• Άρχισαν τα «Όργανα» - Μηνύσεις σε βάρος μελών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων
  • Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
  • Σημεία των Καιρών; Ο φέρελπις «αντιδήμαρχος», οι «μεταγραφές» παιδιών, οι αγωνιούντες γονείς και οι «ύμνοι»…
  • Ο τελευταίος «να μην κλείσει την πόρτα»… Ο εσμός των Πλαστών Τίτλων - 7 χρόνια κάθειρξη και 480.000 ευρώ πρόστιμο για πλαστό πτυχίο…
  • Γαβρόγλου για Εκδότες: Έμ… τους «πηδ@με… εμ… σκούζουν… Υπουργείο είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης
  • Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε»  για μη σωστή χρηματοδότηση
  • «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»
  • Αιφνιδιαστική αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος από κλιμάκιο ειδικών του ΟΟΣΑ αναστατώνει το Υπουργείο Παιδείας
  • Συγγράμματα «ΤΕΛΟΣ» για φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ – Σταματούν τη διανομή τους οι Εκδότες που έχουν να πληρωθούν από το 2015!!!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

«Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»

" Η Tελική Εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00 έως 17:00., στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής… Πρόγραμμα, συμμετοχές, ομιλητές… "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Με 200 "έτρεξε" η Υπολογιστική Σκέψη στην Ελλάδα και όχημα το eTwinnning

" Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του θεματικού συνεδρίου για την υπολογιστική σκέψη με την ενεργό συμμετοχή 200 εκπαιδευτικών από τις χώρες της Ευρώπης και άλλες συνεργαζόμενες χώρες στη δράση eTwinning. Το συνέδριο εστίασε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης στους μαθητές και μαθήτριες. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Οι αντίθετοι βίοι δύο φοιτητών της Ιατρικής

" Οι αντίθετοι βίοι δύο φοιτητών της Ιατρικής Ηταν Σεπτέμβριος του 2006, όταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τους πρώτους των Πανελλαδικών είχα συναντήσει τον Τάσο Γωγάκο και την Κατερίνα Τσεντεμείδου που είχαν περάσει στην Ιατρική Σχολή. Υπήρχε όμως μια ιδιαιτερότητα: ο Τάσος έχοντας φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο είχε παράλληλα κάνει αιτήσεις και σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Tον είχαν δεχθεί με υποτροφία στο φημισμένο Yale. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
ΔΟΑΤΑΠ: Επιτέλους «ΞΥΠΝΗΣΑΝ» και τρέχουν πλέον για τα Πτυχία που τους προσκομίζουν…

" Επιτέλους «ξύπνησαν» στον ΔΟΑΤΑΠ, αναφορικά με την ποιότητα και πιστότητα των Τίτλων (βασικών και μεταπτυχιακών» που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι για «αναγνώριση». Κέντρισμα για επισταμένους ελέγχους σ τους προσκομιζόμενους προς αναγνώριση τίτλους, έδωσε η ανακάλυψη πλαστών τίτλων που είχαν διεκπεραιωθεί στο παρελθόν, όπως και η απώλεια ή μάλλον η εξαφάνιση φακέλων εξεταζόμενων υποθέσεων. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

" Η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν και ποτέ δε μάθαμε από που προέκυψε η φαεινή ιδέα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να δημιουργήσει μεταπτυχιακό πάνω σε μια αποδεδειγμένη ψευδοεπιστήμη. Εν κατακλείδι, όπως προκύπτει από εκατοντάδες έρευνες, η θεραπευτική ικανότητα της ομοιοπαθητικής, ΔΕΝ αποδεικνύεται επιστημονικά. η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Προφανώς και πρωτοπορεί, αλλά πρωτοπορεί αρνητικά! "

Ιουν
27
Περισσότερα »
ΠΑΝ. ΕΠΙΣΤ. ΕΝ. Δ/ΝΤΏΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.: Μεγάλη επιτυχία το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017

" Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-04-2017, στην Αίθουσα ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, το 5ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα: «Ηγεσία, Πολιτειότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη: Οι Διευθυντές μπροστά (και) σε νέες προκλήσεις». "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week (6-10.2.2017), από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε Πάτρα & Πύργο

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οργανώνει την Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week (#SEW17) για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα το διάστημα 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2017. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στην Πάτρα, τη Δευτέρα 6/2/2017 (Αίθουσα Επιμελητηρίου Αχαΐας, ώρα 18:00) και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η οργανωτική επιτροπή της Patras IQ που μαζί με αναπτυξιακούς φορείς της Ηλείας "

Φεβ
03
Περισσότερα »
“Safe Athens 2017”: Η Ένωση Πληροφορικής Ελλάδας χορηγός στη συμμετοχή φοιτητών Πληροφορικής

" Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.) προσκαλεί φοιτητές Πληροφορικής να συμμετάσχουν ως δόκιμα μέλη με υποβολή πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας τους στο 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών “Safe Greece”. Φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα με το όνομα “Safe Athens 2017”, στις 28-30 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.  "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Ερευνητικό Πρόγραμμα RADIO: Άλλη μία συμμετοχή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

" Συμμετοχή ερευνητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο ερευνητικό έργο RADIO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ με στόχο την ανάπτυξη Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με χρήση οικιακών ρομπότ για την υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι, στα πλαίσια του Horizon 2020. "

Δεκ
14
Περισσότερα »
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning για τα συνεργατικά προγράμματα στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

" Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Astir Patras, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι με ελεύθερη είσοδο. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και βαθμίδας εκπαίδευσης, ο οποίος επιθυμεί αφενός, να αξιοποιήσει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου, να προωθήσει τη σχολική συνεργασία σε Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εθνικό επίπεδο με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.   "

Νοε
27
Περισσότερα »
2ο σεμινάριο 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

" το 2ο σεμινάριο του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(ακριβώς δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), με θέμα: «Η διαχείριση του χρόνου των Δ/ντών-Δ/ντριών των Δημοτικών Σχολείων: αγώνας ενάντια στο χρόνο ή θέμα τακτικής;» "

Νοε
23
Περισσότερα »
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (Πάτρα): 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής

" Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2016) στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής και διοργανώθηκαν τρεις (3) ειδικές θεματικές ενότητες (special sessions) σε θέματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος.  "

Νοε
20
Περισσότερα »
19ο Forum Ανάπτυξης: Αποτελεσματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

" Οι προτεραιότητες της Ατζέντας Εκσυγχρονισμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίας που διοργανώνει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας- Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας για το 19ο Forum Ανάπτυξης με θέμα «Αποτελεσματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», και η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 8 μμ στην Αίθουσα ΙΙ του ASTIR HOTEL. "

Νοε
12
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Εκδήλωση για το Startup Europe comes to universities

" Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Startup Europe comes to TEIWEST» που διοργάνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Το είχε ο Αναπ. Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Συρμακέσης ο οποίος εκκίνησε το πρόγραμμα με την παρουσίαση του δικτύου Startup Europe University Network και των στόχων που έχει θέσει το Ίδρυμα με τη συμμετοχή του σε αυτό. "

Νοε
07
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Startup Europe comes to TEIWEST – Ημερίδα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας στο δίκτυο StartupEuropeUniversityNetwork (SEUN) υποδέχεται επιχειρηματίες, επιστήμονες, φοιτητές, καθηγητές, εκπροσώπους κοινωνικών & παραγωγικών φορέων & περιφερειακών αρχών τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου καιώρα 9 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.  "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ: Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

" Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ θα οργανώσει στους χώρους του τα παρακάτω Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ο κύκλος των μαθημάτων επιμόρφωσης εκτείνεται στα δύο εξάμηνα του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Το ΚΒΕ θα χορηγήσει με το πέρας των μαθημάτων σχετική πιστοποίηση. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
«ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ» - 2ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ

" Η ταχύτητα της απονομής της δικαιοσύνης ως παράμετρος της δίκαιης δίκης, η ισότητα των όπλων και η αρχή του ne bis in idem στη δίκαιη δίκη, είναι τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το Συνέδριο, με τίτλο «Δίκαιη Δίκη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 2).  "

Απρ
07
Περισσότερα »
Μεταπτυχιακά «μαϊμού» τέλος

" Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα προέρχονται από Ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» της αλλοδαπής με ιδιαίτερη συνεισφορά αυτό της Λευκωσίας. Το «κόλπο» ήταν πολύ καλά στημένο, άνοιξε δε μετά από σχετικές ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας εκπαιδευτικών… Το υπουργείο πρόκειται σύντομα να λάβει μέτρα για όλα αυτά… και τις «ισοτιμίες» που πλέον δυσκολεύουν… "

Φεβ
22
Περισσότερα »
«Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις»

" Η Ένωση Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με διεθνή συμμετοχή, με θέμα: «Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις». "

Δεκ
01
Περισσότερα »
Ελληνική πρωτιά: Νανοτεχνολογία για αναγέννηση χόνδρου

" Αναγέννηση χόνδρου σε ζώα με Νανοτεχνολογία, πέτυχε ο πρώτος Έλληνας Κτηνίατρος που απέκτησε μεταπτυχιακό σ’ αυτόν τον νέο επιστημονικό τομέα. Ο πρώτος κτηνίατρος στην Ελλάδα που έκανε μεταπτυχιακό στη Νανοτεχνολογία ονομάζεται Ανέστης Μούμκας και εργάζεται ως κτηνίατρος στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. "

Νοε
20
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "