• Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός (Bullying), πώς αντιμετωπίζεται και γιατί καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια…
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχει και υλοποιεί
 • Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για το ρόλο του Διευθυντή και τα Νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019
 • Π.Δ.Ε.Κ.Μ.: Καινοτομία στην χορήγηση Πιστοποιητικού Φοίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρατηρήσεις & Προτάσεις για το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»
 • Μπέτυ Μπαζιάνα: Το απόλυτα “αξιοκρατικό” Success Story - από δασκάλα σε Δημοτικό Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο
 • Από το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΣΥ: Μαθησιακές δυσκολίες, διάγνωση και αντιμετώπιση στο σχολείο και την καθημερινότητα…
 • Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι

" Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την προώθηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση και τη δημιουργία Δικτύου για τη Συνοχή της Αναπτυξιακής Πολιτικής (ΣΑΠ) πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. "

Αυγ
02
Περισσότερα »
«Oodi (Ωδή)» στο κόσμο της γνώσης: ένας παράδεισος για τους κατοίκους του Ελσίνκι

" Οι βιβλιοθήκες είναι η ορατή όψη της φινλανδικής πίστης στην εκπαίδευση, την ισότητα και στα δικαιώματα των πολιτών: «Υπάρχει ισχυρή πίστη στην εκπαίδευση για όλους». «Υπάρχει εκτίμηση στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη – η ιδέα ότι είναι κάτι που δικαιούται ο καθένας. Και οι βιβλιοθήκες το ενσαρκώνουν πολύ έντονα αυτό». "

Μαϊ
30
Περισσότερα »
Πανελληνίο Επιστημονικό Συνέδριο: «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις»

" Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαΐου 2018, το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις», το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Xenios Zeus. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
1ο ΕΚ Ηρακλείου: Εσπερίδα με θέμα «ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας»

" Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Ι του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου στο πλαίσιο του «Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας» 2018, διοργανώνει Εσπερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο), με θέμα «ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας» "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: 4ο δωρεάν Σεμινάριο 4ου επιμορφωτικού κύκλου 2017-18

" Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Π.Ε. διοργανώνει το 4ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 19 Mαΐου 2018 και ώρες 09:30-12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (ακριβώς δίπλα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»), με θέμα: «Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Φιλοσοφία, αρχές και πλαίσιο εφαρμογής». Το σεμινάριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς, και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Με πολύ μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα της Επιστημονικής Ένωσης Ε3STEM στο Ίδρυμα Ευγενίδου

" Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας της επιστημονικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (Ε3STEM) στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σαββάτο 5 Μαΐου 2018.   Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασαν τους 300, γεγονός σπάνιο για ημερίδες και ειδικά για καινοτομίες στην εκπαίδευση. Οι εισηγητές παρουσίασαν σημαντικότατα θέματα για το STEM στην εκπαίδευση και έδωσαν σημαντικότατες πληροφορίες για την εφαρμογή της μεθοδολογίας αυτής. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση «S.T.E.M.-E3STEM» - Ημερίδα με θέμα: «STEM και Υπολογιστική Παιδαγωγική»

" Η Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση S.T.E.M. – E3STEM διενεργεί την πρώτη της ημερίδα στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «S.T.E.M. και Υπολογιστική Παιδαγωγική στην Εκπαίδευση: Επιστημολογικό περιεχόμενο και εφαρμογές». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Είσοδος από Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) από τις 10.00 έως τις 15.00, είναι δωρεάν για όλους και απευθύνεται κυρίως σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Ακαδημαϊκούς, Φοιτητές και φορείς εκπαίδευσης, γονείς μαθητών καθώς και μαθητές που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε αυτή την σύγχρονη επιστημολογική προσέγγιση. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: 3ο σεμινάριο με θέμα «Το Σχολείο ως Οργανισμός που μαθαίνει: άλλη μια θεωρητική κατασκευή ή μια (νέα) πρόκληση;»

" Tο 3ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρες 09:30-12:00, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι(κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Άγιος Αντώνιος», με θέμα: «Το Σχολείο ως Οργανισμός που μαθαίνει: άλλη μια θεωρητική κατασκευή ή μια (νέα) πρόκληση;» "

Απρ
12
Περισσότερα »
Μόνο 816 ευρώ το μήνα (!!!), από το ΙΚΥ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα – Η προκήρυξη (έως 17.4.2018 οι αιτήσεις)

" Αν και υπερδιπλασιάσθηκαν, σε σχέση με το παρελθόν, οι υποτροφίες που χορηγεί για το νέο ακαδημαϊκό έτος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, προκαλεί απορίες το ποσό των 816 ευρώ το μήνα που δίνεται ως υποτροφία στους ενδιαφερόμενους, όταν ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ… "

Απρ
07
Περισσότερα »
Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Εκπαιδευτικών: Ο ΔΟΑΤΑΠ, οι αναγνωρίσεις και η συνάφεια – Αμαρτωλές ιστορίες ή όχι…;

" Υπάρχει, μία μειοψηφία ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ, στα οποία ο όρος «αναγνώριση Μεταπτυχιακών Τίτλων της αλλοδαπής από τον ΔΟΑΤΑΠ», είναι άγνωστος. Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις τους που δημοσιεύονται στο Διαύγεια, η αναγνώριση της «ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ», γίνεται χωρίς καμία αναφορά στην πράξη για «αναγνώριση ισοτιμίας Τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ». "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Eπιστημονική διημερίδα: Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη: Προκλήσεις & Ερωτήματα II

" Οι Νέοι δρόμοι στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου που ανοίγουν οι εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής, είναι το αντικείμενο της επιστημονικής διημερίδας που διοργανώνεται στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2018 (Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία) από το ΙΜΒΕ υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Χρυσό μετάλλιο σε φοιτητές των ΑΠΘ και ΔΠΘ για νέα θεραπευτική μέθοδο καρκίνου

" Χρυσό μετάλλιο για το σχεδιασμό μιας νέας θεραπευτικής μεθόδου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου απέσπασε η ελληνική φοιτητική ερευνητική ομάδα iGEM Greece στον διαγωνισμό international Genetically Engineered Machine (iGEM), που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, από τις 9 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. "

Δεκ
21
Περισσότερα »
27ο Συνέδριο της ΕΕΝ για τις Νευροεπιστήμες

" Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (www.hsfn.gr) οργάνωσε το διετές συνέδριό της στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών στις 8 με 10 Δεκεμβρίου. Στο συνέδριο αυτό συναντήθηκαν πολλοί επιστήμονες που διεξάγουν βασική έρευνα στον χώρο των Νευροεπιστημών στην Ελλάδα καθώς και νευροεπιστήμονες από το εξωτερικό με τελική συμμετοχή άνω των 400 ατόμων.  "

Δεκ
21
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας & Erasmus for Young – Η 20η Συνάντηση Δικτύωσης (Networking Meeting) στην Αθήνα

" Το Ευρωεπιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τις ΜΜΕ (EASME) και τα Τοπικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος «Erasmus for Young Entrepreneurs» στην Ελλάδα, διοργάνωσε τη Συνάντηση Δικτύωσης (Networking Meeting) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικών Σημείων Επαφής του Προγράμματος στην Αθήνα, στις 5 - 6 Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Leadership Forum

" Η συνεδρίαση αυτή διοργανώθηκε από την EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education) με αντιπροσώπους από Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών από όλη την Ευρώπη. Παρουσιάστηκε το τοπίο των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών σε όλη την Ευρώπη και η διαφορετικότητά τους από τα «παραδοσιακά» πανεπιστήμια.  "

Οκτ
21
Περισσότερα »
«Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»

" Η Tελική Εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00 έως 17:00., στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής… Πρόγραμμα, συμμετοχές, ομιλητές… "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Με 200 "έτρεξε" η Υπολογιστική Σκέψη στην Ελλάδα και όχημα το eTwinnning

" Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του θεματικού συνεδρίου για την υπολογιστική σκέψη με την ενεργό συμμετοχή 200 εκπαιδευτικών από τις χώρες της Ευρώπης και άλλες συνεργαζόμενες χώρες στη δράση eTwinning. Το συνέδριο εστίασε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης στους μαθητές και μαθήτριες. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Οι αντίθετοι βίοι δύο φοιτητών της Ιατρικής

" Οι αντίθετοι βίοι δύο φοιτητών της Ιατρικής Ηταν Σεπτέμβριος του 2006, όταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τους πρώτους των Πανελλαδικών είχα συναντήσει τον Τάσο Γωγάκο και την Κατερίνα Τσεντεμείδου που είχαν περάσει στην Ιατρική Σχολή. Υπήρχε όμως μια ιδιαιτερότητα: ο Τάσος έχοντας φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο είχε παράλληλα κάνει αιτήσεις και σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Tον είχαν δεχθεί με υποτροφία στο φημισμένο Yale. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
ΔΟΑΤΑΠ: Επιτέλους «ΞΥΠΝΗΣΑΝ» και τρέχουν πλέον για τα Πτυχία που τους προσκομίζουν…

" Επιτέλους «ξύπνησαν» στον ΔΟΑΤΑΠ, αναφορικά με την ποιότητα και πιστότητα των Τίτλων (βασικών και μεταπτυχιακών» που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι για «αναγνώριση». Κέντρισμα για επισταμένους ελέγχους σ τους προσκομιζόμενους προς αναγνώριση τίτλους, έδωσε η ανακάλυψη πλαστών τίτλων που είχαν διεκπεραιωθεί στο παρελθόν, όπως και η απώλεια ή μάλλον η εξαφάνιση φακέλων εξεταζόμενων υποθέσεων. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

" Η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν και ποτέ δε μάθαμε από που προέκυψε η φαεινή ιδέα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δημιουργήσει μεταπτυχιακό πάνω σε μια αποδεδειγμένη ψευδοεπιστήμη. Εν κατακλείδι, όπως προκύπτει από εκατοντάδες έρευνες, η θεραπευτική ικανότητα της ομοιοπαθητικής, ΔΕΝ αποδεικνύεται επιστημονικά. η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Προφανώς και πρωτοπορεί, αλλά πρωτοπορεί αρνητικά! "

Ιουν
27
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "