• Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων
  • «Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων
  • Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης
  • Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)
  • Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι
  • Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία
  • Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017
  • Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr  επιστολή εκπαιδευτικών
  • Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

«Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων

" Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας, επιδεικνύει μεγάλη ΒΙΑΣΥΝΗ για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων, θέτοντας με εγκύκλιο των Περιφερειακών Συμβούλων, προθεσμία στους Διευθυντές ΕΠΑΛ μέχρι τις 18 τρέχοντος. Προς την κατεύθυνση αυτή εκδόθηκε και η νέα ΥΑ για τις αναθέσεις μαθημάτων. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Πειραιάς: Καταγγελία - Διόρισαν Διευθυντές Σχολείων τους κολλητούς τους !!!

" Στα τυπικά προσόντα συγκέντρωσε 16,30 μόρια έναντι 13,50 μόρια του συνυποψήφιου του από το Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας και υποδιευθυντή του. Στην συνέντευξη  ο Διευθυντής πήρε κάτω από την βάση 3,88 ενώ ο δεύτερος διέπρεψε με 6,70 τον οποίον συναντάμε και στα τελευταία ψηφοδέλτια του ΣΥΝΕΚ! "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Οι Γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ και το δημοτικού Συμβούλιο Κορυδαλλού ζήτησαν εξηγήσεις γιατί χάνουν τον Διευθυντή του Σχολείου τους

" Με τη λογική τους θεωρούν τα δημόσια σχολεία, που πληρώνουμε εμείς, ως ιδιοκτησία τους, στα οποία διευθυντές πρέπει να είναι όχι οι άξιοι αλλά οι ευνοούμενοι τους. Για να υπάρξουν όμως κενές θέσεις διευθυντών που θα βολευτούν οι ευνοούμενοι, έπρεπε να "εκτελεστούν" εν ψυχρώ, μέσω της παρωδίας συνέντευξης, καταξιωμένοι και έμπειροι διευθυντές. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Σφαγή-Χειρουργίο στις αποσπάσεις της Β/θμιας – Βράζει από αγανάκτηση η εκπαιδευτική κοινότητα

" Σφαγή και μάλιστα εκ των υστέρων στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, που πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, έχει επιτελεσθεί από το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας, ειδικά δε στην Επαγγελματική τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στα άκρα. Διαβάστε το γιατί και τις προτεινόμενες εναλλακτικές… "

Ιουλ
14
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Σχετικά με τα μαθήματα Πληροφορικές στις Πανελλήνιες 2017

" Σε γενικές γραμμές τα θέματα χαρακτηρίζονται από αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία από την πλευρά των μαθητών. Στο σημείο αυτό, να επαναλάβουμε την πάγια θέση της ΕΠΕ για την ανάγκη τόσο του εκσυγχρονισμού της ύλης, όσο και της αύξησης των ωρών διδασκαλίας Προγραμματισμού σε όλες τις τάξεις του Λυκείου "

Ιουν
25
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Γ΄Αθήνας: Όχι σε πλασματικές αντιλήψεις που οδηγούν στην κατάργηση ΕΠΑΛ & Τομέων

" Το νέο σύστημα εγγραφών στα ΕΠΑΛ που βεβιασμένα επιβάλετε σαν υπουργείο από το σχολικό έτος 2017-18 χωρίς πρότερη δοκιμαστική περίοδο ενημέρωσης και εξοικείωσης όχι μόνο θα συρρικνώσει σχολεία-τομείς-ειδικότητες αλλά πολλά θα τα κλείσει. Ζητούμε άμεσα να ανασταλεί το νέο σύστημα εγγραφών, να γίνει καλύτερη προετοιμασία, ενημέρωση της κοινωνίας και για λόγους ισότητας ταυτόχρονη εφαρμογή σε όλη την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφόσον αυτό αποτελεί επιλογή σας. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Τίτλοι «Τέλους» για την Επαγγελματική Εκπαίδευση – Η μείωση των μαθητών, οι e-eggrafes και οι «κενές» ειδικότητες

" Η επόμενη ημέρα… για την Επαγγελματική… προοιωνίζεται δραματική. Η μείωση του αριθμού των μαθητών φέρνει κατάργηση ειδικοτήτων (30-40%) και υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών (3-5.000) στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Η «αρρώστια» είναι βαριά και επιδεινώθηκε σε σηψαιμία. Διαβάστε, τα αίτια, το πως και γιατί, το χρονοδιάγραμμα και … "

Ιουν
18
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: «Τρίζουν» οι Οργανικές Θέσεις των ΕΠΑΛ

" Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες προσδιορισμού των κενών και των πλεονασμάτων και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις. Πριν προλάβουν οι συνάδελφοι να υπογράψουν πράξη ανάληψης το υπουργείο -μόλις χθες- κατήργησε την ειδικότητα από το σχολείο στο οποίο τους τοποθέτησε οργανικά! "

Ιουν
18
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Α΄Θεσσαλονίκης: Με non paper καταργήθηκαν χθες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ στα ΕΠΑΛ !!!

" Με nonpaper το Υπουργείο έκλεισε χθες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ σχεδόν σε ΟΛΑ τα ΕΠΑΛ. Όταν οι διευθυντές μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν το δυναμικό των τμημάτων που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα κατά ΤΑΞΗ και Τομέα – Ειδικότητα, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Η διαφορά με τον Αρβανιτόπουλο είναι ότι εκείνος έκλεινε μονομιάς τομείς και σχολεία. Αυτοί ψαλιδίζουν φύλα και ρίζες μέχρι να μαραθούν τα ΕΠΑΛ μοναχά τους. "

Ιουν
15
Περισσότερα »
Γαβρόγλου σε ΕΛΤΕΕ: Στοχευμένα τα ΕΠΑΛ με το «TAXISNET»

" Αποδείχθηκε ότι οι εγγραφές TAXISNET στα ΕΠΑΛ έγιναν στοχευμένα για να μας κλείσουν τα σχολεία - Η εσπευσμένη και βεβιασμένη εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών στα ΕΠΑΛ από το σχ. έτος 2017-2018 (παραμονή εγγραφών) προκαλεί καταστάσεις επιβολής και εξαναγκασμού που από μόνες τους δημιουργούν τις συνθήκες της μη αποδοχής και της απόρριψής του. "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. – Το υπουργείο «θέλει» να τα κλείσει…

" Το Υπουργείο Παιδείας παρά τα περί στήριξης της Β/θμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης σκοπίμως πράττει τα αντίθετα. Με τις πρόσφατες εγκυκλίους που παρανόμως υποκαθιστούν τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα αλλά και την συνήθη τακτική που ακολουθείται στα υπόλοιπα σχολεία και γνωρίζει η ελληνική κοινωνία, δείχνει σαφή πρόθεση να αποτρέψει τις εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ.. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ανατ. & Δυτ. Θεσσαλονίκης: Στους …Λογιστές για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ !!!

" Η ιδέα και μόνο να γράψουν οι γονείς τα παιδιά τους στα ΕΠΑΛ γίνεται τρομακτική και αποτρεπτική! Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ καν! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ανοίξει το σύστημα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ οι ΓΟΝΕΙΣ! Δίνεται ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΟΝΟ 5 ΗΜΕΡΩΝ! Όχι μόνο θα εφαρμοστεί νέο σύστημα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ εγγραφών ΕΙΔΙΚΑ και ΜΟΝΟ στα ΕΠΑΛ, αλλά ότι αυτό θα γίνεται ΜΟΝΟ με τους κωδικούς του ΤΑΧΙSNET. "

Ιουν
09
Περισσότερα »
3ο ΕΚ Πειραιά – Δραπετσώνας:  Επίσκεψη 25 ευρωπαίων εκπαιδευτικών με το project ERASMUS+ Design STEM

" Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 εικοσιπέντε περίπου εκπαιδευτικοί Ευρωπαϊκών Οργανισμών, φιλοξενήθηκαν στο 3ο ΕΚ Πειραιά - Δραπετσώνας με πρόταση του τμήματος Πληροφορικής, κατεύθυνση δικτύων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο του project ERASMUS+ Design STEM. "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Σχετικά με απάντηση του ΕΟΠΠΕΠ για τα Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑΛ και ΙΕΚ

" Λάβαμε απαντητική επιστολή από τον ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με τα Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Πληροφορικής. Η επιστολή αυτή παραπέμπει σε δύο Νόμους, το Ν.3919/2011 και το Ν.4186/2016, δηλώνοντας ουσιαστικά αναρμόδιος ως φορέας για όσα αναφέρουμε και επιπλέον επιπλήττοντας την ΕΠΕ για το γεγονός ότι απευθύνθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Οι υπεραριθμίες, η ανακατανομή σχολικών μονάδων της Β/θμιας και η πασίγνωστη «αγωνίστρια» συνδικαλίστρια

" Τα μειωμένα σε αριθμό μαθητών τμήματα, διαρκώς αυξάνονται, αφού το «σύστημα» προσπαθεί με αλχημείες, ορισμένες από τις οποίες φθάνουν στα όρια ποινικών αδικημάτων, να σώσει θέσεις εργασίας. Το «σύστημα», όμως, καλά κρατεί με τις υπεραριθμίες να «απομακρύνονται» για το 2019, ενώ οι «πρόωρες» συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να γνωρίσουν έκρηξη… "

Απρ
06
Περισσότερα »
Αποκλειστικό: Νίκη Κεραμέως: «Η Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας» (βίντεο)

" «Θεωρώ ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορεί στην Γερμανία η Επαγγελματική Εκπαίδευση να καλύπτει το 70% της εκεί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντίθετα η Γενική να καλύπτει το 30%, ενώ στη χώρα μας τα δεδομένα να είναι ακριβώς αντίστροφα. Σ΄αυτή την κατεύθυνση στρεφόμαστε και θα εργασθούμε». "

Απρ
01
Περισσότερα »
Τα "ειδικά προσόντα απόκτησης διπλώματος Ηλεκτρολόγου Εμπορικού Ναυτικού και άδειας Ηλεκτροτεχνίτη Εμπορικού Ναυτικού

" Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και ισότιμων με αυτό τίτλων έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Εμπορικού Ναυτικού (ΙΙΙ/6) ολοκληρώνοντας θαλάσσια υπηρεσία διάρκειας 36 μηνών και άδεια Ηλεκτροτεχνίτη Εμπορικού Ναυτικού ολοκληρώνοντας θαλάσσια υπηρεσία διάρκειας 6 μηνών.   "

Μαρ
17
Περισσότερα »
Οριστικό: Το 1ο ημερ. ΕΠΑΛ και το 4ο ΕΚ Περιστερίου μεταφέρονται άμεσα στο νέο Κτίριο (Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Λευκωσίας). Ακολουθούν τα 1ο & 2ο εσπ. ΕΠΑΛ (η απόφαση)

" Με ομόφωνη απόφασή της, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου ενέκρινε την άμεσα μετεγκατάσταση του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ και του 4ου ΕΚ, στο νέο κτίριο που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στην οδό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Λευκωσίας, από τα κτίρια στα οποία λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Ακολουθούν τα 1ο & 2ο εσπ. ΕΠΑΛ (η απόφαση) "

Μαρ
07
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να «απορρίψει» την συγχώνευση του 3ου & 4ου ΕΚ Θεσσαλονίκης

" Κύριε Υπουργέ, Σας Καλούμε: Να ακυρώσετε τη με αρ. πρωτ. 02499/03-02-2017 εισήγηση για την συγχώνευση του 3ου με το 4ο Ε.Κ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης θεωρώντας την ως μη υποβληθείσα, αφού πέραν των άλλων έρχεται σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας, σημαίνει την αυτοαναίρεση σας. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Μανώλης Αρίδας, Αιρετός Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης: Το Υπουργείο Παιδείας, απέκρυψε οργανικό κενό εκπαιδευτικού (καταγγελία)

" Σε πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης, Μανώλης Αρίδας. Όπως αναφέρει, το Υπουργείο Παιδείας έχει «εξαφανίσει-αποκρύψει» οργανικό κενό σε Μουσικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε λόγο συνταξιοδότησης εκπαιδευτικού. Παρά δε τις παραστάσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου και την υπόσχεση τους ότι θα περιληφθεί στους διορθωμένους πίνακες, το συγκεκριμένο «κενό» παραμένει άφαντο… "

Φεβ
23
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "