• Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Να γίνει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πυρασφάλειά τους
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα; Υπέβαλε την αίτηση σου σήμερα!
  • Η ζωή στα σχολεία αλλάζει, αλλά το Υπουργείο «Αγρόν αγοράζει…» - Μαχαίρια και πιστόλια σε Δημοτικά και Γυμνάσια
  • Τα ΚΕ.Π.Α., οι «Αναπηρίες» οι φλώροι, η Ατιμωρησία… και η Εισαγγελική Έρευνα
  • Εκλογές Αιρετών Β/θμιας Γ΄Αθήνας: Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ (το ψηφοδέλτιο)
  • ΟΧΙ στην αδόμητη (!) συνέντευξη, ΝΑΙ στην δομημένη, στις επιλογές Διευθυντών Σχολείων
  • Ο καθηγητής «Φακελάκης», οι συνεργοί του και τα στοιχεία τους (φωτό) – Ήξεραν εδώ και 20 χρόνια τη δράση τους και δεν έκαναν τίποτα
  • Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Όχι στον περιορισμό  θητειών Δ/ντών και Υποδ/ντών Σχολικών Μονάδων
  • ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς
  • 6 διετή προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

" Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών και σήμερα πλέον γιορτάζεται επίσημα σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον Κόσμο. Φέτος επιπλέον σηματοδοτεί την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1948), η οποία αναγνωρίζει την εκπαίδευση ως βασικό θεμελιώδες δικαίωμα και καθιερώνει το δικαίωμα ελεύθερης και ισότιμης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για όλα τα παιδιά. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Όλοι στις Κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών στις 5-10-2018

" Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και στη στάση εργασίας της Τετάρτης 5-10-2018. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά και μαζικά με την παρουσία τους, τις θέσεις μας για: Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: e-eggrafes ίσον “η ταλαιπωρία”

" Το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής των μαθητών, που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να απλοποιήσει τον τρόπο των εγγραφών, ένα χρόνο μετά την αιφνιδιαστική και βίαιη εφαρμογή του, συνεχίζει να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Έχει αυξήσει κατακόρυφα την γραφειοκρατία στα σχολεία και έχει περιπλέξει την κατάσταση φέρνοντας σύγχυση στους κηδεμόνες και τους μαθητές για το ποια είναι ακριβώς η διαδικασία των εγγραφών. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: Κατάληψη στο σχολείο - Διαμαρτυρία στο Υπουργείο

" Αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τη φοίτησή τους οι μαθητές πραγματοποίησαν και σήμερα Τρίτη 24.9.2018, Κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που έκλεισε τα τμήματα και τις ειδικότητές τους από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) που φοιτούσαν. «Δεν διαλέγουμε σχολείο με βάση την ¨ομορφιά του¨ αλλά με βάση τις οικογενειακές μας ανάγκες και υποχρεώσεις που καθορίζουν τον χρόνο που μας απομένει για τις μετακινήσεις και τη φοίτησή μας» απαντούν οι ανήλικοι μαθητές. "

Σεπ
27
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Α΄Θεσσαλονίκης: Ξαφνικός Θάνατος των Ολιγομελών Τμημάτων – Κινητοποιήσεις και Στάσεις Εργασίας

" Το Υπουργείο Παιδείας κυριολεκτικά παίζει με τις ζωές των μαθητών των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. Όχι μόνο τους εμπαίζει, αλλά τεχνηέντως τους καθοδηγεί να …«αυτοκτονήσουν» με δική τους αίτηση-δήλωση. Την ίδια στιγμή, άφηνε να υπάρχουν ελπίδες ότι θα εγκριθούν τα ολιγομελή. Έτσι, κάποιοι μαθητές δεν έχουν διαγράψει τη δήλωσή τους, αλλά ούτε είναι ενταγμένοι και σε κάποιο τμήμα, με αποτέλσμα να βρίσκονται πλέον στον «αέρα» σε ότι αφορά την συνέχιση των σπουδών τους. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Οριστικοποίηση και έγκριση όλων των τμημάτων των ΕΠΑ.Λ.

" Το Θέατρο του Παραλόγου με τις εγκρίσεις, την άρση ή την συμπλήρωση των εγκρίσεων και τους αιωρούμενους μαθητές, ας σταματήσει εδώ. Είναι καιρός που πρέπει να αντικρύσουμε την πραγματικότητα, με ρεαλιστικό βλέμμα. Ο Υπουργός να εξορθολογήσει τη Υ.Α. με θέμα: «Ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α’ Τάξης, τμήματος Τομέα της Β΄ Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ’ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)», μειώνοντας τον ελάχιστο αριθμό μαθητών, σε ειδικές περιπτώσεις (πχ. Μοναδικό τμήμα σε Καλλικρατικό Δήμο, μεγάλη απόσταση μεταξύ σχολείων, ειδικές εισηγήσεις για τοπικούς λόγους, κ.α.). "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: 17ο Συνέδριο Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – Αποτελέσματα

" Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου, στο Περιστέρι Αττικής. Το 17ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. έληξε με τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη διετία. "

Σεπ
02
Περισσότερα »
Ανασχηματισμός Τσίπρα: Χάσαμε τον υφυπουργό Παιδείας, χάσαμε και τον πεφωτισμένο κο «Διευθυντή» του!!!

" Η κατάργηση του υφυπουργείου Παιδείας, στο οποίο προΐστατο ο κος Μπαξεβανάκης, έχοντας ως αντικείμενο την Επαγγελματική Εκπαίδευση, σηματοδοτεί και την εγκατάλειψή της από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Η στήλη, όμως, φρονεί ότι το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε αυτή με τον χθεσινό ανασχηματισμό, είναι η υποχρεωτική προς το παρόν «αποστράτευση» του Διευθυντού του, του πεφωτισμένου κου Κ.. "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: H Κατάργηση του υφυπουργείου Παιδείας δείχνει το πόσο «φροντίζει» την Επαγγελματική η Κυβέρνηση…

" Η ονοματοθεσία, η ιεράρχηση και η σύσταση των υπουργείων και υφυπουργείων, υποδεικνύουν τους κύριους τομείς δραστηριοτήτων της κάθε κυβέρνησης καθώς και την πολιτική άποψη που έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για τον τρόπο της λειτουργίας τους. Η κατάργηση ενός υφυπουργείου υπονοεί την εγκατάλειψη της πολιτικής που εξυπηρετούσε η λειτουργία του. Είναι σαφέστατος υποβιβασμός που συνεπιφέρει τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων και των πολιτικών που εξυπηρετούσε. "

Αυγ
31
Περισσότερα »
ΟΛΤΕΕ: Η εισήγησή μας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 30/07/2018

" Στις 30/07/2018 η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) προσκλήθηκε και εκπρόσωποι της μίλησαν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις». "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

" Με αφορμή τις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν τις αναθέσεις μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οφείλουμε να επαναφέρουμε στη δημοσιότητα πρόταση της Ένωσής μας. Ζητούμε, να δοθεί στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής που έχουν βασικό πτυχίο άλλης ειδικότητας η διδασκαλία σε Α' ανάθεση των μαθημάτων που προκύπτουν από την ειδικότητα του βασικού τους πτυχίου. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Στροφή μαθητών στα ΕΠΑΛ; Αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την  εγγραφή και στις τρείς τάξεις του

" Σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την εγγραφή στα Επαγγελματικά Λύκεια σημειώθηκε με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης των αιτήσεων. Τον Ιούνιο 2017 κατά την Α΄ φάση είχαν κατατεθεί 67.265 αιτήσεις, ενώ τον Ιούνιο 2018 κατά την Α΄ φάση κατατέθηκαν 77.323 αιτήσεις, δηλαδή 10.058 περισσότεροι μαθητές/τριες επέλεξαν να εγγραφούν στο ΕΠΑ.Λ., καταγράφοντας έτσι μία αύξηση των αιτήσεων εγγραφών των Επαγγελματικών Λυκείων της τάξης του 15%. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας: Ευχές και πληροφόρηση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις «Πανελλαδικές Εξετάσεις»

" Στους μαθητές μας ευχόμαστε η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων να σηματοδοτήσει έναν σημαντικό αγώνα για τις επιδιώξεις τους για το μέλλον και να αποτελέσει το επισφράγισμα των προσπαθειών τους. Ο αγώνας αυτός είναι σημαντικός, αλλά δεν είναι καθοριστικός και στη ζωή τους, καθώς θα υπάρξουν και άλλοι αγώνες που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους. "

Ιουν
07
Περισσότερα »
ΟΛΤΕΕ: Όχι στην συρρίκνωση του 3ου Ε.Κ. της Γ΄ Αθήνας

" Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται μεταφορά των Ηλεκτρολογικών Εργαστηρίων από το 3ο Ε.Κ. Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου) στο 4ο Ε.Κ Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου). Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. είναι αντίθετη σε μια τέτοια μεταφορά. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. αντιτίθεται στην αποδόμηση και στην μεταφορά «κομμάτι - κομμάτι» του 3ου Ε.Κ. σε άλλο και μάλιστα ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα. "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Τεράστια επιτυχία η Έκθεση Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ: «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία»

"Με τεράστια επιτυχία η καρδιά της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία «χτυπούσε» στο ΝΟΗΣΙΣ για τρείς ημέρες. Η Έκθεση Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ υποστηρίχτηκε από περισσότερα από 50 Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών συμμετείχαν ενεργά ως εκθέτες έργων, πραγματοποιώντας επιδείξεις και παράλληλες δράσεις. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Σοκ: Σύλληψη μαθητών λυκείου, στο Αγρίνιο, για εμπόριο χασίς στο σχολείο τους!!!

"  Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Αγρινίου, η αποκάλυψη πως δυο ανήλικοι μαθητές Λυκείου της πόλης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, τη στιγμή που κατευθύνοντας προς το σχολείο τους κι ενώ είχαν μαζί τους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης! Συνελήφθησαν επίσης οι γονείς τους με κατηγορίες «παραμέλησης ανηλίκων»… "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Ημερίδα με θέμα: «Διατροφή και εφηβεία – Προτάσεις διδασκαλίας» από το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας)

" Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Διατροφή και εφηβεία – Προτάσεις διδασκαλίας» στις 12 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ραφήνας, 25ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος. Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας: “Tριήμερο Εκδηλώσεων - Έκθεση Εργων Μαθητών ΕΠΑΛ και Ημερίδα Μαθητείας στο ΝΟΗΣΙΣ”

" Η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί τριήμερο εκδηλώσεων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» στο ΝΟΗΣΙΣ, από 9 έως 11 Μαΐου 2018. Θα υλοποιηθεί Έκθεση των Τομέων των ΕΠΑ.Λ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το Θεσμό του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας Μαθητείας και παράλληλες δράσεις μαθητών ΕΠΑΛ. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
«Εξόφληση» λογαριασμών ή απόδοση Δικαιοσύνης; Επαναφορά υποχρεωτικώς «μεταταγέντων» εκπαιδευτικών

" Την δυνατότητα, επαναφοράς των «υποχρεωτικώς» μεταταγέντων το 2013 εκπαιδευτικών στην αρχική θέση τους στην Εκπαίδευση δίνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις «Δομές Εκπαίδευσης» που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επαναφορά τους, μπορεί να γίνει μετά από αίτησή τους, η οποία γίνεται υποχρεωτικώς δεκτή από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο… "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
«Μην με βγάζετε φωτογραφίες το βράδυ κα Έφη, δεν φαίνομαι....». Μια αισιόδοξη συγκινητική ιστορία ενός ασυνόδευτου παιδιού μετανάστη

" Ευγενικός και θλιμμένος δεκαεξάχρονος με επιμονή να συνεχίσει το σχολείο, προκαλεί το ενδιαφέρον των υπευθύνων, και εγγράφεται στο ΕΠΑΛ της Κόνιτσας. Εκεί έμαθε άπταιστα ελληνικά, όπου αρίστευε κάθε χρονιά και τελικά πέρασε πρώτος στο πανεπιστήμιο. Η σκληρή προσπάθεια του στηρίχτηκε καθοριστικά από τους καθηγητές του και την τοπική κοινωνία την οποία θεωρεί πλέον οικογένεια του. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "