Δήμαρχοι «γεμίζουν τις «γαλάζιες» λίστες για την επόμενη Βουλή

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η σύνθεση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων στους τοµείς της Β’ Αθήνας µετά την κατάτµηση της µεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας. 

Ενα στοιχείο που αναµένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στη διαµόρφωση των σχετικών ισορροπιών είναι το µεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν µια σειρά από αυτοδιοικητικά στελέχη νεοδηµοκρατικής προέλευσης να µπουν στη µάχη του σταυρού, διεκδικώντας αυτή τη φορά µια θέση στο Κοινοβούλιο που θα προκύψει µετά τις εθνικές κάλπες.

Εξάλλου, το γεγονός ότι η µέχρι πρότινος αχανής εκλογική αρένα «σπάει» σε τρία κοµµάτια καθιστά πλέον εν πολλοίς τοπική υπόθεση τη διελκυστίνδα της σταυροδοσίας µεταξύ των υποψηφίων.

Στον Βόρειο Τοµέα, όπου αναµένεται να φιγουράρουν, εκτός των άλλων, και ορισµένα από τα πιο βαριά ονόµατα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως οι δύο αντιπρόεδροι, Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και εν ενεργεία βουλευτές, όπως ο Γιώργος Κουµουτσάκος και η προερχόµενη από το Επικρατείας της Ν∆ Νίκη Κεραµέως, θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, υποψήφιοι τόσο η γραµµατέας Σχέσεων Κόµµατος και Κοινωνίας, Ζωή Ράπτη, όσο και ο επικεφαλής της Γραµµατείας Παραγωγικών Φορέων, Βασίλης Ξυπολυτάς. Αµφότεροι διαθέτουν ισχυρά ερείσµατα στους ∆ήµους Φιλοθέης-Ψυχικού και Κηφισιάς αντίστοιχα, µε την πρώτη να έχει διατελέσει αντιδήµαρχος πριν από µερικά χρόνια και τον δεύτερο να εκλέγεται επί µία 12ετία δηµοτικός σύµβουλος, ενώ έχει διατελέσει αντιδήµαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος.

Στο ίδιο κάδρο θα εισέλθει και ο αναπληρωτής γραµµατέας Προγράµµατος της Ν∆ και πρώην δήµαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος, που επίσης έχει βάλει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στα δυτικά προάστια, που µε βάση τα µέχρι στιγµής δεδοµένα δηµιουργούν έντονο προβληµατισµό στους σηµερινούς «γαλάζιους» βουλευτές της Β’ Αθήνας, καθώς ελάχιστοι εξ αυτών δείχνουν διατεθειµένοι να ριχτούν στον στίβο αυτής της ευαίσθητης περιοχής του λεκανοπεδίου, έχουν σπεύσει ήδη να δώσουν στίγµα παλαιοί τοπικοί άρχοντες µε µεγάλη αυτοδιοικητική εµπειρία στις πλάτες τους.

Ο λόγος για τις περιπτώσεις των πρώην δηµάρχων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, ∆ηµήτρη Καλογερόπουλου και ∆ηµήτρη Μαραβέλια, αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν εκφράσει ανοικτά την επιθυµία τους για τη διεκδίκηση µιας κοινοβουλευτικής έδρας.

Ωστόσο, οι αυτοδιοικητικές «ενέσεις» στο ίδιο ψηφοδέλτιο δεν θα εξαντληθούν στους προαναφερθέντες, καθώς αφενός ο στόχος της ανανέωσης παραµένει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Πειραιώς και αφετέρου η νέα πραγµατικότητα στη Β’ Αθηνών επιβάλλει την προώθηση προσώπων µε όσο το δυνατόν ισχυρότερους δεσµούς µε τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, αναµένεται να µπουν στην εξίσωση ακόµη και εν ενεργεία αντιδήµαρχοι και δηµοτικοί σύµβουλοι της «δυτικής όχθης». Ανάµεσα σε άλλους έχουν ακουστεί ονόµατα όπως του Χαράλαµπου Καούκη από το Ιλιον και του Ανδρέα Λεωτσάκου από την Αγία Βαρβάρα.

Πάντως, παρά τους δισταγµούς των εν ενεργεία βουλευτών να είναι υποψήφιοι στον συγκεκριµένο τοµέα, ο εσωτερικός ανταγωνισµός θα είναι, αν µη τι άλλο, ιδιαίτερα ενδιαφέρων, αφού εκεί αναµένεται να πολιτευθούν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιµος Γιακουµάτος, ενώ είναι γνωστή η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνουν άνοιγµα στις ευαίσθητες κοινωνικές οµάδες µέσω της υποψηφιότητάς του στον ∆υτικό Τοµέα.

Ο µεγαλύτερος συνωστισµός αναφορικά µε το ενδιαφέρον συµµετοχής προερχόµενων από την Αυτοδιοίκηση στελεχών της Ν∆ στις λίστες του κόµµατος για τις εθνικές εκλογές παρατηρείται στον Νότιο Τοµέα.

Βλέπετε, το πράσινο φως από το στενό σύστηµα Μητσοτάκη φαίνεται να έχουν πάρει ήδη πρόσωπα όπως ο γραµµατέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιδήµαρχος Καλλιθέας, Τάσος Γαϊτάνης, ο γραµµατέας Ειδικών Κοµµατικών Οργανώσεων και πρώην υποψήφιος δήµαρχος Μοσχάτου, Βασίλης Σπανάκης, ο διαχρονικός «µητσοτακικός» δήµαρχος Παλαιού Φαλήρου, ∆ιονύσης Χατζηδάκης, και ο δήµαρχος ∆άφνης-Υµηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Κοινός παρονοµαστής για το σύνολο των εν λόγω προσώπων είναι το γεγονός ότι στήριξαν ανοικτά και δυναµικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εσωκοµµατική διαδικασία του 2016, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκλογική δεξαµενή, αλλά και το στελεχιακό δυναµικό στο οποίο θα απευθυνθούν.

Απέναντί τους στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν µια έδρα στο Κοινοβούλιο θα έχουν προβεβληµένα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος ∆ένδιας, η Αννα Καραµανλή και η Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: Παραπολιτικά

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "