• Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός (Bullying), πώς αντιμετωπίζεται και γιατί καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια…
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχει και υλοποιεί
 • Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για το ρόλο του Διευθυντή και τα Νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019
 • Π.Δ.Ε.Κ.Μ.: Καινοτομία στην χορήγηση Πιστοποιητικού Φοίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρατηρήσεις & Προτάσεις για το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»
 • Μπέτυ Μπαζιάνα: Το απόλυτα “αξιοκρατικό” Success Story - από δασκάλα σε Δημοτικό Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο
 • Από το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΣΥ: Μαθησιακές δυσκολίες, διάγνωση και αντιμετώπιση στο σχολείο και την καθημερινότητα…
 • Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

" Με αφορμή τις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν τις αναθέσεις μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οφείλουμε να επαναφέρουμε στη δημοσιότητα πρόταση της Ένωσής μας. Ζητούμε, να δοθεί στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής που έχουν βασικό πτυχίο άλλης ειδικότητας η διδασκαλία σε Α' ανάθεση των μαθημάτων που προκύπτουν από την ειδικότητα του βασικού τους πτυχίου. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Στροφή μαθητών στα ΕΠΑΛ; Αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την  εγγραφή και στις τρείς τάξεις του

" Σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την εγγραφή στα Επαγγελματικά Λύκεια σημειώθηκε με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης των αιτήσεων. Τον Ιούνιο 2017 κατά την Α΄ φάση είχαν κατατεθεί 67.265 αιτήσεις, ενώ τον Ιούνιο 2018 κατά την Α΄ φάση κατατέθηκαν 77.323 αιτήσεις, δηλαδή 10.058 περισσότεροι μαθητές/τριες επέλεξαν να εγγραφούν στο ΕΠΑ.Λ., καταγράφοντας έτσι μία αύξηση των αιτήσεων εγγραφών των Επαγγελματικών Λυκείων της τάξης του 15%. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας: Ευχές και πληροφόρηση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις «Πανελλαδικές Εξετάσεις»

" Στους μαθητές μας ευχόμαστε η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων να σηματοδοτήσει έναν σημαντικό αγώνα για τις επιδιώξεις τους για το μέλλον και να αποτελέσει το επισφράγισμα των προσπαθειών τους. Ο αγώνας αυτός είναι σημαντικός, αλλά δεν είναι καθοριστικός και στη ζωή τους, καθώς θα υπάρξουν και άλλοι αγώνες που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους. "

Ιουν
07
Περισσότερα »
ΟΛΤΕΕ: Όχι στην συρρίκνωση του 3ου Ε.Κ. της Γ΄ Αθήνας

" Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται μεταφορά των Ηλεκτρολογικών Εργαστηρίων από το 3ο Ε.Κ. Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου) στο 4ο Ε.Κ Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου). Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. είναι αντίθετη σε μια τέτοια μεταφορά. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. αντιτίθεται στην αποδόμηση και στην μεταφορά «κομμάτι - κομμάτι» του 3ου Ε.Κ. σε άλλο και μάλιστα ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα. "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Τεράστια επιτυχία η Έκθεση Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ: «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία»

"Με τεράστια επιτυχία η καρδιά της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία «χτυπούσε» στο ΝΟΗΣΙΣ για τρείς ημέρες. Η Έκθεση Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ υποστηρίχτηκε από περισσότερα από 50 Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών συμμετείχαν ενεργά ως εκθέτες έργων, πραγματοποιώντας επιδείξεις και παράλληλες δράσεις. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Σοκ: Σύλληψη μαθητών λυκείου, στο Αγρίνιο, για εμπόριο χασίς στο σχολείο τους!!!

"  Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Αγρινίου, η αποκάλυψη πως δυο ανήλικοι μαθητές Λυκείου της πόλης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, τη στιγμή που κατευθύνοντας προς το σχολείο τους κι ενώ είχαν μαζί τους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης! Συνελήφθησαν επίσης οι γονείς τους με κατηγορίες «παραμέλησης ανηλίκων»… "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Ημερίδα με θέμα: «Διατροφή και εφηβεία – Προτάσεις διδασκαλίας» από το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας)

" Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Διατροφή και εφηβεία – Προτάσεις διδασκαλίας» στις 12 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ραφήνας, 25ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος. Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας: “Tριήμερο Εκδηλώσεων - Έκθεση Εργων Μαθητών ΕΠΑΛ και Ημερίδα Μαθητείας στο ΝΟΗΣΙΣ”

" Η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί τριήμερο εκδηλώσεων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» στο ΝΟΗΣΙΣ, από 9 έως 11 Μαΐου 2018. Θα υλοποιηθεί Έκθεση των Τομέων των ΕΠΑ.Λ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το Θεσμό του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας Μαθητείας και παράλληλες δράσεις μαθητών ΕΠΑΛ. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
«Εξόφληση» λογαριασμών ή απόδοση Δικαιοσύνης; Επαναφορά υποχρεωτικώς «μεταταγέντων» εκπαιδευτικών

" Την δυνατότητα, επαναφοράς των «υποχρεωτικώς» μεταταγέντων το 2013 εκπαιδευτικών στην αρχική θέση τους στην Εκπαίδευση δίνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις «Δομές Εκπαίδευσης» που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επαναφορά τους, μπορεί να γίνει μετά από αίτησή τους, η οποία γίνεται υποχρεωτικώς δεκτή από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο… "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
«Μην με βγάζετε φωτογραφίες το βράδυ κα Έφη, δεν φαίνομαι....». Μια αισιόδοξη συγκινητική ιστορία ενός ασυνόδευτου παιδιού μετανάστη

" Ευγενικός και θλιμμένος δεκαεξάχρονος με επιμονή να συνεχίσει το σχολείο, προκαλεί το ενδιαφέρον των υπευθύνων, και εγγράφεται στο ΕΠΑΛ της Κόνιτσας. Εκεί έμαθε άπταιστα ελληνικά, όπου αρίστευε κάθε χρονιά και τελικά πέρασε πρώτος στο πανεπιστήμιο. Η σκληρή προσπάθεια του στηρίχτηκε καθοριστικά από τους καθηγητές του και την τοπική κοινωνία την οποία θεωρεί πλέον οικογένεια του. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
ΠΕΤΕΕΜ: «Νέοι κλάδοι και ειδικότητες - Αναθέσεις εργαστηριακών μαθημάτων εκπαιδευτικών ΤΕ» - Οι θέσεις μας

" Με την έκδοση των νέων αναθέσεων, που επίκεινται με τα νέα δεδομένα, των ομαδοποιήσεων κλάδων και ειδικοτήτων για τα ΕΠΑΛ, δεν θα πρέπει να ανατραπεί το status guo των εργαστηριακών εκπαιδευτικών ΤΕ. Οι αναθέσεις των μαθημάτων δεν πρέπει να αναπαράγουν μια κατανεμητική ιεραρχική «ισοπέδωση», των εκπαιδευτικών εργαστηριακών μαθημάτων και επαγγελματικών δεξιοτήτων των ειδικοτήτων στη βάση ενός παιδαγωγικού διοικητισμού του «ποιος διδάσκει τι». "

Απρ
27
Περισσότερα »
Εντάξεις Εκπαιδευτικών στους νέους Κλάδους: Τα Οξύμωρα και η Αποδοχή Παράνομων Μετατάξεων, Διαθέσεων και απόδοσης «Οργανικότητας» !!!

" Ευθύνη των Δ/ντών Εκπ/σης, με τις Εντάξεις στους νέους κλάδους, παράνομες και παράτυπες μετατάξεις εκπαιδευτικών νομιμοποιούνται, παράνομες τοποθετήσεις και διαθέσεις βγήκαν στην επιφάνεια, παράνομες αποδόσεις «οργανικότητας» αφήνονται ως έχουν, ενώ «τιμωρούνται» όσοι πλέον δεν έχουν μπάρμπα στην «Κορώνη» του σήμερα, χάνοντας κλάδους και οργανικές θέσεις… "

Απρ
14
Περισσότερα »
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

" O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), το Πανεπ. Δυτικής Αττικής, το Πανεπ. Αιγαίου, το Πανεπ. Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, η Ε.Π.Υ, η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και η Ελληνική Εκπ/κή Ένωση STEM  διοργανώνουν, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών. "

Απρ
12
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Κινητοποίηση την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

" Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στηρίζει τους/τις αναπληρωτές/ριες εκπαιδευτικούς και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018: για την Αθήνα στα Προπύλαια στις 13:30 με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο, για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13:30, Για την υπόλοιπη Ελλάδα έξω από τα Γραφεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Κατάργηση υποδιευθυντών ΕΠΑΛ – Γιατί μόνο στη Δ/νση Β/θμιας Γ΄Αθήνας…;

" Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Γ΄Αθήνας, η πρόσφατη κατάργηση θέσεων υποδιευθυντών στα ΕΠΑΛ. Οι διαμαρτυρόμενοι επικαλούνται τρείς βασικές παραμέτρους και διατυπώνουν το ερώτημα «γιατί αυτό αποφασίσθηκε μόνο στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας» και μόνο… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Μαζική συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις της Παρασκευής, 16.3.2018

" Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στηρίζει τους/τις αναπληρωτές/ριες εκπαιδευτικούς και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018, για την Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 και για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13:00. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν με την παρουσία τους την στήριξη στα αιτήματα των «αόρατων» συναδέλφων μας… "

Μαρ
16
Περισσότερα »
Ο κος Διευθυντής, η 2η υποδιευθύντρια, οι «μη παρακολουθούντες» και το «κλειδωμένο» MyScool…

" «Δεν δικαιούστε 2ο υποδιευθυντή», και το «κλάμα» ακόμη αντηχεί στους τοίχους των χώρων διοίκησης του σχολείου. Θα ανατρέψουμε τα στοιχεία για τους «μη παρακολουθούντες» και θα «αποδείξουμε» στις υπηρεσίες του ΠΥΣΔΕ ότι έκαναν λάθος για το μαθητικό δυναμικό του σχολείου. Έτσι θα διατηρηθούν και οι δύο υποδιευθυντές που είναι και πολύτιμοι αρωγοί στο έργο του κου Διευθυντή. "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Νέοι υποδιευθυντές αλλά και κατάργηση θέσεων στα ΕΠΑΛ της Γ΄Αθήνας – Προκήρυξη Θέσεων…

" Ο χαρακτηρισμός φοίτησης των μαθητών ΕΠΑΛ σε παρακολουθούντες και μη παρακολουθούντες έφερε μείωση Τμημάτων και καταργήσεις θέσεων Υποδιευθυντών, ενώ έρχονται «καταργήσεις» δεύτερων εκπαιδευτικών στα εργαστήρια και διάθεσή τους στα δημόσια ΙΕΚ. Παρενέργεια οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο τέλος του σχολικού έτους. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
ΟΛΤΕΕ: Η Υποχρεωτική Παραμονή των Εκπαιδευτικών στα Σχολεία

" Σύσσωμος ο κόσμος των εκπαιδευτικών έχει εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του, για την ρύθμιση που περιέχεται στο νέο ν. 4512/2018 ‘Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις.’, όπου προβλέπεται (κατά μία ερμηνεία), η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών, στο σχολείο ακόμη και μετά το πέρας των διδακτικών, διοικητικών και των άλλων καθηκόντων τους. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
Η Κατρακύλα του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού δεν έχει Πάτο – Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών «ξεγυμνώνει» τις ΣΥΝΕΚ Πειραιά…

" Όλη η κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού συμπυκνωμένη σε 3 ανακοινώσεις για την παράταξη των ΣΥΝΕΚ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ανακοινώσεις, που αφορούν το 30ωρο και το ξεπάγωμα των Μ.Κ. και αποτελούν πιστή αντιγραφή των δελτίων τύπου της κυβέρνησης (με εξαίρεση ίσως της ανορθογραφία) και μία που στοχεύει να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα… "

Φεβ
18
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "