• Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γενικών Λυκείων – Η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ)
 • Συν Αλέξη και χείρα κίνει… Η «Μεγάλη Πορεία» της κας Περιστέρας Μπαζιάνα προς το ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙ – Μεγάλη Δευτέρα το δώρο του συντρόφου..
 • Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Πληθαίνουν οι «φωνές» για την θεσμοθέτηση – νομοθέτησή της
 • «Καινοτομίες στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής» από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας
 • Οι φυσικές επιστήμες διχάζουν ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πρόταση του ΙΕΠ και οι αντιδράσεις…
 • Εντάξεις Εκπαιδευτικών στους νέους Κλάδους: Τα Οξύμωρα και η Αποδοχή Παράνομων Μετατάξεων, Διαθέσεων και απόδοσης «Οργανικότητας» !!!
 • Tα Παιδιά (νήπια) του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε νηπιαγωγείο
 • Παραβίασε κάθε «σωφρονιστικό» κώδικα και ζητά και τα «ρέστα» - Τον στηρίζουν οι περίφημες συλλογικότητες
 • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών
 • Νήπια & Νηπιαγωγεία: Η διαμάχη Δημάρχων και Δ/νσεων Α.θμιας Εκπ/σης συνεχίζεται με μεγάλη ένταση…

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: 3ο σεμινάριο με θέμα «Το Σχολείο ως Οργανισμός που μαθαίνει: άλλη μια θεωρητική κατασκευή ή μια (νέα) πρόκληση;»

" Tο 3ο σεμινάριο του 4ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρες 09:30-12:00, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι(κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Άγιος Αντώνιος», με θέμα: «Το Σχολείο ως Οργανισμός που μαθαίνει: άλλη μια θεωρητική κατασκευή ή μια (νέα) πρόκληση;» "

Απρ
12
Περισσότερα »
Μόνο 816 ευρώ το μήνα (!!!), από το ΙΚΥ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα – Η προκήρυξη (έως 17.4.2018 οι αιτήσεις)

" Αν και υπερδιπλασιάσθηκαν, σε σχέση με το παρελθόν, οι υποτροφίες που χορηγεί για το νέο ακαδημαϊκό έτος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, προκαλεί απορίες το ποσό των 816 ευρώ το μήνα που δίνεται ως υποτροφία στους ενδιαφερόμενους, όταν ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ… "

Απρ
07
Περισσότερα »
Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Εκπαιδευτικών: Ο ΔΟΑΤΑΠ, οι αναγνωρίσεις και η συνάφεια – Αμαρτωλές ιστορίες ή όχι…;

" Υπάρχει, μία μειοψηφία ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ, στα οποία ο όρος «αναγνώριση Μεταπτυχιακών Τίτλων της αλλοδαπής από τον ΔΟΑΤΑΠ», είναι άγνωστος. Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις τους που δημοσιεύονται στο Διαύγεια, η αναγνώριση της «ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ», γίνεται χωρίς καμία αναφορά στην πράξη για «αναγνώριση ισοτιμίας Τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ». "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Eπιστημονική διημερίδα: Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη: Προκλήσεις & Ερωτήματα II

" Οι Νέοι δρόμοι στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου που ανοίγουν οι εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής, είναι το αντικείμενο της επιστημονικής διημερίδας που διοργανώνεται στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2018 (Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία) από το ΙΜΒΕ υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Χρυσό μετάλλιο σε φοιτητές των ΑΠΘ και ΔΠΘ για νέα θεραπευτική μέθοδο καρκίνου

" Χρυσό μετάλλιο για το σχεδιασμό μιας νέας θεραπευτικής μεθόδου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου απέσπασε η ελληνική φοιτητική ερευνητική ομάδα iGEM Greece στον διαγωνισμό international Genetically Engineered Machine (iGEM), που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, από τις 9 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. "

Δεκ
21
Περισσότερα »
27ο Συνέδριο της ΕΕΝ για τις Νευροεπιστήμες

" Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (www.hsfn.gr) οργάνωσε το διετές συνέδριό της στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών στις 8 με 10 Δεκεμβρίου. Στο συνέδριο αυτό συναντήθηκαν πολλοί επιστήμονες που διεξάγουν βασική έρευνα στον χώρο των Νευροεπιστημών στην Ελλάδα καθώς και νευροεπιστήμονες από το εξωτερικό με τελική συμμετοχή άνω των 400 ατόμων.  "

Δεκ
21
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας & Erasmus for Young – Η 20η Συνάντηση Δικτύωσης (Networking Meeting) στην Αθήνα

" Το Ευρωεπιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τις ΜΜΕ (EASME) και τα Τοπικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος «Erasmus for Young Entrepreneurs» στην Ελλάδα, διοργάνωσε τη Συνάντηση Δικτύωσης (Networking Meeting) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικών Σημείων Επαφής του Προγράμματος στην Αθήνα, στις 5 - 6 Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Leadership Forum

" Η συνεδρίαση αυτή διοργανώθηκε από την EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education) με αντιπροσώπους από Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών από όλη την Ευρώπη. Παρουσιάστηκε το τοπίο των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών σε όλη την Ευρώπη και η διαφορετικότητά τους από τα «παραδοσιακά» πανεπιστήμια.  "

Οκτ
21
Περισσότερα »
«Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»

" Η Tελική Εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00 έως 17:00., στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής… Πρόγραμμα, συμμετοχές, ομιλητές… "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Με 200 "έτρεξε" η Υπολογιστική Σκέψη στην Ελλάδα και όχημα το eTwinnning

" Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του θεματικού συνεδρίου για την υπολογιστική σκέψη με την ενεργό συμμετοχή 200 εκπαιδευτικών από τις χώρες της Ευρώπης και άλλες συνεργαζόμενες χώρες στη δράση eTwinning. Το συνέδριο εστίασε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης στους μαθητές και μαθήτριες. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Οι αντίθετοι βίοι δύο φοιτητών της Ιατρικής

" Οι αντίθετοι βίοι δύο φοιτητών της Ιατρικής Ηταν Σεπτέμβριος του 2006, όταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τους πρώτους των Πανελλαδικών είχα συναντήσει τον Τάσο Γωγάκο και την Κατερίνα Τσεντεμείδου που είχαν περάσει στην Ιατρική Σχολή. Υπήρχε όμως μια ιδιαιτερότητα: ο Τάσος έχοντας φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο είχε παράλληλα κάνει αιτήσεις και σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Tον είχαν δεχθεί με υποτροφία στο φημισμένο Yale. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
ΔΟΑΤΑΠ: Επιτέλους «ΞΥΠΝΗΣΑΝ» και τρέχουν πλέον για τα Πτυχία που τους προσκομίζουν…

" Επιτέλους «ξύπνησαν» στον ΔΟΑΤΑΠ, αναφορικά με την ποιότητα και πιστότητα των Τίτλων (βασικών και μεταπτυχιακών» που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι για «αναγνώριση». Κέντρισμα για επισταμένους ελέγχους σ τους προσκομιζόμενους προς αναγνώριση τίτλους, έδωσε η ανακάλυψη πλαστών τίτλων που είχαν διεκπεραιωθεί στο παρελθόν, όπως και η απώλεια ή μάλλον η εξαφάνιση φακέλων εξεταζόμενων υποθέσεων. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

" Η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν και ποτέ δε μάθαμε από που προέκυψε η φαεινή ιδέα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δημιουργήσει μεταπτυχιακό πάνω σε μια αποδεδειγμένη ψευδοεπιστήμη. Εν κατακλείδι, όπως προκύπτει από εκατοντάδες έρευνες, η θεραπευτική ικανότητα της ομοιοπαθητικής, ΔΕΝ αποδεικνύεται επιστημονικά. η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Προφανώς και πρωτοπορεί, αλλά πρωτοπορεί αρνητικά! "

Ιουν
27
Περισσότερα »
ΠΑΝ. ΕΠΙΣΤ. ΕΝ. Δ/ΝΤΏΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.: Μεγάλη επιτυχία το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-04-2017, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα: «Ηγεσία, Πολιτειότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη: Οι Διευθυντές μπροστά (και) σε νέες προκλήσεις». "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week (6-10.2.2017), από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε Πάτρα & Πύργο

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οργανώνει την Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week (#SEW17) για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα το διάστημα 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2017. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στην Πάτρα, τη Δευτέρα 6/2/2017 (Αίθουσα Επιμελητηρίου Αχαΐας, ώρα 18:00) και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η οργανωτική επιτροπή της Patras IQ που μαζί με αναπτυξιακούς φορείς της Ηλείας "

Φεβ
03
Περισσότερα »
“Safe Athens 2017”: Η Ένωση Πληροφορικής Ελλάδας χορηγός στη συμμετοχή φοιτητών Πληροφορικής

" Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.) προσκαλεί φοιτητές Πληροφορικής να συμμετάσχουν ως δόκιμα μέλη με υποβολή πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας τους στο 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών “Safe Greece”. Φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα με το όνομα “Safe Athens 2017”, στις 28-30 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.  "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Ερευνητικό Πρόγραμμα RADIO: Άλλη μία συμμετοχή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

" Συμμετοχή ερευνητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο ερευνητικό έργο RADIO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ με στόχο την ανάπτυξη Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με χρήση οικιακών ρομπότ για την υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι, στα πλαίσια του Horizon 2020. "

Δεκ
14
Περισσότερα »
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning για τα συνεργατικά προγράμματα στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

" Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Astir Patras, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι με ελεύθερη είσοδο. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και βαθμίδας εκπαίδευσης, ο οποίος επιθυμεί αφενός, να αξιοποιήσει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου, να προωθήσει τη σχολική συνεργασία σε Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εθνικό επίπεδο με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.   "

Νοε
27
Περισσότερα »
2ο σεμινάριο 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

" το 2ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Η διαχείριση του χρόνου των Δ/ντών-Δ/ντριών των Δημοτικών Σχολείων: αγώνας ενάντια στο χρόνο ή θέμα τακτικής;» "

Νοε
23
Περισσότερα »
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (Πάτρα): 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής

" Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2016) στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής και διοργανώθηκαν τρεις (3) ειδικές θεματικές ενότητες (special sessions) σε θέματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος.  "

Νοε
20
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "