• Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ενεργειακή αυτάρκεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις χώρες της ΕΕ
 • ΗΠΑ: Αύξηση στα τροχαία μετά την ελεύθερη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης
 • Οι αναπόφευκτες αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, λόγω ρήτρας CO2 και η «Τροπολογία – φρένο»
 • «Νεκροθάφτης» των Ραδιοερασιτεχνών, ο Υπουργός ΨΠΤΕ Νίκος Παππάς;
 • Χρήστος Σταϊκούρας: Η αγορά ακινήτων πόλος ανάπτυξης της χώρας, απαιτούνται, όμως πλέον, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ελαφρύνσεις
 • Αθήνα και Άργος, οι αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης – Η κατάταξη των 12 παλαιότερων πόλεων της υφηλίου
 • «Dharma»: Ποιο είναι το κακόβουλο λογισμικό που απειλεί τους Έλληνες χρήστες – Πως αντιμετωπίζεται
 • Η Αρχή του τέλους για τα ανώνυμα bots (ψηφιακά ρομπότ) ήλθε επιτέλους…
 • Προσοχή για όσους αναζητούν «μεταχειρισμένο αυτοκίνητο» εξωτερικού: Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα!
 • Χάκαραν ή παρακολουθούν το κινητό ή το τάμπλετ σας; - Τα σημάδια για να το αντιληφθείτε…

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ενεργειακή αυτάρκεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις χώρες της ΕΕ

" Τα κράτη μέλη θα πρέπει να θεσπίσουν ειδικά μέτρα ενεργειακής απόδοσης που θα ωφελήσουν τους πολίτες που πλήττονται από την καύσιμη ύλη. Τα κράτη μέλη θα χρειαστεί επίσης να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να παράγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ιδία κατανάλωσή τους, να την αποθηκεύουν και να πωλούν την πλεονάζουσα παραγωγή. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Οι αναπόφευκτες αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, λόγω ρήτρας CO2 και η «Τροπολογία – φρένο»

" Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες. Το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ως δαμόκλειος σπάθη επικρέμεται πάνω από τα… γκισέ της ΔΕΗ. Και τα σενάρια για τη μετακύλιση του στα τιμολόγια ρεύματος έχουν φουντώσει. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να τις αποφύγει με τροπολογία του Υπουργού Ενέργειας κ. Σταθάκη… "

Νοε
03
Περισσότερα »
Χρήστος Σταϊκούρας: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εντείνει τις δυσκολίες για τα νοικοκυριά.

" Αυξημένη αναμένεται φέτος η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας αφενός της φορολογικής επιβάρυνσης που έχει φέρει η Κυβέρνηση και αφετέρου της διεθνώς υψηλότερης τιμής του πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή θα εντείνει τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο από την επιλογή της Κυβέρνησης να περικόψει δραστικά το κονδύλι για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Πετρέλαιο θέρμανσης: Φωτιές ανάβει η τιμή του. Στο 1,14 ευρώ το λίτρο

" Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Κοινωνική παροχή: Πρόγραμμα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για 1.641 νοικοκυριά

" Επέκταση του προγράμματος για την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποκοπεί λόγω οφειλών προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Το διαφαινόμενο Ελντοράντο νότια της Κρήτης και οι «πράσινες» ιδεοληψίες

" Η υπογραφή της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης είναι TO SUCCESS STORY που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κράτος. Σε μια περίοδο 40-50 ετών 800 δισ. ευρώ πηγαίνουν στο Ελληνικό δημόσιο και 200 δισ. ευρώ στις περιφέρειες. Με απλά λόγια η Ελλάδα απαλλάσσεται από το χρέος των περίπου 340 δισ. ευρώ ακόμα και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου στους 10 στόχους είναι τα μισά από ότι έχω εκτιμήσει. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Η ΔΕΗ εγκαθιστά τους πρώτους «έξυπνους» μετρητές -Τέλος στη ρευματοκλοπή και την ολική διακοπή ρεύματος

" «Μεγάλη καινοτομία στην υπηρεσία του καταναλωτή». «Οι έξυπνοι μετρητές μπαίνουν στην υπηρεσία τόσο του καταναλωτή, όσο και της ΔΕΗ, για να αποφεύγονται έκνομες πράξεις από επιτήδειους όπως είναι οι ρευματοκλοπές. Ο καταναλωτής θα μπορεί ακόμα και να επιλέγει ποια ώρα θα χρεώνεται, ανάλογα με τις προσφορές που θα υπάρχουν από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, με τη φθηνότερη τιμή». "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Λαμπτήρες αλογόνου οριστικά τέλος! Οι  LED είναι δέκα φορές πιο αποδοτικοί και οικονομικοί

" Από το περασμένο Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου, καταργήθηκαν οι ενεργοβόροι λαμπτήρες αλογόνου οι οποίοι, εφόσον εξαντληθούν τα διαθέσιμα αποθέματα δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται πλέον πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λαμπτήρες αλογόνου θα αντικατασταθούν από λαμπτήρες LED οι οποίοι ενσωματώνουν τεχνολογική καινοτομία που τους καθιστά ασφαλέστερους, οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους. "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Αυστραλία: Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο

" Η Νο 1 χώρα στην παραγωγή λιθίου είναι η Αυστραλία, από την οποία κάθε χρόνο εξάγονται 18,3 kt λιθίου. Ακολουθούν η Χιλή, με 14,1 kt και η Αργεντινή, με 5,5 kt. Μέσα στα προσεχή τρία χρόνια, η Αυστραλία αναμένεται να φθάσει στο 37% της παγκόσμιας αγοράς. πίσω από την Αυστραλία θα ακολουθήσουν η Αργεντινή (29%), ο Καναδάς (16%), η Χιλή (9%), οι ΗΠΑ (6%) και το Μεξικό (4%). "

Αυγ
27
Περισσότερα »
ΔΕΗ: Οι καταναλωτές της επιδοτούν «μεγαλοκαρχαρίες» & Κοινωνική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Τι και ποιους πληρώνουμε…

" Οι συριζανελ και οι συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ, απομυζούν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους, να επιδοτούν μέσω των λογαριασμών ρεύματος, τους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ΑΠΕ, τα Κοινωνικά Τιμολόγια, τα μειωμένα τιμολόγια στα νησιά και να χρηματοδοτούν την Κοινωνική Πολιτική της Κυβέρνησης. Δείτε τις μεγάλες «Απάτες» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (τι και ποιους πληρώνουμε) "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
Η Τουρκία «πιέζει» για μοιρασιά – Η Κυβέρνηση Τσίπρα τι κάνει; Ο αμύθητος πλούτος των 6 τρις ευρώ των ελληνικών βυθών

" Τα συγκλονιστικά στοιχεία για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελληνική ΑΟΖ (Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο) που εκτιμάται ότι θα δώσουν περισσότερα από 6 τρις ευρώ έσοδα, δείχνουν γιατί η Τουρκία επιτίθεται ζητώντας μερίδιο και επίσης την αφροσύνη ΓΑΠ και Τσίπρα-Καμμένου που ο μεν πρώτος οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, το δε δίδυμο την έδεσε χειροπόδαρα… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
ΕΔΑ Αττικής: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για φυσικό αέριο από 550 ως 3.500 ευρώ

" Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες στην Αττική «τρέχει» από τις 15 Φεβρουαρίου 2018 από την Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής. Οι επιδοτήσεις ξεκινούν από 550 ευρώ για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας και κλιμακώνονται μέχρι 3.500 ευρώ για κεντρική θέρμανση μίας πολυκατοικίας. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Υπάρχουν φυτά που λάμπουν; Ναι !!! Επιστήμονες τα δημιούργησαν και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις λάμπες!

" Οι επιστήμονες δημιούργησαν φυτά που λάμπουν, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα νανοσωματίδια στα φύλλα, ανοίγοντας πιθανότατα το δρόμο για την αντικατάσταση των λαμπών του δρόμου με δέντρα που θα φωτίζουν το βράδυ. Πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να οδηγήσει στην αντικατάσταση των παραδοσιακών πηγών φωτισμού με αυτό – βιώσιμες εναλλακτικές.  "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Τέρατα στην Σαχάρα

" Κοινοπραξία ενεργειακών εταιρειών ζήτησε άδεια να κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο σταθμό ηλιακής ενέργειας στα όρια της Σαχάρας. Ο σταθμός θα συνδέεται με την Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων. Μπορεί να ηλεκτροδοτήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά. Η κοινοπραξία TuNur θέλει να εκμεταλλευθεί το τεράστιο δυναμικό της ερήμου Σαχάρας προκειμένου να φέρει καθαρή ενέργεια στην Ευρώπη. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Δωρεάν εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο στην Αττική - Ποιοι το δικαιούνται και τι απαιτείται…

" Η επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ, θα καλύψει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες των έργων για την προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραμμής φυσικού αερίου, του συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικών/εξαρτημάτων/αυτοματισμών εγκατάστασης και σύνδεσης, τις εργασίες και τα υλικά υδραυλικής σύνδεσης, την μελέτη, επίβλεψη, καθώς και την επιθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου. "

Δεκ
21
Περισσότερα »
Κάλυψη των αναγκών σε φυσικό αέριο για 500 χρόνια… νότια της Κρήτης, το ελάχιστο

" Τα αποθέματα 2 Τρις m3 που οι έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης δίνουν ως εκτιμήσεις, αντιπροσωπεύουν τις σημερινές ανάγκες της Ελλάδος για 500 χρόνια! Στην ακραία περίπτωση που η έρευνα δείξει ότι όλοι οι στόχοι αποδειχθούν ότι έχουν φυσικό αέριο, τα μέγιστα δυνατά αναμενόμενα αποθέματα στα δύο οικόπεδα θα μπορούσαν να φθάσουν τα 18 Τρις m3! "

Νοε
22
Περισσότερα »
ΔΕΗ: Απάτες εκατομμυριούχων σε Κηφισιά, Εκάλη και Παλαιό Ψυχικό με το κοινωνικό τιμολόγιο…

" Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από ελέγχους των υπηρεσιών της ΔΕΗ φαίνεται ότι έχει γίνει σύστημα από στρατηγικούς κακοπληρωτές, δικαιούχους κοινωνικών τιμολογίων με … βίλες και λογαριασμούς στο εξωτερικό να κάνουν χρήση των ενεργητικών διατάξεων για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Εκτός απ’ αυτό μάλιστα, όπως αναφέρει και το Κεφάλαιο, υπάρχουν περιπτώσεις διαμερισμάτων που τροφοδοτούν παράνομα … ολόκληρες πολυκατοικίες. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΔΕΗ: Ποιες είναι και πως γίνονται οι νέες ρυθμίσεις για την πληρωμή τους

" Δυνατότητα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 18 έως 36 δόσεις δίνει η ΔΕΗ. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ότι για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, του ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά που οφείλουν μέχρι 1.000 ευρώ, μπορούν να γίνουν έως 24 δόσεις, εφόσον καταβληθεί ταυτόχρονα με τον διακανονισμό η πρώτη δόση. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Νέες ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Όλες οι αλλαγές...

" Οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι μία χρέωση που πληρώνουν οι καταναλωτές στο λογαριασμό ρεύματος η οποία "χρηματοδοτεί” το τιμολόγιο των νησιών (όπου η παραγωγή ρεύματος γίνεται με πετρέλαιο και είναι ακριβότερη) αλλά και το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου ΚΟΤ. Δείτε τις νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος… "

Αυγ
23
Περισσότερα »
ΔΕΗ & Κυβέρνηση – Κοινωνική Πολιτική στις πλάτες των καταναλωτών

" Τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αντίθετα από το καλοκαίρι και μετά υπήρξε και μια γενναία μείωση 15%, έστω και για εκείνους μόνον που πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό τους. Το… μυστικό αυτού του φαινομένου είναι η ανορθολογική χρέωση που ισχύει, σύμφωνα με την οποία, όταν αυξάνει η κατανάλωση αυξάνει και η τιμή της κιλοβατώρας, "

Μαϊ
07
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "