• Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.:  Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
  • Κατάντια εκπαιδευτικών – Δεν έχουν ευθύνες, δεν φταίει ο μαθητής που έδειρε τον καθηγητή του αλλά οι κακοί δημοσιογράφοι !!!
  • Η μόνη και απόλυτη «Αλήθεια» είναι η δική μου: Fake news ότι συμφώνησα σε συγχωνεύσεις, αξιολόγηση και αύξηση εργασιακού ωραρίου
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Όχι σε ξεχωριστή εκπαίδευση των προσφυγόπουλων – Ναι στην ένταξη τους στο κανονικό πρόγραμμα
  • Όχι από την Αυτοδιοίκηση στην καθιέρωση διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης – Χάνει την προνηπιακή αγωγή
  • Νίκη Κεραμέως: «Σε κατάσταση αποσύνθεσης τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας»
  • Οι πιέσεις των κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν τον υπουργό Παιδείας - Πήρε πίσω δημόσιες δηλώσεις του
  • Η τυχερή Περιστέρα Μπαζιάνα, το προσδοκώμενο «Καθηγητηλίκι», η Μαρέβα Μητσοτάκη και ο θεός της προπαγάνδας…
  • Ένωση Διευθυντών Α/θμιας: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Περιστέρα Μπαζιάνα: Σε αποστολή στη Χαβάη και στο βάθος η «Καθηγητοποίηση»…

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

" Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσέρχονται αυτές τις μέρες στις κάλπες για την εκλογή των εκπροσώπων τους στις Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις. Οι Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) και η Ομοσπονδίας μας, μαχόμαστε επί 30 χρόνια για μια αναβαθμισμένη Τ.Ε.Ε., μέσα στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, με συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές θέσεις.  "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Κατάντια εκπαιδευτικών – Δεν έχουν ευθύνες, δεν φταίει ο μαθητής που έδειρε τον καθηγητή του αλλά οι κακοί δημοσιογράφοι !!!

" «Ενοχοποιώντας» ουσιαστικά, τα ΜΜΕ για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους από μαθητή του, οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, προβάλλοντας ως ασπίδα την Πόλη τους, την τοπική κοινωνία και την «αγάπη» τους για τα «παιδιά», που δρουν ανεξέλεγκτα. Μόνη φροντίδα τους να μην «στιγματισθούν» οι ίδιοι… "

Δεκ
09
Περισσότερα »
Οι πιέσεις των κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν τον υπουργό Παιδείας - Πήρε πίσω δημόσιες δηλώσεις του

" Ο κατήφορος των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των «στημένων» κρίσεων διευθυντών στα σχολεία δεν έχει τέλος. Έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν τον Υπουργό να πάρει πίσω δημόσιες δηλώσεις του από μικροφώνου, σχετικά με τις κρίσεις διευθυντών στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά και Αρκαδίας. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Τέλος οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ

" Διευκρινίσεις για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, δίνει με έγγραφό του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής του Υπουργείου Παιδείας., επισημαίνοντας ότι οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, έλαβαν πλέον «Τέλος»… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Κύριε Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ Πειραιά;

" Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά με των ερωτώντα βουλευτή να ζητά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αν θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών των ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα, όλα όσα συνέβησαν στις κρίσεις επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Εδώ ψάχνονται με τις καθημερινές αλλαγές και ο Μακρόν αλλάζει την επαγγελματική εκπαίδευση για να νικήσει την ανεργία

" Στις 10 Νοεμβρίου, η γαλλική κυβέρνηση θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με εργατικά συνδικάτα, επιχειρηματικές ενώσεις και περιφέρειες, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητείας και στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. «Πρέπει να θέσουμε τέλος στην ηττοπάθεια, σε όσους λένε πως τα προγράμματα μαθητείας είναι για όσους έχουν αποτύχει», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα κολέγιο. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Άλλη μια σύμπραξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αυτή τη φορά με το Blue Growth Patras!

" Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί ο δεύτερος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας πάνω στη θαλάσσια οικονομία. Οι ομάδες που προκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση από το advisory board του “Aephoria.net”, είναι 7 συνολικά και θα διαγωνιστούν ζωντανά στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου θα πρέπει μέσα σε 10 λεπτά να πείσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό για την αξία της επιχειρηματικής τους πρότασης. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Αυστηρές ΠΟΙΝΕΣ για «παράβασης καθήκοντος» σε μέλη Συμβουλίων Επιλογής διευθυντών – Παρέμβαση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

" Αναβλήθηκε, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η δίκη που αφορά στην πρωτόδικη τιμωρία 7 μελών του ΠΥΣΠΕ Νομού Καρδίτσας με 8 μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος. Σε μία άλλη εξέλιξη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις «σφαγιαστικές» κρίσεις των Συμβουλίων Επιλογής κατά τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων… "

Οκτ
22
Περισσότερα »
Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε» για μη σωστή χρηματοδότηση

" Λάβαμε και δημοσιεύουμε, επιστολή καταγγελία, πρώην Διευθυντή Σχολείου (καρατομήθηκε) με την οποία παραθέτει νέα στοιχεία για την «αντιπαράθεσή» του σαν Διευθυντής Σχολείου με την Σχολική Επιτροπή του Δήμου του, την οποία ο ίδιος είχε καταγγείλει για μη σωστή κατανομή της χρηματοδότησης και μάλιστα σε βάρος του σχολείου που διεύθυνε.  "

Οκτ
08
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ν. Λάρισας: Καμία κατάργηση τμήματος, τομέα ή ειδικότητας στα ΕΠΑΛ!

" Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ είχαμε επισημάνει από την αρχή της εφαρμογής, την γραφειο-κρατική πρακτική του συστήματος αυτού, και τις συνέπειες αυτής της επαναστατικής εφαρμογής στον σχηματισμό τμημάτων στα ΕΠΑΛ όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών, αλλά και των σχολείων στις αστικές περιοχές. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
ΕΠΑΛ: Tα κατ΄ εξαίρεση ολιγομελή Τμήματα σε όλη την Ελλάδα (όλη η Απόφαση), οι νέες συγχωνεύσεις και οι διαθέσεις πλεοναζόντων

" Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη με την οποία εγκρίθηκε η «κατ’ εξαίρεση» Ολιγομελών Τμημάτων στα ΕΠΑΛ της Χώρας. Λόγο αυτής, ακολουθεί η συγχώνευση και μετακίνηση των μη εγκριθέντων, ειδικά στην Αττική, όπως και η μετακίνηση-διάθεση των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν πλέον οριστικά. Οι διαδικασίες στα ΠΥΣΔΕ και τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.  "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ετήσια Eπιμόρφωση Μονίμων Εκπαιδευτικών ΤΕ01/ΔΕ01 από την ΑΣΠΑΙΤΕ

" Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους από την ΑΣΠΑΙΤΕ με βάση τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα οργανωθούν αυτοτελή τμήματα στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις στα υπάρχοντα Τμήματα του ΕΠΠΑΙΚ. που η ΑΣΠΑΙΤΕ λειτουργεί... "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος: Διαχρονικά προβλήματα στα ΕΠΑ.Λ. που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη Πληροφορική Παιδεία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση

" Με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, αναλύει τα προβλήματα της Πληροφορικής στις σχολικές μονάδες (ΕΠΑΛ) της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, υποβάλει προτάσεις για τις αναθέσεις (Α& Β) μαθημάτων που σχετίζονται με την διδασκαλία της και ζητά την άμεση διόρθωση των δυσλειτουργιών που προκύπτουν… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης: Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για κενά, πλεονάσματα, ολιγομελή Τμήματα και…

" Παράσταση Διαμαρτυρίας, από την ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.9.2017 για όλα τα καυτά θέμα που απασχολούν τα σχολεία της Επαγγελματικής (ΕΠΑΛ) στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπως κενά, πλεονάσματα, ολιγομελή Τμήματα και… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Συνεδριάσεις συλλόγων Εργαστηριακών Κέντρων με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν διατεθεί!!!

" Στις συνεδριάσεις που έγιναν τόσο βιαστικά (5/9/2017) στα Εργαστηριακά Κέντρα για την επιλογή Υποδιευθυντών και Υπευθύνων Τομέων συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν διαθέσεις, γιατί τα ΠΥΣΔΕ δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν και να προβούν σε αποφάσεις διαθέσεων. Δηλαδή ψήφισαν εκπαιδευτικοί που φέτος μπορεί και να μην ανήκουν στα Ε.Κ. !!! και έκριναν καθοριστικά την επιλογή των υποψηφίων με τη ψήφο τους. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Ποντάρετε όλοι κι ο τυχερός κερδίζει …ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑ.Λ.!!!

" Το Υπουργείο Παιδείας μετά την υποχρέωση των μαθητών σε ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφών στα ΕΠΑΛ που εφάρμοσε αιφνιδιαστικά τον Ιούνιο, (σκεφτείτε πότε και για ποιους λόγους εφαρμόζεται και τι αποτελέσματα επιτυγχάνει η τακτική του αιφνιδιασμού) έρχεται να συμπληρώσει το καρέ με τυχερά παιγνίδια!!! Καλά ακούσατε! Κληρώνει μαθητές! Και ο τυχερός κερδίζει! "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Αριθμός Τμημάτων για τον καθορισμό του ωραρίου των Δ/ντών και Υποδ/ντών ΕΠΑ.Λ. και τον ορισμό των Υποδ/ντών ΕΠΑ.Λ.

" Με έγγραφό του που στάλθηκε στα ΕΠΑ.Λ. την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «ξεκαθαρίζει» τους ορους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες καθορίζεται το ωράριο των Διευθυντών ΕΠΑΛ και ο αριθμός των υποδιευθυντών ανά σχολικά μονάδα σε αντιστοιχία με τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί… "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Οριστικοποίηση, εγκρίσεις τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών

" Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν ανά ΕΠΑ.Λ. το σχολικό έτος 2017-2018, να οριστικοποιηθούν, με την ολοκλήρωση των εγγραφών-μετεγγραφών, ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα του μαθητικού δυναμικού κάθε τάξης, τομέα και ειδικότητας. Θα ήταν άδικο και για τα σχολεία και για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, να «κοπούν» τμήματα που θα μπορούσαν να συμπληρωθούν με τις εγγραφές-μετεγγραφές του Σεπτεμβρίου. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Ελάχιστος αριθμός μαθητών τμημάτων Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ.

" Όροι και προϋποθέσεις για τον Ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α ́ Τάξης, τμήμα- τος Τομέα της Β ́ Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ ́ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που ισχύει για το σχολικό έτος 2017-18 "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Το υπουργείο Παιδείας «υφάρπαξε» 3216 θέσεις ΑΕΙ &ΤΕΙ από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και τις έδωσε στους υποψηφίους των ΓΕΛ

" Ειδικά για τις σχολές των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΣΤΕ έχει γίνει κακή εφαρμογή του νόμου και στην ουσία υφάρπαξε το υπουργείο 3.216 θέσεις από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και τις έδωσε στους υποψηφίους των ΓΕΛ. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Τώρα το κατάλαβαν – δεν το κατάλαβαν – το έκαναν επίτηδες ή από λάθος πρέπει κάποιος αρμόδιος να μας πει. "

Αυγ
30
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "