Ζάεφ, Ιβανόφ και Ντιμιτρόφ: Οι Έλληνες θέλουν συμφωνία και θα υποχωρήσουν (Πρακτικά συζητήσεων)

Κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά


Οι Σκοπιανοί εκτιμούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να κλείσει γρήγορα το θέμα της συμφωνίας έτσι ώστε να πάει σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια. Την ίδια ώρα οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων θεωρούσαν ότι συμφωνία με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει.

----------------------

Η Συνοπτική προσέγγιση των διαμειφθέντων στις συνομιλίες των ηγετών της πΓΔΜ (ακολουθεί η παρουσίαση των Πρακτικών της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ)

Η εφημερίδα Καθημερινή σε άρθρο των Τάσου Τέλογλου, Ξένιας Κουναλάκη και Βασίλη Νέδου, στο σημερινό φύλλο της παρουσιάζει τις συνομιλίες των ηγετών της πΓΔΜ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την επίλυση του ελληνοσκοπιανού προβλήματος. 

Σύμφωνα με τα πρακτικά των συσκέψεων που ήρθαν στο φως, ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (αντίθετα με ότι συνέβη στην Αθήνα) συγκάλεσε δύο συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο Ιβανόφ, σε δύο κρίσιμες στιγμές, 27 Ιανουαρίου 2018 και 19 Μαΐου 2018, με αντικείμενο την ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση.


Αρκετά είναι τα ενδιαφέροντα σημεία που θα πρέπει να επισημανθούν από τα πρακτικά των δύο συσκέψεων που διέρρευσαν.

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών καταγράφεται ότι:

1. Πολλά από τα στοιχεία της τελικής Συμφωνίας ήταν ήδη συμφωνημένα.

2. Η Ελλάδα, από τον πρώτο γύρο, είχε παραχωρήσει την ταυτότητα [Μακεδονική / πολίτες της Δημοκρατίας της (συμφωνηθέν όνομα)] και λίγο αργότερα (συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ - Νίμιτς στις 11-12 Μαΐου 2018 στο Σούνιο) παραχώρησε και τη γλώσσα (Μακεδονική) καθώς και το αμετάφραστο.

3. Η πΓΔΜ συμφώνησε στην συνταγματική αναθεώρηση και στο εύρος χρήσης “erga omnes – έναντι όλων” στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο συσκέψεις, ενώ παράλληλα (στο Σούνιο) τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”.

4. Το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”, μετά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης και της “ήσσονος συμπολίτευσης” στην Ελλάδα (20 Μαΐου 2018),απορρίφθηκε και στη συνέχεια έγινε η αποδοχή/συμφωνία στο ονοματολογικό με το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Σε ότι αφορά στις σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και του Προέδρου στη πΓΔΜ αποκαλύπτεται ότι:

1. Η στάση του Προέδρου Ιβάνοφ είναι απόλυτα σκληροπυρηνική. Δεν αποδέχεται καμία αλλαγή στο ονοματολογικό, στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών ως “Μακεδόνες” και στη  “Μακεδονική” γλώσσα, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται αγανακτισμένος για την μη έγκαιρη ενημέρωσή του επί όλης της διαδικασίας, και την απομάκρυνση από την διαπραγματευτική διαδικασία του εθνικιστή, ευνοούμενου του διαπραγματευτή, πρέσβη Βάσκο Ναουμόφσκι. Άρα,συνοπτικά, διαπιστώνεται η ύπαρξη χάσματος απόψεων ανάμεσα σε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό.

2. Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, ΧρίστιανΜίτσκοσκι, παρουσιάζεται ως απόλυτα προσκολλημένος στην έως σήμερα εθνικιστική γραμμή του κόμματός του, εμμένοντας σε ανάγκη για κοινές “κόκκινες γραμμές” στην μη αλλαγή του Συντάγματος που αφορά στο όνομα και στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων τους με προεξάρχουσα την «Μακεδονική» ταυτότητα.

3. Οι αρχηγοί των αλβανικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συμφωνούν στην προσέγγιση Ζάεφ/Ντιμιτρόφ.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση από τη Σκοπιανή πλευρά του ελληνικού γίγνεσθαι διαπιστώνεται ότι:

1. Η διακυβέρνηση της Ελλάδας από ένα “αριστερό” κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (αποφασισμένο να λύσει το ελληνοσκοπιανό), προσφέρει την βέλτιστη χρονική συγκυρία (η οποία δεν πρέπει να απωλεσθεί από τη Σκοπιανή πλευρά) για την ολοκλήρωση μιας διμερούς Συμφωνίας με τους ευνοϊκότερους για τη πΓΔΜ όρους.

2. Υπάρχει σφικτό χρονοδιάγραμμα ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν / ολοκληρωθούν και το οποίο απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία και να προλάβει την επικύρωση της Συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογών (ευρωπαϊκών, τοπικών, βουλευτικών).

3. Η μη επίτευξη Συμφωνίας στη παρούσα συγκυρία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, και με δεδομένο ότι μετά τις εκλογές θα επικρατήσει και θα σχηματίσει κυβέρνηση η Ν.Δ., η οποία κυριαρχείται από σκληρές εθνικές θέσεις (πλησιέστερες στις του Σαμαρά και όχι της Μπακογιάννη), θα μειώσει δραματικά τις πιθανότητες για ένα συμβιβασμό ανάλογο της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που απομακρύνει τις ενταξιακές διαδικασίες της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε τουλάχιστον για μια δεκαετία. 

Τελικά, ανεξάρτητα των όσων διαμείφθηκαν στις δύο συσκέψεις, απαιτείται να επισημανθεί ότι ο Πρωθυπουργός της γείτονος χώρας Ζόραν Ζάεφ μας έδωσε ένα μάθημα στο τρόπο που μια δημοκρατική κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειρίζεται τη διαπραγμάτευση ενός εθνικού θέματος, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η προσπάθεια χάραξης μιας κοινής γραμμής,  μέσα από συσκέψεις ενημέρωσης επί των εξελίξεων της διαπραγμάτευσης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό των Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ιωάννης Λεοντακιανάκος

------------------------

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην ΠΓΔΜ για το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητα.

Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και πριν από τον Μάιο του 2018.


---------------------

Οι Σκοπιανοί εκτιμούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να κλείσει γρήγορα το θέμα της συμφωνίας έτσι ώστε να πάει σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ τους προηγούμενους μήνες. Και το παρασκήνιο αυτό αποκαλύπτουν τα πρακτικά από τις δύο συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» οι δυο συσκέψεις έγιναν στις 27 Ιανουαρίου, δυο βδομάδες πριν την έναρξη της διαδικασίας υπό τον Μάθιου Νίμιτς και στις 19 Μαϊου 2018 όταν πλέον είχε πέσει στο “τραπέζι” η πρόταση για Μακεδονία του Ίλιντεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην πρώτη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Μπουγιάρ Οσμάνι και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ προκύπτει ότι στην πλευρά των Σκοπίων τον Ιανουάριο δεν υπήρχε καν θέμα συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ ήταν πιο κοντά στο erga omnes.

Από την άλλη, με βάση τα όσα έλεγαν οι Σκοπιανοί η Ελλάδα έμοιαζε από τον πρώτο γύρο να έχει παραχωρήσει το θέμα της ταυτότητας και λίγο αργότερα και της γλώσσας.

Επίσης, οι Σκοπιανοί εκτιμούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να κλείσει γρήγορα το θέμα της συμφωνίας έτσι ώστε να πάει σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Την ίδια ώρα οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων ενώ τον Ιανουάριο “διάβαζαν” ως μάλλον θετική τη στάση της ΝΔ, η άποψη αυτή αλλάζει τον Ιούνιο και θεωρούν ότι συμφωνία με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Ζόραν Ζάεφ προέβλεπε ότι “αν δεν υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές ο Τσίπρας δεν μπορεί να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτή δεν θα προέλθει από τις ψήφους του Καμμένου, αλλά από το Ποτάμι”.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα πιο θετικό στο θέμα από τον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας μάλιστα ότι “θέλει λύση” και πως “δεν ορκίστηκε ενώπιον της Εκκλησίας, είναι πιο ελεύθερος”.

Στα συν της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εξωτερικών εκτιμούσε ότι “ η Ελλάδα στο Σούνιο έκανε μια σημαντική παραχώρηση” , λέγοντας ότι από τη συνάντηση αυτή φαινόταν “έτοιμη να ονομάσει τη “μακεδονική γλώσσα” ως μακεδονική γλώσσα και την υπηκοότητα “μακεδονική/πολίτες της δημοκρατίας της Μακεδονίας του Ίλιντεν”. Κάτι που ως φαίνεται άλλαξε μόνο ως προς το σκέλος του ονόματος που επελέγη τελικά καθώς το “Μακεδονία του Ίλιντεν”… κάηκε στην πορεία.

Για Μητσοτάκη

Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η “ανάλυση” της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα από τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων. Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ έλεγε τότε πως “τον Αύγουστο τελειώνει το οικονομικό πρόγραμμα, αν θεωρηθεί επιτυχημένο, ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Θα είναι οι τελευταίες στις οποίες ο νικητής κερδίζει επιπλέον 50 έδρες”.
Ακόμη κι αν δεν υπάρξει λύση, έλεγε ο Ντιμιτρόφ τα Σπίπια δεν πρέπει να φανεί ότι δεν επιθυμούν λύση και συμπλήρωνε και περιέγραφε την εικόνα μετά από πιθανές εκλογές στην Ελλάδα λέγοντας:

Πως θα είναι η Ελλάδα μετά τις εκλογές; Στην εξουσία θα είναι η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει σπουδάσει στη Δύση. Πρέπει να βιαστούμε. Όσο τσακωνόμαστε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τους Έλληνες”.

Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης μοιάζει να επιθυμεί “αξιοπρεπή λύση” το συντομότερο δυνατό, ψάχνοντας τρόπο να “περάσει” αυτή η συμφωνία στον κόσμο. Στα πρακτικά εμφανίζεται να αναφέρει πως “ Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία πέραν του 2018. Η επόμενη θα είναι σε δέκα χρόνια. Ή τώρα ή ποτέ. Πρέπει να διαλέξουμε ένα δύο σημεία από την πρόταση Νίμιτς στα οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Για εμάς, είναι το όνομα και το εύρος χρήσης”.

Ζάεφ: Βιαστείτε γιατί αν χάσει ο Τσίπρας δεν θα γίνει συμφωνία


Αποκαλύπτονται μυστικές συναντήσεις με την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Επίσης ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έβλεπε ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Τις συναντήσεις που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ η εκπρόσωπος Tύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη αποκαλύπτει ο γερμανικός Τύπος.

Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και πριν από τον Μάιο του 2018.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Franfurter Allgemeine Zeitung γράφει:

«Αυστηρά εμπιστευτικά στενογραφήματα αποδεικνύουν πώς Ελλάδα και «Μακεδονία» (sic) προσπαθούσαν επί μήνες να επιλύσουν τη μεταξύ τους διένεξη για το ονοματολογικό. Και ο φόβος έναντι των ρωσικών προσπαθειών παρέμβασης έπαιξε έναν ρόλο στην εν λόγω διαδικασία. Στις 31 Ιανουαρίου 2018, η πολιτική ηγεσία της «Μακεδονίας» συναντήθηκε για μια σημαντική συνεδρία.

Σύμφωνα με το 19σέλιδο έγγραφο πρακτικών της συνάντησης, στη συνομιλία συμμετείχαν όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί του βαλκανικού κράτους: Ο πρόεδρος της «Μακεδονίας» Γκιόργκι Ιβανόφ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο πάλαι ποτέ επικεφαλής ομάδων ανταρτών, Αλί Αχμέτι.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο Zάεφ τούς προτρέπει να βιαστούν: «Προς το παρόν είναι συμφέρουσες οι συνθήκες, στην Ελλάδα βρίσκονται στην εξουσία οι Αριστεροί». Όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ήξεραν τι εννοούσε με αυτό: Όσο στην Αθήνα κυβερνούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ», υπάρχει σημαντική πιθανότητα για την επίτευξη συμβιβασμού. Εάν ο Τσίπρας χάσει τις εκλογές τον επόμενο χρόνο, όπως αναμένεται να συμβεί, το παράθυρο ευκαιρίας κινδυνεύει να ξανακλείσει, διότι τότε το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα αναδειχθεί πιθανότατα ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για τον λόγο αυτό αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας.

Δεκέμβριο του 2017

Αυτό του είπε και ο Τσίπρας, ενημερώνει ο Ζάεφ: «(Ο Τσίπρας) Δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο». Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους «Μακεδόνες» αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Όπως δηλώνει ο Ζάεφ, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

Το σύνολο των πληροφοριών προκύπτει από 19σέλιδη «αυστηρά εμπιστευτική» έκθεση της ΠΓΔΜ την οποία επικαλείται η FAZ.

Μάλιστα σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζάεφ, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη χώρα του. Συγκεκριμένα ο Ζάεφ εμφανίζεται να αναφέρει ότι είχε ακόμη μία συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κυρία Σπυράκη, έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- χαιρετίσματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της.

Από την πλευρά της, η κυρία Σπυράκη διαμηνύει πως οι συναντήσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα έγιναν σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών. Η ΝΔ και η ίδια, όπως τονίζει, διατυπώνουν τις ίδιες απόψεις και θέσεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι ο κ.Τσίπρας δεν πρόκειται να ανακαλύψει σε καμία περίπτωση διαφορετικές τοποθετήσεις μεταξύ στελεχών και ηγεσίας της ΝΔ.

Πηγή: tanea.gr, liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "