ΕΛΛΗΝ. ΠΑΝΙΔΑ

Κατσίκες! Ίσως καλύτεροι ορειβάτες του κόσμου !!! (φωτό)

" Είναι γνωστό ότι οι κατσίκες είναι ατρόμητα ζώα και μπορούν να σκαρφαλώσουν σε αρκετά μεγάλα ύψη. Σε κάποια σημεία του κόσμου ωστόσο… το παρακάνουν! Επιδεικνύοντας απίστευτη τόλμη και ικανότητες που θα ζήλευαν οι καλύτεροι ορειβάτες, σκαρφαλώνουν απότομους βράχους και σε ύψη που κόβουν την ανάσα. Δείτε τις φωτό και… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
DOGumenta 2017 Δήμου Αθηναίων – Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων

" Το Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων διοργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Στην εκδήλωση  δίνετε η ευκαιρία  να υιοθετήσετε επιτόπου ένα αδέσποτο, αφού πρώτα ενημερωθείτε. Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10:00 έως τις 17:00 "

Σεπ
16
Περισσότερα »
130 ξενικά είδη ψαριών έχουν εισβάλει στις θάλασσές μας!

" Συνολικά 130 ξενικά είδη έχουν βρει καταφύγιο στις θάλασσες της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα γενικότερα. Τουλάχιστον τόσα έχουν καταγραφεί από τον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου… Ιδιαίτερα φιλόξενο είναι το θαλάσσιο περιβάλλον στην περιοχή μας για τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους. "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
Κέρκυρα: To «μπλε καβούρι» ανησυχεί τους ειδικούς

" Στην Κέρκυρα ανησυχούν οι ειδικοί, στο Μεξικό το «μπλε καβούρι» είναι εκλεκτός μεζές και η τιμή του φτάνει τα 47 δολάρια το κιλό, ενώ στην Ιταλία σερβίρεται ως γκουρμέ πιάτο. Πρόκειται για κυρίαρχο θηρευτή που ασκεί ισχυρή πίεση σε πληθυσμούς οστράκων και ψαριών, απειλώντας κάθε θαλάσσια ζωή στη Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη στη Β. Κέρκυρα… "

Νοε
16
Περισσότερα »
Τα Δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα – Ποια είναι και τι πρέπει να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν…

" Στην χώρα μας τα δηλητηριώδη φίδια είναι ελάχιστα και οι θάνατοι που καταγράφονται είναι ελάχιστοι. Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα μάθετε ποια είναι τα επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα, σε ποιες περιοχές ζουν, πότε κινδυνεύουμε να μας τσιμπήσουν και τι πρέπει να κάνουμε την «κακιά» την ώρα. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.  "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Οι Σκύλοι στην Αρχαία Ελλάδα

" Στην κλασσική αρχαιότητα το κυνήγι (λαγού, ελαφιού, αρκούδας, αγριογούρουνου) για τροφή και για διασκέδαση ήταν αρκετά διαδεδομένο, και όσοι κυνηγοί χρησιμοποιούσαν σκύλους για αυτό το σκοπό τους φρόντιζαν ιδιαίτερα. Δύο εγχειρίδια κυνηγιού της αρχαίας Ελλάδας που σώζονται σήμερα είναι γραμμένα από δύο Έλληνες ιστορικούς, τον Ξενοφώντα και τον Αρριανό και έχουν αρκετές πληροφορίες και συμβουλές για την σωστή ανατροφή των κυνηγόσκυλων. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Μπλε Καβούρι: Επανήλθε κατά “μαγικό” τρόπο στο Βόρειο Αιγαίο

" Εκατοντάδες τόνοι από τον πεντανόστιμο εισβολέα αλιεύονται κάθε χρόνο στο Θρακικό Πέλαγος, στον Στρυμονικό Κόλπο, στον Θερμαϊκό, μέχρι και στον Κόλπο της Καλλονής στη Μυτιλήνη, και πουλιούνται προς 1,5 ευρώ το κιλό – φτάνοντας στον καταναλωτή 3-5 ευρώ το κιλό. Ελληνες ψαράδες τα βγάζουν με δίχτυα -έως και 200 κιλά την ημέρα τους θερινούς μήνες- και τα εξάγουν στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, τελευταία μάλιστα η… χάρη τους έφτασε έως τη μακρινή Κίνα, όπου και αποτελεί πλέον ένα γκουρμέ έδεσμα. "

Αυγ
26
Περισσότερα »
Αγριογούρουνα σε χρωματισμούς πουά και ριγέ έχουν κατακλύσει τα ελληνικά δάση! Αιτία το ζευγάρωμα με ήμερα

" «Αντί ένα αρσενικό αγριογούρουνο σε οίστρο να ζευγαρώσει με θηλυκό του είδους, προτιμάει την… ευκολία ενός ήμερου, ροδαλού γουρουνιού». Λόγω αυτών των διασταυρώσεων, τα αγριογούρουνα πλέον είναι παρδαλά: πουά ή ριγέ! Η τεράστια αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων οφείλεται στην την εγκατάλειψη της ορεινής υπαίθρου, με συνέπεια τη μεγάλη δάσωση περιοχών που ήταν πρώην αγροτικοί χώροι. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Γάτα…ψαράς…(!!!) .. κι όμως υπάρχει (βίντεο)

"Οι γάτες είναι γνωστό ότι αγαπούν τα ψάρια σαν τροφή, αλλά δεν συμπαθούν καθόλου το νερό πόσο μάλλον τη θάλασσα. Η φύση, όμως, πάντα εκπλήσσει τον άνθρωπο. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί  τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο μία γάτα ψαρεύει ψάρια σε μία βραχώδη παραλία, χρησιμοποιώντας την παρατήρηση και την ταχύτητα κίνησής της… "

Αυγ
19
Περισσότερα »
Μάνα είναι μόνο μία: Αδέσποτη σκυλίτσα σώζει 8 κουτάβια της από βέβαιο πνιγμό

" Μια αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε τα κουτάβια της από βέβαιο θάνατο σε ένα κανάλι αποστράγγισης αφότου η ομάδα διάσωσης «ζήτησε» τη βοήθειά της στη νοτιοδυτική τουρκική επαρχία Mουγκλά Κρήτης στις 7 Ιουνίου. Τα κουτάβια κινδύνευαν να πνιγούν, καθώς ο αγωγός αποστράγγισης στον οποίο ήταν, αργά αλλά σταθερά, γέμιζε με θαλασσινό νερό. "

Ιουν
17
Περισσότερα »
Eρημόφιδο ή λουρίτης: Ο «άκακος» ελληνικός βόας

" Το ερημόφιδο είναι ένα σχετικά μικρό φίδι με το μήκος του να φτάνει τα 80 εκατοστά, συνήθως όμως δεν ξεπερνά τα 40-60 εκατοστά. Το σώμα του είναι λεπτό στο κεφάλι και την ουρά και παχύτερο στο ενδιάμεσο σώμα, η ουρά είναι κοντή και λεπταίνει απότομα, τα μάτια του είναι μικρά και χαρακτηρίζονται από τις κατακόρυφες κόρες. "

Ιουν
10
Περισσότερα »
Καταργούνται οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας

" Η κατάργηση της άδειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, όπως ενδεικτικά: ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων. "

Μαρ
17
Περισσότερα »
Αιγαιόγλαρος: Ο καλοκαιρινός συνοδοιπόρος σας σε κίνδυνο

" Ποια είναι αυτά τα πουλιά που πετάνε ανάμεσα στο σμίξιμο του απέραντου γαλάζιου του ουρανού με το μπλε της θάλασσας; Ο Αιγαιόγλαρος θα σας μίλαγε για ώρες και θα σας αποκάλυπτε μυστικά, θρύλους, αλλά επειδή είναι υπερήφανος δεν θα σας έλεγε ποτέ για τη δεινή θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αφού απειλείται η ύπαρξη του. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Κουκουβάγια: Η πιστή ακόλουθο της Θεάς Αθηνάς

" O άνθρωπος ανέκαθεν είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τις κουκουβάγιες. Από την αρχαιότητα, όταν αποτελούσαν σύμβολο σοφίας, ως και στις μέρες μας όπου για πολλούς το απόκοσμο κάλεσμά τους τη νύχτα αποτελεί κακό οιωνό, ακόμα και προαναγγελία θανάτου, τα Γλαυκόμορφα έδωσαν αφορμές για μια ολόκληρη σειρά μύθων και ιστοριών. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Η φύση «θριάμβευσε» παρά την ανθρώπινη καταστροφή

" Μία νέα ισορροπία δείχνει να έχει βρει το οικοσύστημα των λιμνών Κορώνειας- Βόλβης που μετά την χρόνια υποβάθμιση, γίνεται φιλόξενος τόπος για ακόμη περισσότερα είδη πουλιών. Για πρώτη φορά μάλιστα από το 1921, επανεμφανίστηκε το απειλούμενο είδος Anser erythropus (νανόχηνα) καθώς και 3 άλλα σπάνια είδη... "

Φεβ
25
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "