον δυσκολεύουν… "

Φεβ
22
Περισσότερα »
«Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις»

" Η Ένωση Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με διεθνή συμμετοχή, με θέμα: «Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις». "

Δεκ
01
Περισσότερα »
Ελληνική πρωτιά: Νανοτεχνολογία για αναγέννηση χόνδρου

" Αναγέννηση χόνδρου σε ζώα με Νανοτεχνολογία, πέτυχε ο πρώτος Έλληνας Κτηνίατρος που απέκτησε μεταπτυχιακό σ’ αυτόν τον νέο επιστημονικό τομέα. Ο πρώτος κτηνίατρος στην Ελλάδα που έκανε μεταπτυχιακό στη Νανοτεχνολογία ονομάζεται Ανέστης Μούμκας και εργάζεται ως κτηνίατρος στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. "

Νοε
20
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας: Έναρξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών»

" Ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 τα μαθήματα του Α' εξαμήνου του 3ου κύκλου και του Γ' εξαμήνου του 2ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών», που προσφέρεται από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. "

Νοε
17
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

" Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει και λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Τεχνολογίες και Συστήματα Ευρυζωνικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών (Technologies and Infrastructures for Broadband Applications and Services». Για τις αιτήσεις δόθηκε παράταση. Δείτε μέχρι πότε… "

Οκτ
20
Περισσότερα »
Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ: Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

" «Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ θα οργανώσει στους χώρους του Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στη Γραμματεία του ΚΒΕ αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους, έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.  "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

" 170 κορυφαίοι νευροεπιστήμονες και πρωτοπόροι επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων για την ανάπτυξη νέων τεχνικών και τεχνολογιών, συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, από 7 έως 10.10.2015 στην Θεσσαλονίκη… "

Οκτ
02
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "