• Άρχισαν τα «Όργανα» - Μηνύσεις σε βάρος μελών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων
  • Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
  • Σημεία των Καιρών; Ο φέρελπις «αντιδήμαρχος», οι «μεταγραφές» παιδιών, οι αγωνιούντες γονείς και οι «ύμνοι»…
  • Ο τελευταίος «να μην κλείσει την πόρτα»… Ο εσμός των Πλαστών Τίτλων - 7 χρόνια κάθειρξη και 480.000 ευρώ πρόστιμο για πλαστό πτυχίο…
  • Γαβρόγλου για Εκδότες: Έμ… τους «πηδ@με… εμ… σκούζουν… Υπουργείο είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης
  • Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε»  για μη σωστή χρηματοδότηση
  • «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»
  • Αιφνιδιαστική αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος από κλιμάκιο ειδικών του ΟΟΣΑ αναστατώνει το Υπουργείο Παιδείας
  • Συγγράμματα «ΤΕΛΟΣ» για φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ – Σταματούν τη διανομή τους οι Εκδότες που έχουν να πληρωθούν από το 2015!!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε» για μη σωστή χρηματοδότηση

" Λάβαμε και δημοσιεύουμε, επιστολή καταγγελία, πρώην Διευθυντή Σχολείου (καρατομήθηκε) με την οποία παραθέτει νέα στοιχεία για την «αντιπαράθεσή» του σαν Διευθυντής Σχολείου με την Σχολική Επιτροπή του Δήμου του, την οποία ο ίδιος είχε καταγγείλει για μη σωστή κατανομή της χρηματοδότησης και μάλιστα σε βάρος του σχολείου που διεύθυνε.  "

Οκτ
08
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Ν. Λάρισας: Καμία κατάργηση τμήματος, τομέα ή ειδικότητας στα ΕΠΑΛ!

" Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ είχαμε επισημάνει από την αρχή της εφαρμογής, την γραφειο-κρατική πρακτική του συστήματος αυτού, και τις συνέπειες αυτής της επαναστατικής εφαρμογής στον σχηματισμό τμημάτων στα ΕΠΑΛ όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών, αλλά και των σχολείων στις αστικές περιοχές. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
ΕΠΑΛ: Tα κατ΄ εξαίρεση ολιγομελή Τμήματα σε όλη την Ελλάδα (όλη η Απόφαση), οι νέες συγχωνεύσεις και οι διαθέσεις πλεοναζόντων

" Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη με την οποία εγκρίθηκε η «κατ’ εξαίρεση» Ολιγομελών Τμημάτων στα ΕΠΑΛ της Χώρας. Λόγο αυτής, ακολουθεί η συγχώνευση και μετακίνηση των μη εγκριθέντων, ειδικά στην Αττική, όπως και η μετακίνηση-διάθεση των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν πλέον οριστικά. Οι διαδικασίες στα ΠΥΣΔΕ και τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.  "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ετήσια Eπιμόρφωση Μονίμων Εκπαιδευτικών ΤΕ01/ΔΕ01 από την ΑΣΠΑΙΤΕ

" Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους από την ΑΣΠΑΙΤΕ με βάση τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα οργανωθούν αυτοτελή τμήματα στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις στα υπάρχοντα Τμήματα του ΕΠΠΑΙΚ. που η ΑΣΠΑΙΤΕ λειτουργεί... "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος: Διαχρονικά προβλήματα στα ΕΠΑ.Λ. που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη Πληροφορική Παιδεία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση

" Με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, αναλύει τα προβλήματα της Πληροφορικής στις σχολικές μονάδες (ΕΠΑΛ) της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, υποβάλει προτάσεις για τις αναθέσεις (Α& Β) μαθημάτων που σχετίζονται με την διδασκαλία της και ζητά την άμεση διόρθωση των δυσλειτουργιών που προκύπτουν… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης: Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για κενά, πλεονάσματα, ολιγομελή Τμήματα και…

" Παράσταση Διαμαρτυρίας, από την ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.9.2017 για όλα τα καυτά θέμα που απασχολούν τα σχολεία της Επαγγελματικής (ΕΠΑΛ) στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπως κενά, πλεονάσματα, ολιγομελή Τμήματα και… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Συνεδριάσεις συλλόγων Εργαστηριακών Κέντρων με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν διατεθεί!!!

" Στις συνεδριάσεις που έγιναν τόσο βιαστικά (5/9/2017) στα Εργαστηριακά Κέντρα για την επιλογή Υποδιευθυντών και Υπευθύνων Τομέων συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν διαθέσεις, γιατί τα ΠΥΣΔΕ δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν και να προβούν σε αποφάσεις διαθέσεων. Δηλαδή ψήφισαν εκπαιδευτικοί που φέτος μπορεί και να μην ανήκουν στα Ε.Κ. !!! και έκριναν καθοριστικά την επιλογή των υποψηφίων με τη ψήφο τους. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Ποντάρετε όλοι κι ο τυχερός κερδίζει …ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑ.Λ.!!!

" Το Υπουργείο Παιδείας μετά την υποχρέωση των μαθητών σε ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφών στα ΕΠΑΛ που εφάρμοσε αιφνιδιαστικά τον Ιούνιο, (σκεφτείτε πότε και για ποιους λόγους εφαρμόζεται και τι αποτελέσματα επιτυγχάνει η τακτική του αιφνιδιασμού) έρχεται να συμπληρώσει το καρέ με τυχερά παιγνίδια!!! Καλά ακούσατε! Κληρώνει μαθητές! Και ο τυχερός κερδίζει! "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Αριθμός Τμημάτων για τον καθορισμό του ωραρίου των Δ/ντών και Υποδ/ντών ΕΠΑ.Λ. και τον ορισμό των Υποδ/ντών ΕΠΑ.Λ.

" Με έγγραφό του που στάλθηκε στα ΕΠΑ.Λ. την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «ξεκαθαρίζει» τους ορους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες καθορίζεται το ωράριο των Διευθυντών ΕΠΑΛ και ο αριθμός των υποδιευθυντών ανά σχολικά μονάδα σε αντιστοιχία με τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί… "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Οριστικοποίηση, εγκρίσεις τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών

" Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν ανά ΕΠΑ.Λ. το σχολικό έτος 2017-2018, να οριστικοποιηθούν, με την ολοκλήρωση των εγγραφών-μετεγγραφών, ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα του μαθητικού δυναμικού κάθε τάξης, τομέα και ειδικότητας. Θα ήταν άδικο και για τα σχολεία και για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, να «κοπούν» τμήματα που θα μπορούσαν να συμπληρωθούν με τις εγγραφές-μετεγγραφές του Σεπτεμβρίου. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Ελάχιστος αριθμός μαθητών τμημάτων Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ.

" Όροι και προϋποθέσεις για τον Ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α ́ Τάξης, τμήμα- τος Τομέα της Β ́ Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ ́ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που ισχύει για το σχολικό έτος 2017-18 "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Το υπουργείο Παιδείας «υφάρπαξε» 3216 θέσεις ΑΕΙ &ΤΕΙ από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και τις έδωσε στους υποψηφίους των ΓΕΛ

" Ειδικά για τις σχολές των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΣΤΕ έχει γίνει κακή εφαρμογή του νόμου και στην ουσία υφάρπαξε το υπουργείο 3.216 θέσεις από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και τις έδωσε στους υποψηφίους των ΓΕΛ. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Τώρα το κατάλαβαν – δεν το κατάλαβαν – το έκαναν επίτηδες ή από λάθος πρέπει κάποιος αρμόδιος να μας πει. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Επιστολή «φωτιά» για οικονομικά θέματα από τον απερχόμενο Διευθυντή Ε.Κ.

" Μια ανοιχτή επιστολή «φωτιά» πρωτοκολλήθηκε  στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Την υπογράφει ο Πολύδωρος Σταυρόπουλος (Απερχόμενος πρόεδρος 113 Σ.Σ.Κ.). Με αυτήν αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του αποκλεισμού του από τη διεκδίκηση διοίκησης σχολείου και θέτει ερωτήματα προς τη δημοτική Αρχή που ζητά να απαντηθούν δημοσίως. "

Αυγ
25
Περισσότερα »
Επίδραση ψηφιακών διδακτικών σεναρίων με προσέγγιση STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία.

" Η χρήση μεθοδολογίας STEM στη διδακτική, σε συνάρτηση με την επιστήμη της πληροφορικής επαναπροσδιορίζουν το ρόλο του εκπαιδευτικού στην τάξη. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ακριβώς την αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού με τη χρήση νέων καινοτόμων δράσεων, όπως η εφαρμογή των ψηφιακών διδακτικών σεναρίων, η χρήση μοντέλων προσομοίωσης και οι εφαρμογές για κινητά (applications). "

Αυγ
23
Περισσότερα »
«Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων

" Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας, επιδεικνύει μεγάλη ΒΙΑΣΥΝΗ για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων, θέτοντας με εγκύκλιο των Περιφερειακών Συμβούλων, προθεσμία στους Διευθυντές ΕΠΑΛ μέχρι τις 18 τρέχοντος. Προς την κατεύθυνση αυτή εκδόθηκε και η νέα ΥΑ για τις αναθέσεις μαθημάτων. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Πειραιάς: Καταγγελία - Διόρισαν Διευθυντές Σχολείων τους κολλητούς τους !!!

" Στα τυπικά προσόντα συγκέντρωσε 16,30 μόρια έναντι 13,50 μόρια του συνυποψήφιου του από το Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας και υποδιευθυντή του. Στην συνέντευξη  ο Διευθυντής πήρε κάτω από την βάση 3,88 ενώ ο δεύτερος διέπρεψε με 6,70 τον οποίον συναντάμε και στα τελευταία ψηφοδέλτια του ΣΥΝΕΚ! "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Οι Γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ και το δημοτικού Συμβούλιο Κορυδαλλού ζήτησαν εξηγήσεις γιατί χάνουν τον Διευθυντή του Σχολείου τους

" Με τη λογική τους θεωρούν τα δημόσια σχολεία, που πληρώνουμε εμείς, ως ιδιοκτησία τους, στα οποία διευθυντές πρέπει να είναι όχι οι άξιοι αλλά οι ευνοούμενοι τους. Για να υπάρξουν όμως κενές θέσεις διευθυντών που θα βολευτούν οι ευνοούμενοι, έπρεπε να "εκτελεστούν" εν ψυχρώ, μέσω της παρωδίας συνέντευξης, καταξιωμένοι και έμπειροι διευθυντές. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Σφαγή-Χειρουργίο στις αποσπάσεις της Β/θμιας – Βράζει από αγανάκτηση η εκπαιδευτική κοινότητα

" Σφαγή και μάλιστα εκ των υστέρων στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, που πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, έχει επιτελεσθεί από το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας, ειδικά δε στην Επαγγελματική τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στα άκρα. Διαβάστε το γιατί και τις προτεινόμενες εναλλακτικές… "

Ιουλ
14
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Σχετικά με τα μαθήματα Πληροφορικές στις Πανελλήνιες 2017

" Σε γενικές γραμμές τα θέματα χαρακτηρίζονται από αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία από την πλευρά των μαθητών. Στο σημείο αυτό, να επαναλάβουμε την πάγια θέση της ΕΠΕ για την ανάγκη τόσο του εκσυγχρονισμού της ύλης, όσο και της αύξησης των ωρών διδασκαλίας Προγραμματισμού σε όλες τις τάξεις του Λυκείου "

Ιουν
25
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Γ΄Αθήνας: Όχι σε πλασματικές αντιλήψεις που οδηγούν στην κατάργηση ΕΠΑΛ & Τομέων

" Το νέο σύστημα εγγραφών στα ΕΠΑΛ που βεβιασμένα επιβάλετε σαν υπουργείο από το σχολικό έτος 2017-18 χωρίς πρότερη δοκιμαστική περίοδο ενημέρωσης και εξοικείωσης όχι μόνο θα συρρικνώσει σχολεία-τομείς-ειδικότητες αλλά πολλά θα τα κλείσει. Ζητούμε άμεσα να ανασταλεί το νέο σύστημα εγγραφών, να γίνει καλύτερη προετοιμασία, ενημέρωση της κοινωνίας και για λόγους ισότητας ταυτόχρονη εφαρμογή σε όλη την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφόσον αυτό αποτελεί επιλογή σας. "

Ιουν
23
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "