• Ανεξέλεγκτα και «ανοχύρωτα» σχολεία: Προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου από 55χρονο μέσα σε σχολείο
 • ΟΛΤΕΕ: Η Υποχρεωτική Παραμονή των Εκπαιδευτικών στα Σχολεία
 • «Σφαγιασθέντες» υποψήφιοι Διευθυντές κατέθεσαν προσφυγή στην ΕΕ – Όλες οι εξελίξεις…
 • Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για 3.000 Άνεργους Νέους 18 - 24 ετών στον κλάδο ΤΠΕ
 • «ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α»: Ευγενής Προσπάθεια ή Oλική Eπαναφορά «ΣΚΕΛΕΤΩΝ» της Εκπαίδευσης;
 • Η Κατρακύλα του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού δεν έχει Πάτο – Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών «ξεγυμνώνει» τις ΣΥΝΕΚ Πειραιά…
 • Ο επηρμένος κος Τίποτα, «διευθυντής» (επιτέλους) σχολείου… και οι «ομαδούλες» στήριξης…
 • Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δομές Διετούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
 • Οι νέοι εκπαιδευτικοί κλάδοι και οι αναθέσεις μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση
 • 2.000+1.000 ευρώ δικαστικό πρόστιμο σε εκπαιδευτικούς που μαγνητοφώνησαν Διευθυντή Εκπαίδευσης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

ΟΛΤΕΕ: Η Υποχρεωτική Παραμονή των Εκπαιδευτικών στα Σχολεία

" Σύσσωμος ο κόσμος των εκπαιδευτικών έχει εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του, για την ρύθμιση που περιέχεται στο νέο ν. 4512/2018 ‘Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις.’, όπου προβλέπεται (κατά μία ερμηνεία), η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών, στο σχολείο ακόμη και μετά το πέρας των διδακτικών, διοικητικών και των άλλων καθηκόντων τους. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Η Κατρακύλα του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού δεν έχει Πάτο – Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών «ξεγυμνώνει» τις ΣΥΝΕΚ Πειραιά…

" Όλη η κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού συμπυκνωμένη σε 3 ανακοινώσεις για την παράταξη των ΣΥΝΕΚ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ανακοινώσεις, που αφορούν το 30ωρο και το ξεπάγωμα των Μ.Κ. και αποτελούν πιστή αντιγραφή των δελτίων τύπου της κυβέρνησης (με εξαίρεση ίσως της ανορθογραφία) και μία που στοχεύει να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα… "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Ο επηρμένος κος Τίποτα, «διευθυντής» (επιτέλους) σχολείου… και οι «ομαδούλες» στήριξης…

" Ο κος «Τίποτα», εκπαιδευτικός με «αφανή» θητεία στην επαγγελματική εκπαίδευση, κατάφερε επιτέλους να γίνει μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες «Διευθυντής» σε σχολείο. Ήταν αυτό το όνειρό του ή εκτέλεσε πιστά τις οδηγίες του «μέντορά» του…; Σήμερα «εκτελεί» κάθε αντίθετο και κυρίως «εχθρό».. έχοντας σύμμαχό του «πνεύματα και οινοπνεύματα»… "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δομές Διετούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

" Γίνεται κατανοητό πλέον ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, το τμήμα της που αναπτύσσεται στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση πλήττεται καίρια και θα συρρικνωθεί περεταίρω εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα από τις εξαγγελίες του Υπουργείου. Στην ουσία πλήττεται καίρια κάθε δομή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση - Νέα σύλληψη 19χρονου μαθητή σε σχολείο για εμπόριο ναρκωτικών

" Στον θανάσιμο κλοιό εμπόρων ναρκωτικών φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Νέα σύλληψη 19χρονου μαθητή μέσα σε σχολική μονάδα με μισό κιλό χασίς, έτοιμο προς διάθεση στους συμμαθητές του. Τα «δίκτυα» που στήνονται ποντάρουν στην αφέλεια και τι δοκιμή του αγνώστου από τους μαθητές, καθώς και στον «φόβο» και τη αδιαφορία γονέων και εκπαιδευτικών για το τι συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες…  "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Επαγγελματική Εκπ/ση: Χαρακτηρισμός μαθητή/τριας ως μη παρακολουθών/ούσα...

" Ο όρος «μη παρακολουθών/ούσα» είναι εφεύρημα μόνο για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά επίσημα στην Υ.Α. 103539/Δ4/24-6-2016 η οποία ενσωματώθηκε στην Υ.Α. 133381/Δ4/12-8-2016 (Φ.Ε.Κ./τ.Β΄/2427/24-8-2016) «Εγγραφές - Μετεγγραφές - Φοίτηση μαθητών/τριών στα Επαγγελματικά Λύκεια.» και πάλι αφορούσε μόνο τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Τσουνάμι ελέγχων στα ΕΠΑΛ και όχι μόνο…Κάπνισμα, καθαριότητα και υγιεινή χώρων στο στόχαστρο…

" Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να ζητήσει, από το Υπουργείο Υγείας, την επέκταση των στοχευμένων ελέγχων για το κάπνισμα και τις συνθήκες υγιεινής στα «δύσκολα» σχολεία, όπως Νυκτερινά Λύκεια και Νυκτερινά & ημερήσια ΕΠΑΛ, για τα οποία υπάρχουν αναφορές ότι οι διατάξεις κατά του καπνίσματος δεν εφαρμόζονται. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Απίστευτο: Sex show, Ποτά μπόμπες και Ναρκωτικά στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας (φωτό)

" Σε μία απίστευτη κατάσταση για σχολείο έκανε αναφορά το «Παρόν της Κυριακής». Sexshow, με ποτά μπόμπες και ναρκωτικά στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, οδήγησαν τους γονείς να κάνουν καταγγελία στον Εισαγγελέα Πειραιά, με τον τελευταίο να στέλνει περιπολικό που οδήγησε τον Διευθυντή του σχολείου ενώπιον του. Δείτε όλο το δημοσίευμα της εφημερίδας και όσα αναφέρονται γι’ αυτό το απίστευτο γεγονός. "

Φεβ
04
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Είμαστε αλληλέγγυοι στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για το ΑΦΜ

" Η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε) στηρίζει την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής, σχετικά με τα θέματα που εγείρονται από την ΠΟΛ. 1168/ 06-11-2017 για όσους έχουν παραλείψει να εγγραφούν στο Φορολογικό Μητρώο και που επιβάλλει στους Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων να αποκτήσουν Α.Φ.Μ., απειλούμενες με πρόστιμα, αν δεν το κάνουν. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Σοκ στην Εκπαίδευση – Απολογία όλων των μελών του  Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά για τις Κρίσεις Διευθυντών του 2017

" Για κατάθεση στην αρμόδια ανακρίτρια, έχουν κληθεί αυτή τη βδομάδα ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά για τις αυθαιρεσίες στις κρίσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών κέντρων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά. Οι κρίσεις αυτές έγιναν τον Ιούλιο 2017 με το Νόμο 4473/2017. "

Ιαν
22
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Πρόταση για το πρόγραμμα ‘Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ’

" Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στην σύγχρονη εποχή δημιουργεί την αναγκαιότητα να προσεγγίσουμε τα τεχνικά σχολεία με διαφορετικό τρόπο. Η εφαρμογή των γνώσεων των γενικών μαθημάτων γλώσσας και μαθηματικών στα τεχνικά μαθήματα αποκαλύπτει τα κενά που έχουν οι μαθητές από το Γυμνάσιο. Προτείνουμε να γίνει συνδιδασκαλία ενός καθηγητή γενικού μαθήματος με ένα τεχνικού μαθήματος, ώστε τα κενά που εμφανίζονται στους μαθητές να υποστηρίζονται από αυτόν. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών με «ειδίκευση» στα Σχολεία…

" Το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αποδομήθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε συστηματική προμήθεια – αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε σχολεία της δυτικής Αθήνας… "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

" Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσέρχονται αυτές τις μέρες στις κάλπες για την εκλογή των εκπροσώπων τους στις Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις. Οι Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) και η Ομοσπονδίας μας, μαχόμαστε επί 30 χρόνια για μια αναβαθμισμένη Τ.Ε.Ε., μέσα στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, με συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές θέσεις.  "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Κατάντια εκπαιδευτικών – Δεν έχουν ευθύνες, δεν φταίει ο μαθητής που έδειρε τον καθηγητή του αλλά οι κακοί δημοσιογράφοι !!!

" «Ενοχοποιώντας» ουσιαστικά, τα ΜΜΕ για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους από μαθητή του, οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, προβάλλοντας ως ασπίδα την Πόλη τους, την τοπική κοινωνία και την «αγάπη» τους για τα «παιδιά», που δρουν ανεξέλεγκτα. Μόνη φροντίδα τους να μην «στιγματισθούν» οι ίδιοι… "

Δεκ
09
Περισσότερα »
Οι πιέσεις των κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν τον υπουργό Παιδείας - Πήρε πίσω δημόσιες δηλώσεις του

" Ο κατήφορος των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των «στημένων» κρίσεων διευθυντών στα σχολεία δεν έχει τέλος. Έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν τον Υπουργό να πάρει πίσω δημόσιες δηλώσεις του από μικροφώνου, σχετικά με τις κρίσεις διευθυντών στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά και Αρκαδίας. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Τέλος οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ

" Διευκρινίσεις για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, δίνει με έγγραφό του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής του Υπουργείου Παιδείας., επισημαίνοντας ότι οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών, μετεγγραφών και αλλαγής τομέα ή ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, έλαβαν πλέον «Τέλος»… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Κύριε Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ Πειραιά;

" Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά με των ερωτώντα βουλευτή να ζητά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αν θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών των ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα, όλα όσα συνέβησαν στις κρίσεις επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Εδώ ψάχνονται με τις καθημερινές αλλαγές και ο Μακρόν αλλάζει την επαγγελματική εκπαίδευση για να νικήσει την ανεργία

" Στις 10 Νοεμβρίου, η γαλλική κυβέρνηση θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με εργατικά συνδικάτα, επιχειρηματικές ενώσεις και περιφέρειες, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητείας και στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. «Πρέπει να θέσουμε τέλος στην ηττοπάθεια, σε όσους λένε πως τα προγράμματα μαθητείας είναι για όσους έχουν αποτύχει», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα κολέγιο. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Άλλη μια σύμπραξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αυτή τη φορά με το Blue Growth Patras!

" Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί ο δεύτερος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας πάνω στη θαλάσσια οικονομία. Οι ομάδες που προκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση από το advisory board του “Aephoria.net”, είναι 7 συνολικά και θα διαγωνιστούν ζωντανά στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου θα πρέπει μέσα σε 10 λεπτά να πείσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό για την αξία της επιχειρηματικής τους πρότασης. "

Νοε
13
Περισσότερα »
Αυστηρές ΠΟΙΝΕΣ για «παράβασης καθήκοντος» σε μέλη Συμβουλίων Επιλογής διευθυντών – Παρέμβαση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

" Αναβλήθηκε, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η δίκη που αφορά στην πρωτόδικη τιμωρία 7 μελών του ΠΥΣΠΕ Νομού Καρδίτσας με 8 μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος. Σε μία άλλη εξέλιξη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις «σφαγιαστικές» κρίσεις των Συμβουλίων Επιλογής κατά τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων… "

Οκτ
22
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "