• Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Να γίνει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πυρασφάλειά τους
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα; Υπέβαλε την αίτηση σου σήμερα!
  • Η ζωή στα σχολεία αλλάζει, αλλά το Υπουργείο «Αγρόν αγοράζει…» - Μαχαίρια και πιστόλια σε Δημοτικά και Γυμνάσια
  • Τα ΚΕ.Π.Α., οι «Αναπηρίες» οι φλώροι, η Ατιμωρησία… και η Εισαγγελική Έρευνα
  • Εκλογές Αιρετών Β/θμιας Γ΄Αθήνας: Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ (το ψηφοδέλτιο)
  • ΟΧΙ στην αδόμητη (!) συνέντευξη, ΝΑΙ στην δομημένη, στις επιλογές Διευθυντών Σχολείων
  • Ο καθηγητής «Φακελάκης», οι συνεργοί του και τα στοιχεία τους (φωτό) – Ήξεραν εδώ και 20 χρόνια τη δράση τους και δεν έκαναν τίποτα
  • Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Όχι στον περιορισμό  θητειών Δ/ντών και Υποδ/ντών Σχολικών Μονάδων
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς
  • 6 διετή προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα; Υπέβαλε την αίτηση σου σήμερα!

" Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα; Υπέβαλε την αίτηση σου σήμερα! Θέλεις να συμμετέχεις σε μία μοναδική εμπειρία με πλήρως επιδοτούμενα εργαστήρια (workshops) σε πέντε διαφορετικές χώρες; Αν είσαι άνω των 18 ετών, σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα και θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες, υπέβαλε την αίτησή σου σήμερα! Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να διαθέτουν ενδιαφέρον σε έναν ή περισσότερους από τους 5 τομείς του i3 και να έχουν ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: Προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. – Οι ημερομηνίες

" Από το υπουργείο Παιδείας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από  την Πέμπτη 20/09/2018 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019. Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (4η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο της Ένωσης Διευθυντών Π.Ε.

" Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019 που διοργάνωσε η Ένωση Διευθυντών, με θέμα:  «Σχέσεις σχολείου και γονέων: συνεργασία και σύγκρουση», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου. Εισηγήτρια ήταν η Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
To STEAM ως επιταχυντής στο μάθημα της ιστορίας

" Συνεχώς αυξάνεται η ανάγκη ενσωμάτωσης των κοινωνικών επιστημών στην προσέγγιση κατά STEΑM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά) προκειμένου να καλλιεργηθεί η δημιουργικότητα, να αυξηθεί η ενσυναίσθηση και να γίνει καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης μεταξύ των επιστημόνων. Ωστόσο όταν ακούμε την πρόταση, "Να διδάξουμε STEAM μέσω της ιστορίας", ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Πρόσκληση για το 1ο Σεμινάριο του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-19

" Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Π.Ε. ενημερώνει ότι το 1ο σεμινάριο του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 17:00-20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Σχέσεις σχολείου και γονέων: συνεργασία και σύγκρουση». Η συμμετοχή είναι δωρεάν. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι

" Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την προώθηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση και τη δημιουργία Δικτύου για τη Συνοχή της Αναπτυξιακής Πολιτικής (ΣΑΠ) πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. "

Αυγ
02
Περισσότερα »
«Oodi (Ωδή)» στο κόσμο της γνώσης: ένας παράδεισος για τους κατοίκους του Ελσίνκι

" Οι βιβλιοθήκες είναι η ορατή όψη της φινλανδικής πίστης στην εκπαίδευση, την ισότητα και στα δικαιώματα των πολιτών: «Υπάρχει ισχυρή πίστη στην εκπαίδευση για όλους». «Υπάρχει εκτίμηση στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη – η ιδέα ότι είναι κάτι που δικαιούται ο καθένας. Και οι βιβλιοθήκες το ενσαρκώνουν πολύ έντονα αυτό». "

Μαϊ
30
Περισσότερα »
Πανελληνίο Επιστημονικό Συνέδριο: «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις»

" Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαΐου 2018, το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις», το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Xenios Zeus. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
1ο ΕΚ Ηρακλείου: Εσπερίδα με θέμα «ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας»

" Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Ι του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου στο πλαίσιο του «Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας» 2018, διοργανώνει Εσπερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο), με θέμα «ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας» "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: 4ο δωρεάν Σεμινάριο 4ου επιμορφωτικού κύκλου 2017-18

" Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Π.Ε. διοργανώνει το 4ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 19 Mαΐου 2018 και ώρες 09:30-12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (ακριβώς δίπλα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»), με θέμα: «Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Φιλοσοφία, αρχές και πλαίσιο εφαρμογής». Το σεμινάριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς, και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Με πολύ μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα της Επιστημονικής Ένωσης Ε3STEM στο Ίδρυμα Ευγενίδου

" Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας της επιστημονικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (Ε3STEM) στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σαββάτο 5 Μαΐου 2018.   Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασαν τους 300, γεγονός σπάνιο για ημερίδες και ειδικά για καινοτομίες στην εκπαίδευση. Οι εισηγητές παρουσίασαν σημαντικότατα θέματα για το STEM στην εκπαίδευση και έδωσαν σημαντικότατες πληροφορίες για την εφαρμογή της μεθοδολογίας αυτής. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση «S.T.E.M.-E3STEM» - Ημερίδα με θέμα: «STEM και Υπολογιστική Παιδαγωγική»

" Η Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση S.T.E.M. – E3STEM διενεργεί την πρώτη της ημερίδα στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «S.T.E.M. και Υπολογιστική Παιδαγωγική στην Εκπαίδευση: Επιστημολογικό περιεχόμενο και εφαρμογές». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Είσοδος από Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) από τις 10.00 έως τις 15.00, είναι δωρεάν για όλους και απευθύνεται κυρίως σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Ακαδημαϊκούς, Φοιτητές και φορείς εκπαίδευσης, γονείς μαθητών καθώς και μαθητές που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε αυτή την σύγχρονη επιστημολογική προσέγγιση. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: 3ο σεμινάριο με θέμα «Το Σχολείο ως Οργανισμός που μαθαίνει: άλλη μια θεωρητική κατασκευή ή μια (νέα) πρόκληση;»

" Tο 3ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρες 09:30-12:00, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι(κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Άγιος Αντώνιος», με θέμα: «Το Σχολείο ως Οργανισμός που μαθαίνει: άλλη μια θεωρητική κατασκευή ή μια (νέα) πρόκληση;» "

Απρ
12
Περισσότερα »
Μόνο 816 ευρώ το μήνα (!!!), από το ΙΚΥ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα – Η προκήρυξη (έως 17.4.2018 οι αιτήσεις)

" Αν και υπερδιπλασιάσθηκαν, σε σχέση με το παρελθόν, οι υποτροφίες που χορηγεί για το νέο ακαδημαϊκό έτος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, προκαλεί απορίες το ποσό των 816 ευρώ το μήνα που δίνεται ως υποτροφία στους ενδιαφερόμενους, όταν ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ… "

Απρ
07
Περισσότερα »
Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Εκπαιδευτικών: Ο ΔΟΑΤΑΠ, οι αναγνωρίσεις και η συνάφεια – Αμαρτωλές ιστορίες ή όχι…;

" Υπάρχει, μία μειοψηφία ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ, στα οποία ο όρος «αναγνώριση Μεταπτυχιακών Τίτλων της αλλοδαπής από τον ΔΟΑΤΑΠ», είναι άγνωστος. Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις τους που δημοσιεύονται στο Διαύγεια, η αναγνώριση της «ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ», γίνεται χωρίς καμία αναφορά στην πράξη για «αναγνώριση ισοτιμίας Τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ». "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Eπιστημονική διημερίδα: Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη: Προκλήσεις & Ερωτήματα II

" Οι Νέοι δρόμοι στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου που ανοίγουν οι εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής, είναι το αντικείμενο της επιστημονικής διημερίδας που διοργανώνεται στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2018 (Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία) από το ΙΜΒΕ υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Χρυσό μετάλλιο σε φοιτητές των ΑΠΘ και ΔΠΘ για νέα θεραπευτική μέθοδο καρκίνου

" Χρυσό μετάλλιο για το σχεδιασμό μιας νέας θεραπευτικής μεθόδου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου απέσπασε η ελληνική φοιτητική ερευνητική ομάδα iGEM Greece στον διαγωνισμό international Genetically Engineered Machine (iGEM), που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, από τις 9 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. "

Δεκ
21
Περισσότερα »
27ο Συνέδριο της ΕΕΝ για τις Νευροεπιστήμες

" Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (www.hsfn.gr) οργάνωσε το διετές συνέδριό της στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών στις 8 με 10 Δεκεμβρίου. Στο συνέδριο αυτό συναντήθηκαν πολλοί επιστήμονες που διεξάγουν βασική έρευνα στον χώρο των Νευροεπιστημών στην Ελλάδα καθώς και νευροεπιστήμονες από το εξωτερικό με τελική συμμετοχή άνω των 400 ατόμων.  "

Δεκ
21
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας & Erasmus for Young – Η 20η Συνάντηση Δικτύωσης (Networking Meeting) στην Αθήνα

" Το Ευρωεπιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τις ΜΜΕ (EASME) και τα Τοπικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος «Erasmus for Young Entrepreneurs» στην Ελλάδα, διοργάνωσε τη Συνάντηση Δικτύωσης (Networking Meeting) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικών Σημείων Επαφής του Προγράμματος στην Αθήνα, στις 5 - 6 Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Leadership Forum

" Η συνεδρίαση αυτή διοργανώθηκε από την EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education) με αντιπροσώπους από Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών από όλη την Ευρώπη. Παρουσιάστηκε το τοπίο των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών σε όλη την Ευρώπη και η διαφορετικότητά τους από τα «παραδοσιακά» πανεπιστήμια.  "

Οκτ
21
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "